Klaipėdos baseino brokas: bando susitaikyti

Miestas, Svarbu

Po daugiau nei dviejų metų bylinėjimosi dėl naujojo Klaipėdos baseino broko uostamiesčio savivaldybė ir rangovas – „Axis Industries“  –  nusprendė pabandyti ginčą baigti taikiai.

Martyno Vainoriaus nuotr.

16,57 mln. eurų atsiėjęs naujasis baseinas buvo atidarytas 2018-ųjų birželį – nepašalinus daugybės defektų, kurie buvo užfiksuoti atitinkamame akte. Vėliau jų atsirado dar daugiau ir galiausiai Klaipėdos savivaldybė 2019-ųjų pavasarį kreipėsi į teismą, kad šis įpareigotų rangovus – „Axis Industries“ ir jau bankrutavusią bei išregistruotą UAB „Deglas“ – atlikti atitinkamus darbus.

2020 m. kovą vykusio pirmojo parengiamojo posėdžio metu „Axis Industries“ advokatė Lina Šimė pateikė priešieškinį savivaldybei dėl esą neteisėtai gautos per 100 tūkst. eurų dydžio bankinės garantijos grąžinimo, o savivaldybei byloje atstovaujantis advokatas Gintaras Aleknavičius paprašė skirti baseino ekspertizę. Galiausiai buvo atliktos net dvi ekspertizės ir savivaldybė pakeitė ieškinio reikalavimą – prašo priteisti 1,15 mln. eurų defektams šalinti ir 8 proc. metinių palūkanų.

Byla iš esmės buvo pradėta nagrinėti tik šį sausį. Po to kai posėdžiuose pasisakė šalys, buvo apklausti ekspertai bei liudytojai, teismo nutartimi byla buvo perduota mediacijai – to paprašė ir savivaldybė, ir rangovas. Abi šalys pasiūlė vienodas kandidatūrą – mediatorę teisėją Danutę Žvinklytė, kuri sutiko imtis šio šalių sutaikymo proceso.

Jis turėtų baigtis šio mėnesio viduryje, bet esant būtinumui, terminas gali būti pratęstas.

2 Comments

  1. Pinigų taškymas

    Būtent Saulius Budinas( taip norisntis tapti meru) buvo atsakingas. Brokas, sąlygos kitus nesklamdumuas, taigi bus amžins bėdos.

    Reply
  2. Nuomonė

    Aš girdėjau iš ten dirbančių darbuotojų ir vadovų kiek ten begalė broko:(
    Pasirašė startui tuometinis vadovas budinas! Labai abejoju, kad jis nežinojo apie brokus. Jei ir nežinojo, kas labai neįtikima, tai kaip miesto vadovas turėjo išklausyti daugiau pusių.
    Ir štai, dar besitęsiant teismų karuselei, jis vėl žada bandyti laimę į valdančiuosius. Tai tiesiog jau nebesveika.
    Gėda neapsakomą turint tokius niekšus Klaipėdos valdzioje.
    Klaipėdos baseinas – tiksinti nelaimės bomba:( o valdžiažmogiai springsta turtuose, atneštuose dežutėse

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Temos

Rimantas Cibauskas teisme pasijautė beždžione 

Klaipėdos apylinkės teismas pagaliau išnagrinėjo dar 2022-ųjų gruodį užvestą bylą, kurioje antstolė siekia, jog valstybinę žemę nelegalia tvora aptvėręs ir ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Klaipėdos baseino statybų istorija: STT plaunasi rankas 

Nors bylą dėl Klaipėdos baseine palikto broko išnagrinėjęs teismas priėmė atskirą nutartį, kuria Klaipėdos apygardos prokuratūrai pranešė, jog atsakingų asmenų ...
2024-04-02
Skaityti daugiau

Verslas

Po teismo sprendimo tikimasi rasti sprendimus, kaip pašalinti likusius baseino defektus

Klaipėdos baseinas teigia, jog džiaugiasi teismo sprendimu, priimtu po beveik penkerius metus trukusio bylinėjimosi dėl šiame pastate statybų rangovo palikto ...
2024-03-05
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This