„Vilniaus sapną“ pirmieji išvydo palangiškiai ir kurorto svečiai

Regionas

Artėjančio Vilniaus jubiliejaus proga po Lietuvos miestus kelionę pradėjo šiuolaikinių technologijų reginys-misterija „Vilniaus sapnas“. Nemokamą premjerinį renginį po atviru dangumi stebėjo tūkstančiai palangiškių ir kurorto svečių. Jūratės ir Kastyčio skvere buvo sumontuotas daugiau kaip 40 metrų ilgio ekranas, įrengta platforma modernaus šokio šokėjams, scena orkestrui, o susirinkusius į misteriją stebino daugybė specialiųjų efektų. 

Gediminio Sass nuotr.

„Vilniaus sapnas“ talpina visą Vilniaus istoriją nuo geležinio vilko kauksmo lygiai vidurnaktį, svarbiausių įvykių, paveikusių visos Lietuvos istoriją, iki meilės istorijų, kultūros šviesulių ir šiuolaikinio miesto veido. Žiūrovai stebėjo ne paprastą pasakojimą, o maždaug 20 minučių trukusį įspūdingą šou, kupiną šviesų, vizualizacijų, teatro ir šokio elementų.   

„Norim, kad Vilniaus 700 metų gimtadienis taptų kiekvieno Lietuvos gyventojo dalimi. Sostinės jubiliejus yra išskirtinė proga mums visiems dar kartą prisiminti, kokia didinga yra mūsų sostinė, kiek daug ji patyrė ir atlaikė, kokia turininga ir įdomi jos istorija“, – pranešime pažymi oficialios Vilniaus miesto verslo ir turizmo plėtros agentūros „Go Vilnius“ vadovė Inga Romanovskienė.   

„Vilniaus sapnas“ susideda iš 16 epizodų. Viskas prasideda nuo Vilniaus įkūrimo ir garsiųjų Gedimino laiškų, o toliau istorija nukelia mus į Algirdo laikus, krikščionybės pradžią, Aušros vartus, Žygimanto Augusto ir Barboros istoriją, Vilniaus universiteto įkūrimą, didįjį gaisrą ir Vilniaus pakilimą iš pelenų, tampant baroko perlu, pirmąją konstituciją, Napoleono kariauną Vilniuje ir pabaigiant pasakojimą šių dienų sostinės gyvenimu.

Gediminio Sass nuotr.

Įspūdingą „Vilniaus sapną“ kūrė daugybė profesionalų: istorinį pasakojimą parengė profesorius Alfredas Bumblauskas, muzikinę atmosferą dovanoja Vilniaus Šv. Kristoforo orkestras, diriguojamas Modesto Barkausko, muziką specialiai šiam renginiui sukūrė kompozitorius Mantautas Krukauskas, choreografiją „Low Air“ šokėjams parengė Paulius Tamolė. Reginyje iš viso pasirodo per 40 atlikėjų.

„Vilniaus sapno“ misterija šią vasarą bus rodoma ir Klaipėdoje.  

Vilniaus jubiliejus bus minimas 2023 metų sausio 25 d. Daugiau – čia.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Mums rašo

Respublikinėje konferencijoje dalintasi patirtimi

Klaipėdos uostamiesčio progimnazijoje šią savaitę vyko respublikinė konferencija „Inovacijos, kompetencijos ir integracija įgyvendinant Erasmus + programos patirtį”. Konferencijos organizatorės – ...
2024-04-07
Skaityti daugiau

Veidai

Klaipėdoje lankosi lietuvius slavų atmaina vadinantis istorikas (atnaujinta)

Trečiadienį Klaipėdoje, Tautinių kultūrų centre, lankysis toks Vladimir Orlov (baltarusių pristatomas kaip Uladzimir Arlou) – kelių knygų apie Lietuvos Didžiąją ...
2024-03-20
Skaityti daugiau

Orai

Pirmoji kovo pusė - šiltesnė nei įprastai

Kovo pirmoji pusė buvo gerokai šiltesnė nei vidutiniškai būna tokiu metų laiku. Temperatūra labiau atitiko ne kovo pirmąją, bet antrąją ...
2024-03-18
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This