Kas namelyje gyvena, Arvydai?*

Spyglys

Spyglys
2022-09-09

Komentarų: 9

Skaito Spyglys naujausią savo draugės „Atviros Klaipėdos” epopėjos apie išgyvendintą Skulptūrų parko krepšinio aikštelę dalį ir kraipo savo spygliuotą galvą – negi iš tiesų viskas taip mūsų miestelyje yra primityvu ir pigu, kaip kad tauta internetiniuose komentaruose vis dėsto?

Juodu ant balto surašytas protokolas tvirtina, kad bene žaliausias mūsų miestelio deputatas Arvydas Vaitkus kryžiumi gulė tvirtindamas, kad „namai yra per arti krepšinio aikštelės, atstumas tikrai nesiekia 40 metrų ir tie kas ten gyvena tikrai kreipsis į teisėsaugos institucijas” bei siūlė jokiu būdu neįrenginėti ten tokios naujos aikštelės.

Įlindo tai pasiskaitęs dygliuotasis į gudriąją svetainę maps.lt, kur galima pasimatuoti, iki kur tie 40 metrų veda, ir žiūri, kad tik vienas kuklus namelis tokiu atstumu nutolęs – iki iš vyriausiosios miesto tvarkytojos posto pagaliau išverstos Irutės nebaigtos statybos tolėliau, o ir niekas ten lyg ir negyvena dar, net bomžų nėr, taip ten nejauku. Bet užtat tylu.

O anoniminiais komentarais drąsiai besimėtanti tauta triūbija, kad už 40 metrų tikriausiai gūžtą susisukęs garsusis baltarusiškų trąšų gamintojų partneris. Tas, kur gausiai Arvydo kompaniją ir kampaniją per anuos rinkimus finansiškai parėmė.

Bet Spygys ne iš tų, kur tokiais anonimais tiki. Nors ir labai laiki jo vaizduotė, bet negali jis įsisąmoninti, kad jau ketvirtajame nepriklausomybės dešimtmetyje politikas taip tiesiogiai ir be užuolankų rūpintųsi sponsoriaus ramybe. Gal visgi kas nors kitas ten įsikūręs?

Tad Spyglys nuoširdžiai tikisi, kad žaliausiasis deputatas paaiškins savo rinkėjams, kas tam namelyje, kurio ramybe jis taip rūpinosi, gyvena. O gal yra dar ir kitų 40 metrų spinduliu nutolusių žemėlapyje nematomų namelių, kuriuose įsikūrusių vargdienių ramybe jis taip nuoširdžiai rūpinosi kartu su kita itin žalia Klaipėdos moterimi?

*Šios rubrikos nerekomenduojama skaityti susipykusiems su humoro jausmu ar stokojantiems fantazijos, nes nieko rimto čia tikrai nerasite, Spyglio humoras iš viso yra sunkiai suprantamas, lėkštas, juodas ir kandus. Rimtų dalykų ieškokite visose kitose „Atviros Klaipėdos” rubrikose.

9 Comments

  1. Mėmelburgas

    Nejaugi nėra kitos vietos krepšinio aikštelei , su šio krašto orais aikštelė veiks pora mėn. O prie stoties puikiausia dengta sporto arena .

    Reply
  2. irute

    neskaidrius politikus reikia traukti viešumon

    Reply
  3. siaips

    Jau antras straipsnis apie ta nelemta krepšinio aikštele. Pikta darosi kaip yra manipuliuojama miestiečiais. Tai kažkoks tarybos narys liaudies vardu sugalvoja žaluoju pavaidinti ir savo antiįstatymiškas tvarkas stumią, tai kažkokia savivaldybes direktoriaus asmenine patarėja didžios savo kompetencijos vedama, noriai keičia projektinius sprendinius, nors turėtu būti pasalinta iš darbo už tokius sprendinius, tai statybos rangovas susigalvoja kad jam vienaip ar kitaip netinka dirbti pagal technini projektą ir keičia parko atnaujinimo TP sprendinius ir greičiausiai daro su darbo projekto vėliava o savivaldybės klerkai užmerkia akis nes yra ……… Kas per anarchija pas mus savivaldybėje? Pirma – ar skulptūrų parko sutvarkymo konkursą skelbė savivaldybe pagal tai kokia koja iš lovos atsikėlė administracijos direktorius ar pagal parengtą statybos technini projektą??? Jeigu pagal tai iš kokios kojos atsikėlė administracijos direktorius tada tokia šio klausimo šiandienos anarchija suprantama. Nes šiandien savivaldybės administracijoje diletantu pilną. Tačiau jei statybos rangovo atrinkimo viešasis procesas vyko vadovaujantis skulptūros parko atnaujino techniniu projektu, tada , antra – statybos techninis projektas turėjo būti suderintas su visais suinteresuotais asmeninis, tame tarpe ir su skulptūrų parko kaimynais nepažeidžiant jų interesus, ir su techninio projekto užsakovo atstovais, žaliaisiais ir tt, ir tas projektas turėjo dar praeiti projekto ekspertize ir turėti ekspertizes išvadas , galimas jo vykdymas ar negalimas, kitu atveju savivaldybe negalėjo skirti pinigus jo sutvarkymui. Tad šiandienos parko sutvarkymo keitimas jau yra prieš įstatymus. Jeigu vykdomi projekto keitimai, yra būtina vėl iš naujo praeiti visus procesus. Žinoma savivaldybės bosai – patarėjai ir tt, įtakojami kažko ko nežino miestiečiai gali pasakyti kad projektiniai pakeitimai yra neesminiai ir viskas čia tvarkoje, bet kaip sakoma liaudis ne durna ja galina kvailinti bet ji ne kvailą. Ir trečia – jei čia yra buvusiu liberalu esančiu Atviros Klaipėdos žurnalistu tarpe veiksniai bet kokiomis priemonėmis pakišti koją žaliuoju save vaidinančiam tarybos nariui kad sava, garsu kaip sporto objektu statytoja – liberaliuka ir esama kandidatą i merus pastumti kaip geresni už žaliuoju save vaidinančiu tarybos nariu tada turgaus intrigos Klaipėdai kaip Vilniaus bobturgiui labai savas. Tiesa o kur architektas parengęs parko atnaujinimo projektą ar jam nerupi autorinės teisės?? Ar jis tyli kaip buvo nutildyta administracijos direktoriaus danes skvero atnaujinimo architekte???????

    Reply
  4. Milijonas

    Gal kas Arvydui primins, jo pasakojimus apie parko tvorą už milijoną eurų, kai jis sumaišė keblelio vietą tarp skaičiukų?

    Reply
  5. Iš Memelio

    Kažkodėl visi jūs, norintys krepšinio aikštelės, pamiršote, kad krepšinio aikštelė būtų įrengta ant mirusių senųjų klaipėdiečių kaulų! Taigi, mielieji, sportuoti ruošiatės amžino žmonių poilsio vietoje, kur liko dešimtys tūkstančių Klaipėdos miestą stačiusių ir ją mylėjusių žmonių kapaviečių! Taigi, čia turi likti iš pagarbos seniesiems klaipėdiškiams ramybę alsuojanti sakralinė vieta!
    Nei vienas iš jūsų tikrai nenorėtumėte, kad jūsų ir jūsų artimųjų amžinam poilsiui atgulusių rimties netrikdytų bumbsintys kamuoliai, netryptų kojomis.

    Reply
    • algirdas

      o namukai su šiltnamiai geriau ant tų kapų ….saugos ramybę baseine

    • neringa

      Gal pasigilinkite į tekstą, perskaitykite prieš komentuojant, projektą. Vaikų aikštelė ir krepšinio aikštelė nepatenka į buvusių kapinių zoną. Niekas ten nieko nelaidojo.

  6. Mantas

    Sutinku su Valdu. Dėl vieno politikėlio, kuris dar kėsinosi į merus Klaipėdos, ir dėl jo „draugelio”, pakeisti planus užtvirtintus yra labai stipru.
    Juolab, krepšinio aikštelės naujosios yra su gumine danga, ir nesigirdi to kamuolio bumpsėjimo..

    Reply
  7. Valdas

    Jei neklystu – uostininko BKT vadeivos Igorio Udovickio namas už 40 metrų nuo krepšinio aikštelės. Aktyvus Vaitkaus dalyvavimas draugo ir rėmėjo naudai ir visuomenės nenaudai kelia rimtus interesų konflikto ir korupcijos klausimus. Dėmesio vertas precedentas, kuomet potencialiai korumpuoti politikai posėdžio metu perprojektuoja visas procedūras perėjusį, suderintą ir patvirtintą architektūrinį dokumentą (kažką atmesdami, kažką pridėdami). Verta pastebėti ir šios tragikomiškos situacijos ironiją – VSC šimtais registruoja miesto gyventojų skundus dėl fūrų, uosto triukšmo ir smarvės, tačiau niekas nereaguoja, o čia vienas trąšų magnatas pasistatęs namelį viešame skulptūrų parke panaikina jau suprojektuotą krepšinio aikštelę, nes jam trukdo sportuojančių vaikų keliamas triukšmas. P. S. Parkas nėra tik pasyvaus poilsio vieta – parko projektavimas turi demokratiškai atspindėti skirtingus įvairios visuomenės interesus įrengiant skirtingo tipo ir aktyvumo zonas.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Fotoreportažai, Uostas ir jūra

Kruizinės laivybos sezono startą paskelbė muzikuojantis laineris

Šaltą, vėjuotą ir lietingą antradienio vidurdienį Klaipėdos uoste prisišvartavo pirmasis šiemet kruizinis laivas. Laineriui „Le Bellot” – tai ir pirmasis ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Atgimimo aikštės konkursas „pakibo“ dėl vieno dokumento

Nors kovo 7 d. Klaipėdos savivaldybė teigė, jog maždaug po mėnesio paaiškės, ar konkurso dalyvių pateikti pasiūlymai atitinka visus reikalavimus ir ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

Spyglys

Vicemerė apdovanota „už asmeninį išskirtinį indėlį”?*

Net 171 Klaipėdos savivaldybės klerkas buvo paskatintas ir apdovanotas, įvertinus jų veiklą per pirmąjį šių metų ketvirtį „kaip viršijančią lūkesčius”. Ir net 49 ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This