Per parą – 776 nauji COVID-19 atvejai ir viena mirtis (atnaujinta)

Koronavirusas

Statistikos departamento pateikiamais duomenimis, trečiadienį šalyje fiksuoti 776 užsikrėtimai COVID-19, t.y. 17 mažiau nei antradienį. Iš jų 160 žmonių užsikrėtė antrą kartą, 7 – trečią. Klaipėdoje ši diagnozė nustatyta 41 gyventojui.

Sveikatos apsaugos ministerija pranešė, kad atsižvelgdama į Europos vaistų agentūros (EMA) rekomendaciją, Europos Komisija pakeitė COVID-19 vakcinos „Novavax“ (gamintojas „Nuvaxovid“) registracijos sąlygas ir leido ja skiepyti vaikus nuo 12 metų amžiaus. Martyno Vainoriaus nuotr.

Savaitinis naujų atvejų skaičius šalyje išaugo 74,4 proc, Klaipėdoje – net 81 proc.

Atvejų skaičius, tenkantis per 14 dienų periodą 100 tūkst. gyventojų, uostamiestyje šoktelėjo nuo 181,1 atvejo iki 187,2 ir Klaipėda pagal šį rodiklį yra 17-oje vietoje tarp labiausiai sergančių savivaldybių. Šalyje minėtasis rodiklis pakilo nuo 223 iki 235,5 atvejo.

Blogiausia padėtis išlieka Palangoje (566,1 atvejo), o geriausiai ir toliau laikosi Pagėgių savivaldybė, kur jau ilgą laiką fiksuojamas nulinis rodiklis.

Šalyje šiuo metu serga 8322 gyventojai, Klaipėdoje – 351.

Per parą į ligonines dėl SARS- CoV-2 ligos paguldyti 23 žmonės. Šiuo metu jose yra 94 tokie ligoniai, iš jų 6 gydomi reanimacijos skyriuose.

Praėjusią parą nuo šios infekcijos mirė vienas 80-89 metų amžiaus nepaskiepytas žmogus ir iš viso virusas jau nusinešė 9188 gyventojų gyvybes. Uostamiestyje netekčių skaičius nurodomas vienu mažesnis nei prieš parą – 415.

Trečiadienį šalyje paskiepyti 186 gyventojai, Klaipėdoje – 17.

INFORMACIJA

Sveikatos apsaugos ministerija pranešė, kad atsižvelgdama į Europos vaistų agentūros (EMA) rekomendaciją, Europos Komisija pakeitė COVID-19 vakcinos „Novavax“ (gamintojas „Nuvaxovid“) registracijos sąlygas ir leido ja skiepyti vaikus nuo 12 metų amžiaus. Registruotis vakcinacijai bus galima nuo liepos 15 d.

„Novavax“ vakcina 12–17 metų amžiaus vaikams bus skiriama taip pat kaip 18 metų ir vyresniems asmenims: vakcina bus suleidžiama į žasto raumenis dviejų dozių kursu, darant 3 savaičių pertrauką. Registruotis vakcinacijai galima, registruojantis internetu tinklalapyje Koronastop.lt.

Iki šiol „Novavax“ vakcina buvo skiepijami tik asmenys nuo 18 metų amžiaus. Leisti skiepyti jaunesnius asmenis nuspręsta po klinikinio tyrimo, kuris parodė, kad paauglių imuninis atsakas į šią vakciną, matuojamas kaip antikūnų prieš SARS-CoV-2 kiekis, buvo panašus į 18–25 metų amžiaus jaunų suaugusiųjų (kurie dalyvavo pagrindiniame tyrime, naudotame vertinant vakcinos veiksmingumą suaugusiesiems) atsaką.

Dažniausios nepageidaujamos reakcijos paaugliams dažniausiai yra panašios į tas, kurios pasireiškia 18 metų amžiaus ir vyresniems žmonėms. Tai – jautrumas, skausmas, paraudimas ir patinimas injekcijos vietoje, galvos, raumenų ir sąnarių skausmas, nuovargis, pykinimas ar vėmimas, karščiavimas ir kt. Karščiavimas paaugliams pasireiškia dažniau nei suaugusiesiems. Šios reakcijos dažniausiai būna lengvos arba vidutinio sunkumo ir praeina po keleto dienų.

Asmenims nuo 12 metų amžiaus šiuo metu gali būti skiriamos trys vakcinos nuo COVID-19: „Comirnaty“, „Spikevax“ ir „Novavax“.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Koronavirusas

COVID-19 Klaipėdoje: kasdien po tris susirgusius

Valstybės duomenų agentūra skelbia, kad antradienį Lietuvoje buvo patvirtinta 16 naujų koronavirusinės infekcijos atvejų (du žmonės susirgo antrą kartą, vienas ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Šalyje - 24 nauji užsikrėtę COVID-19, Klaipėdoje - du

Pirmadienį šalyje patvirtinti 24 nauji COVID-19 atvejai, iš kurių 6 žmonės susirgo antrą kartą, du – trečią, skelbia Valstybės duomenų ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Šalyje - jau mažiau nei 400 sergančiųjų COVID-19

Per savaitgalį Lietuvoje patvirtinti tik aštuoni nauji COVID-19 atvejai – vienas šeštadienį ir septyni sekmadienį, skelbia Valstybės duomenų agentūra. Visi ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This