„Klaipėdos energijos” vadovo drama kyla į naują lygį

Svarbu, Temos

Uostamiesčio savivaldybės valdomos AB „Klaipėdos energija” generalinis direktorius Antanas Katinas už teisę į antrą kadenciją nusprendė kovoti teisme.

Tuo metu įmonės profsąjunga ir toliau tęsia žygius bandydama nuneigti įmonės valdybos pretenzijas generaliniam direktoriui. Į procesą aktyviau bando įsijungti ir priešrinkiminėmis nuotaikomis gyvenantys politikai, o Savivaldybės administracija iki naujo konkurso generaliniam direktoriui išrinkti dar nori laikinai atnaujinti ir įmonės valdybą.

Antanas Katinas. Martyno Vainoriaus nuotr.
Profsąjunga aiškinasi toliau

Pagal nuo 2018-ųjų pradžios įsigaliojusius Valstybės ir savivaldybės įmonių įstatymo pakeitimus tokių bendrovių vadovai priimami į darbą viešo konkurso būdu 5 metų kadencijai. Tas pats asmuo tos pačios įmonės vadovu gali būti skiriamas ne daugiau kaip dvi kadencijas. Atitinkamo įmonės valdymo organo sprendimu tas pats asmuo gali būti skiriamas antrajai 5 metų kadencijai, jei jo vadovavimo laikotarpiu įmonė pasiekė visus jai nustatytus veiklos tikslus.

„Atvira Klaipėda” jau rašė, kad įmonės valdyba, kurioje yra Savivaldybės administracijos Turto valdymo skyriaus vedėjas Edvardas Simokaitis, 19,47% įmonės akcijų valdančios UAB „Gren Lietuva” logistikos vadovas Rimantas Tenenė ir „Klaipėdos energijos“ finansų direktorius Kęstutis Jonkus, balsų dauguma (du prieš vieną) nusprendė, jog A. Katino kadencija nebebus pratęsiama. Kaip pagrindinės priežastys buvo įvardintas aktyvesnių bendrovės veiksmų vykdant senosios katilinės Danės gatvėje konversijos projektą trūkumas, valdybos netenkino ir įmonės finansiniai rezultatai.

Šį klausimą vėliau svarstė ir įmonės Stebėtojų taryba, kurią sudaro Savivaldybės administracijos Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Inga Kubilienė, bendrovės „Gren Lietuva” vadovas Vitalijus Žuta ir šios įmonės darbuotoja Diana Grigalionienė bei nepriklausomi nariai Daiva Berankienė, Justas Jankauskas ir Rimas Rusinas. Ši taryba, balsams pasiskirsčius po lygiai ir lemiama tapus pirmininkės I. Kubilienės pozicijai, nusprendė, kad valdybos pozicija yra pagrįsta ir argumentuota.

Gruodžio pabaigoje vykusio Klaipėdos miesto tarybos posėdžio metu iš Klaipėdiečių tribūnos šiuo klausimu pasisakė ir 110 iš maždaug 280 „Klaipėdos energijos” darbuotojų vienijančios profesinės sąjungos pirmininkas Robertas Paulauskas. Jis tikino, kad šiuo metu viešojoje erdvėje esą yra „daug nepagrįstos informacijos” apie A. Katiną ir įmonės veiklą. Ir dėl to kolektyvas esą yra sumišęs, jo nuotaikos niūrios, žmonės nesupranta, kuo remiantis norima nepratęsti vadovo kadencijos.

Profsąjungietis prašė politikų išnagrinėti susidariusią situaciją ir pakeisti sprendimą dėl antros A. Katino kadencijos. O praėjusią savaitę jis kartu su kolega apsilankė Savivaldybės administracijoje, kur susitiko su jos direktoriumi Gintaru Neniškiui bei E. Simokaičiu ir I. Kubiliene.

Martyno Vainoriaus nuotr.

R. Paulauskas tikino, kad pretenzijos dėl investicijų ir teritorijos Danės gatvėje konversijos esą yra nepagrįstos. Anot jo, nepastatyta tik akumuliacinė talpa, nes konkurso metu paaiškėjo, kad jai lėšų reikia 2,5 karto daugiau nei planuota, o Danės gatvėje esą padaryta viskas, ko pageidavo savivaldybė.

„Kodėl tokie kaltinimai, nes tarp žmonių susidaro tokia nuomonė, kad nepatikima įmonė, kad čia betvarkė”, – teigė profsąjungos vadovas, akcentavęs, jog kaip smulkusis įmonės akcininkas turi ir dokumentus, kurie rodo kito stambesniojo akcininko – „Gren Lietuva” – vadovų, esančių bendrovės valdymo organuose, poziciją, kad reikia mažinti darbuotojų skaičių.

E. Simokaitis savo ruožtu aiškino, jog valdyba laikosi pozicijos, kad turi būti pelninga pagrindinė įmonės veikla, o dabar ji pelno turės tik dėl to, kad pardavė apyvartinius taršos leidimus.

„Kalbant apie Danės gatvės teritoriją, tai turi būti įmonės iniciatyva, o ne savivaldybės. Savivaldybė užsakinėjo galimybių studijas, kaip galima panaudoti teritoriją, nors būtent įmonė gaus pajamas pardavus turtą”, – sakė valdybos pirmininkas.

Jis akcentavo, kad „Gren Lietuva” atstovai gali turėti savo poziciją dėl „Klaipėdos energijos” darbuotojų, kurią grindžia vienos iš savo Estijoje esančių įmonių pavyzdžiu, tačiau savivaldybė tokio klausimo niekada nekėlė.

„Tai yra ne nepasitikėjimas, o valdybos pozicija, kad konkurso metu gali ateiti ir kas nors kitas, kas tuos darbus gali daryti geriau. Kodėl tie darbai dėl konversijos nebuvo daromi tol, kol politikai neįsitraukė?” – savo ruožtu sakė G. Neniškis, esantis formaliu savivaldai priklausančio bendrovės akcijų paketo valdytoju.  

Susitikimo metu klausimai skriejo ne tik iš profsąjungiečių, bet ir į jų pusę.

„Gal žinote, kaip visgi yra su giminaičiais generalinio direktoriaus? Yra jų įdarbinta ar ne? Edvardas persiuntė gautą atsakymą į užklausą ir ji pritrenkia – nei valdyba, nei jos narys negali gauti atsakymų, ar giminaičiai nedirba įmonėje. Taip negali būti. Gal galite pakomentuoti, kaip yra su konkursais į laivas vietas, ar jie skalbiami? Nesu matęs, kad būtų kokiai nors pareigybei organizuotas, o skaidrumas juk turi būti išlaikytas”, – klausė G. Neniškis.

R. Paulauskas tikino, kad „visi darbuotojai priimami pagal reglamentą, kuriame parašyta, kur skelbiami konkursai pareigoms, o kur ne”.

„Profsąjungos atstovai nedalyvauja konkursuose, nežinau, negaliu pakomentuoti. O ką jūs skaitote gimine? Mes tokių faktų neturime”, – teigė profsąjungos pirmininkas, kartu su kolega tikinęs, kad esą labai sunku rasti reikiamų specialistų.

„O jei visgi nustatysime, kad yra antros, trečios eilės generalinio direktoriaus giminaičių, ar nebūsite apsimelavę? Ar tai neįdomu? Akcininkų valdytojo pavedimas yra ir tikiuosi, kad bus ištirta. Visi suprantame, kad nėra gerai, jei giminaičiai dirba ir turi būti sąlygos tai patvirtinti arba paneigti, o dabar tos informacijos nepateikinėja arba išsisukinėja”, – kalbėjo G. Neniškis.

Jis taip pat klausė, gal profsąjunga turi žinių, kiek yra pagrįsti jau ir viešai platinami teiginiai, kad vienas iš darbuotojų buvo atleistas dėl to, jog darbo vietoje buvo girtas, o ilgai netrukus priimtas atgal, nes turėjo ryšių su vadovybe.

R. Paulauskas tikino galintis pasakyti, jog tikrai „buvo labai daug girtuoklių”, bet tokio fakto, kad kuris nors grįžo dirbti, jis esą nežino.

„Nemanau, kad direktorius turėtų būti profsąjungos rūpestis. O darbo sąlygų žmonėms niekas bloginti nesiruošia. Dėl to esame pasirengę nuolat kalbėtis. O finansiniai lūkesčiai įmonei yra pagrįsti. Valdyba dabar mano, kad yra galimybė geresnį variantą rasti rinkoje paskelbus konkursą. Nei aš, nei meras valdybai įtakos nedarysim. Laikykimės ramybės, nes nėra juk nepasitikėjimo direktoriumi išreikšta, nors klausimų yra ir kitokių, kaip kad ir su niekuo nesusiderinus atidarytas atskiras klientų aptarnavimo centras su savo kaštais. Dabartinis vadovas gali dalyvauti konkurse. Rinkimai artėja, tad nepolitikuokite ir nepolitizuokite šio klausimo”, – reziumuodamas sakė G. Neniškis.

Jaučiasi nepagrįstai apkaltintas

Susitikimo su profsąjungiečiais metu ir G. Neniškis, ir E. Simokaitis užsiminė, kad A. Katinas padavė į teismą savo vadovaujamą bendrovę, apskųsdamas valdybos sprendimą nepratęsti jo kadencijos.

„Gavom užginčijimą teisme, bet teismas nepritaikė laikinųjų apsaugos priemonių”, – sakė G. Neniškis.

Vėliau A. Katinas „Atvirai Klaipėdai” patvirtino, jog kreipėsi į teismą, nes jaučiasi „nepagrįstai apkaltintas”.

„Noriu įrodyti, jog valdybos sprendimas yra paremtas nepagrįstais argumentais”, – teigė jis.

Paklaustas, ar dirba kokie nors jo giminaičiai „Klaipėdos energijoje”, A. Katinas teigė, jog „nėra jokių giminių”.

Aiškindamas situaciją, kodėl valdybai nesuteikta prašyta informacija apie darbuotojus, generalinis direktorius sakė, jog buvo gautas už asmens duomenis atsakingo teisininko išaiškinimas, kad pavieniam valdybos nariui tokia informacija negali būti teigiama. Ji esą gali būti suteikta tik visai valdybai priėmus atitinkamą sprendimą.

„Tikrai nėra ką slėpti, tik laikomės teisės aktų. Dabar, kiek žinau, yra valdybos sprendimas ir bus pateikta visa prašoma informacija”, – sakė A. Katinas.

Jis taip pat tikino nežinantis fakto, kad į darbą vėl būtų priimtas už girtavimą atleistas žmogus.

„Mano tikslas yra, kad visi ateitų į darbą ir iš jo išeitų sveiki”, – kalbėjo vadovas.

Jis atmetė ir pretenzijas dėl naujo klientų aptarnavimo centro Danės gatvėje. Anot „Klaipėdos energijos” generalinio direktoriaus, prieš pandemiją buvo nutarta klientus aptarnauti kitos savivaldybės įmonės „Klaipėdos vanduo” centre Paryžiaus komunos gatvėje, o atlaisvinus karantino gniaužtus ten jau nebegrįžta, nes nemažai paslaugų per tą laiką persikėlė į virtualią erdvę.

„Visgi yra dalis senesnio amžiaus klientų, kurie klausimus gali išsispręsti tik atėję į įmonę. Tačiau išlaidos mūsų klientų centrui, kuriame yra dvi darbo vietos, tikrai nėra didesnės nei mokėtume „Klaipėdos vandenims”. Be to, nemažai senų duomenų yra archyve, jų suskaitmenizuoti dėl didelių kaštų nėra prasmės, tad kai kuriuos klausimus darbuotojai gali išspręsti tik turėdami prieigą prie archyvo. Taip pat pastebėjome, kad yra pikiniai klientų srautai, o kitą laiką žmonės, dirbę „Klaipėdos vandens” patalpose, leisdavo nenaudingai. Dabar jie tuo metu gali dirbti kitus darbus, susijusius archyvu, skolomis. Buvo iniciatyva klientus kartu su kitomis savivaldybės įmonėmis aptarnauti naujame jos centre Taikos prospekte, bet ji taip ir nebuvo įgyvendinta”, – aiškino A. Katinas.

Kas bus laikinasis vadovas?

Pirmoji A. Katino kadencija baigsis po savaitės. Kadangi teismas nepritaikė laikinųjų apsaugos priemonių ir nesustabdė valdybos sprendimo nepratęsti esamo vadovo įgaliojimų dar vienai kadencijai, ji dabar turės paskirti laikinąjį įmonės vadovą iki bus išrinktas naujas.

E. Simokaitis „Atvirai Klaipėdai” sakė, kad šis klausimas valdyboje buvo svarstomas penktadienį, tačiau sprendimas dar nepriimtas.

Anot jo, kandidatų turima, valdybai norėtųsi laikinu vadovu paskirti dabar įmonėje dirbantį žmogų.

Nori pakeisti valdybą

Gruodžio 7-ąją Klaipėdos savivaldybė buvo paskelbusi dviejų valstybės tarnautojų, turinčių kompetenciją finansų srityje ir energetikos srityje atranką į AB „Klaipėdos energija“ valdybą. Pretendentai dokumentus galėjo teikti iki gruodžio 27 d.

Jau sausio 2-ąją G. Neniškį pavadavęs Andrius Dobranskis (pats G. Neniškis tuomet atostogavo) pasirašė įsakymą, kuriuo siūlo įmonės Stebėtojų tarybai į valdybą vietoje įmonės finansų direktoriaus K. Jonkaus ir E. Simokaičio išrinkti Savivaldybės administracijos Finansų skyriaus vedėją Kristiną Petraitienę bei Urbanistikos ir architektūros skyriaus vyriausiąjį specialistą Arūną Smagurį. Abu jie būtų skiriami tik iki veikiančios bendrovės valdybos kadencijos pabaigos (šių metų balandžio vidurio).

A. Smaguris nuo 2005-ųjų, kai baigė ketverių metų karjerą Savivaldybės administracijoje, dirbo „Klaipėdos energijoje”. Paskutinės jo pareigos čia buvo Tinklų tarnybos vadovas. Jas vyras paliko pernai kovą šalių susitarimu.

A. Dobranskis „Atvirai Klaipėdai” sakė galintis komentuoti tik patį kandidatūrų pasiūlymo faktą, o ne tai, kodėl keičiami du valdybos nariai tik keletui mėnesių. Anot jo, konkurse iš viso dalyvavo penki tarnautojai, o jų pavardės esą negali būti atskleistos dėl duomenų apsaugos. Pasirinktųjų kompetencijos, pasak jo, buvo geriausios.

G. Neniškis savo ruožtu „Atvirai Klaipėdai” aiškino, kad atnaujinti „Klaipėdos energijos” valdybą buvo nuspręsta dėl dviejų priežasčių. Pirmiausia esą norėta, kad naują vadovą skirtų naujos sudėties valdyba. Taip pat esą norėta pagaliau pašalinti „nelabai normalią” padėtį, likusią tik „Klaipėdos energijoje”, kai įmonės valdyboje yra jos darbuotojas, pavaldus generaliniam direktoriui.

Pašnekovas taip pat tikino neįžvelgiantis jokių interesų konfliktų dėl to, kad prieš maždaug dvidešimt metų kartu su A. Smaguriu dirbo tame pačiame Savivaldybės administracijos struktūriniame padalinyje (A. Smaguris tada buvo Miesto infrastruktūros ir energetikos skyriaus, vėliau – Butų ūkio ir energetikos skyriaus vedėjas, o G. Neniškis dirbo Transporto skyriuje).

„Jis išmano gamybos procesus, žino tinklus ir dirbdamas Savivaldybės administracijoje kuravo šią sritį. Dėl jo kompetencijos ir kvalifikacijos klausimų nekyla”, – sakė G. Neniškis.

Paklaustas apie tokius planuojamus pokyčius valdyboje A. Katinas nesiėmė jų komentuoti, tik atkreipė dėmesį į tai, kad įmonė nuo 2020-ųjų kovo vis dar neturi vieno Stebėtojų tarybos nario, po to, kai buvo atšauktas Andrius Saveikis, ir į faktą, kad vis dar nesirūpinama naujos kadencijos valdybos išrinkimu.

G. Neniškis savo ruožtu akcentavo, jog atsižvelgiant į tai, kad stebėtojams dabar reikia mokėti atlyginimus, su kitu stambiuoju akcininku „Gren Klaipėda” buvo sutarta, jog iki kadencijos pabaigos užteks ir šešių šios tarybos narių. O iki naujos valdybos kadencijos pradžios dar esą užtektinai laiko visoms procedūros atlikti ir nėra poreikio verstis per galvą.

Politikai šildysis rankas?

„Atvira Klaipėda” rašė, kad peripetijos dėl A. Katino likimo jau buvo aptartos ir paskutiniame Klaipėdos miesto tarybos Kontrolės komiteto posėdyje. Jo pirmininkas Arvydas Vaitkus tada išreiškė pageidavimą į kitą posėdį pasikviesti abi puses ir išklausyti jų argumentus.

Šis jo pageidavimas jau virsta kūnu – antradienį suplanuotame komiteto posėdyje yra įrašytas klausimas, pavadintas „AB „Klaipėdos energija“ 2021 metų veiklos ataskaitos ir 2022 metų preliminarių rezultatų pristatymu”.

34 Comments

  1. Šarka.

    „Finita la komedija!”, nepriklausomą sijoną „nupirko”, putinas ir wagner laimėjo, smaguris sėdi Klaipėdos Energija valdyboje, prasideda AB Klaipėdos Energija išparceliavimas.

    Reply
  2. Šarka.

    Putinas ir wagner pirmadienį nepraėjo, Nepriklausomi stebėtojai atsilaikė, kol kas. Putinas ir wagner dabar bandys Jais atsikratyti net nesibaigus Jų kadencijai. Laikykitės Vyrai ir Moteris, juk Jūs tikrai Nepriklausomi, bet putinas ir wagner darys viską dėl savo proteže smagurio ir mafijos simonos.
    TVIRTYBĖS, rinkimai čia pat, putinas ir wagner nepraeis.

    Reply
  3. Jooo...

    Atvira Klaipėda
    2018-09-12
    Verslo naujienų leidinys „Verslo žinios“ išrinko ir paskelbė stipriausių Lietuvos bendrovių dešimtukus – pagal metinius veiklos rezultatus pirmaujančias skirtingų 9 verslo sektorių bendroves. Tarp 10 stipriausių energetikos sektoriaus bendrovių pateko ir uostamiesčio savivaldybės valdoma AB „Klaipėdos energija“, gaminanti ir centralizuotai tiekianti šilumą Klaipėdos bei Gargždų miestams. Sudarant reitingą tame pačiame sektoriuje veikiančios įmonės buvo lyginamos tarpusavyje. Vertinimas atliekamas pagal 6 rodiklius: ikimokestinį pelną, pardavimo pajamas, jų abiejų metinį pokytį, pelningumą ir vidutinį darbo užmokestį. „Sektorių lyderiai 2018“ reitinguojami remiantis 2017 m. duomenimis.
    Reitinge dalyvauja ne visos Lietuvos įmonės, o tik tos, kurios atitinka kelias sąlygas: patenka į „Verslo žinių“ sudarytą 1000 bendrovių sąrašą pagal pardavimo pajamas, vertinamais metais uždirbtą pelną, turi daugiau nei 10 darbuotojų, ir jų atlyginimų vidurkis viršija sektoriaus vidurkį. Energetikos sektoriaus lyderiu 2018 išrinktas UAB „Lietuvos dujų tiekimas“.
    Atvira Klaipėda
    2021-01-06
    Klaipėdos pramonininkų asociacija (KPA) paskelbė atsakingo verslo atstovus. Vienu iš keturių laureatų tapo uostamiesčio savivaldybės valdoma AB „Klaipėdos energija“. Įmonė pagerbta apdovanojimu „Už mūsų Klaipėdą“, kaip daugiausiai dėmesio skyrusi visuomeninėms ir socialinėms iniciatyvoms. „Šia apdovanojimai – mūsų asociacijos ilgametė tradicija, jais siekiama pagerbti didžiausią pažangą padariusias įmones. Laureatų atrankos kriterijai nesikeičia nuo 2011-ųjų: asociacijos nariai užpildo paraišką, pateikia oficialius duomenis, veiklos statistiką, ir pagal tai formulėmis išskaičiuojami geriausieji“, – teigia Jolanta Juškevičienė, KPA administracijos direktorė.
    Vertintojų teigimu, nominacija „Už mūsų Klaipėdą“ tradiciškai atitenka įmonei, kuri aktyviai dalyvavo miesto gyvenime, prisidėjo prie visuomeninių ir socialinių iniciatyvų. „Klaipėdos energijos“ laimėjimą dar lėmė didžiausi balai už pasiekimus aplinkosaugos srityje bei darbuotojų skatinimo priemones.
    „Džiugu, kad buvome įvertinti už tą daugeliui nematomą mūsų veiklos dalį. Esame municipalinė, miestui ir miestiečiams dirbanti įmonė. Mūsų investicijos nukreiptos į taršos mažinimą, atsinaujinančios energetikos technologijų diegimą. Pagal išgales rūpinamės savo darbuotojų gerove, bet nepamirštame ir miestiečių – daugelį metų remiame miesto šventes, įvairius sporto klubus, meno kolektyvus, prasmingas kūrėjų idėjas. Stengiamės visiems suteikti gerų emocijų“, – pranešime cituojamas Antanas Katinas, AB „Klaipėdos energija“ generalinis direktorius.
    Nors praėję metai buvo kupini suvaržymų, AB „Klaipėdos energija“ išlaikė tradicijas: Pasaulinės turizmo dienos proga bendrovė atvėrė duris miestiečių ekskursijoms, Danės elektrinės patalpose buvo kuriamas Lietuvos šokio informacijos centro ir nacionalinio transliuotojo LRT Plius video projektas “Šokis + miestas“, bendrovė skyrė paramą sporto, kultūros, sveikatinimo projektams.
    AB „Klaipėdos energija“ yra didžiausia šilumos energijos gamintoja Vakarų Lietuvoje ir pagrindinė centralizuotos šilumos tiekėja Klaipėdos ir Gargždų miestams. Bendrovė taip pat yra atsakinga už šilumos tinklų eksploatavimą – naudoja ir prižiūri per 260 kilometrų šilumos vamzdynų.
    Atvira Klaipėda
    2021-09-20
    Skelbiama, jog dauguma Lietuvos savivaldybių valdomų įmonių (SVĮ) pernai atlaikė COVID-19 pandemijos iššūkius. Įmonių bendras indėlis į savivaldybių biudžetus išaugo dvigubai – iki 14 mln. eurų. Iš 5 didžiųjų Lietuvos miestų didžiausią dalį paskirstytino pelno dividendams skyrė Klaipėdos miesto savivaldybei priklausančios įmonės. Tai rodo naujausia Valdymo koordinavimo centro parengta 2020 metų šalies SVĮ veiklą apibendrinančiojiataskaita.
    „Įmonės dirbo išskirtinėmis sąlygomis – nepaisant užklupusios COVID-19 pandemijos – turėjo prisitaikyti prie pasikeitusių sąlygų ir užtikrinti gyventojams nenutrūkstamą kokybiškų būtinųjų kasdienių paslaugų tiekimą. Su šiuo uždaviniu Klaipėdos savivaldybės valdomoms įmonėms ne tik pavyko susidoroti, bet ir pagerinti finansinius rodiklius“, – pranešime spaudai pažymi Valdymo koordinavimo centro vadovas Vidas Danielius.
    Nors bendrai 2020 metais SVĮ pardavimo pajamos ir krito, tačiau uždirbta 28,5 mln. eurų grynojo pelno, t. y. 11,4 proc. daugiau nei 2019 metais. Tarp Klaipėdos miesto savivaldybės valdomų įmonių pelningiausiai dirbo ir didžiausią grynąjį pelną uždirbo AB „Klaipėdos energija“ (grynasis pelnas – 1,9 mln. eurų), AB „Klaipėdos vanduo“ (1,6 mln. eurų).
    Vis dėlto didžiausią neigiamą įtaką COVID-19 pandemija padarė viešojo sektoriaus transporto įmonėms.
    „Įvedus karantino ribojimus ir laikantis saugumo rekomendacijų, žmonių judėjimas gerokai sumažėjo – tai, be abejonės, labiausiai pajautė susisiekimo veiklą savivaldybėse vykdančios įmonės“, – paaiškina V. Danielius.
    Taip pat beveik visose Lietuvos savivaldybėse krito šilumos tinklų sektoriaus pajamos, nes pernykštis 2019-2020 metų šildymo sezonas buvo šilčiausias per keletą dešimtmečių, o tai šilumos gamintojams reiškė sumažėjusią šilumos tiekimo paklausą.
    Klaipėdos mieste veikusių SVĮ teikiamų paslaugų pardavimai sumažėjo 4,3 mln. eurų arba 6 proc. Labiausiai krito įmonių AB „Klaipėdos energija“ bei UAB „Klaipėdos autobusų parkas“ pajamos, atitinkamai 16 proc. ir 12,7 proc.
    Šįmet į Klaipėdos miesto savivaldybės biudžetą SVĮ už 2020 metus paskyrė 1,1 mln. eurų ir tai buvo 59,7 proc. daugiau nei pernai. Išmokėti dividendai sudarė 22,9 proc. SVĮ paskirstytino pelno dalį, kuri buvo didžiausia iš visų Lietuvos savivaldybių. Dividendus ir pelno įmokas mokėjo 4 iš 9 savivaldybei priklausančių įmonių. Dividendus išmokėjo AB „Klaipėdos vanduo“ – 243,9 tūkst. eurų, AB „Klaipėdos energija“ – 857,5 tūkst. eurų bei UAB „Gatvių apšvietimas“ – 40,0 tūkst. eurų.

    Atvira Klaipėda
    2022-02-01
    Nacionalinių atsakingo verslo apdovanojimų metu didžiausiųjų įmonių kategorijoje uostamiesčio savivaldybės valdoma AB „Klaipėdos energija“ pripažinta „Šeimai palankiausia darboviete 2021“.
    Pasak konkurso organizatorių, rengiamo Nacionalinių atsakingo verslo apdovanojimų tikslas atkreipti visuomenės dėmesį į socialiai atsakingo verslo svarbą ir naudą visuomenėje. Šiemet tradicines konkurso nominacijas „Metų darbovietė“, „Aplinkai draugiškiausia įmonė“ ir „Metų bendruomeniškiausia įmonė“ papildė dar viena nominacija „Šeimai palankiausia darbovietė“. Ji įsteigta atsižvelgiant į šeimos ir darbo arba asmeninio gyvenimo ir darbo interesų derinimo svarbą. Ir būtent šioje nominacijoje pasižymėjo AB „Klaipėdos energija“. „Regis, nieko išskirtinio ir ypatingo nedarėme, bet buvome įvertinti už tai, kad atsižvelgiame į savo darbuotojų poreikius: leidžiame dirbti lanksčiu darbo grafiku, daugiavaikes šeimas paskatiname materialiai, studijuojantiems darbuotojams skiriame finansinę paramą, puoselėjame ilgametes kolektyvo švenčių tradicijas, sudarome sąlygas sportuoti. Pasirodo, kai suskaičiuoji visas lengvatas ir skatinimo priemones mūsų bendrovės darbuotojams, tai yra išskirtinis reiškinys, vertinant šalies mastu“, – pranešime cituojamas Antanas Katinas, AB „Klaipėdos energija“ generalinis direktorius.
    Nacionalinis atsakingo verslo apdovanojimas – tai nuo 2008 m. vykdoma valstybės institucijų iniciatyva Lietuvoje. Šis konkursas skatina gerąją įmonių konkurenciją ne siekiant pelno, o didinant savo socialinę atsakomybę. Nuo 2013 m. šiuos apdovanojimus organizuoja Socialinės apsaugos ir darbo ministerija, Ekonomikos ir inovacijų ministerija bei Aplinkos ministerija kartu su socialiniais partneriais. „Nacionalinių atsakingo verslo apdovanojimų 2021“ konkursui 53 Lietuvos įmonės pateikė 79 paraiškas, iš kurių komisija rinko nominacijos laimėtojus mažų, vidutinių ir didelių įmonių kategorijose.

    VISA TAI PASIEKTA SUNKIU DARBU. Kokia dar įmonė Klaipėdoje gali tuo didžiuotis, atsakykite Mere, administracijos direktoriau ???

    Reply
  4. Nebijau

    Kas gali rašyti teisybę ir komentuoti, kai matomas IP asresas? Tai daug ką pasako kas Putinas kas ne…

    Reply
  5. Šarka.

    Paskutinės žinios iš „fronto“.
    Putino, tfu.., neniškio „smogikai“, savivaldybės administracijos funkcionieriai, padedami wagner, tfu.., fortum klerkų, vakar eilinį kartą bandė „išsukti rankas“ nepriklausomiems AB Klaipėdos Energija stebėtojų tarybos nariams, Daivai Berankienei, Justui Jankauskui ir Rimui Rusinui, siekdami įgrūsti į AB Klaipėdos Energija valdybą neniškio smagurį, nežiūrint į tai, kad dar nė metai nepraėjo, ir smaguris nespėjo „ataušti“ po to, kai jį „šalių susitarimu“ išgrūdo iš AB Klaipėdos Energija (Kažin kaip čia su viešų ir privačių interesu derinimo įstatymu).
    Pagarba nepriklausomiems stebėtojams už tvirtą stuburą ginant Klaipėdiečių interesus. Neleiskit dabartinei AB Klaipėdos Energija valdybai išsisukti neatsiskaičius už savo veiklą, juo lab, kad vyksta Teismo procesas ir valdybos veiklą yra pavesta patikrinti savivaldybės kontrolieriams, bei pateikti ataskaitą Kontrolės komitetui.
    Dėmesio, „putinas“ ir „wagner“ puls eilinį kartą pirmadienį, t.y. sausio 23 dieną.

    Reply
    • 78.61.100.125 morčiaus giesmė

      A. Katine, ar padauginote valerijono? Tokio rango vadovui plūstis komentarų skiltyje itin žemas lygis…

    • Šarka.

      Ačiū už rangą, bet pensininko rangą gali susikišti į rudają. Čia niekas nesiplūsta, tik „spyglio” stiliumi komentuoja „skaidrią” ir „demokratišką” „tvarką” šiandieninėje Klaipėdos savivaldybės administracijoje. O tu, vėdarę, dar gali susilaukti atsako iš A. Katino už šmeižtą, morčiaus giesmė, narkomano sapne, alkoholiko pagiros.

  6. Antanas

    O kaip čia yra iš tiesų, ar tas žmogus tikrai prastai dirbo, ar kažkam tos vietos prireikė savam bičui?

    Reply
  7. Energija

    Blt, Katine, kas neaisku?! DIRBTI REIKIA NUO PIRMOS DIENOS, VISUS 5 METUS, O NE PASKUTINI KETVIRTI PRIES RINKIMUS! Su visokiais kaveckiais begioti per kabinetus, daryti spaudima del sprendimo!
    AISKIAI PARASYTA- GALI PRATESTI KADENCIJA DAR 5 METAMS! REISKIA NEPRIVALO! IR GALI NEPRATESTI !!!
    SKAITYK, KATINE, 10 KARTU, GAL DAEIS!

    Reply
    • Jooo...

      Susuktas smagurio suski, atsiprausk pirma, persižegnok, ir nelipk kaip kiaulė ant altoriaus, vis tiek tavo vieta šiukšlių dėžėje.

    • Jooo...

      Inga Kubilienė, dirbanti Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos Miesto tvarkymo skyriaus vedėja yra AB Klaipėdos energija stebėtojų tarybos pirmininkė ir vadovaujantis akcinių bendrovių įstatymu prižiūri AB Klaipėdos energija valdybos veiklą. AB Klaipėdos energija valdybos pirmininkas yra Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos Turto valdymo skyriaus vedėjas Edvardas Simokaitis, jo pavaldume dirba I. Kubilienės sesuo vyriausioji specialistė Aušra Rulienė. Klausimas – ar nesikerta interesai, ar būdama AB Klaipėdos energija stebėtojų tarybos pirmininke ir prižiūrėdama valdybos veiklą gali būti nešališka??
      Ar I .Kubilienė neprivalo apie tai deklaruoti

  8. o kodel ponai

    o kodel ponai vazineja su nezymetom masinom kas pasakys?

    Reply
  9. klp

    Vienos tiesos nebūna, bet šeimininkas visada teisus !

    Reply
  10. .

    Skaitant iš šalies įdomu, kodėl po energijos straipsniais tiek daug neigiamų komentarų, o po kitų savivaldybės įmonių straipsniais tylu. Gal tikrai ne viskas gerai įmonės viduje? Juolab, Neniškio žodžiai sutampa su komentaruose pateikiama informacija.

    Reply
    • Gal

      Tai kad apie
      kitas įmones niekas nerašo 🙂

  11. Anonimas

    manau, kad viskas dėl Danės g. teritorijos. Ruošiamas jos sklypų pardavimas “aukciono” būdu. Ten yra daug ką dalintis (+- 15mln)

    Reply
  12. Faktas

    Baltramonaičio nereikia prisiminti, nes jį dukart gelbėjo po to kai jis panaudojo fizinį smurtą prieš stalių ir moterį, valgyklos darbuotuoją

    Reply
  13. Algimantas

    Gaila imones ir jos vadovu. Jeigu vadovas kreipiasi i teisma, reiskia gali laimeti. Sekmes kovojant. Is autoriaus lauksime straipsnio tesinio.

    Reply
  14. Juokdariai

    Įmonė vos tik išlipo iš TSRS stagnacijos, bet panašu tai ne visiems yra paranku, o greičiausiai tai neparanku korumpuotiems miesto atstovams, sudariusiais sandorį su Gren (FORTUM) dėl įmonės nubankrotinimo ir panašu nuosekliai šį planą įgyvendina. Nusodins katinuką, tada visus kitus kas turės iniciatyvos, ambicijų, noro dirbti, ir viskas grįš į savas vėžes, taip kaip buvo iki šiol – kavutė, sausainukai, o paskutinis uždarys duris po savęs. O iki tol, galėsime už metų laiko pažiūrėti per rekviztai.lt kiek bus LSDP narių prisodinta prie energetikų lovio, o tada drąsiai grąžinsiu Jums sąskaitą už šildymą, galėsite patys ją ir apsimokėti.

    Reply
  15. Fui

    Braunasi per jėgą!Per prievartą mielas nebūsi juk.Užteks jau gi.

    Reply
  16. Be problemų

    Tegu katinėlis,manau,geriau grįžt į Skoudą!

    Reply
    • Šviežias kraikas

      Sėkmės Smaguriui kuopiant pridergtą dėžutę!

  17. Stebėtojas

    Smaguris galėtų dalyvauti naujame konkurse. Yra aukštai kvalifikuotas specialistas , šilumininkas , gerai žino šios , sudėtingos įmonės darbą. Esamas vadovas yra savo žiniomis jam iki bambos. Buvo priverstas išeiti todėl , kad katinėlis jame matė akivaizdų konkurentą. Tas pats buvo ir su Baltromonaičio atleidimu. Protingesnių nemėgsta ir matyti negali. Kažkoki tai neišauklėta , be vadovavimo patirties vaikiuka atvedė dėdė ir pridarė visam miestui nuostolių .

    Reply
    • Niurkt

      Smaguris gali sėdėti savivaldybėje ir energijos valdyboje ir nieko nedaryti – ką sėkmingai (ne)daro ir dabar, gauti už tai premijas per dvi įmones, algalapį savivaldybėje, 1/4 uab klaipėdos energijos direktoriaus atlyginimo, neprisiimdamas jokios atsakomybės. Tai kam jam du pirštus judinti dėl įmonės, kurioje 20 metų brūžini kėdę į stalą, kuri tave kaip niekam nereikalingą parazitą išspjovė?

    • jonusas

      man labiau patiko prie smagurio, buvusio silumos tinklu vadovo, kokius tik projektus parengdavome ir atnesdavome, viska suderindavo ir pasirasydavo, galedavome praeiti su bet kokiu makliu, niekas neziuredavo, svarbu budavo pakalbeti, viska padedavo zmogus isspresti… ir teisingai jis dare nesirupino kad klaipedos energija nukencia bet uz tai visi projektai buvo suderinti ir viskas isspresta, o dabar mat elektroninius reikia priduoti, kad liktu pedsakas, nebededa ranka parasiuko niekas

  18. Paule

    Paulauskas generalinio kiseneje sedi, todel suokia uz visus kaip blogai, kai realybe kita. I laisvas vietas turi samdyti per agentura pagal isaka, bet viesai zinom, kad pasodina savus su ispustais atlyginimais.

    Reply
    • Temidė

      O galite įvardinti konkrečiais pavyzdžiais, kuriame padalinyje ir į kokias pareigas buvo įdarbinti konkretūs darbuotojai? Jei negalite, tai tik šmeižimas.

  19. Lazda

    Giminaičių įdarbinta ne vienas ir ne du. Jų funkcijos tik parašus dėlioti ir taikant mobingą sukrauti darbus kitiems.
    Lazda turi du galus. Katino mėgstama frazė „nepakeičiamų nėra” galioja ir jam pačiam.

    Reply
  20. Anonimas

    Mažai savivaldybė pasipleše iš kl energijos, jug moka klaipėdiečiai, skirkim kita, kuris leis plėšti kiek tinka….

    Reply
  21. Turėtų baigtis vieną kartą

    Tas giminaičių ir draugelių be konkursų įdarbinimas savivaldybės įmonėse ir tai turėtų galioti vienodai ir pelėms, ir lapėms ir visiems kitiems gyviams. O tas įsikibimas nagais ir dantimis, ir tas giminaičių ir draugelių suformuotas korpusas kelia klausimų, ar tik nebus čia dar vienas gatvių apšvietimas

    Reply
  22. SMIRDA

    Arūnas Smaguris skiriamas į valdybos narius? Tas pats kuris dirbo savivaldybėje kartu su Gintaru Neniškiu viename kabinete? Kuris buvo atleistas iš Klaipėdos energijos dėl savo neveiksnumo atlikti pareigas, užsiimdavo darbuotojų mobingu atlikti jo darbus, nes pats galėjo tik sėdėti ir parašiukus dėlioti? Tas pats, kuris kitą dieną po atleidimo iš Klaipėdos energijos priimtas dirbti į savivaldybę be jokio konkurso pas bendražygį Gintarą Neniškį ir Edvardą Simokaitį? Ir dabar kai mokami atlyginimai valdybos nariams, taip paprastai gaunasi – savas savą paskyrė, Neniškis – Smagurį, kam dar kas neaišku? Ir čia skaitosi skaidru? Geroji valdybų praktika sako visiškai priešingai, įmonės valdyboje kaip tik turi būti darbuotojų atstovas, nes tik jis geriausiai ir žino, kas darosi įmonės viduje. O čia labai gražiai pavadinta, nelabai normalia situacija. Gal vadinkime viską taip kaip yra iš tikrųjų, kad savivaldybės atstovai skiria fiktyvius valdybos narius, kurie galėtų pelnytis šilumos vartotojų sąskaita ir balsuoti už tą ką reikia taip kaip reikia t.y. prastumti savus, po būsimos savivaldos rinkimų kapituliacijos? Kaip gražiai lenda yla iš maišo. Martynai, atimate duoną iš STT.

    Reply
    • Klep

      ir jokie teisės aktai nedraudžia, kad įmonės darbuotojai būtų valdymo organų nariai 🙂 kur taip skuba Neniškis kadencijos pabaigoje – pakeisti valdybų narius ne tik energijoje praktiškai visose įmonėse? ko jis siekia? gal kas pasidomės plačiau..,

    • Tik savi

      Neniškiui ir co visur turi sėdėti savi!

  23. Stebėtojas su kelnėmis.

    A. Katino kadencija nebebus pratęsiama. Kaip pagrindinės priežastys buvo įvardintas aktyvesnių bendrovės veiksmų vykdant senosios katilinės Danės gatvėje konversijos projektą trūkumas, valdybos netenkino ir įmonės finansiniai rezultatai. Šį klausimą vėliau svarstė ir įmonės Stebėtojų taryba, kurią sudaro Savivaldybės administracijos Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Inga Kubilienė, bendrovės „Gren Lietuva” vadovas Vitalijus Žuta ir šios įmonės darbuotoja Diana Grigalionienė bei NEPRIKLAUSOMI nariai Daiva Berankienė, Justas Jankauskas ir Rimas Rusinas. Ši taryba, balsams pasiskirsčius po lygiai (prieš balsavo NEPRIKLAUSOMI nariai Daiva Berankienė, Justas Jankauskas ir Rimas Rusinas) ir lemiama tapus pirmininkės I. Kubilienės pozicijai, nusprendė (smarkiai užangažuotų savivaldybės funkcionierių ir konkurentų, FORTUMO darbuotojų ,vadovo Vitalijus Žutos ir šios įmonės darbuotojos Dianos Grigalionienės) balsais, IGNORUOJANT NEPRIKLAUSOMŲ stebėtojų balsus , kad valdybos pozicija yra pagrįsta ir argumentuota.
    Manau, kad ieškoti KLE A. Katino antros ir trečios kartos giminaičių yra per mažai, reikėtų pasitikslinti ar įmonėje nėra įdarbinta cigonų, jodaodžių, rusų ir baltarusiu bei kiniečių. Dar gali būti marsiečių ir australijos aborigenų, ir visi jie gali būti įdarbinti be simonavičiutės žinios ir nesant smagurio pritarimui.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Transportas

Baigta Baltijos pr. žiedinės sankryžos rekonstrukcija

Klaipėdos savivaldybė praneša, jog baigti Baltijos pr., Šilutės pl. ir Vilniaus pl. žiedinės sankryžos rekonstrukcijos darbai. Šiuo metu rengiama techninė ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Miestas

Dabartiniai vicemerai uždirba ženkliai daugiau

Trijų Klaipėdos vicemerų mėnesiniai atlyginimai šių metų pirmą ketvirtį vidutiniškai buvo 5679 eurai neatskaičius mokesčių. O pernai metais šie pareigūnai ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Sveikata

Pradės projektuoti poliklinikos rekonstrukciją

Uostamiesčio savivaldybė skelbia, kad netrukus bus pradėtas rengti Klaipėdos miesto poliklinikos kapitalinio remonto techninis projektas. Miesto savivaldybė jau baigė konkursines ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This