Apeliacinis teismas atmetė už šnipinėjimą nuteisto Aleksėjaus Greičiaus skundą

Kriminalai ir nelaimės

Lietuvos apeliacinis teismas atmetė Aleksėjaus Greičiaus skundą dėl Klaipėdos apygardos teismo pernai lapkritį priimto nuosprendžio, kuriuo jis buvo pripažintas kaltu už šnipinėjimą Rusijos Federacijai ir nubaustas 4 metų laisvės atėmimo bausme.

Anot teismo pranešimo, skunde A. Greičius neneigė, kad jis Rusijos žvalgybos atstovo P. A. Čagino (žvalgybinėms operacijoms naudojusio P. Taraškevičiaus asmens tapatybę) prašymu rinko ir jam perdavė informaciją apie savo organizuotus renginius, nuotraukas su renginiuose dalyvaujančiais ir juos stebinčiais asmenimis, vaizdo medžiagą ir straipsnius apie šiuos renginius, taip pat informaciją, susijusią su Lietuvos ir Latvijos piliečių telefono numeriais, iš viešosios erdvės perfilmuotą vaizdo reportažą apie Klaipėdos tarybos nario politiko Viačeslavo Titovo teismo procesą Klaipėdos apylinkės teisme, informaciją apie Lietuvos Respublikos valstybės saugumo departamento (VSD) pareigūnus bei informaciją apie jų atliktas apklausas.

Teismui nekilo abejonių dėl VSD pateiktų duomenų, patvirtinančių, kad Rusijos pilietis P. A. Čaginas buvo saugumo tarnybos pareigūnas, vykdęs užduotį rinkti Rusijos žvalgybą dominančią informaciją Lietuvoje.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

ELTA

Eligijus Masiulis: „Teisėjai galėjo būti šališki"

Vadinamojoje „MG Baltic“ politinės korupcijos byloje nuteisti buvęs Liberalų sąjūdžio lyderis Eligijus Masiulis ir parlamentaras Vytautas Gapšys mano, kad buvo ...
2024-04-06
Skaityti daugiau

Regionas

Prokuratūra: piniginę žalą patyrusiems asmenims turi atlyginti valstybė ir Neringos savivaldybė

Generalinė prokuratūra, siekdama apginti viešąjį interesą, kreipėsi į Regionų administracinį teismą su prašymu septynių asmenų naudai solidariai iš Lietuvos valstybės ...
2024-04-05
Skaityti daugiau

Verslas

Apeliacinis teismas: „Elektrum Lietuva“ privalėjo sustabdyti sutarties su „Vydmantai wind park“ vykdymą

Lietuvos apeliacinis teismas paliko nepakeistą Vilniaus apygardos teismo sprendimą, kuriuo atmestas „Vydmantai wind park“, esančio Kretingos rajone, ieškinys „Elektrum Lietuva“ ...
2023-12-22
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This