Teisėjas Evaldas Pašilis nenagrinės už prekybą poveikiu nuteisto advokato Aivaro Surblio bylos

Kriminalai ir nelaimės

Lietuvos apeliacinio teismo pranešime rašoma, kad šiandien šis teismas tenkino prokuroro ir už prekybą poveikiu nuteisto advokato Aivaro Surblio gynėjo prašymą nušalinti teisėją Evaldą Pašilį nuo apeliacine tvarka nagrinėjamos už prekybą poveikiu nuteisto advokato Aivaro Surblio baudžiamosios bylos, tačiau atmetė prokuroro prašymą nušalinti teisėjas Jolantą Čepukėnienę ir Virginiją Liudvinavičienę.

Pranešime nurodoma, kad prokuroras A. Kazakovas pirmame teismo posėdyje pareiškė nušalinimą visiems kolegijos teisėjams, motyvuodamas tuo, kad teisėjos J. Čepukėnienė ir V. Liudvinavičienė šioje byloje ikiteisminio tyrimo stadijoje atliko procesinius veiksmus bei nagrinėjo skundus kitoje byloje, iš kurios išskirta pastaroji byla, o teisėjas E. Pašilis tiriant bylą ėjo generalinio prokuroro pareigas ir kontroliavo ikiteisminį tyrimą atliekančių prokurorų darbą. Nuteistojo A. Surblio gynėjas pritarė kolegijos pirmininko teisėjo E. Pašilio nušalinimui, tačiau nepalaikė nušalinimo teisėjoms J. Čepukėnienei ir V. Liudvinavičienei.

Aivaras Surblys. Martyno Vainoriaus nuotr.

Teismo pranešime rašoma, kad teisėjų kolegija konstatavo, jog nėra pagrindo nušalinti teisėjas J. Čepukėnienę ir V. Liudvinavičienę, nes teisėjos šioje baudžiamojoje byloje neatliko jokių procesinių veiksmų, kardomųjų priemonių pagrįstumo ir kitus procesinius klausimus sprendė kitoje (išskirtoje) byloje ir šių bylų proceso dalyviai tarpusavyje nėra susiję.

Pranešime cituojama teisėjų kolegijos sprendimas: „Teisėjas E. Pašilis nuo 2015 m. gruodžio 29 d. iki 2020 m. gruodžio 29 d. ėjo generalinio prokuroro pareigas ir aptariamoje baudžiamojoje byloje atliko procesinius veiksmus, trims prokurorams suteikė specialaus prokuroro statusą, dalyvavo viešose diskusijose bei informacinėse laidose apie pradėtą ikiteisminį tyrimą, todėl jis nušalinamas nuo A. Surblio bylos nagrinėjimo“. Ši Lietuvos apeliacinio teismo nutartis baudžiamojoje byloje įsigalioja jos priėmimo dieną ir yra neskundžiama.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

ELTA

Eligijus Masiulis: „Teisėjai galėjo būti šališki"

Vadinamojoje „MG Baltic“ politinės korupcijos byloje nuteisti buvęs Liberalų sąjūdžio lyderis Eligijus Masiulis ir parlamentaras Vytautas Gapšys mano, kad buvo ...
2024-04-06
Skaityti daugiau

Regionas

Prokuratūra: piniginę žalą patyrusiems asmenims turi atlyginti valstybė ir Neringos savivaldybė

Generalinė prokuratūra, siekdama apginti viešąjį interesą, kreipėsi į Regionų administracinį teismą su prašymu septynių asmenų naudai solidariai iš Lietuvos valstybės ...
2024-04-05
Skaityti daugiau

Svarbu, Temos

Garsios žmogžudystės atgarsių byloje – ir tyrėjo savižudybė, ir nužudyto policininko sūnaus pėdsakai

Klaipėdos apygardos teisme toliau nagrinėjama byla, kurioje aiškinamasi, ar iš tiesų prieš beveik 16 metų už uostamiesčio medikės nužudymą buvo ...
2024-02-13
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This