Kūrėjai vaidybinio filmo apie Klaipėdos sukilimą neatsisako

Kultūra, Svarbu

Nors uostamiestyje pristatydamas atkuriamosios dokumentikos filmą „Pūga prie Mėmelio. Klaipėdos atvadavimo saga“ jos prodiuseris Edmundas Jakilaitis nepraleido progos įgelti klaipėdiečiams, užsimojusiems pastatyti vaidybinį nuotykių filmą apie Klaipėdos prijungimo prie Lietuvos operaciją, pastarosios juostos prodiuseris klaipėdietis Mindaugas Gudelis teigia dėl to neįsižeidęs.

Kūrybinė vaidybinio filmo „1923″ grupė šiuo metu filmuoja pajūry. Feisbuko nuotr.

„Juk Macdonaldas į Lietuvą atėjo tik tada, kada greitą maistą išpopuliarino kebabinės. Turi kažkas juk apšildyti rinką”, – vaizdų palyginimą tarp minėto dokumentinio filmo ir jų kuriamos vaidybinės juostos pateikė M. Gudelis.

Kartu jis patvirtino, jog suburta vaidybinio filmo „1923″ kūrybinė komanda niekur neišsibėgiojo, ji kaip tik šiomis dienomis filmuoja pajūry.

„Šių metų liepos 27 dieną mes gavome finansavimą filmo vystymo darbams ir vienas iš jo kaip ir privalomų elementų yra bandomojo filmo-treilerio pagaminimas, t.y. atsirinktų scenų, aktorių ir panašiai išbandymas”, – sakė filmo prodiuseris.

Pasak M. Gudelio, šis bandomasis filmo variantas pirmiausia yra skirtas patiems filmo kūrėjams, antra, jis bus pridėtas prie paraiškos Lietuvos kino centrui, siekiant gauti finansavimą jau visam vaidybiniam filmui sukurti. Šiomis dienomis kaip tik ir ruošiamasi tokią paraišką pateikti. Žinia, anksčiau Kino centras klaipėdiečių paraiškas minėtam filmui ne kartą buvo atmetęs.

Filmo prodiuserio teigimu, kaip ir žadėta, filmą „1923″ pagal rašytojo ir dramaturgo Sauliaus Šaltenio scenarijų režisuoja šalyje žinomas kino režisierius Audrius Juzėnas, jau patvirtinti ir pagrindiniai filmo aktoriai, kuriuos kūrėjai kol kas nori palikti paslapty. Tik prasitarta, jog pagrindinius vaidmenis filme atliks klaipėdiečiai.

„Kortos dar nesudėtos, mes esame procese, o ką padarė Jakilaitis, tai jisai padarė gerą video pamoką, skirtą jaunajai kartai, pritaikytą pagal formatą ir trukmę. Džiugu, kad jis pirmas nuėjo, pirmas padarė, o rimtas meninis filmas laiko užtrunka. Mes einam savo tempu, kokiu galim eiti, kokiu mums Vilnius leidžia, Lietuvos kino centras kaip mus priima. Nėra jokio pasidavimo ar nusivylimo”, – tikino M. Gudelis.

Anksčiau prodiuseris buvo minėjęs, jog be pagrindinio filmo rėmėjo – „Limarko” kompanijos – filmo gamybą žada paremti ir dar kelios bendrovės.

„Bet reikia suprasti, kad tik privačiais pinigais tokie projektai nesidaro. Pirma, tas projektas turi būti įdomus Vilniui, Lietuvos kino centrui”, – šių metų pavasarį kalbėjo M. Gudelis.

Žadėta, jog filmas bus įtempto siužeto, be to, jame ketinama vystyti ir meilės temą.

1 Comment

  1. C7

    Sėkmės kūrėjams.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kultūra

Vyks jau paskutinis konkurse „Klaipėdos knyga 2023“ dalyvaujančio leidinio pristatymas

Klaipėdos miesto savivaldybės Imanuelio Kanto viešosios bibliotekos rengiamas konkursas „Klaipėdos knyga 2023“ kviečia įpaskutinį leidinio pristatymą. Balandžio 23 d., 18 ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Kultūra, Svarbu

Kultūros projektų finansavimas: lems ir valdančiųjų nuomonė (atnaujinta)

Kultūros ir meno tarybą pakeitusi Klaipėdos kultūros ir meno politikos formavimo darbo grupė, antradienį susirinkusi į pirmą posėdį, didžiausią jo ...
2024-02-21
Skaityti daugiau

Kultūra

Filmą apie istorinius Klaipėdos įvykius kurianti komanda prisistatys Vilniaus knygų mugėje

Lietuvininko žvalgo, kontrabandininko Erčiaus Vanago ir gražuolės vokietės Emos meilė dramatiškais Klaipėdai metais – istorija, nugulusi į Sauliaus Šaltenio knygą ...
2024-02-14
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This