„Klaipėdos energijos” vadovui teks pakovoti dėl išlikimo (atnaujinta)

Svarbu, Verslas

Uostamiesčio savivaldybės valdomos AB „Klaipėdos energija” valdyba nusprendė nepasinaudoti įstatyme numatyta teise pratęsti generalinio direktoriaus Antano Katino įgaliojimų antrai kadencijai ir skelbs konkursą šioms pareigoms užimti.

Pats A. Katinas sako dar negavęs atitinkamo valdybos posėdžio protokolo, tad jam esą sunku komentuoti priežastis, nulėmusias tokį sprendimą. Visgi jis tikisi, kad valdyba dar gali įsiklausyti į argumentus ir pakeisti savo nuomonę.

„Dėsiu visas pastangas įtikinti valdybą ir Stebėtojų tarybą, kad esu vertas tęsti darbus”, – teigė Antanas Katinas. Martyno Vainoriaus nuotr.

Kokios priežastys?

Pagal nuo 2018-ųjų pradžios įsigaliojusius Valstybės ir savivaldybės įmonių įstatymo pakeitimus tokių bendrovių vadovai priimami į darbą viešo konkurso būdu 5 metų kadencijai. Tas pats asmuo tos pačios įmonės vadovu gali būti skiriamas ne daugiau kaip dvi kadencijas. Atitinkamo įmonės valdymo organo sprendimu tas pats asmuo gali būti skiriamas antrajai 5 metų kadencijai jei jo vadovavimo laikotarpiu įmonė pasiekė visus jai nustatytus veiklos tikslus.

„Klaipėdos energijos” valdybos pirmininkas, Savivaldybės administracijos Turto valdymo skyriaus vedėjas Edvardas Simokaitis patvirtino „Atviros Klaipėdos” gautą informaciją, kad valdyba nusprendė nepratęsti A. Katino įgaliojimų dar vienai kadencijai ir rengs viešą konkursą šioms pareigoms užimti. Be E. Simokaičio valdyboje dar yra 19,47% įmonės akcijų valdančios UAB „Gren Lietuva” logistikos vadovas Rimantas Tenenė ir „Klaipėdos energijos“ finansų direktorius Kęstutis Jonkus.

Pasak E. Simokaičio, esminė tokio sprendimo priežastis yra noras suteikti bendrovei „naują impulsą”. Anot jo, valdyba labiausiai pasigedo aktyvesnių bendrovės veiksmų vykdant senosios katilinės Danės gatvėje konversijos projektą, nes iki šiol viskas esą iš esmės buvo daroma tik pačios savivaldybės, taip pat pastebėta, kad stringa kai kurios investicijos. Galiausiai valdybos netenkino ir įmonės finansiniai rezultatai – šių metų devynių mėnesių nuostolis esąs didesnis nei pernai tuo pačiu metu. Tiesa, tikimasi, kad paskutiniai trys mėnesiai situaciją pagerins, nes buvo padaryti tam tikri sprendimai.

Pernai įmonė patyrė 883 tūkst. eurų nuostolių.

E. Simokaičio teigimu, A. Katino kadencija baigiasi sausio viduryje (dabartinis vadovas buvo išrinktas 2017-ųjų sausį, bet penkerių metų kadencija pradėta skaičiuoti tik nuo minėtųjų įstatymo pataisų įsigaliojimo). Dabar bus skelbiamas konkursas įmonei, kuri suorganizuos atranką, o laimėtoją iš geriausiai įvertintų kandidatų jau rinks pati valdyba. Jos pirmininko teigimu, A. Katinui nėra jokių kliūčių dalyvauti naujajame konkurse ir pabandyti įtikinti, jog būtent jo siūloma vizija yra pati geriausia.

Valdybos pirmininkas teigė, jog konkurso iki A. Katino kadencijos pabaigos tikriausiai nepavyks užbaigti, tad iki bus išrinktas naujas vadovas bus skiriamas laikinasis. Juo esą galės tapti ir A. Katinas – šis klausimas dar nesvarstytas.

Viliasi, jog persigalvos

A. Katinas „Atvirai Klaipėdai” sakė, jog jam sunku komentuoti valdybos poziciją, nes iki trečiadienio pietų dar nebuvo gavęs jos posėdžio protokolo.

Pasak jo, dėl senosios katilinės teritorijos konversijos įmonė yra įvykdžiusi visus savivaldybės planus, kurie fiksuojami strateginiame veiklos plane. Šiems metams jame buvo įrašyta suskaidyti į sklypus įmonės veiklai nebereikalingą teritoriją ir tai buvo padaryta. Kitų metų planuose yra numatyta po žeme pakišti virš jos einančią šiluminę trasą – jau yra atlikta rinkos analizė, kiek tokia darbai galėtų kainuoti.

Senosios katilinės teritorija. Martyno Vainoriaus nuotr.

„Sunku ką nors komentuoti ir dėl investicijų, nes valdyba iki šiol jokių pretenzijų nebuvo išreiškusi. Tinklai renovuojami pagal planą. Vienintelis dabar stringantis projektas – akumuliacinės talpos statyba. Preliminari sąmata siekė milijoną eurų, bet paskelbus konkursą paaiškėjo, kad potencialūs rangovai nori tris kartus daugiau. Dabar šis projektas skaidomas į dalis”, – sakė įmonės vadovas.

Kalbėdamas apie įmonės finansinius rezultatus jis teigė, kad 2016-2020 metais akcininkams buvo išmokėta 5,8 mln. eurų dividendų, kai planas buvo 2,29 mln. eurų. Anot A. Katino, nuostolingą veiklą iš esmės lėmė tai, kad reguliatorius trejus metus nepatvirtino bazinės kainos ir įmonė dėl to gavo viršpelnį, kurį dabar turi sugrąžinti vartotojams mažindama galutinį tarifą. Visgi, anot jo, visai realu, kad paskutinių šių metų mėnesių dėka galutinis įmonės finansinis rezultatas gali būti teigiamas.

A. Katinas teigė, jog viliasi, kad valdyba dar gali pakeisti nuomonę po gruodžio pradžioje vyksiančio įmonės Stebėtojų tarybos posėdžio. Stebėtojų tarybai pirmininkauja Savivaldybės administracijos Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Inga Kubilienė, jos nariais yra „Gren Lietuva” vadovas Vitalijus Žuta ir šios įmonės darbuotoja Diana Grigalionienė bei nepriklausomi nariai Daiva Berankienė, Justas Jankauskas ir Rimas Rusinas.

„Dėsiu visas pastangas įtikinti valdybą ir Stebėtojų tarybą, kad esu vertas tęsti darbus”, – teigė A. Katinas, pasidalinęs ir tuo, jog, jo nuomone, vadovo veiklos vertinimas negali būti atsietas nuo įmonės veiklos vertinimo ir šuo atveju galimai nesilaikyta pačios savivaldybės nusimatytos tvarkos.

ATNAUJINTA. Paprašytas pakomentuoti, kaip vertina tokį A. Katino teiginį apie neva pažeistą vertinimo tvarką, E. Simokaitis priminė, jog Klaipėdos miesto savivaldybės administracija savo valdomoms įmonėms pateikia lūkesčių raštus, kuriuose yra nustatomi tiek finansiniai, tiek nefinansiniai tikslai ir jų vertinimo rodikliai.

„Vertinant „Klaipėdos energijos“ veiklą už 2021 metus jai buvo pritarta su pastabomis, nes įmonė nepasiekė visų jai nustatytų ir finansinių tikslų – buvo nuostolinga veikla, ir nefinansinių – nepasiekė nustatytos naujų vartotojų prisijungimo galios. Gavę įmonės veiklos rezultatus už dešimt šių metų 10 mėnesių matome, kad veikla vėl yra nuostolinga. Įmonė bandys spręsti šią problemą parduodamas Apyvartinius taršos leidimus, bet vėl gi tai yra tik vienkartinis papildomas sprendimas, o iš esmės pagrindinė įmonės veikla yra nuostolinga. Be to, lieka ir kiti įmonės veiklos trūkumo aspektai, kuriuos jau buvo įvardijęs – ir Danės gatvės teritorijos konversija, ir investicinių projektų vykdymas. Be to, vadovaujantis Akcinių bendrovių įstatymu, įmonės valdyba priima sprendimus dėl vadovo rinkimo ir atšaukimo bei kitų darbo santykių klausimų, susijusių su vadovu. Ši valdybos kompetencija yra išimtinė ir absoliuti”, – aiškino E. Simokaitis.

Kaip kitur?

Savivaldybei priklausančių įmonių akcijų valdytoju esantis administracijos direktorius Gintaras Neniškkis tikino, jog nesikiša į valdybų veiklą. Taip esą buvo ir šiuo atveju, nors E. Simokaitis ir yra jo pavaldinys.

Pats E. Simokaitis tvirtino, jog diskusijų dėl šio klausimo buvo, tačiau joks spaudimas jam nebuvo daromas ir sprendimą dėl A. Katino jis priėmė laisva valia.

Pastaruoju laiku pirmoji kadencija baiginėjasi ir savivaldybės valdomų įmonių „Naujasis turgus” bei Klaipėdos autobusų parkas (KAP) vadovams Viačeslavui Karmanovui (paskirtas 2014-ųjų sausį) bei Vaidui Ramanauskui (paskirtas 2017-ųjų spalį). Pasak G. Neniškio, V. Karmanovo kadenciją valdyba nusprendė pratęsti, nes jo veiklos rezultatai tenkina, o dėl V. Ramanausko joks valdybos protokolas savivaldybės dar nėra pasiekęs.  Žinia, V. Ramanauskas pastaruoju metu turi bėdų dėl jo ir jo žmonos atžvilgiu atliekamo ikiteisminio tyrimo.

KAP valdybos pirmininkas Benediktas Petrauskas „Atvirai Klaipėdai” sakė,  kad toks sprendimas jau priimtas – valdyba siūlys pratęsti kadenciją.

Kitų savivaldybės įmonių vadovams dar tolokai iki kadencijų pabaigos – „Klaipėdos vandeniui” Benitas Jonikas vadovauja nuo 2020-ųjų vasario, viešosios pirties (UAB „Vildmina”) direktoriumi Andrius Vaitkus paskirtas pernai kovą, Roma Budrienė Klaipėdos regiono atliekų tvarkymo centro direktorės pareigas pradėjo eiti 2021-ųjų spalį. Debreceno vaistinei, kuri savivaldybės UAB’u tapo 2020-ųjų spalį, vadovauja Julius Ščėsna, nuo 2018-ųjų sausio ėjęs prieš tai savivaldybė įmonės statusą turėjusios vaistinės vedėjo pareigas.

40 Comments

  1. Zigmus

    Rek pradieti unglimis kurenti kap seneu, ka atpigtu silima.

    Reply
  2. Nuomonė

    Suprantu, kad rinkimų metu vyksta ir nevisiškai garbinga kova, tačiau ji neturėtų kažką įžeisti ar ką nepagrįstai iškelti. Šios kovos tikslas yra išaiškinti labiausiai Klaipėdos miestui tinkantį šilumos gamybos ir tiekimo įmonės vadovą. Būtent tai ir turėtų būtų pagrindinė šio sujudimo esmė. Todėl „nepilkime visų savyje turimų nešvarumų“, o rašykime tik faktus apibūdinančius galimus pretendentus.
    Antaną Katiną pažįstu seniai, ir kiek tik su juo esu bendravęs, jis, kaip AB „Klaipėdos energija“ generalinis direktorius, visada siekė svarbiausio tikslo: būti naudingu Lietuvai, jos žmonėms, siekti žemiausių šilumos kainų klaipėdiečiams, įdiegiant naujoves. Per jo vadovavimo laikotarpį įmonė tvirtai „atsilenkė iš sąstingio“ energetikos srityje: pajungta daugybė naujų vartotojų, buvo įdiegta (didžiąja dauguma pasinaudojant Europinėmis lėšomis) daugybė inovacijų šilumos gamybos srityje. Ir visa tai nėra gandai – tai gali patvirtinti oficialiai teikiami šios įmonės tarnybų (bei valstybės institucijų) dokumentai. Įvertinus šiuos įmonės pasiekimus, manau, kad dabartinis generalinis direktorius visų klaipėdiečių (ir Lietuvos) labui yra tinkamas tęsti dar vieną vadovavimo kadenciją.
    Pripažinsiu, kad nesu susipažinęs su kitais pretendentais į šios įmonės vadovo poziciją, kuriuos būtų galima vertinti pagal jų pasiekimus ar dalykines savybes, todėl norėtųsi jų vertinimą atlikti taip pat atvirai ir garbingai.

    Reply
    • Ej

      Ohoho! Ištikrųjų tai šūdžius kstonad tikru tijriausias

  3. Lolas

    Čia toje Klaipėdos m. sav. jau kokius metus 15-20 metų apskritai bezpredelas, viskas pagal paniatkes. Miestas kaip toks visiškai nesivisto, ir net nesimato tam užuomajų. Aš vieno laukių, rinkimų, kad į valdžia ateitu visai nauji, ir visas barygas varytu šikti. Kam pavydžiu, tai kauniečiams, Lietuvoje jiems labiausiai pasisiekè su meru ir jo aplinka, Vilniuje, Klaipėdoje ne valstybininkai sėdi, o barygos.

    Reply
  4. vytas

    Eilinis Klaipėdos valdžios mobingas. Svarbiausia, kad Savivaldybės paskirti vadovai būtų valdžiai besąlygiškai nuolankūs, o visą kitą nesvarbu.

    Reply
  5. Jonas

    Eilinį kartą Neniškis su Dobranskiu slepiasi už darbuotojo nugaros . Zauerveino g. iškilus paprašė skyriaus vedėjos pridengti , o dabar Simokaitis prisiima sau atsakomybę , bet tai kokia drąsa 🙂 🙂 ir kokios galios suteiktos Simokaičiui… Tai ką ten minėti ponai tik arbatą gurkšnoja ?

    Reply
  6. Vai vai

    Kaip blogai,kai tave nori išvaryti? Ar ne taip? O kiek tu pats išvarei žmonių be reikalo.Bumerangas grįžta!

    Reply
    • Stebėtojas su kelnėmis.

      Jei nedašuto, skaityk po pirmesnių savo sapalionių.

  7. Šilumos vartotojas

    Klaipėdos Energija yra vientisas , unikalus mechanzmas , turintis savo blogų ir gerų niuansų. Kadangi , daugelis metų siejo mane tiesiogiai ir netiesiogiai su šia įmone , tai galiu pasakyti , kad tai buvo labai patikima sistema. Jos specialistus , buvę vadovai , augino metų metais , perduodami jiems savo žinias ir juos tobulindami . Ten neprigijo nenorintys ar bijantys dirbti. Per daugelį metų susiformavo brandus ir patikimas kolektyvas. Kodėl apie tai rašau , ogi todėl , energetikoje , sistemos patikimumas vienas iš svarbiausių darbo visumos elementų. Manau , kad šiuo metu esamas vadovas tai gadino ir gadina. Atleisti iš darbo aukščiausios kvalifikacijos specialistus ir į jų vietą priimti žmones iš gatvės yra labai žemas vadovavimo lygis . Darbo specifikos nesuprtimas. Aplamai , tokio žemo vadovavimo lygio ( kerštavimas , pasišaipymas iš pavaldinių, mobingas ir kitos vadovui netinkamos ir kt. ) ši įmonė per savo gyvavimą nematė. Kartas nuo karto sistemos sutrinka . Teko ir man tai matyti ir dalyvauti pasekmių likvidavime. Žinau , kad tai sudėtingas ir specialių žinių reikalaujantis darbas. Žinau , kiek daug pastangų , kad tai neivyktų įdėjo senieji , atleisti vadovai. Kaip bus dabar , kai ateis bėda?
    Manau , kad ateityje vadovus , tokio pobudžio įmonėse reikėtu auginti viduje. Pašalaičiai viską sujaukia ,sugadina ir išeina , o kentėti už jų blogą darbą turės miesto gyventojai.

    Reply
    • Stebėtojas su kelnėmis.

      Taip, didelis „specialistas” buvo baltromonaitis, patikrinus katilines prieš 2020 šildymo sezoną, rasta, kad dalis katilinių ir pagalbinių pastatų langai sustiklinti vienu stiklu, o kai kurie be stiklo, katilinės pagalbiniuose patalpose ir garažuose Rugpiūčio mėn. įjungtas šildymas, netvarka mazuto ūkyje, paaiškinimas , kad senai ten nebuvau, nemačiau, „specialistas” iš klerkų, smaguris, vien tuščios kalbos ir 99 būdai, kaip nedirbti pavesto darbo, tai kas turėjo dėti visas pastangas, kad KLE pasiektų nustatytos naujų vartotojų prisijungimo galios ar ne tinklų tarnybos viršininkas, kurio neveiklumo rezultatus šiandien „karia” Katinui, o iš kur „atsirado ” naujas įmonės technikos direktorius, Buinevičiui išėjus į pensiją, iš Dangaus, ar iš įmonės vyriausio energetiko pareigų. Norėjot šiluminininko, bet neturit žalio supratimo, kad šiandien įmonėje pirmoje eilėje yra įmonės įrenginių automatikos ir elektros įrenginių eksploatavimas, o iš kur atsirado naujas vyriausias energetikas, o gi iš verslo, kur vadovavo elektros įrenginių ir automatikos montavimui ir eksploatacijai, ar klientų aptarnavimo vadovas, turintis Daktaro mokslinį laipsnį, ar dar vardinti, ar jau baigsi nostalgiškai svaigti apie „sovietinius” šilumininkus, kurie likvidavo avariją Kauno TEC, užsukdami vieną sklendę (amžinatilsi Dėstytojas Milenskis, jei girdėjot apie tokį). Laikai pasikeitė, ponai, garų mėgėjų klubo nariai .

  8. Stebėtojas su kelnėmis.

    Pradėsiu nuo komentatoriaus Bobiko (IP78584816) klausimo kaip elgėsi buvusi savivaldybės administracijos direktorė simonavičiutė. Kas gali paneigti, kad užimdama direktorės pareigas ji liberaliai nežiūrėjo į protekcionavimą, nepotizmą ir kyšininkavimą, ir šių pažiūrų nėra pakeitusi iki šiol. Tais laikais Klaipėdos Energija tapo savivaldybės klerkų, politinių „veikėjų“ ir jų meilužių, bei kitokių „bebrų“ ir „kiaunių“ prieglobsčiu. Vienas iš „bebrų“ buvo ir giunteris. Valutis, būdamas pensininku, dar norėjo dirbti, ir su „bebrais“ bei „kiaunėmis“ taikstėsi. Kai pradėjo dirbti Katinas, pradėjo „bebrus“ ir „kiaunes“ spausti prie darbo, ne vieną kartą apsilankęs padaliniuose ir pamatęs, kad antroje darbo dienos pusėje kai kurie „bebrai“ ir jų sobutilnikai jau „linksmi“, ėmėsi prevencinių priemonių, išnuomojo ir sumontavo alkoholio matuoklius ir pradėjo girtuoklius išprašinėti iš darbo, išprašinėti, t.y. būk geras , pasiieškok kitos darbovietės, o ne mesti laukan pagal straipsnį. Vienas toks „bebras“ buvo giuteris, kuris ne tik nedarė išvadų, o dar ir kartu su sobutilnikais pradėjo skųstis savivaldybei, kad jiems taikomas mobingas. Giunteris „išėjo“ šalių susitarimu. Atspėkit, kas šiandien dirba Klaipėdos savivaldybės BIUDŽETINĖJE ĮSTAIGOJE, Klaipėdos miesto sporto bazių valdymo centro sporto salės budėtoju, na, iš trijų kartų, na.., o gi „bebras“ giunteris.
    Po praeitų rinkimų Klaipėdiečiai kalbėjo, kad Mero komandoje yra tik vienas „vyras“, t.y. simonavičiutė, labai kerštinga ir savanaudė asaba. Ši asaba „garbingai“ dergia Katiną prisidengdama „simonos“, „stebėtojo“, „plius minus“ pseudonimais iš kelių kompiuterių.
    Dabar apie Merą, dabartinį Administracijos direktorių ir KLE valdybos pirmininką Simokaitį. Meras taip pat yra žmogus, su trūkumais ir privalumais, su neeiliniais politiko gabumais. Ne kiekvienas sugebėtų suburti visokių politinių perbėgėlių grupę ir laimėti rinkimus, sugebėtų politiniams perbėgėliams išsisklaidžius, mažumoje, SĖKMINGAI vadovauti KRIZIŲ laikotarpyje tokiam prieštaringam miestui. Bet kadencija baigiasi, jėgų ir sugebėjimų yra, o „šutvė“ išsibėgiojo. Ką daryti, reikia glaustis prie ko nors, prisiglaudė, bet „reikalauja“ „įnašo“. Nėra „įnašo“, na nebent KLE direktoriaus kėdė. Meras „savo“ jaunus direktorius globojo kol galėjo, globotų ir toliau, bet „šakalai“ puola visus, ir ji taip pat, reikia gintis patiems, ginkitės vaikinai, padėti nebegaliu. Administracijos direktorius sėkmingai tarnavo savivaldybei visą amžinybę, visą kadenciją, dabar reikia kaip nors išvairuoti į „pažadėtąją“ žemę, bet „šakalai“ puola ir ji, reikia plėšrūnams kąsnį pamesti, gal tai KLE direktoriaus kėdė, o Simokaičiui algą moką jie abu, tai kaip lieps taip ir padarys, ir vaidins „nepriklausomą“, taigi, Katinėli, ginkis nuo grobuonių pats kaip išmanai, ginkis, ginkis ir pulk jei tiktais gali, nes Tiesa vis tiek triumfuos.

    Reply
    • Klaipėdietis

      Ar čia apie tą Giunterį, kurį beveik kasdien sutinku sporto salėje …Skystablauzdžiai jums reikėtu patylėti. Jūs nei vienas nesugebat tiek pakelti, o gal norit pabandyti pasigalinėti…

  9. plius minus

    Katinas užuojautos pas politikus tikrai blaškosi ir pas buvusius merus ir pas kitas įtakingas partijas užtarimo buvo nubėgęs . Pasakoja nebūtas istorijas, kad jis konservatorius iki panagių ir Danės g. nugriovęs nereikalingus įmonės pastatus , teritorijas atiduos kam tik bus paliepta ir peles gaudys pasirinktinai tik raudonąsias ir geltonąsias. O meras dabar juk raudonuoti pradėjo, tai jums ir atsakymas. Ką manote ?
    Na čia aišku juokas…Kai kam pro ašaras, bet pastebėkite kokie politikai bandys jį savo sparneliais užstoti…
    Dar kartą manau, kad jei katinas pelių negaudo, tai kam jis, dėl grožio ?

    Reply
  10. Anonimas

    Ko čia diskutuojat , visus išvaikyti o Klaipėdos energija prijungti prie Klaipėdos autobusu parko , tuo labiau jos netoli viena kitos?

    Reply
  11. Škac iš čia...

    Kaip jau kažkas minėjo….
    Kad bendrovėje vygdomas mobingas galiu tik patvirtinti.
    Savo „kaimyną” ne tik įkišo į gerą vietą, bet dar ir leido prisipirkti brangiausių baldų į savo kabinetą, kai tuo tarpu darbuotojams nesugeba net normalių įrankių nupirkt ar jų gerbūviu pasirūpint, verčia dirbt su pasenusiais ar techniškai netvarkingais įrankiais. Kai prieš kelis metus, bendrovėje buvo sumontuoti alkotesteriai, ir A. Katino įsakymu, buvo liepiama jais tikrintis, savo neblaivumą, kaip jis pats rašė, savo įsakyme, tik pačias žemiausias pareigas užimančius darbuotojus, taip žeminant jų orumą. Beje, tas pats, jo”kaimynas” priėmė į darbą savo draugelį, jau gerai žinodamas apie jo „palaidą” gyvenimo būdą. Ir kai tas jo draugelis įpūtė virš 1,5 promilės, aišku A. Katinas jį atleido iš darbo, bet po savaitės jį ir vėl priėmė. Iškyla klausimas: kam tada buvo švaistomi tūkstančiai mokesčių mokėtojų pinigų, už alkotesterių nuomą, jei ir vėl, į darbą, buvo priimami „alkašai”.
    Kai Lietuvoje atlyginimai auga dešimtimis procentų, o čia, per gerus metus, algas sugebėjo pakelti tik 3%, darbuotojai galą su galu vos sukuria, o čia…

    Reply
    • Stebėtojas.

      Jooo…, lenda visi pijokėliai į paviršių, jooo…

    • Stebek

      Jooo, lenda ir Katino statytiniai i pavirsu. Reikes dykaduoniams dirbti, o ne sukrauti savo funkcijas kitiems. Patiems savo bizniu reikalu darbo metu nebeiseis tvarkytis.

  12. Banginis

    Blogas direktorius nes atleido daug alkoholiku, tinginiu kurie ateina i darba pailseti, arba tarybiniai psichopatai. Blogas direktorius nes is kolukio padare tvarka. Apgailetinas straipsnis, aiskiai matoma ko siekiama. Aciu, kad pasirodet save kiaules

    Reply
  13. Talas

    Manau visiems aišku, kad nepraėjus nei savaitei po Grubliausko pažiūrų pakeitimo, derybose buvo padalintos įmonių vadovų kėdės. Katiną išmes lauk, o vietoje jo pasodins partijinius bendražygius prie lovio, kurie galės maitinti savo xebra. O šie darys tą, ką moka geriausiai – tai akivaizdu – privatizuos Danės krantinę, vėl kokių nors daugiabučių namų statyboms ir už viską sumokės klaipėdiečiai. Beje, beveik visos šildymo įmonės dirbo nuostolingai ir tai priklausė ne nuo pačių įmonių, o nuo energetinių kainų rinkoje, pačių įmonių veiklą reguliuoja komisija ir nustato kiek gali uždirbti. Buvo geri laikai Klaipėdoje kai Katinas laikė žemas kainas tad ruoškinės – ateis partijinis statytinis- atiduosite paskutinius europinius centus visos xebros išlaikymui. O pačiam Katinui sekmės, turbūt nedavėte užlipti jums ant uodegos ginant viešą interesą ir klaipediečių sąskaitas, kad nori taip atsikratyti, akivaizdus susidorojimas.

    Reply
    • Mykas Talui

      Sunerimę draugeliai. Neliks Katino, neliks ir artimos aplinkos draugelių. Tikrų šiluminkų nebeliko.

  14. kontrolierius

    Ponui direktoriui reiketu pasiskaityti viesu ir privaciu interesu valstybes tarnyboje istatyma. Plaukai siausiasi nuo draugeliu pazystamu ir giminaiciu priiminejimo i gerai apmokamas vietas. Darbuotojai ir toliau dirba lyg butu istrige laike pries 30 metu, visa infrastruktura apverktina, o to, ko nereikia, viskas eina i trasa. Jei ji visdelto isrinks dar karteli, mes butinai pasiaiskinsim del tu darbuotoju. Atmink, cia – savivaldybes valdoma imone ir kad ir direktorius yra politinio pasitikejimo zmogus, taip kad pasakys ir ciuozk lauk.

    Reply
  15. plius minus

    Kai pasipūtęs katinas pelių negaudo ir net nesiruošia tai daryti, nes galvoja kad jis čia šeimininkas , tikrasis šeimininkas jį keičia. Čia manau būtent tas atvejis.
    P.S. Danės krantinę su skveru savivaldybė iš europinių ar iš mūsų visų pinigėlių , bet vis tiek sutvarkė.
    O katinas su savo triūbomis iš Danės krantinės niekaip nesitraukia .

    Reply
    • Suprantantis

      Plius minus kepa blynus, bus prie kalakuto, kurį gavo iš…, kad šilumos vartotojų sąskaita paruoštų krantinė, matyt dar vienas kalakutas laukia.

    • Dėl aiškumo

      Visiškai pritariu, kad katinas pasipūtęs, netarnavo visuomenei, nes nesuprato kaip tai daryti, jis gi katinas. Ir nors ir bandė laikytis teisės aktų, bet pagal savo katinišką supratimą. O supratimas tai nelabai teisingas, išverčiamas į katinui suprantamą ir jam palankią pusę.

  16. Vartotojas

    Viduryje energetinės krizės yra keičiamas Klaipėdos energetikų vadovas?
    Kai kainos yra pastoviai vienos mažiausių visoje Lietuvoje, deginamas kuras – atliekinis ir atsinaujinantis?
    Ir dar visam tam bus nusamdyta kokia tai administracijos direktoriui palanki organizacija atrankai organizuoti, išleisti šimtai tūkstančių Klaipėdiečių surinktų mokesčių, bet vis tiek gale sprendimą priims tie patys keli taryboje esantys asmenys?
    Ačiū straipsnio autoriui už paviešinimą, žinosime už kokius asmenis ir kokias partijas nebalsuoti. Laukiame tęsinio.

    Reply
    • Alex

      Ponas, Jus klystate. Mažiausios kainos buvo prie p. Valučio, o dabar ne! Patikrinkit kiek darbuotojų neteko darbo, nes Katinui reikėjo įdarbinti draugus.?

    • Vartotojui

      Mielas vartotojau. Žinok, kad A.Katino indėlis į vartojimo kainų nustatymą, yra minimalus. Jis, būdamas įmonės direktoriumi per kelis metus nesugebėjo net bazinių šilumos kainų pasitvirtinti. Nors prieš tai dirbo įmonėje, kuri tas kainas ir nustatinėja. Išvada, arba jo ten niekas negerbė, arba dirbdamas ten nesuprato kaip tai daroma.

    • Stebeliotojui-sapaliotojui.(IP785783238

      Ką stebi, ar Vilnius bazines kainas pasitvirtino, ar dar tvirtinasi, demagoge tu sijonuotas ???

    • Vartotojas

      Alex, siūlau pasitikrinti faktus prieš rašant. Prie Valučio dirbo 350 darbuotojų, dabar dirba 283 (rekvizitai.vz.lt/imone/klaipedos_energija/darbuotoju-skaicius/).
      Netingėjau surasti ir kainas (gaila nėra jokio funkcionalumo palyginti puslapyje atskirais metais kaip Kauno energijos svetainėje, gal patys energetikai norėtų padaryti analizę ir palyginti?), bet jos taip pat visą laiką svyruoja +/- tame pačiame lygyje išskyrus šį šildymo sezoną (ir vis tiek pigiau nei kituose didmiesčiuose).
      Pabandykime dabar surasti restoraną ar viešbutį, kuris siūlytų naudotis paslaugomis su 2016 m. kainomis ar palyginti elementarius bazinius maisto produktus, kiek kainavo tada ir kiek dabar.
      Tai pasirodo galima dirbti su -70 darbuotojų ir išlaikyti tą pačią kainą nesugadinant tiekiamos šilumos patikimumo – negaliu pasakyti, ar Klaipėdoje buvo avarijų kaip Kaune, kad netektų šilumos dalis miesto viduryje žiemos?

  17. Klaipėdietė

    Na nu kaip Petrauskas nesiūlys antrai kadencijai Ramanausko.Dar pirmai nebuvo laimėtas konkursas,o jau Petrauskas buvo viską paruošęs,kad Ramanauskas laimės vadovo postą.Gėda savivaldybei,kad iki šiol įmonėms vadovauja tokie pasižymėję ale vadovai.Net siūlyti antrai kadencijai kol tebevyksta tyrimas būtų neteisinga.Bet,susidaro nuomonė,ar vėl Petrauskas nežino,kad Ramanauskui šitas STT tyrimas bus su gerais sprendimais?

    Reply
    • Be vilties

      Va tai stebina labiausiai. Nemaloniai stebina. Mano nuomone, asmuo, kurio veiklą tiria STT, neturėtų būti siūlomas dar vienai kadencija. Tai gėdingas faktas. Bet mūsų miestelyje nebestebina niekas. Politikai zylioja po partijas, direktoriai daro ką nori. Miestas degraduoja 🙁

  18. Miau šokoladinis

    Ate ate kisia. Įpilsim vis pieno ir lauksim prie tvarto, kurį palikai.

    Reply
    • Dvasios ubagui.

      Žiūrėk, kad tavo tvartas neliktų be stogo ir durų, o tai tau teks glaustis šikynynke.

  19. Bobikas

    Mano klausimas:o kaip elgėsi buvusi Savivaldybės administracijos direktorė Simonavičiūtė ? Ar ji tikrai į gerai apmokamas vietas nesusodino savo artimų draugų ir visokių ” geradarių”? Kas gali paneigti ar patvirtinti?

    Reply
  20. Pultas

    Kažkas klausė kas ką priėmė va atsakymai : priėmė be konkurso ir visiškai neturinčius jokios nuovokos apie šilumos ūkį
    Savo svainį į KRK mazuto ūkį, paskui nelaikęs egzaminų perkeltas, į mašinistus.
    Savo anytą į KRK cheminį cechą,
    Savo giminaitį į avarinę tarnybą, – dabar kaip geras darbuotojas pakilo pareigom į meistrus,
    Išvarė Egidijų Baltramonaitį, savo “Švogerį” pakelė į viršininko pareigas.
    Dabar išvarė Buinevičių ir “įkišo” savo savo kaimyną į technikos direktorius.
    Priėmė į darbą iš gatvės į vadovus 2 savo draugelius – vieną į klientų aptarnavimo skyrių, kitą į šilumos tarnybos.
    Čia tik tiek, kiek atėjo iki paprastų darbuotojų.

    Reply
    • Apsinesusiam pulteliui

      Direktorius turi tik vieną seserį, kuri yra netekėjusi ir gyveną Vilniuje, todėl neskleisk melagienu, nes spuogais apaugusi.

    • Pultas nevartok pigiu narkotiku

      Skaitau ir juokiuosi balsu, prisiklauses pletku dediesi visazinis, blogiausia kad kliedi ir nesuvoki kad kliedi.

  21. Stebėtojas

    Pasirodo Klaipėdos vadovas labai geros nuomonės apie save. Kritiškai nevertina savo darbo. Ką pavedė , tą įvykdžiau. O daugiau?

    Reply
    • Prastas stebėtojas.

      Pažiūrėk į šilumos kainą ir rūkstančius, mazutą deginančius katilų kaminus Vilniuje.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Verslas

Balandį Klaipėdoje šiluma kainuos vos ne mažiausiai visoje Lietuvoje (atnaujinta)

Uostamiesčio savivaldybės valdoma AB „Klaipėdos energija“ skelbia, kad balandį centralizuotos šilumos kaina Klaipėdos ir Gargždų gyventojams bus beveik 18 proc. ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

Svarbu, Verslas

Klaipėdos pirtį ketina perduoti buvusiam Autobusų parkui

Klaipėdos miesto meras teikia Tarybos sprendimo projektą, kuriuo siūloma UAB „Vildmina“, valdančią senąją miesto pirtį, Trilapio g. 6,  reorganizuoti prijungiant ...
2024-03-25
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Labrenciškės sklypo istorija: savivaldybei - beveik 9000 eurų sąskaita

Dabartinių Klaipėdos valdančiųjų pagimdytoje byloje, kurios epicentre buvo visuomeninės paskirties sklypas Labrenciškėje, miesto valdžiai teko nuryti karčią piliulę.  Pirmos instancijos ...
2024-03-19
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This