Tauralaukyje rasis Baltų saulės parkas

Miestas

Siekdama įgyvendinti vieną iš Klaipėdos gyventojų iniciatyvų, savivaldybė ieško, kas galėtų parengti mitologinės poilsinės ir žaidimų erdvės „Baltų saulės parkas“ projektą bei prižiūrėti jo vykdymą. Projektui parengti yra numatyti metai laiko ir 12 tūkst. eurų.

Iki šiol savivaldybė Tauralaukyje investavo daugiausiai tik į susisiekimo infrastruktūrą. Martyno Vainoriaus nuotr.

Šis, iš viso 50 tūkst. eurų vertės, projektas yra vienas iš daugiausiai gyventojų balsų gavusių pasiūlymų savivaldybės priemonei „Dėl Klaipėdos miesto savivaldybės gyventojų iniciatyvų, skirtų gyvenamajai aplinkai gerinti, projektų idėjų tvirtinimo“.

Projekto idėjos tikslas – „suteikti pelnytą dėmesį garbingam istoriniam laikotarpiui, sujungiant mistinę protėvių kultūrą su šių laikų žmonių poreikiais į darnią ir funkcionalią erdvę – „Baltų saulės parką“. 

Įgyvendintas projektas turėtų spręsti viešųjų erdvių trūkumo, visų amžiaus žmonių grupių užimtumo problemą bei puoselėtų protėvių kultūrą Tauralaukio kvartale, teigia savivaldybė. O projektuotojams nubrėžtas tikslas  – parengti želdyno kūrimo projektą.

Mitologinė poilsinė ir žaidimų erdvė planuojama 0,3077 ha valstybinės žemės sklype, suformuotame teritorijoje tarp Tauro 7-osios ir Tauro 8-osios gatvių.

Įrengta poilsio ir žaidimų erdvė turėtų pasižymėti baltų mitologijos tematika. Idėjos autorius identifikuoja nagrinėjamos teritorijos problemą, kad būdamas vienu iš sparčiausiai plėtojamų kvartalų, Tauralaukis yra itin skurdus viešųjų erdvių prasme, kad „tarp naujai statomų namų ir tiesiamų gatvių neatsiranda vietos pievutei, suoliukui ar vaikų žaidimų aikštelei“. 

Be kita ko, parke planuojama įrengti poilsio saleles su mažosios architektūros ir lauko interjero objektais: suolais, sėdėjimo platformomis, supynėmis, paspirtukų ir dviračių stovais etc. Projektuotojai turės pasiūlyti stilizuotus meninius akcentus, susietus su baltų mitologija, o taip pat – sporto aikšteles ar įrenginius bei žaidimų aikšteles su įranga, skirta įvairaus amžiaus grupėms.

Iškeltas uždavinys ir suprojektuoti vaizdo stebėjimo kameras lauke parko perimetru su vaizdo kameroms reikalingu apšvietimu, įvertinti esamos teritorijos reljefą bei pagal poreikį suprojektuoti paviršiaus ir drenažo vandens nuvedimo tinklus ir (ar) numatyti prijungimą prie esamų tinklų.

2 Comments

  1. Kristina

    Nuostabu! Šiame rajone daug jaunų šeimų su vaikais, o artimiausia aikštelė KarKar parke.
    Dar būtų nuostabu, kad atsirastų ir pėstiesiems takai. Nes gi kaip vaikai eis iki žaidimų aikštelės? Visur tik automobilių keliai 🙁

    Reply
  2. Valerijus

    Labai puikus sumanymas.Pagaliau baisi laukymė bus sutvarkyta gyventojų poreikiams tenlinti.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Politika, Svarbu

Per opozicijos valandą - karšti klausimai  ir rusiškas keiksmas

Per jau antrąją šios kadencijos Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos opozicijos valandą ketvirtadienį svarstant, ar reikia daryti pietų pertrauką, iš posėdžių ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Švietimas

„Boružėlės” prakeiksmas: atsisakius vieno rangovo, kiti darbų nesiima

Šiais metais Klaipėdos savivaldybei jau net du kartus teko viešai paskelbti karčią žinią: nė vienas projektuotojas neatsiliepė į kvietimą dalyvauti ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Idėja apie transporto eismą Mažvydo alėja - neužmiršta

„Arūnas Tuma kažkuriame posėdyje sakė, kad reikės ir Mažvydo alėją perkasti”, – Klaipėdos miesto tarybos Miesto plėtros ir strateginio planavimo ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This