Diskusijoje dėl „Klasco” planų – ir juokelis, kad reikia uždrausti virves bei peilius

Svarbu, Uostas ir jūra

Klaipėdos miesto Tarybos Finansų ir ekonomikos komitetui trečiadienį svarstant sprendimo projektą, kuriuo būtų nepritarta AB Klaipėdos jūrų krovinių kompanija („Klasco”) planuojamai naujai krovai, pirmu smuiku grojo buvęs Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direktorius Arvydas Vaitkus.

Martyno Vainoriaus nuotr.

„Atvira Klaipėda” rašė, kad „Klasco” nori didinti metalo laužo krovos ir sandėliavimo pajėgumus, o tokią krovą perkelti iš 6 ir 7 krantinės į 8 ir 9 (tarp S. Dariaus ir S. Girėno gatvės ir Vitės mokyklos stadiono). Taip pat planuojamas fosforitų, perlito, gipso anhidrito, klinkerio, geležies šlako, geležies silikato, birių trašų ir grūdinių kultūrų krova ir sandėliavimas prie 10 ir 11 krantinių.

Miestą valdžią išreikšti tokį nepritarimą buvo paprašiusios Klaipėdos bendruomenių asociacija ir asociacija KIDE. Savivaldybės administracija parengė miesto Tarybos sprendimo projektą, kuriuo būtų išreikštas nepritarimas tokiems „Klasco” krovos planams.

Savivaldybės administracijos Aplinkosaugos skyriaus vedėja Rasa Jievaitienė komiteto posėdžio metu akcentavo, kad į šį miesto Tarybos sprendimo projektą „sudėjo visus skundus” dėl oro taršos, triukšmo. Anot jos, jau šiandien tarša kietosiomis dalelėmis Klaipėdoje, šalia „Klasco”, 30-40 proc. viršija leistinas normas, o ši bendrovė dar nori plėsti krovą.

Priimti neigiamą sprendimą yra savivaldybės Tarybos kompetencijos klausimas, teigė prelegentė. 

Po jos pristatymo komiteto narys Arvydas Vaitkus kelis kartus perklausė, ar į posėdį buvo pakviesta ir „kita pusė”. Esą „dabar komiteto nariai turi vienpusę informaciją”. Jis taip pat sakė, kad galima priimti politinį sprendimą, tik kažin, ar jis bus kompetentingas, kad galima „priimti sankcijas į ateitį, nežinant visų aplinkybių”.

R. Jievaitienė patvirtino, kad „Klasco” gavo raštą su pranešimu, koks sprendimo projektas parengtas, kad jis bus svarstomas komitetuose ir Taryboje – esą niekas neslepiama, o skelbiama viešai. Kartu ji pripažino, kad tiesiogiai kompanijos atstovai nebuvo kviesti.

 „Būtų buvę kultūringa pakviesti. Svarstome labai svarbų klausimą, o už tą klausimą atsakingi žmonės, kuriuos tai veiks, net nepakviečiami į posėdį”, – A. Vaitkui antrino Rimantas Taraškevičius, bet kartu pripažino, kad didelės problemos dėl to nėra, nes pagrindiniai debatai esą vyks pirmadienį numatyto neeilinio miesto Tarybos posėdžio metu.

Tuomet A. Vaitkus klausė, kiek dar yra tokių objektų yra Klaipėdos mieste, ne tik uoste, kurie atitiktų „tokius pat negatyvius kriterijus” .

„Jeigu duoti eigą vienoj srity, jisai gali turėti poveikį visai ūkinei veiklai, kuri vyksta mūsų mieste”, – sakė A. Vaitkus, vardijęs taršą ir iš vykstančių statybų, ir iš AB „Klaipėdos energija”, kuri, pasak jo, yra viena taršiausių įmonių mieste. 

Jam buvo atsakyta, kad kiekvienas atvejis nagrinėjamas atskirai, gavus atitinkamą dokumentaciją.

„Tai nėra labai gerai”, – replikavo A. Vaitkus ir klausė „nuo ko didžiausia tarša Klaipėdos mieste”.

Gavęs atsakymą, kad didžiausias taršos šaltinis yra transportas ir ūkinės veikla, jis pridūrė: „Ir nevalomos gatvės”.

Vėliau jau A. Vaitkus pradėjo aiškinti, kad pramoninėse zonose, ypač uoste, triukšmas niekada nebuvo „didžiausių dimensijų”.

„Visuminis triukšmas visada būdavo miesto gatvėse”, – teigė politikas.

„Transportas yra didžiausias triukšmadarys”, – patvirtino R. Jievaitienė.

„Šita kompanija minima, taip?” – neatlyžo A. Vaitkus.

Kadangi krova „Klasco” didės, transporto daugės, – atsakė pranešėja.

„Krova pas juos nedidėja. Neklaidinkit žmonių”, – sudraudė ją A. Vaitkus.

Tačiau R. Jievaitienė nesutriko ir darkart patvirtino, kad „Klasco” šiuo metu planuoja didesnę krovą. Anot jos, krovos leidimuose „atsiranda maksimalūs taršos kiekiai” ir įmonė gali tuo naudotis.

Tuomet jau buvęs uosto vadovas leido sau pajuokauti: „Tuomet visose ūkinių prekių parduotuvėse reikia uždrausti virves ir peilius, nes galima kažką pasmaugti ar nužudyti”.

Kiti komiteto nariai kalbėjo, kad nepritaria birių medžiagų ir metalo rūdos, laužo krovai bei sandėliavimui atvirose aikštelėse. Priminė ir laikinąsias „Klasco” palapines.

Galiausiai parengtam sprendimo projektui komitetas pritarė bendru sutarimu ir nutarė pratęsti diskusijas per Tarybos posėdį.

36 Comments

  1. Petras

    Galėjo būti ir kitaip.Turime, ką turime, bet tikrai geriau Petrošius.Vaitkui tikrai ne miestas rūpi, jis tikrai uoliai atstovaus uostininkams ir rėmėjų interesams , ką daro iki šiol.Meras turi būti jaunas, ambicingas.

    Reply
  2. Atsakymas

    Na, ok. Visi puola Vaitkus, atseit atstovauja uostui.
    Tipo rinkite tą jauna konservatorių ….
    O gal atsikvošėkite ir paziurekite ką pridarė šaliai konservatoriai, kuriuos jis atstovaus mieste Klaipėda.
    Abu blogį, tad teks rinktis blogiausia.
    Aš rinksiuos visgi vaitku, nes tiek, kiek pridarė lansberginiai, sunkus bus sutvarkyti ir dar ta lansberginių arogancija!

    Reply
  3. O kas

    O kas ne taip, juk komitetas pritarė sprendimo projektui bendru sutarimu, puiku !
    O kad Šulcas nemėgsta Vaitkaus, tai čia Šulco problemos !

    Reply
  4. Politikas/žurnalistas

    Labai neprofesionalus straipsnis, o Šulco eilinė ne pirma ir matyt ne paskutinė pagieža

    Reply
  5. plius minus

    Galite būti ramūs, kad Klasco kišenėje sutelpa daug miesto politikų, kurie prijukinti ir maitinami iš rankos. Klausykite pasisakymų komitetuose ir spręskite patys kas yra kas. O Klasco mus dulkino, dulkina ir dulkins. Taip kad atsipalaiduokite ir bandykite pajausti malonumą.

    Reply
  6. Negali būti ? :)

    Kur dingo buvusio liberalaus Klaipėdos mero pavaduotojo Artūro Šulco džiugesys dėl ” krovinių vežimo ” ? Ar ne transporto priemonės yra didžiausios teršėjos kaip patvirtino ir ponia Javaitienė ? Ar dabar ” žurnalistui ” Šulcui ” kaltas ” tik politikas Vaitkus ? 🙂 Kaip liberalu …..2017-10-18 ______ ” Klaipėda – patrauklus miestas, kur žmonės nori važiuoti ir dirbti, ir kultūrintis, ir pramogauti, ir vežti krovinį. Transporto spūstys tokiam miestui yra natūralus dalykas. Negali nieko kaltinti, kad patekai į transporto spūstį, nes esi pats jos dalis“, – tvirtino vicemeras.

    A.Šulcas įsitikinęs, kad mieste ir jo prieigose susidarančios kamšatys parodo ir kitą teigiamą dalyką – ekonomika atsigauna, prekių ir paslaugų judėjimas didesnis, žmonės gyvena geriau, automobilių priemiesčiuose kasmet daugėja. _______P.S. pono liberalaus mero pavaduotojo visai nejaudina miesto ekologija ? Negali būti ? 🙂 O aš manau , kad nei vienas žmogus , kuriam rūpi ” miesto oras ” nepasakys, kad spūsčių mieste atsiradimas suteikia jam kažkokius pliusus (pagyvejimą, atsigavimą, didmesčio statusą). Spūstis – prarastas laikas. Spūstis – bergzdžiai sudegintas kuras. Spūstis – pablogėjusi ekologinė padėtis mieste …. Koks liberalus virsmas 🙂

    Reply
  7. Audrius

    labai nusivyliau Arvydu Vaitkumi, nu supraskit galų gale, kad 10 ir 11 krantinės yra 400 metrų nuo I Kanto gatvės, praktiškai pats centras.

    Reply
  8. O ką

    jau porą gerų mėnesių Klasco teritorijoje, miesto centre, sandėliuojami kalnai trąšų ( pavojingas cheminis krovinys) pažeidžiant visas saugos, krovos ir krovinių sandėliavimo taisykles nors uosto įstatymas sandėliavimo ir gamybos veiklą Valstybinio uosto teritorijoje draudžia. Ir nei gatvių pakraščių dulkes stebintis akylasis Vaitkus, niekas „nemato”, o kalskininkai tai vadina ne sandėliavimu, o „privežimais”. Įdomu kada ir iš kur atplauks tas išganingas trąšų laivas? Bet, kai miesto centro žemė su marių pakrante ir vienintelio LT uosto žemė pigesnė nei dykra kokioj Jonavoj ar Gargžduose, tai privežimo būdu pavarys dar ir kalnus fosforitų, geležies šlako, geležies silikato….ant marių kranto. Na ir kas, kad stropiai buvusiam generaliniam vadovaujant jokių lietaus nuotekų surinkimo klaske nebuvo ir nėra. Išsirinksim Vaitkų nauju meru ir galėsime visiems lygiai teisingai drauge eiti šluoti klaskininkams gatvių – daug naujų darbo vietų ir pajamų Valstybei.

    Reply
  9. Anonimas

    Vaitkau, NUEIK Į TURGŲ, NUSIPIRK ŽASINĄ, ir P*SK JAM SMEGENIS.

    Reply
  10. Aha :))) pletkininkams

    O Vitės kvartalas liktų tamsus ir apleistas ? Oi kokis patryjotas 🙂 _____dalis teksto ;Kiek anksčiau šiame kvartale, KLASCO skyrė  44 tūkst. eurų Švyturio gatvės ir Pušyno skersgatvio apšvietimui, dėl to gyventojų aplinka tapo saugesnė ir patogesnė. Netrukus  planuojama tvarkyti Švyturio gatvės 8 ir 10, J. Janonio 26 ir 28, Malūnininkų 2, Sportininkų 5, 7 ir 9 namų kiemus. Anksčiau KLASCO šiam tikslui buvo numačiusi skirti 7,5 tūkst. eurų, tačiau, pasak bendrovės, pagal poreikius ir galimybes  ir toliau planuojama prisidėti prie bendruomenės gerovės. 

    Reply
    • Anonimas

      Vaitkau, čia tu. Šalia Klasco viešai matomoje vietoje pastatytų keletą stacionarių oro ir triukšmo stebėjimo stotelių, Klasco po keletos dienų turėtų būti uždaryta.

    • Anonimas

      IP: 37.0.245.106, eik dirbti.

    • Gal pradėk

      nuo savęs ? Eik dirbti 🙂 Aš tavęs ant duonos neprašau . Nusibodo patryjotų kvailiai – pletkininkai .

    • xy

      Negali būti – toookias baisingas sumas skyrė 🙂 ar suvokiat kiek mums visiems sugadino sveikatos, nervų. Už kiek dabar valoma ir tvarkoma jų pridirbti reikalai. advokataujat, tai nors rimtus argumentus raskite. dar užmiršote, kad už net 1000 eur vaistinės laiptus sutaisė

    • Ne , neadvokatauju

      pletkininkams , kurie ” žino ” apie apmokėtas keliones , pateikiu ir kitą VIEŠĄ informaciją . Nervai jūsų problema , o kas dėl sveikatos ” sugadinimo ” turite kokį popierėlį su klasco ar ” vaitkaus ” tiesiogine kalte ? Aš ciniškai pajuokavau , nes nuolatinis ” kaltų ” ieškojimas be argumentų , be įrodymų , mane jau erzina . Man reikia kritinio mąstymo ! Man vien patryjotų žodžio ” jis kaltas ” , nes mano nervai pašlijo – maža . Aš nei klasco ar uosto ” atstovas” , nei politiko Vaitkaus būsimas rinkėjas . Šiaip ne Vaitkus ar Tuma ar kas dar ten , kurie neįtiko patryjotams , JOKIŲ LEIDIMŲ miesto taryboje neišdavė ! Klasco ir uostas seniai vykdo veiklą . Liberalumas Klaipėdos taryboje ir miesto valdyme taip pat seniai .

  11. Alio

    Na Vaitkus degina save, kaip kandidatą į Merus, gal paranku būti Uosininku, gal postą jame kas pažadėjo ?

    Reply
    • Alio , skaitom tekstą

      !!!! Gal pavyks suvokti .

  12. Anonimas

    Balsuotojams : jūsų valioje padaryti taip, kad po rinkimų Vaitkus, Dambrauskas , Tuma, Taraškevičius taptų politiniais lavonais.

    Reply
  13. xy

    klasco labai gera yra pasidariusi Vitės bendruomenei. Tiksliau- keliems apsukriems tipeliams, kurie skambiai pasivadino viso mūsų kvartalo vardu. Gavo dovanų, finansuoja jų pasivažinėjimus, tai nebemato, nejaučia nei triukšmo nei dulkių… O mes visi turime labai gerai įsidėmėti tuos, kurie balsuos prieš šį parengtą tarybos sprendimą ir jokiais būdais nebebalsuoti nei už juos nei už jų partijas

    Reply
  14. Pletkininkams

    žinantiems ” kas kieno kišenėje ” sėdi . Diskusijos ir argumentai – labai svarbūs ! O man svarbiausia KAIP POLITIKAI BALSUOJA ! ___Galiausiai parengtam sprendimo projektui komitetas PRITARĖ BENDRU sutarimu ir nutarė pratęsti diskusijas per Tarybos posėdį.______P.S. todėl liberalaus ” žurnalisto ” bandymas pašiepti argumentus , faktus , man fui….

    Reply
  15. Nesvarbu

    Vaitkaus ” juokelis” apie peilius ir ūkines parduotuves – primityvus ir bukas. Tokių žmonių akyse nematyt empatijos ir žmogiškumo, ten atsispindi tik gobšumas, Lietuvoje ” verslumu” maskuojamas. TOKIE turbūt nesupranta, ką reiškia žodžiai ” triukšmauti kultūringai”, ” vykdyti krovą civilizuotai” ir t.t. Dvasios ubagėliai, gaila man tokių dvasios invalidų.

    Reply
    • Svarbu

      Vaitkus ne ” juokų konkurse ” dalyvauja . Ir jūsų ” juokelio ” akcentavimas ar vertinimas yra nieko vertas . Aš suprantu , Vaitkus kalba FAKTAIS IR ARGUMENTAIS ! Kurių niekas nepaneigė ! Ir nesvarbu patinka ar nepatinka ponas politikas Vaitkus . Ponas Vaikus kaip tik akcentuoja KAS KELIA didžiausią TRIUKŠMĄ .

    • Svarbu - Nesvarbu

      gal pabandykite pasitikrinti savo gebėjimus suvokti tekstą ? Empatija ir žmoniškumas be jų neįmanomas , liekate tik pletkininkas . ____„Transportas yra didžiausias triukšmadarys”, – patvirtino R. Jievaitienė.

  16. Klasco kišenėje

    seniai sėdi miesto politikai.Todėl ir „palapinės” miesto teritorijoje atsiranda ir tarši krova vyksta

    Reply
  17. Ko nesupratote tekste ? Ar tik antraštes skaitote ?

    Ką pasakė ponas Vaitkus ne taip ? Kur sakinys , jog jis ” už ” krovą ar plėtrą ? Kaip nusibodote .. ..___Tuomet A. Vaitkus klausė, kiek dar yra tokių objektų yra Klaipėdos mieste, ne tik uoste, kurie atitiktų „tokius pat negatyvius kriterijus” .

    „Jeigu duoti eigą vienoj srity, jisai gali turėti poveikį visai ūkinei veiklai, kuri vyksta mūsų mieste”, – sakė A. Vaitkus, vardijęs taršą ir iš vykstančių statybų, ir iš AB „Klaipėdos energija”, kuri, pasak jo, YRA viena TARŠIAUSIŲ įmonių mieste. ___
    Tai nėra labai gerai”, – replikavo A. Vaitkus ir klausė „nuo ko didžiausia tarša Klaipėdos mieste”.

    Gavęs atsakymą, kad didžiausias DIDŽIAUSIAS TARŠOS ŠALTINIS YRA yra transportas ir ūkinės veikla, jis pridūrė: „Ir nevalomos gatvės”.

    Reply
    • Dokininkas

      Tekstą skaitome atidžiai ir Jums siūlome pakartotinai susipažinti su teisingojo Vaitkaus mintimis: visose ūkinių prekių parduotuvėse reikia uždrausti virves ir peilius, nes galima kažką pasmaugti ar nužudyti. Perkeltinės prasmės Jums ir kitiems, manau, aiškinti nereikia.

    • Dokininkui , kaip suprantu nepavyko

      suprasti teksto ? 🙂 Bandykite dar kartą 🙂 Mano nuomone ponas Vaitkus PASIŠAIPĖ iš būsimų GALIMŲ …!!!! Matyt todėl ir prisiminė ” virves ir peilius ” ūkinėse parduotuvėse . Skaitom ___Tačiau R. Jievaitienė nesutriko ir darkart patvirtino, kad „Klasco” šiuo metu planuoja didesnę krovą. Anot jos, krovos leidimuose „atsiranda maksimalūs taršos kiekiai” ir įmonė GALI tuo naudotis. ____Tuomet jau buvęs uosto vadovas leido sau pajuokauti: „Tuomet visose ūkinių prekių parduotuvėse reikia uždrausti virves ir peilius, nes GALIMA kažką pasmaugti ar nužudyti”.

  18. Pilietis Vitės gyventojai

    Pats mačiau ir girdėjau, kaip po vieno bendruomenės susirinkimo A.Vaitkus kalbėjo su „papirkta” moteriškaite. Nes susirinkime visi gyventojai buvo prieš uosto plėtrą ir krovą, o vat ana moteriškė – ne.
    Taip pat A. Vaitkus yra pasakęs, kad „tik biedni gyvena tokiuose rajonuose”. Kur valdžia ir pinigai, ten moralės ir ekologijos nerasi.

    Reply
  19. Irma

    Ačiū Rasai Jievaitienei. Labai tikimės, kad Tarybai užteks valios apginti gyventojus.

    Reply
  20. Darbinykas

    O prie ruso niekas nieko neklausė krovė anglis ir visokį velnią , dabar išpindėję, triukšmas, tyras oras, kraustykites į kaimą bumbekliai jei mieste negerai. Uostas duoda žmonėms darbo, uždirba pinigus ne tik miestui, bet ir šaliai.

    Reply
  21. Karolis

    Kas dėl A.Vaitkaus, Taraškevičiaus, jų niekas personaliai į miesto tarybą nebuvo rinkę. Jie ten pateko, kaip kandidatavę į miesto mero vietą, bet nelaimėję. Ir jie taip ir nesuprato, kam yra naudojami leidžiamos taršos apribojimai ir kaip jais vadovaujamasi. Gerai, kad A. Vaitkaus neišrinko į merus, tai būtų tas pats, kas įsileisti ožį į darželį ir įteikti raštą, kas jam leidžiama krimsti. Kas dėl R.Taraškevičiaus, tai jis seniausiai turėjo būti patrauktas teisinėn atsakomybėn už kelių milijonų išleidimą Tiltų ir Turgaus gatvių brokdariams iš miesto lėšų.

    Reply
  22. Gyventojų nuodijimas

    Vėl teršti nori, tai kam iš mūsų mokesčių mokėtoju pinigų dirvožemį kasė ir utilizavo Vitės progimnazijoje, gal vėl kad po metų mokėtume? Tai kam mokyklos stadioną įrengti nori, kad vaikai trąšomis ir metalo dulkėmis kvėpuotu ir nudvestu. Su covidu 2 metus kovojome ir iskovojome, o su KLASCO 5 metus kariaujama ir galo nematyti. Tyčiojasi iš gyventojų ne tik KLASCO, bet ir miesto valdininkai.

    Reply
  23. Nesupratau

    kas čia naujo? Vaitkus ir generaliniu būdamas ypač rūpinosi ir Klasco plėtra ir maksimaliai stūmė uosto plėtrą miesto sąskaita. Žmonėms tai labai patiko ir aną net tarybon išsirinko, dabar grasina, kad ir meru išrinks. Anas visą laiką tą patį darė, daro ir darys su senu savo lozungu – miestas uostą teršia. Lyg sena vinilo pastrigusi plokštelė. Tik tai jau sena daina nes į uostą vagonai ir furos su trąšom, rūda jau atskrenda ir, tikrai ne per miestą. Tik va kodėl šventakupriui Taraškevičiui jau parūpo ta „antra pusė” ? Bet gal čia jis kalbėjo apie žmoną? Tik, jokios pusės anam visai nerūpėjo ir girdėti jų nenorėjo kol KD aukštus ant miesto buvusio parkingo betonavo. Po to visos grubliauskininkų valdžios galvas baigia nusisukti bepigindamos Atgimimo aikštės autopožemius. Gal jau 15 metų tik piešia ir kas bus kai ims kasti? O anie du aniuolai panašu, kad jau susikukavo. Bus tų žmonų….nes nusimato rimtas reikalas – marias užbetonuoti, kai betonmaišę turi baisiai sunku susilaikyti.

    Reply
  24. Vitės gyventoja

    Tai taip A. Vaitkus rūpinasi Vitės gyventojais? Juk dalyvavo bendruomenės susitikimuose, reiškė rūpestį. Vadinas, tik rinkimų vaidyba buvo. Didesnio absurdo, kaip tarši krova miesto centrinėj daly, ir būti negali. Tokia krova, kurią prastūminėja A. Vaitkus, skatins gyventojų išstūmimą iš miesto centro bei miesto sužlugdymą. Veidmainis politikas ir verslininkas!

    Reply
  25. Ačiū Rasai Jievaitienei! O tiems dviems straipsnyje cituotiems pliurpalams - gėda.

    „Klasco” nori didinti metalo laužo krovos ir sandėliavimo pajėgumus, o tokią krovą perkelti iš 6 ir 7 krantinės į 8 ir 9 (tarp S. Dariaus ir S. Girėno gatvės ir Vitės mokyklos stadiono). Taip pat planuojamas fosforitų, perlito, gipso anhidrito, klinkerio, geležies šlako, geležies silikato, birių trašų ir grūdinių kultūrų krova ir sandėliavimas prie 10 ir 11 krantinių”.
    Labai geras sumanymas! Na, kur dar tokį š… krauti, jei ne pačiame Klaipėdos miesto centre?
    Tą tiesą labai greit „perkando” R. Taraškevičius ir A. Vaitkus.
    R. Taraškevičius – molodiecas. Tikras eksmeras, šiukšlių krovos miesto centre skatintojas ir vystytojas!
    Bet A. Vaitkus – dar geresnis šiukšlių krovos specialistas! Matyt, tikrai nori patapti Klaipėdos meru.
    Ir pataps!
    Pamatysit!
    Su šiukšlių, kenksmingų ir nuodingų medžiagų krova viduryje miesto.
    O kaip kitaip?
    Žaliojo uosto koncepcija pildosi – žaliuosim visi, klaipėdiečiai.
    O Klaipėdos vaikų – gaila.
    P.S. Ačiū, R. Jievaitienei! Labai!

    Reply
  26. Smiltynė

    Klasco tyčiojasi iš Klaipėdiečių tiesiai prieš Kuršių nerijos nacionalinį parką. Kažkas A. Vaitkui atsitiko, matyt palūžo po visų nesėkmingų politinių ėjimų. Balsavau praėjusiuose rinkimuose už jį, bet dabar jau tikrai NE. Politika sugadina žmones negrįžtamai.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Politika, Svarbu

Per opozicijos valandą - karšti klausimai  ir rusiškas keiksmas

Per jau antrąją šios kadencijos Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos opozicijos valandą ketvirtadienį svarstant, ar reikia daryti pietų pertrauką, iš posėdžių ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Svarbu, Verslas

Senąją pirtį valdys transportininkai

Klaipėdos miesto taryba ketvirtadienį pritarė mero siūlymui reorganizuoti  UAB „Vildmina“, valdančią pirtį Trilapiop gatvėje, prijungiant ją prie savivaldybės bendrovės „Klaipėdos ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Svarbu, Sveikata

Baimes kėlusiam projektui pritarta vienbalsiai

Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus ketvirtadienį miesto Tarybos posėdžio metu dar kartą patikino, jog dėl sumanymo paliatyvios slaugos paslaugas vaikams teikti ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This