Nykstantiems teniso kortams – nuolatinė savivaldybės parama

Fotoreportažai, Miestas, Svarbu

Iš teniso kortų Skulptūros parko pašonėje beliko šabakštynai ir tik keturios skurdžios aikštelės.

Artūro Šulco nuotr.

Tačiau apgailėtinos būklės teniso kortų savininkai jau bene dešimtį metų savivaldybės biudžeto sąskaita yra atleidžiami nuo žemės nuomos mokesčio mokėjimo.

Artūro Šulco nuotr.

Šiuo metu Klaipėdos savivaldybės tarybai yra pateiktas sprendimo projektas atleisti UAB „Ferteksos transportas“ nuo šiems metams paskaičiuoto 1 648,12 Eur žemės nuomos mokesčio už valstybinės žemės sklypo dalį Kristijono Donelaičio g. 6A.

Artūro Šulco nuotr.

Tokiu sprendimu esą siekiama „skatinti sportinę veiklą mieste ir sporto bazių kūrimą”.

UAB „Ferteksos transportas“ sporto reikmėms naudojamo 0,419 ha valstybinės žemės sklypo daliai Tarybos sprendimu yra nustatytas 0,4 proc. mokesčio tarifas.

Verslas jau daugelį metų savivaldybei pristatinėjo planus, kaip vietoje Lietuvos sporto draugijos „Žalgiris” iki 1997 metų valdytų tenisų kortų statys viešbučius ar/ir kitus objektus bei tuo pačiu išsaugos čia sporto funkciją.

Artūro Šulco nuotr.

2003-2004 metais sklypą nuomojosi kortus įsigijusi bendrovė Klaipėdos „Žalgirio” teniso aikštynas, vėliau čia šeimininkavo UAB „Kleta”, bendrovės „Nordsekas” ir BJK, kol galiausiai 2018 m. kortus įsigijo „Ferteksos transportas“. Tačiau realių pokyčių nematyti iki šiol, o didelė dalį jau sunykusių sporto aikštelių apaugo krūmai, kuriuos nuo praeivių akių slepia nepermatomos tvoros.

Greta kyla naujas vaikų darželio „Svirpliukas” pastatas. Artūro Šulco nuotr.

Dabartinis kortų savininkas ir sklypo nuomininkas UAB „Ferteksos transportas“ savo prašyme nurodė, kad jais naudojasi Klaipėdos teniso trenerių federacija, kuri minėtame sklype ne vienerius metus vykdo sportinę veiklą. Teigiama, kad bendrovė su šia federacija yra sudariusi keturių teniso aikštelių nuomos sutartį, kurioje nustatytas fiksuotas nuomos mokestis už išnuomojamą sporto organizacijos veiklai vykdyti turtą ir nustatytas papildomas mokestis, lygus valstybinės žemės nuomos mokesčiui. 

Pernykštės žinios ir tuštuma skelbimų lentose. Artūro Šulco nuotr.

Prie Tarybos sprendimo projekto pridėtame aiškinamajame rašte pasakojama apie labai intensyvią sportinę veiklą šiose teniso aikštelėse, nors jų būklė akivaizdžiai prasta. 

Artūro Šulco nuotr.

„Valstybinės žemės sklype įrengtame teniso aikštyne (teniso kortuose) treniruojasi ikimokyklinio amžiaus vaikai, moksleiviai, teniso mėgėjai, organizuojamos įvairios vaikų ir senjorų teniso varžybos. Federacija organizuoja miesto moksleivių Mero taurės varžybas bei Lietuvos mokyklų teniso žaidynes, taip pat ruošia miesto moksleivius bei jaunių komandas įvairioms varžyboms. Federacija, birželio – rugpjūčio mėn. organizavo teniso stovyklas vaikams, rengia miesto šventės teniso turnyrą, sezono uždarymo turnyrą vaikams ir suaugusiems (veteranams), organizuoja teniso stovyklas pradedantiesiems ir keturių miestų teniso turnyrą, rengia komandinę Klaipėdos miesto rajono lygą”, – rašoma dokumentuose.

Čia vyks „reitinginis žiemos teniso turnyras”? Artūro Šulco nuotr.

Federacija taip pat pateikė informaciją, kad vaikų grupėms (nuo 5-17 m.), treniruotėms taikydavo 10 Eur lengvatą dienos metu, savaitgalį vaikai, senjorai esą nuolat gali nemokamai sportuoti teniso kortuose.

Be to, dar aiškinama, kad šiuose skurdžiuose aikštynuose yra organizuojamas Klaipėdos miesto „reitinginis žiemos teniso turnyras”.

„Ferteksos transporto” savininkas Igoris Udovickis pernai vasarį kalbėdamas su „Atviros Klaipėdos” žurnalistu buvo priminęs istoriją, kaip naujų statybų projektas buvo sustabdytas dėl parlamentarės, konservatorės Agnės Bilotaitės skundų.

„Padarėme puikų projektą, kad būtų galima vykdyti respublikinio ar net tarptautinio lygio varžybas. Pernai sausį jau turėjo prasidėti statybos, bet ponia Bilotaitė nusiuntė prašymą, kad reikia viską tikrinti – visus mano projektus, taip pat ir mano nuosavo namo. Taip buvo nutraukta teniso kortų statyba, į kurią planavome investuoti apie 1,5 milijono eurų, jau buvome gavę statybų leidimą. Ir tai buvo skirta ne man. Kam man penki kortai, nors ir mėgstu tenisą? Tai turėjo būti skirta miestui, norėjau, kad vaikai užsiiminėtų, nes čia tų 1,5 milijono niekada neatidirbsi. Ką dabar turi miestas? Turėjome perdaryti visus dokumentus, padarėme tai, bet nebeturiu noro statyti tuos kortus, nes akivaizdus juodas nedėkingumas”,  – tada dėstė verslininkas.  

12 Comments

  1. Gediminas

    Kažkas nusižiūrėjo ir nori valstybinės žemės. O tada atsiranda tendencingas straipsnis. Aikštelių priežiūra kainuoja didžiulius pinigus. Suteikite lengvatą, o ne užsakinekite tokius šlykščius straipsnius.

    Reply
  2. Nezabitauskas

    Dar viena šunvotė apleistame miesto kūne… Kas pagydys nuo jų, kas išvalys mūsų miestą? Gal jūsų respektabilūs ir politkorektiški šnekučiai, iš kurių – iš grubliauskų, petrošių ir panašių – vėl išsirinksite merą? Juokėtės iš manęs, kad agitavau už Puteikį. O kas kitas dar pajėgtų ką nors čia pakeisti? Puteikis – skandalistas? Puiku, tai Puteikis ir yra tas, kurio šiuo atveju reikia, nes miesto apsivalymas nė neprasidės be didelių, labai didelių skandalų! Gal ir Puteikis nepajėgs, gal ir jis jau prarado dalį savo energijos ir kovinės dvasios, gal, bet pabandyti verta!

    Reply
  3. Irute

    Nieko naujo… Pernai , jei neklystu irgi panašiai viskas buvo.Būtų juokinga, jei nebūrų graudu.Tam turtingam ponui kažkodėl savivaldybė pataikauja smarkiai. Dar kyla klausimų?

    Reply
  4. plius minus

    Labai jau GRAŽIAI APLEISTA teritorija miesto centre, kur Tarybos nariai taip kovoja su Skulptūrų parko projektu, kastruodami jį , o šios betvarkės nemato. Manau teritorija patiktų Lietuvos kino studijai, vaizdai ……., kaip Pripetės miestelis .
    https://www.delfi.lt/video/mokslas-ir-gamta/pripete-vaiduokliu-virtes-miestas-po-cernobylio-tragedijos.d?id=71041706
    Dėkojame Atvirai Klaipėdai, nes be jos ir nežinotume teniso kortų naujojo šeimininko .

    Reply
    • ....

      aš jau supratau kam turiu būti dėkingas už apleistą teritoriją . KONSERVATORIAMS ___Pernai sausį jau turėjo prasidėti statybos, bet ponia Bilotaitė nusiuntė prašymą, kad reikia viską tikrinti – visus mano projektus, taip pat ir mano nuosavo namo. Taip buvo nutraukta teniso kortų statyba, į kurią planavome investuoti apie 1,5 milijono eurų, jau buvome gavę statybų leidimą. Ir tai buvo skirta ne man. Kam man penki kortai, nors ir mėgstu tenisą? Tai turėjo būti skirta miestui, norėjau, kad vaikai užsiiminėtų, nes čia tų 1,5 milijono niekada neatidirbsi. Ką dabar turi miestas?…..

    • Cha, cha, cha....

      Miesto politikai šelpia Udovickį, matyt yra dėl ko….

  5. Tas

    vargšas tik pamiršo paaiškinti, kad labai norėjo skulptūrų parke statyti sau 3-4 aukštų naują ofisą. Su naujais privažiavimo keliais ir parkingu prie jo. Vietoje kelių kortų. Bet jei tuo kūriniu imta abejoti tai praėjo noras remti ir miesto sportą.

    Reply
  6. T

    Protų nesuvokiama kaip elgiasi Klaipėdos savivaldybės veikėjai.

    Reply
  7. Tik nuomonė

    Panašu, kad sėdi ruskio kišenėje ne tik prokuratūra 🙁
    Supirkti visi ir šokinėja pagal jo dūdelę.
    Gėda dienraščių ekspresas ir klaipėda savininkams, kad leidžia būti paperkami:( jūs taip žeminate savo profesiją. nustokite švęsti savo spaudos atgavimo datą ir susimastykite.
    Kiek dar leisitės taip žeminami igorio?
    Dušinių nutildyta istorija palangoje, valstybinio kelio užsitvėrimas prie nuosavo namo, krepšinio aikštelių nugriovimas skulptūrų parke, dabar dar viena teisybė su kortais….ir kiek dar nežinome bajerių susijusiu su baltarusija, transportu….seni milicininko metodai: vsio zakonno.
    Ar dar norite rinkti į merus visokias girskienes, vaitkų, kurie apsimeta šventais ir dangsto igorio purvinus reikaliukus per valstiečių partijos linija?

    Reply
    • Kaip nusibodo

      liberpatryjotų pletkininkai …Bukumas įgimtas ? Jūs net esmės nesuvokiate kas kodėl po kiek ….ir kam naudinga ? Kam naudingi konservatorių bilotaitčiųpetrošių ar liberaliųjų veiksmai ? „Priešų ieškojimas” jau darosi bukai atgrasus . Pykina,… o kiršintojus niekinu .

    • Tam, kuriam nusibodo

      Tai gal padovanojam visą skulptūrų parką „rusiškų trašų karaliui”, nes ar taip, ar taip savivaldybė pagal jo pageidavimus ir parką tvarko. Jei jam rūpėtų sportuojantys vaikai, tai ir krepšinio aikštelė nebūtų trukdžiusi.

  8. Anonimas

    kažkaip panašu į Uspaskih stiliuką po to, kai buvo priverstas parengti teisės aktus atitinkantį projektą: „nebeturiu noro statyti tuos kortus, nes akivaizdus juodas nedėkingumas”

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Medžių kirtimas: sprendžia vykdomoji institucija - meras

Želdynų komisijos išvada nėra galutinis žodis, nes vykdančioji institucija gali priimti kitokį sprendimą – tai yra reglamentuota įstatymu. O Vietos ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Politikai pritarė „kosminės kainos“ socialinio būsto statybai

„Net šiurpuliukai per kūną nuėjo: ar tai tiesa, kad skaičiuojamoji vienos kv. metro kaina – virš 4 tūkstančių eurų?”- taip ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

Miestas

Kurie kiemai, gatvės ir dviračių takai bus tvarkomi pirmiausiai?

Uostamiesčio savivaldybės administracijos direktorius patvirtino vietinės reikšmės kelių ir gatvių tiesimo, rekonstravimo, taisymo (remonto) prioritetinių darbų 2024–2026 m. eiliškumo sąrašą. ...
2024-03-26
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This