Atleido iš pareigų Tarptautinės Ukrainos mokyklos Klaipėdoje direktorių (dar papildyta)

Švietimas

„Atvirą Klaipėdą” pasiekė žinia, jog viešosios įstaigos „Tarptautinė Ukrainos mokykla” steigėja Olena Vnukovska iš pareigų atleido šios mokyklos Klaipėdoje direktorių Jevgenijų Kravčenko.

J. Kravčenko Tarptautinės Ukrainos mokyklos atidarymo metu Klaipėdoje. Palmiros Mart nuotr.

Tai patvirtino ir pats direktorius.

„Taip, šiandien paskutinė mano darbo diena”, – sakė jis.

Paklaustas, kokia jo atleidimo priežastis, J. Kravčenko teigė esą tikrosios priežasties nežinąs ir nieko komentuoti nenorįs.

„Man tai buvo nemalonus siurprizas, pasakė, kad aš savo misiją atlikau”, – teigė J. Kravčenko, pridūręs nežinąs, kas užims jo vietą.

„Gal ji pati ir bus direktorė”, – sakė klaipėdietis.

O. Vnukovskos pakalbinti mums nepavyko – ji į telefono skambutį neatsakė ir neperskambino.

Tačiau redakcija sulaukė el. laiško, kuris esą nurodo klaidas ir kurį cituojame: „Tai ne filialas , o Vilniaus skyrius Klaipėdoje… Kravčenko nėra direktorius, nes tokios pareigybės nėra. Ir steigėjas ir direktorius yra vienas, Olena Vnukovska. Negi redakcijai sunku Pažvelgti į registras. Lt?”(Kalba netaisyta). Laiškas nepasirašytas.

Tuo metu O. Vnukovska dar rugpjūtį surengtoje spaudos konferencijoje pati pristatė J. Kravčenko kaip būsimą mokyklos direktorių, jis, kaip mokyklos Klaipėdoje direktorius, kartu su O. Vnukovska dalyvavo ir mokyklos atidarymo šventėje, ir atstovavo mokyklai bendraudamas su miesto politikais.

Prieš kelias dienas portalas gavo ir vieno klaipėdiečio laišką. Petras (pavardė redakcijai žinoma) rašė: „Mano globojamos ukrainiečių šeimos vaikai lanko ukrainiečių mokyklą Klaipėdoje. Kad ten betvarkė, tai nieko tokio, susitvarkys, bet kad iki dabar ukrainiečių vaikai nemokomi lietuvių kalbos, yra katastrofa. Mes, lietuviai, padedame, valstybė skiria finansavimą, o jie visiškai nenori integruotis į bendruomenę. Daugelis atvirai sako, kad ir po karo ruošiasi čia gyventi. O mokykloje nevyksta lietuvių kalbos pamokos. Kaip tai suprasti? Kaip padaryti, kad būtų užtikrintas pilnavertis ugdymas? Gailestis gailesčiu, bet jie privalo laikytis mūsų šalies įstatymų”.

Papildyta. Tuo metu J. Kravčenko savo socialinio tinklo paskyroje rašo: „Vakar buvo mano paskutinė darbo diena Ukrainos mokykloje. Manau, kad padariau viską, ką galėjau, ir padariau tą nuoširdžiai. Labai dėkingas mokyklos idėjos autoriams už kvietimą padėti organizuoti mokyklą. Manau, mums puikiai pavyko: turime mokyklą, turime mokytojų kolektyvą, turime laimingus ir dėkingus vaikus. Ačiū direktorei, tėvams, draugams, rėmėjams, vaikams. Jeigu reikėtų praeiti šį kelią vėl, aš tai be abejonių padaryčiau. Linkiu sėkmės ir pergalių Tarptautinei Ukrainos mokyklai, Ukrainai ir Lietuvai”.

30 Comments

  1. keista

    daug padarė žmogus

    Reply
  2. Siaip

    Ukrainiečiai savo laikinoje mokykloje privalo mokytis mūsų valstybinės kalbos. O visos rusų mokyklos turi būti uždarytos – nori laikytis savo papročių ir kalbos – tegul tai daro už savo lėšas savaigaliais. Užteks auginti 5 koloną.

    Reply
  3. Kiras

    O ka jus,dar nesupratote kad hoholai yra „брехуны”.??????Man gaila musu Lietuvos.Dar ilgai bus prakeiksmas,nes musu salis palaiko nacizma.

    Reply
    • Bandera

      Tu idiotas. Nacizmas yra ruzzijoj. Didesniu brehunu už ruzzkius nera planetoj

    • Odesytas

      palaikau Kirai

    • Mmm

      Kiras?
      Hc?
      Prisistatyk!?

    • Redona

      Avino galva, stovi ant ragų?

  4. Fui ....atvirai nebeskanu ...

    tai ponas nebuvo direktorius , nes dėkoja direktorei ? __Ačiū direktorei, tėvams, draugams, rėmėjams, vaikams. _____P.S. patys nebežino savo pareigų ? Kokia buvo pono misija ? Nei cento …

    Reply
    • Sofija

      Direktore viena dviems mokykloms. O abiejose yra po pavaduotoja- vadova.

  5. Balalaika

    Klausimas ar dar po 30 m, Seimas dar vis kalbes lietuviskai ar jau rusiskai? Speliokite

    Reply
  6. Pakvipo

    ruskim mirom

    Reply
  7. Fui ....

    Tai vyksta lietuvių kalbos pamokos toje mokykloje ar ne ? Skaitau klaipėdiečio Petro laišką . Kaip suprantu ne ? O tai , kad daugelis negrįš į Ukrainą ir man seniai buvo aišku , todėl ponios Puteikienės aktyvus dalyvavimas ” dėl mokyklos
    ” man buvo keistokas : spaudos konferencijos , netiko ką siūlė kiti – klases , integraciją į Lietuvos mokyklas , ir toks šaršalas dėl atskiro pastato ……. Tai kiek vaikų mokosi toje mokykloje tiksliai ?

    Reply
    • Fui ....

      Mano nuomone , pabėgėlių vaikai PRIVALĖJO mokytis – integruotis Lietuvos mokyklose,nes net rusakalbių mokyklose mokoma lietuviškai . O ponų ” misija ” dėl privačios mokyklos steigimo man nuo pirmos akimirkos kėlė daug klausimų . Ar ne keista , jog poniai steigėjai Vnukovskai visai nekliuvo pono Kravčenkos ,iki atleidimo , pristatymas direktoriumi ? Nekliuvo mokyklos ” rakto ” įteikimas ? Straipsniai , foto ….Kokia iš tikrųjų buvo pono misija, jei jis ne direktorius , ponia Vnukovska ? Kodėl su ponia negali susisiekti ? O ponia Puteikienė panašu man prarado ” nuojautą ” : į miesto tarybą atkeliavo su tais , kurie ją iš karto paliko , dabar ši istorija …panašu taps dar vienas ” galvos skausmas politikės ” padovanotas ” klaipėdiečiams .

  8. Tepatinka? Pirmyn namo

    Neturėjom vargom,užsileidim haholus i šalį.Dabar gyvenam slavų problemom !!

    Reply
    • Anonimas

      O rusų mokyklos nekliūva? Ukrainiečiai bėgo nuo rusiškųjų okupantų, karui pasibaigus grįš namo.

    • Anonimui

      O tai prie ko čia rusų mokyklos? Pats žinai,jog lietuvių kalba ten yra destoma

  9. Rita

    Geda ,visa Lietuva padeda ukrainieciams,o cia kazkokia ponia Vnukovska kelia sumaisti.Tik ikurta mokykla,jau direktoriu atleido,geda,geda

    Reply
  10. Tėvas

    Ponas ar ponia Fui..O kas tokia Puteikinė ir kaip tai surišta su Kravčenko atleidimu , Vnukovska ?berods straipsnyje nerašoma, ar bus dar pratęsimas ?

    Reply
    • Anonimas

      ???

    • Fui....Tėvui

      gaila , jei tiek mažai žinote . __2022-08-22
      __
      Ukrainiečių mokykla tikriausiai veiks keliose vietose (dar papildyta)___dalis teksto …….
      jog Tarptautinei  ukrainiečių mokyklai nesiseka rasti patalpų Klaipėdoje, pagelbėti jų ieškant ėmėsi miesto Tarybos narė Nina Puteikienė. Jos iniciatyva pirmadienį į Klaipėdą atvykusi Tarptautinės Ukrainos mokyklos vadovė Olena Vnukovska surengė spaudos konferenciją, kurioje dalyvavo ir būsimosios mokyklos direktorius klaipėdietis Jevgenij Kravčenko.

    • Tėvas…Fui…

      Nereikia gailėti, tiktai logikos ir ne į temą ponia Puteikienė , pagal jūsų komentarą. Puteikienė išsikvietė Vnukovską į Klaipėdą ir liepė pristatyti būsimos mokyklos direktorių Kravčenko , o po to atleido ? Teisingai supratau?))) Straipsnis apie Puteikienės nuopelnus, Kravčenkos atleidimą ar kokia bloga Vnukovska?:)

  11. Olegas

    Tikriausiai ir buvo atleistas , kad tokią gerbėjų komandą surinko ir net portalas rašo? žurnalistei vertėjo pasidomėti ,kad Vilniaus skyrius Klaipėdoje neturi direktoriaus ir niekada jo nebuvo…

    Reply
  12. Rita

    Vnukovskos verslas, ką nori,tą daro. Direktorius atsidavęs žmogus, mes matome kaip jis nuoširdžiai dirba ir be atlygio dirbo tiek laiko. O kur ponios Vnukovskos surinkti pinigai iš mūsų mokinių? Taip, tai jos verslas, mes jau supratome. Grąžinkite Evgenijų!

    Reply
    • Sofija

      As tikiuosi, miestas ras buda idarbinti toki nuostabu zmogu, kaip Jevgenijus. Jis skamba kaip nuostabus vadovas. O visi reikalai su Puteikiene ir Vnikovska tikiuosi vyks per prizme: siu poelgiu ir budu, kuriuos jos buvo pasirinkusios mokyklai steigti (skandalu, neapykantos kurstymo, svietimo ministerijos kaltinimu, savivaldybes kaltinimu… visu groziu pasirode ponios).

  13. Fui ....

    Ko ir reikėjo tikėtis …Poniai Puteikienei negėda už visokias ” vnukovskas ” ? Nuo pirmos dienos nepasitikėjau …

    Reply
  14. Ukrainietės mamos prašymu

    Eugenijus puikus žmogus ir nuostabus direktorius, vaikai jį myli, už ką jį atleido?! Gal šis garbingas žmogus atsisakė vykdyti Vnukovskos makles…Juk viskas turi būti skaidru, o Vnukovska yra pasižymėjusi Ostapė Benderė. Gal atsisakė paklusti tokiems dalykams?Juk Vnukovskajos net nebuvo Klaipėdos mokykloje, tik nuotraukose figuravo. Dar jį yra įsteigusi kultūros pajamos fondą prie ukrainiečių mokyklos kur direktorius jos prasiskolinęs vyras.

    Reply
    • Olga

      Kaip įdomu, kaip intriguoja! o kas steigėjas mokyklos?vieni aferistai aplinkui , ir gerus sąžiningus apsišaukėlius atleidžia ?

    • Inga

      Pasirodo yra kultūros pajamų fondas???? Kas čia per nesąmones tauzyjat gerbiamoji?! Kuom garbingas tas pseudo direktorius ,kad taip juodinti mokyklos steigėją ir direktorę kuri jums sukūrė darbo vietas ir mokyklą vaikams? Gėda , tamsta berašte

  15. Diana

    Kai tiek padaryta Eugenijaus Kravčenko dėka, kažkam bus pasisekę… Taip dar ne visos problemos išspręstos.
    O pedagogų komanda, dėkojo Eugenijui plojimais ir verkė jį išlydėdami.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas

Ieško patalpų ukrainiečių pagalbos centrui

Iš Tarptautinės Ukrainos mokyklos Klaipėdoje direktoriaus pareigų netikėtai atleistas Jevgenij Kravčenko nesėdi rankų sudėjęs. Be darbo vienoje iš laivų remonto ...
2023-04-03
Skaityti daugiau

Svarbu, Švietimas

Ukrainiečių mokykla Klaipėdoje turi naują vadovę

Po to, kai dėl neskelbiamų priežasčių iš pareigų buvo atleistas Tarptautinės Ukrainos mokyklos (TUM) Klaipėdoje vadovas Jevgenij Kravčenko, mokykla neužtruko, ...
2023-01-11
Skaityti daugiau

Švietimas

Tarptautinė Ukrainos mokykla gavo higienos pasą

Klaipėdos miesto tarybos narė Nina Puteikienė pranešė, jog ukrainiečių mokykla Klaipėdoje pagaliau gavo higienos pasą. „Higienos pasas – direktoriaus Jevgenij ...
2022-11-15
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This