Kviečia prisiminti Romualdą Bloškį, Aleksandrą Žalį ir Bernardą Aleknavičių

Mums rašo

„Eglės“ seniūnaitijos bendruomenė
2022-12-01

Komentarų: 1

„Eglės“ seniūnaitijos bendruomenė atsiliepia į Lietuvos Respublikos Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos kvietimus ir dalyvauja bendruomeninės veiklos stiprinimo projekte „Stiprinti bendruomeninę veiklą savivaldybėse“. Ji teikia paraiškas ir jau keturis metus gauna finansavimą.

Šiemetinis projektas susidėjo iš dviejų dalių. Pirmoje dalyje vyko susitikimai su miesto Tarybos nariais, savivaldybės įmonių darbuotojais, kandidatais į merus. Šių susitikimų pagrindinis tikslas – spręsti bendruomenei iškilusias problemas. Kaip sekėsi jas spręsti, anksčiau aprašėme „Atviroje Klaipėdoje“.

Antroje dalyje – ankstesnių projektinių darbų tęstinumas.

Pernai buvo finansuotas leidinys „Donelaitis. Klaipėda. Sausio1-oji“, kurį paruošė Antanas Stanevičius. Šis albumas skirtas Klaipėdos bendruomenei,
kuri kiekvienais metasi sausio 1 d., 12 val., ateina prie Kristijono Donelaičio paminklo paminėti jo gimtadienio, pasiklausyti unikalių eilių parašytų hegzametru. Klaipėdoje jau sklando toks teiginys, jei nori, kad metai būtų geri, ateik prie Donelaičio paminklo sausio 1 dieną. Klaipėdos miesto garbės pilietis Valentinas Greičiūnas rašo: „Su Donelaičiu pradedi metus – sėkmė visiems metams!“.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Šiais metais projekte numatytą keletą susitikimų kultūrine, istorine tema. Viename iš jų prisiminsime tuos, kurie aktyviai dirbo ir stengėsi, kad Donelaičio gimtadienio renginiai būtų įspūdingi. Jų jau nėra tarp mūsų, jie sugulė amžinojo poilsio: Kristijono Donelaičio mokyklos, kuri dabar vadinasi Vytauto Didžiojo gimnazija, direktorius Romualdas Bloškys, poetas, literatūros kritikas Aleksandras Žalys, fotografas, žurnalistas Bernardas Aleknavičius.

Apie Romualdo Bloškio kryptingą ir nuoseklią veiklą garsinant Kristijoną Donelaitį kalbės Janina Bloškienė. Vytautas Čepas pateiks prisiminimus apie Aleksandrą Žalį, o Gediminas Pilaitis – apie Bernardą Aleknavičių.

Kviečiame visus dalyvauti renginyje, kuris vyks gruodžio 2 d., 16 val., Klaipėdos universiteto Senato salėje, 1-as korpusas (virš knygyno).

1 Comment

  1. Yra

    Žinančių? Ar viskas tvarkoj ir gyvas legendinis direktorius Stanislovas Rumbutis, visad dalyvaujantis šiose sueigose, išskyrus šiųmetinę? Nuotraukoj jis gale, šviesia striuke ir juoda berete šalia Petrausko. Ši foto kelių metų senumo. Ačiū. Ir dovanokit už dėmesio sutrukdymą.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Fotoreportažai, Kultūra

„Mūzos“ apdovanojimas - Eglei Barauskaitei

Šeštadienį vakare į Klaipėdos dramos teatro spektaklį „Fragmentas“ susirinkę žiūrovai tapo tradicinio „Mūzos“ apdovanojimo teikimo ceremonijos liudininkais. Jau eilę metų ...
2024-04-13
Skaityti daugiau

Svarbu, Unikali urbanistinė istorija

Klaipėdos statybos objektas Nr. 1: didžiulės taršos, aistrų ir neatsakytų klausimų istorija IV

„Atsirado tada jau ir Būtingės variantas, galiausiai prasidėjo ten statybos, bet tyliai ramiai liko Klaipėdos terminalas, nors buvo kalbama, kad ...
2024-03-11
Skaityti daugiau

Klaipėdos/Mažosios Lietuvos istorija, Svarbu

Klaipėdos Donelaitis 50-metį pasitinka nežinioje

Lygiai prieš pusę amžiaus – 1973-iųjų gruodžio 29-ąją, 15 val. – surengtų iškilmių metu Klaipėdoje buvo atidengtas Kristijono Donelaičio paminklas, ...
2023-12-29
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This