Šį sezoną nauju būdu atsiskaityti už keltą pavyks nebent grybautojams

Svarbu, Vasara

Klaipėdos savivaldybės ir jos valdomų įmonių vadovai vis įsigudrina užlipti ant to paties grėblio – iš anksto viešai apsiskelbę, jog įdiegs vieną ar kitą miestiečių gyvenimą palengvinsiančią naujovę, terminui suėjus, turi teisintis, kodėl laiku taip ir neįvykdė pažadų.

Šią vasarą už keltą teks atsiskaityti įprastu būdu, bilietą įsigijus savitarnos ar paprastoje kasoje. Palmiros Mart nuotr.

Taip atsitiko su vadinamaisiais elektriniais vandens autobusais Dangėje, kurie, kaip paaiškėjo, geriausiu atveju atsiras tik kitą vasarą, tas pats laukia ir dar balandį viešai pagarsintos galimybės šią vasarą patogesniu būdu miestiečiams atsiskaityti, keliantis per marias į Smiltynę.

Tąsyk Klaipėdos keleivinio transporto vadovas Andrius Samuilovas „Atvirai Klaipėdai” teigė, jog „asmenys, kurie turi Klaipėdos viešojo transporto elektroninio bilieto kortelę (ir papildytą elektroninę piniginę), galės eiti pro perkėlos vartelius, ją nuskenavę. Ir plaukti į Smiltynę”.

Pradžioje žadėta, jog ši daugeliui klaipėdiečių patogi paslauga pradės veikti gegužę, vėliau terminas nukeltas į birželį.

Tačiau praėjus ne tik birželiui, bet ir liepai, o rugpjūčiui jau persiritus į antrąją pusę, tokios galimybės abiejose perkėlose vis dar nėra.

Šią savaitę portalo žurnalistei Naujojoje perkėloje bandant nuskaityti viešojo transporto elektroninį bilietą, varteliai taip ir neatsidarė. „Smiltynės perkėlos” kasininkė paaiškino, jog ši paslauga iki šiol neveikia.

„Buvo čia atvažiavę vaikinai, kažką darė, bet jiems kažkas nepavyko”, – sakė ji.

Kas vaikinams nepavyko, sutiko paaiškinti A. Samuilovas.

„Vis dar testuojam. Mūsų netenkina transakcijos greitis – kad pažymėjus kortelę, reikia ilgai laukti, kol atsidarys varteliai. Ir įrangą reikia biškį tvarkyti. Atrodė, kad gegužės mėnesį viskas pasiruošta, bet kai prasidėjo realūs testavimai su tais varteliais, išlindo šiokių tokių niuansų, kuriuos tvarkom”, – sakė jis.

Pasak A. Samuilovo, norisi, kad įdiegus naują paslaugą, ji veiktų be priekaištų, todėl nuspręsta „atitolinti startą”.

Kartu jis vylėsi, jog galbūt dar šį sezoną pasinaudoti naujuoju atsiskaitymo būdu pavyks „grybautojams, kurie netrukus pajudės į Smiltynę grybų rinkti”.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Uostas ir jūra

Smiltynėje iškilęs radaro bokštas - saugesnei laivybai

Iš Klaipėdos besikeliant Naujosios Smiltynės perkėlos keltais akis užkliūva už Smiltynės pusėje atsiradusio neįprasto statinio. Šiomis dienomis čia iškilo radiolokacinės ...
2024-03-08
Skaityti daugiau

Spyglys

„Smiltynės perkėlai” ir 5 m/s vėjas yra baisus*

Stovi, šąla trečiadienio popietę ant Kuršių marių kranto Smiltynėje, prie Senosios perkėlos, minia žmonių: laukia nesulaukia kelto. Regis, ir oras ...
2024-02-07
Skaityti daugiau

Uostas ir jūra

Prie Delfinariumo - naujas pirsas valstybės sienos apsaugos reikmėms

Valstybės sienos apsaugos tarnyba rengiasi pirkti Kopgalio krantinių, Smiltynės g. 2A ir 2B, griovimo ir naujos statybos darbus kartu su ...
2024-01-28
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This