Turgaus gatvės „kare” – dar vienas prokurorės pralaimėjimas

Miestas, Svarbu

Klaipėdos apygardos teismas priėmė dar vieną neskundžiamą nutartį, kuria atmetė Klaipėdos apygardos prokuratūros prokurorės Laimos Rokanskienės skundą dėl neva aplaidžiai ir netinkamai į jos pranešimus apie Turgaus gatvėje įsikūrusio restorano „Felsner family” galimai keliamą triukšmą reaguojančius tyrėjus.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Šįkart teismai aiškinosi aplinkybes dėl kovo 19-osios įvykių. Moteris tvirtino, kad tą vakarą nuo 19 val. restorane buvo taip garsiai leidžiama muzika, kad net skambėjo visas jos butas. L. Rokanskienės kviesti pareigūnai atvyko, tačiau jiems išvykus esą ir toliau buvo grasiai grojama, dainuojama per mikrofoną, šokama iki 2.30 val.

Policijai nenustačius pagrindo nubausti restorano vadovę Laura Felsner ir nutraukus administracinio nusižengimo teiseną, L. Rokanskienė tokį sprendimą apskundė Klaipėdos apylinkės teismo Klaipėdos miesto rūmams, tačiau šis teismas spalio pradžioje jos skundą atmetė. Nesutikdama su tokiu verdiktu moteris pateikė apeliacinį skundą Klaipėdos apygardos teismui, kuriame dėstė, jog tyrėjas jos skundą ėmė nagrinėti tik po paklausimo, o vėliau esą skubėjo priimti procesinį sprendimą ir neatliko būtinų veiksmų, skundą išnagrinėjo paviršutiniškai, nors jos pateikti vaizdo įrašai esą patvirtina, kad restorano klientai, išėję parūkyti terasoje, šūkavo, keikėsi, kad restorano antro aukšto patalpose buvo pastatyta aparatūra, o šviesiaplaukė ir tamsiaplaukė moterys dainuoja per mikrofoną, šoka.

Šį skundą išnagrinėjęs apygardos teismo teisėjas Dalius Jocys konstatavo, kad apeliantė tik kartojo tuos pačius argumentus, kaip ir pirmoje instancijoje, o į juos apylinkės teismas savo nutartyje atsakė itin išsamiai motyvuojant.

Anot šio teismo, policija ir apylinkės teismas atliko visus objektyviai įmanomus veiksmus – posėdyje apklausė restorano direktorę, iš policijos išreikalavo „Body” kameros vaizdo įrašus. O pastarieji nerodo, kad buvo triukšmas, galintis užtraukti administracinę atsakomybę.

„Apygardos teismas konstatuoja, kad tyrėjas, priimdama nutarimą, tinkamai įvertino visetą byloje surinktų duomenų, todėl priėmė teisėtą ir
pagrįstą sprendimą nutraukti administracinio nusižengimo teiseną. Apylinkės teismas visapusiškai ir objektyviai patikrino tyrėjo nutarimo teisėtumą ir pagrįstumą, išsamiai, nešališkai, vadovaudamasis įstatymu, įvertino byloje esančius įrodymus ir priėmė teisingą procesinį sprendimą, kuriuo tyrėjo nutarimą paliko nepakeistą”, – rašoma neskundžiamoje nutartyje.

Neseniai kitas apygardos teismo teisėjas Eugenijus Antanauskas priėmė analogišką sprendimą dėl L. Rokanskienės skundo, kuriame ji tvirtino, kad ir policija, ir apylinkės teismas netinkamai vertino aplinkybės dėl balandžio 9-osios vakarą esą garsiai lauke besikalbėjusių restorano klientų.

5 Comments

  1. Mickevič

    Tegul restoranas keliasi į simonaitytės ar bandužius ten daug pijokų visada bus pilnas. Atrodo senamiestis pijokams tik….
    Visi žino kaip tokius juokingus sprendimus priima. Jau ten negyvenant aišku kas ten yra

    Reply
  2. Jojui

    Persikelti į Simonaitytės ar Laukininkų g.- ten tikrai ramu, pardavus Turgaus g. butą, ten gali du nusipirkti. Kam kankintis?

    Reply
  3. Jo

    Nieks nenori girdėti prokurorės, iki ko dasigyvenome, o ką daryti paprastam žmogeliui ?

    Reply
    • ezys

      Jus cia darote prielaida, kad prokurore teisi, o gal ji klysta ir gerai, kad jos neklauso, net jei ji prokurore 😉

    • Anastazas

      Pritariu :prokororė pagal jus kažkuom skiriasi nuo kitų žmonių-? pagal jus jai viskas galima?? Pagal mane tai kaip tik ši situacija ir parodo jai jos vietą- prieš įstatymą visi lygus!

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Bankroto administratorius lieka nuteistas

Klaipėdos apygardos teismas sutiko su pirmos instancijos verdiktu, jog yra pakankamai įrodymų, kad už melagingų parodymų davimą ir dokumentų klastojimą ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Teises pragėręs kapelionas prašo teismo malonės 

Vieną šių metų vasario sekmadienį lengvai išgėręs prie vairo sėdęs ir policijai pakliuvęs Jūrininkų ligoninės kapelionas ir Palangos Švč. Mergelės ...
2024-04-13
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Neringos merą ir savivaldybės įmonės direktorių siekęs papirkti verslininkas nuteistas pagrįstai

Penktadienį Klaipėdos apygardos teismas, apeliacine tvarka išnagrinėjęs baudžiamąją bylą, atmetė teisiamojo 49-erių verslininko Tomo Petro Radiko iš Panevėžio apeliacinį skundą ...
2024-04-12
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This