Klaipėdos baseino brokas: bando susitaikyti (2)

Miestas, Svarbu
Avatar photoMartynas Vainorius
2022-06-07

Po daugiau nei dviejų metų bylinėjimosi dėl naujojo Klaipėdos baseino broko uostamiesčio savivaldybė ir rangovas – „Axis Industries“  –  nusprendė pabandyti ginčą baigti taikiai.

Martyno Vainoriaus nuotr.

16,57 mln. eurų atsiėjęs naujasis baseinas buvo atidarytas 2018-ųjų birželį – nepašalinus daugybės defektų, kurie buvo užfiksuoti atitinkamame akte. Vėliau jų atsirado dar daugiau ir galiausiai Klaipėdos savivaldybė 2019-ųjų pavasarį kreipėsi į teismą, kad šis įpareigotų rangovus – „Axis Industries“ ir jau bankrutavusią bei išregistruotą UAB „Deglas“ – atlikti atitinkamus darbus.

2020 m. kovą vykusio pirmojo parengiamojo posėdžio metu „Axis Industries“ advokatė Lina Šimė pateikė priešieškinį savivaldybei dėl esą neteisėtai gautos per 100 tūkst. eurų dydžio bankinės garantijos grąžinimo, o savivaldybei byloje atstovaujantis advokatas Gintaras Aleknavičius paprašė skirti baseino ekspertizę. Galiausiai buvo atliktos net dvi ekspertizės ir savivaldybė pakeitė ieškinio reikalavimą – prašo priteisti 1,15 mln. eurų defektams šalinti ir 8 proc. metinių palūkanų.

Byla iš esmės buvo pradėta nagrinėti tik šį sausį. Po to kai posėdžiuose pasisakė šalys, buvo apklausti ekspertai bei liudytojai, teismo nutartimi byla buvo perduota mediacijai – to paprašė ir savivaldybė, ir rangovas. Abi šalys pasiūlė vienodas kandidatūrą – mediatorę teisėją Danutę Žvinklytė, kuri sutiko imtis šio šalių sutaikymo proceso.

Jis turėtų baigtis šio mėnesio viduryje, bet esant būtinumui, terminas gali būti pratęstas.

Žymos: | | | | |

Komentarai (2):

Atsakymai į “Klaipėdos baseino brokas: bando susitaikyti”: 2

  1. Pinigų taškymas parašė:

    Būtent Saulius Budinas( taip norisntis tapti meru) buvo atsakingas. Brokas, sąlygos kitus nesklamdumuas, taigi bus amžins bėdos.

  2. Nuomonė parašė:

    Aš girdėjau iš ten dirbančių darbuotojų ir vadovų kiek ten begalė broko:(
    Pasirašė startui tuometinis vadovas budinas! Labai abejoju, kad jis nežinojo apie brokus. Jei ir nežinojo, kas labai neįtikima, tai kaip miesto vadovas turėjo išklausyti daugiau pusių.
    Ir štai, dar besitęsiant teismų karuselei, jis vėl žada bandyti laimę į valdančiuosius. Tai tiesiog jau nebesveika.
    Gėda neapsakomą turint tokius niekšus Klaipėdos valdzioje.
    Klaipėdos baseinas – tiksinti nelaimės bomba:( o valdžiažmogiai springsta turtuose, atneštuose dežutėse

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti apie klaidą

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Klaipėdos baseino broko byla suksis iš naujo

Dar 2019-aisiais prasidėjusi byla dėl naujojo Klaipėdos baseino defektų sugrąžinta į pirmąją instanciją – tokį sprendimą ketvirtadienį priėmė Apeliacinis teismas. ...
2024-07-25
Skaityti daugiau

Spyglys

Apmokestinti parkingą prie krepšinio arenos ir baseino!*

Kad būtų teisibe: išmintingoji Klaipėdos valdžia nuo liepos 1 d. apmokestino vietine rinkliava automobilių stovėjimą prie futbolo stadiono Sportininkų gatvėje ...
2024-07-01
Skaityti daugiau

Sportas, Svarbu

Pusės milijono „Neptūno“ eurų byloje toliau tampoma guma 

Klaipėdos apygardos teisme jau daugiau nei metus niekaip nepradedama nagrinėti byla dėl šimtatūkstantinės uostamiesčio savivaldybės paramos krepšinio klubui „Neptūnas”.  Po pusmečio ...
2024-07-01
Skaityti daugiau



Pin It on Pinterest

Share This