Odontologijos klinika vienam vakarui virto galerija

Kultūra

Gruodžio 4 d. Klaipėdoje modernaus baleto artistė, Europos gatvės šokių čempionė ir tapytoja Monish (Modesta Butautytė) savo darbus pristatė vienos nakties parodoje „Blue merge“ (išvertus iš anglų kalbos Mėlynas susiliejimas). Estetinės odontologijos klinika „Evadenta“ vienam vakarui virto galerija, kurioje parodos dalyviai galėjo iš arčiau susipažinti su kūrėja ir jos darbais, padiskutuoti apie drąsą kurti, atkleisti save bet kokioje srityje.

Menininkės Monish ir estetinės odontologijos klinikos gydytojos odontologės Ievos Ketvirtienės projektas gimė ne vien iš aistros tapybai, bet ir iš idėjos ieškoti to, kas tiesia tiltus į žmonių širdis, suteikti erdvę, kurioje susilieja moteriškumas, estetika, drąsa būti savimi, kūryba, gyvenimo grožio pajauta. Pagrindinis parodos motyvas – bendrystė, kuri neįmanoma be pokalbių, žodžių, atidos kitam žmogui. Neatsitiktai parodai parinkti Monish paveikslai atkreipia dėmesį į moteriškumo ženklą – lūpas, kuriose, anot, menininkės, atsispindi galia kurti, žavėti, bet tuo pačiu ir žeisti. „Lūpos man stiprus simbolis, nes tai ir pati gražiausia, ir tuo pačiu pati žiauriausia vieta žmoguje. Jos gali bučiuoti, bet per jas ištartas žodis gali sužeisti“, – dalinosi Monish.

Menininkams ieškoti netradicinių erdvių darbų eksponavimui – ne naujiena. Šios parodos esminis žodis – susijungimas, susiliejimas. Ir jis gali vykti labai trumpą laiką, tad ir pasirinkta parodos koncepcija – viena naktis, kurioje susilieja dvi, iš pirmo žvilgsnio, nesuderinamos sferos. Bet gyvenime viskas yra vientisa, nes tai, kas vienija mus visus – tai žmogus.

Paklausus, ką bendro turi odontologija ir tapyba, gydytoja odontologė Ieva Ketvirtienė šalia žmogaus polinkio estetikai atkreipia dėmesį ir į funkcionalumą. „Šiais laikais suprantame, kad gyvenime nėra sričių, tarp kurių nebūtų sinergijos: mokslas ir šiuolaikinės gydymo technologijos, įranga, menas ir verslas – viskas apie žmogų. Man estetinis dantų plombavimas, šypsenos dizainas yra to geras pavyzdys“ , – dalinosi gydytoja Ieva Ketvirtienė.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This