Suskaičiavo slėptuves: kurs naują skyrių savivaldybėje

Miestas, Svarbu

Rusijai užpuolus Ukrainą, klaipėdiečiai susirūpino, kur jiems reiktų slėptis, jei panašus likimas ištiktų ir Lietuvą. Paaiškėjus, jog uostamiestyje nelikę tam tinkamų vietų, Klaipėdos politikai įpareigojo savivaldybės administraciją išanalizuoti civilinės saugos slėptuvių situaciją mūsų mieste.

Sudaryta darbo grupė iki gegužės 1-osios aplankė ir daugmaž suskaičiavo, kiek tokių bent minimalius saugos reikalavimus atitinkančių objektų mieste išlikę ir kiek jų būtų galima pritaikyti žmonėms pasislėpti.

Daugiabučių administratoriams per mėnesį pavesta suskaičiuoti ir sutvarkyti po namais esančius rūsius ir pusrūsius. Palmiros Mart nuotr.

Iš viso darbo grupė mieste, vicemero Arūno Barbšio teigimu, suskaičiavo per 40 įvairaus lygio slėptuvių.

Visgi, pasak jo, darbas dar toli gražu nebaigtas, mat reikalingas Vidaus reikalų ministerijos (VRM) išaiškinimas, koks objektas gali būti laikomas slėptuve ir kokie reikalavimai jam keliami. Be to, kol kas neaišku, kas finansuotų jų atnaujinimą – ar tik savivaldybė, ar prisidėtų ir Vyriausybė. Dėl šitų išaiškinimų artimiausiu metu savivaldybės administracija kreipsis į VRM.

„Mes iškėlėm tokį klausimą, kad administracija kreiptųsi į Vidaus reikalų ministeriją, kad būtų aiškiai suformuluoti reikalavimai slėptuvėms, kad grąžintų į įstatymą apibrėžimą pačių tų slėptuvių, kokios jos turėtų būti ir kas jose turėtų būti”, – sakė vicemeras.

Geriausiai išlikusios slėptuvės, jo teigimu, yra Klaipėdos savivaldybės įmonių „Klaipėdos energijos” ir „Klaipėdos vandens” teritorijose bei Dubysos gatvėje.

„Jos yra kaip ir užkonservuotos, tam reikia tik iš naujo patikrinti vandenį, kanalizaciją, jų stovis yra gana geras”, – sakė A. Barbšys.

Dėl kitų, privatizuotų slėptuvių savivaldybės administracija žada kreiptis į jų savininkus, kad pastarieji įvertintų jų būklę ir pagal galimybes paruoštų naudojimui.

Tai pat bus kreiptasi ir į visas savivaldybės pavaldumo įmones bei į daugiabučių administratorius dėl gyvenamuosiuose namuose esančių rūsių ir pusrūsių galimybės pritaikyti žmonėms pasislėpti. Jiems duotas mėnuo ne tik inventorizuoti, bet ir sutvarkyti rūsius, kad jie nebūtų užgriozdinti ir pan.

„Mūsų Viešosios tvarkos skyrius kartu su Civilinės saugos Klaipėdos departamentu jau apėjo eilę tokių patalpų, rūsių, tą darbą jie dirba”, – sakė R. Barbšys.

Kartu jis pranešė, jog savivaldybėje bus įkurtas atskiras Civilinės saugos skyrius, tam reikės dviejų papildomų etatų, o iš viso šį skyrių sudarys 5 darbuotojai – trys bus perkelti iš dabartinio Viešosios tvarkos skyriaus. Anksčiau tokie skyriai savivaldybėse veikė, bet prieš keletą metų jie buvo panaikinti.

„Tikimės, kad per tą laiką ateis iš Vidaus reikalų ministerijos reikalavimai ir tada žiūrėsim, kaip juos įgyvendinti, pasiruošti projektus, numatyti lėšas”, – komentavo vicemeras.

1 Comment

  1. val

    paruoskite daugiau pampersu ir biotualetu… kam karas o kam pinigu plovymas.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Politika, Svarbu

Karo atveju gyventojai raginami patys rūpintis priedangomis bei slėptuvėmis

Nors nuo karo Ukrainoje pradžios praėjo jau daugiau nei dveji metai, Lietuvoje didelių naujovių saugumo srityje, kaip ir kur reiktų ...
2024-02-29
Skaityti daugiau

Politika, Svarbu

Rusija ieško ir Klaipėdos politikų bei kultūros žmonių. Tarp jų - ir dabartinis meras

Rusija antradienį paskelbė Estijos ministrę pirmininkę Kają Kallas „ieškomu asmeniu“ ryšium su baudžiamąja byla, kurios turinys nebuvo atskleistas. Rusijos opozicinis ...
2024-02-13
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Dabartinė Klaipėdos valdžia uždirba ženkliai daugiau už pirmtakus

Klaipėdos mero Arvydo Vaitkaus vidutinis mėnesinis atlyginimas šių metų III ketvirtį buvo 6070 eurų (neatskaičius mokesčių). Buvusio mero Vytauto Grubliausko vidutinis ...
2023-10-25
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This