Klaipėdos uostą vėl pristato Majamyje

Uostas ir jūra

Majamyje pirmadienį prasideda didžiausia pasaulio kruizinės laivybos paroda „Seatrade Cruise Global 2022“, kurioje tarp beveik penkių šimtų dalyvių iš įvairių pasaulio šalių vėl gyvai pristatomas ir Klaipėdos uostas.

„Praėję dveji metai kruizinei laivybai buvo labai blogi – faktiškai ji buvo sustojusi. Ne išimtis ir Klaipėdos uostas, į kurį per šį laiką neatvyko daugiau nei pusantro šimto planuotų laivų. Šie metai žada staigų renesansą ir progą užsiimti tvirtas pozicijas. Manau, kad Klaipėdos jungtinės delegacijos dalyvavimas svarbiausioje kruizinės laivybos konferencijoje – parodoje ir aktyvus uosto pristatymas neleis likti šio svarbaus jūrinio verslo užribyje“, – pranešime cituojamas Algis Latakas, Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos generalinis direktorius.

Lietuvos uostamiesčio delegacija didžiausiame pasaulio kruizų renginyje dalyvauja septynioliktą kartą. Tradiciškai parodos metu rengiama konferencija, kurioje pristatomos aktualiausios temos. Šįkart joje bus kalbama apie popandeminį atsigavimą, ekonominę įtaką kruizų sektoriui bei žaliąją kruizinę laivybą. Parodos metu vyksta kruizų asociacijų pristatymai, diskusijos, susitikimai bei derybos su kruizinių atstovais ir kt.

„Džiaugiamės, kad po dvejų metų pertraukos mūsų atstovai vėl dalyvauja parodoje Majamyje. Tiesa, įvertinus pastaraisiais metais negautas pajamas iš kruizinės laivybos, pasirinktas ekonomiškesnis dalyvavimo būdas – šįkart klaipėdiečių stendas yra perpus mažesnis, nei būdavo ankstesniais metais. Beje, panašiai parodoje dalyvauja ir kitų Europos valstybių kompanijos“, – sako Kristina Gontier, Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos tarptautinių ryšių ir protokolo vadovė.

Parodoje „Seatrade Cruise Global 2022“ Lietuvos stende šįkart prisistato Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija, VšĮ Klaipėdos turizmo ir kultūros informacijos centras, UAB „Mėja Travel“, UAB „Klaipėdos kruizai“.

Klaipėdoje prieš dvi savaites startavęs kruizinės laivybos sezonas šiemet žada būti aktyvesnis – šiuo metu yra užsiregistravę per 70 laivų. Rusijos karas prieš Ukrainą taip pat turi įtakos kruizinei laivybai – laivybos kompanijos pradėjo keisti savo maršrutus, kad aplenktų Rusijos uostus, tad dalį laivų nukreipė į Baltijos šalių uostus. Tai lėmė ir gerokai daugiau laivybos linijų registracijų į Klaipėdos uostą.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Fotoreportažai, Uostas ir jūra

Kruizinės laivybos sezono startą paskelbė muzikuojantis laineris

Šaltą, vėjuotą ir lietingą antradienio vidurdienį Klaipėdos uoste prisišvartavo pirmasis šiemet kruizinis laivas. Laineriui „Le Bellot” – tai ir pirmasis ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

Svarbu, Uostas ir jūra

Stringa konkursai dėl vandenilio gamyklos statybos Klaipėdoje

Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija nukėlė atviro tarptautinio konkurso dėl vandenilio gamybos uoste įrangos, įskaitant jos montavimą, paleidimą, pasiūlymų pateikimo ...
2024-04-22
Skaityti daugiau

Transportas

Baigta Baltijos pr. žiedinės sankryžos rekonstrukcija

Klaipėdos savivaldybė praneša, jog baigti Baltijos pr., Šilutės pl. ir Vilniaus pl. žiedinės sankryžos rekonstrukcijos darbai. Šiuo metu rengiama techninė ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This