Pradedamas dengto futbolo maniežo projektavimas

Miestas

Klaipėdoje, sklype šalia Baltijos gimnazijos (Baltijos pr. 51), bus statomas naujas statinys – dengtas futbolo maniežas. Šį mėnesį su UAB „SRP Projektas“ savivaldybė pasirašė sutartį dėl projektavimo ir projekto vykdymo priežiūros paslaugų. Pagal sutartį, projektas turi būti parengtas per 10 mėnesių, ateinančių metų II pusmetyje numatoma organizuoti rangos darbų viešųjų pirkimų procedūras.

Projektavimo užduotyje numatyta, kad manieže turi būti suprojektuota ne mažesnė kaip 105 m ilgio ir 68 m pločio sporto aikštė su dirbtine danga, persirengimo patalpos, darbuotojų, pagalbinės patalpos, 1500 sėdimų vietų žiūrovams.

Aikštė bus skirta Klaipėdos miesto futbolo klubams, dalyvaujantiems profesionaliose lygose, oficialiuose Lietuvos čempionatuose ir kituose Lietuvos futbolo federacijos organizuojamuose sporto renginiuose bei kitiems futbolo mėgėjams. Taip pat tikėtina, kad dengto maniežo paslaugomis norės naudotis ir aplinkinių rajonų futbolo komandos ir mėgėjai bei bus poreikis organizuoti stovyklas įvairaus amžiaus futbolo rinktinių treniruotėms bei rungtynėms. Aikštė taip pat gali būti naudojama bendrojo ugdymo mokyklų fizinio lavinimo pamokoms vykdyti bei sporto šakų pristatymams (mugėms) atitinkamai paruošus (uždengus) futbolo aikštės dirbtinės vejos dangą.

Projektas bus finansuojamas  savivaldybės biudžeto bei Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos 2022-2025 m. Nustatytų matmenų dengtų futbolo, regbio ir kitų sporto šakų plėtrai pritaikomų maniežų įrengimo programos lėšomis.

Savivaldybės planuose – ir daugiau naujų sporto objektų. Yra parengti techniniai projektai naujos sporto salės statybai Šviesos g.2/ Kretingos g. 44A bei Klaipėdos sunkiosios atletikos centro statybai Paryžiaus Komunos g. 16A, 2024 m. numatoma pradėti rengti Klaipėdos lengvosios atletikos mokyklos pastato (maniežo) renovacijos projektą. Taip pat Savivaldybės taryba yra pritarusi sporto ir laisvalaikio komplekso statybai koncesijos būdu Paryžiaus Komunos gatvėje, šiuo metu vyksta derybos dėl koncesijos sutarties pasirašymo.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas

Dabartiniai vicemerai uždirba ženkliai daugiau

Trijų Klaipėdos vicemerų mėnesiniai atlyginimai šių metų pirmą ketvirtį vidutiniškai buvo 5679 eurai neatskaičius mokesčių. O pernai metais šie pareigūnai ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Spyglys

Girulių milijonieriai šiepia dantis į Kūdikių namus?*

Jau kuris laikas sklinda gandai, kad Kūdikių namų Giruliuose žemė ir pastatai parūpo vietos milijonieriams. Ir jie kurpia gudrų planą, ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Svarbu, Švietimas

Pagaliau imsis naujo darželio statybų Tauralaukyje

Baigiant statyti beveik dukart nuo pirminės kainos pabrangusią naująją mokyklą Senvagės gatvėje Tauralaukio progimnazija planuoja persikraustymo į ją darbus. O ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This