Vizito į Taivaną tikslas – didinti Klaipėdos uoste krovinių srautus

Uostas ir jūra

Susisiekimo viceministrė Agnė Vaiciukevičiūtė, Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos generalinis direktorius Algis Latakas ir Lietuvos verslo delegacija šią savaitę vieši Taivane, kur susitiko su šalies Transporto ir komunikacijų ministerijos viceministru, konteinerinės linijos „Yang Ming“ atstovais ir valdybos pirmininku, tarptautine Taivano uostų korporacija, įvairių šioje šalyje veikiančių verslo įmonių vadovais ir valdybų pirmininkais.

Susitikimo su konteinerinės linijos „Yang Ming“ atstovais ir valdybos pirmininku metu diskutuota, dėl kokių priežasčių pastaraisiais metais krovinių srautai mažėjo, kaip juos būtų galima padidinti. Susitikimo metu taip pat aptartos Klaipėdos uosto vystymo kryptys, vykdomi ir planuojami plėtros projektai.

Pasak Uosto direkcijos pranešimo, jos vadovas Taivane taip pat susitiko su tarptautinės Taivano uostų korporacijos nariais. Susitikimo metu aptartas galimas Klaipėdos ir Taivano uostų bendradarbiavimas, taivaniečiams pristatytas vienintelis Lietuvos jūrų uostas, jame vykdomos veiklos, teikiamos paslaugos, taip pat vystymo kryptys, atliekami ir planuojami projektai.

Delegacija iš Lietuvos taip pat lankėsi Taichung išoriniame vėjo jėgainių parke. Šiuo metu Lietuva rengiasi 700 MW vėjo jėgainių parko statyboms Baltijos jūroje Lietuvoje, o Klaipėdos uostas turėtų tapti svarbia šiam projektui reikalingų išteklių platforma, mat numatoma vėjo jėgainių komponentus krauti uoste, čia juos transportuoti, sandėliuoti ir surinkti.

INFORMACIJA

2020 metais Lietuvos eksportas į Taivaną siekė 19 mln. eurų, o importas sudarė 66,1 mln. eurų. Lietuva eksportavo gan įvairią produkciją, o iš Taivano daugiausiai buvo importuojami įvairūs įrenginiai ir technika.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Uostas ir jūra

Daugiau krauta grūdų, mažiau - naftos produktų

Pirmą šių metų ketvirtį Klaipėdos uoste krauta beveik 8,5 mln. tonų krovinių. Palyginti šį kiekį su tuo pačiu praėjusių metų ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Uostas ir jūra

Kruizinės laivybos sezono startą paskelbė muzikuojantis laineris

Šaltą, vėjuotą ir lietingą antradienio vidurdienį Klaipėdos uoste prisišvartavo pirmasis šiemet kruizinis laivas. Laineriui „Le Bellot” – tai ir pirmasis ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

Uostas ir jūra

Pradėta Uosto direkcijos laivyno bazės statyba

Pietinėje Klaipėdos uosto dalyje, Marių gatvėje, prasidėjo Uosto direkcijos laivyno bazės statyba. Darbų pradžia paženklinta kapsulės su laišku ateities kartoms ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This