Dvigubai brangstanti naujoji mokykla konservatorius įkvėpė statyti dar vieną

Nuomonės

„Imsimės iniciatyvos statyti dar vieną naują mokyklą šiaurinėje miesto dalyje”, – tokį abstraktų įrašą savo rinkimų programoje suraitė Klaipėdos konservatoriai. Nors per šią jų valdymo kadenciją naujos mokyklos Senvagės gatvėje statyba jau pabrango per 50 procentų ir grasina brangti dvigubai. O kada ji atsivers moksleiviams – nežinia.

Audrius Petrošius. Evaldo Vėgėlės piešinys

Ką bekalbėti, kad iki to laiko dar reikia iš esmės pertvarkyti transporto judėjimą Kretingos gatvėje ir jos prieigose. Tačiau vietoj to šiuo metu tiesiama prieštaringai vertinama dubliuojanti Liepojos gatvė.

Teisybės dėlei reikia pridurti, kad tai nelemtai naujos mokyklos statybai dar anksčiau projektinius pamatus padėjo Klaipėdos liberalai, meraujant Vytautui Grubliauskui. Šis, nors nūnai ir paraudo it kalakuto skiauterė, tačiau tebėra meras, todėl nesėkmės šlove gali dalintis tiek su konservatoriais, tiek su liberalų kandidatu į merus Sauliumi Budinu. Net ir su socdemais, jeigu ką…

Klaipėdos konservatorius naujos statybos traukia it naktinius drugelius žvakės liepsna. Jų paskelbtoje rinkimų programoje, be daugybės ble ble ble, (dominuojančių visų partijų ir krutėjimų rinkiminiuose veikaluose) yra ir keletas gana konkrečių statybinių užmojų.

Tad jei išrinksim merą konservatorių, mūsų laukia statybos. Jos esą bus pradėtos, nes „gimtoji Klaipėda vis miega. Deja, miegant galima tik sapnuoti, bet ne svajoti, juolab veikti…” Taip, matyt, konservatoriai apibūdina savo veikimą per ketvertą šios kadencijos metų (žiūrėti į opusą apie naujos mokyklos statybą). Pagirtina savikritika.

Taigi, „pradėsime naujo Bendruomenių centro statybą”. Kur, kada, kiek kainuos? Kai prabusime ar mus pažadins, tuomet, tikriausiai, ir sužinosime…

„Įgyvendinsime vienos iš pagrindinių miesto viešųjų erdvių – Atgimimo aikštės – sutvarkymo projektą”. O!.. Vadinasi, Budino – Tumos garažas po aikšte bus. Jau konkrečiau. Tikėtina, kad šis projektas bus įgyvendinamas tokiu pačiu tempu, kaip iki šiol: per ketverius metus aikštėje niekas nepasikeitė: „deja, miegant galima tik sapnuoti, bet ne svajoti, juolab veikti…”

„Sukursime patrauklų miesto viešojo transporto tinklą, įgyvendinsime BRT (Bus Rapid Transit) projektą”. Drąsu ir pagirtina. Linkime sėkmės. Prabusime apie 2030 metus ir pažiūrėkime, kas iš to išėjo. Kai kurie jau bus išėję į amžinos medžioklės plotus. O tramvajus, ant bėgių ar be jų, bus dar neatvažiavęs.

„Pradėsime daugiafunkcio sporto, poilsio ir laisvalaikio centro su ledo arenomis statybas”. Puiku! Kada? Kiek tų ledo arenų – 16? Tai jau ne atrinktas koncesininkas statys, o konservatoriai? Kiek tuomet kainuos? Truputuką daugiau už mokyklą? Ar kaip?

„Ieškosime finansinių galimybių Žvejų rūmų modernizavimo projektui įgyvendinti”. Bravo! Va, čia tai „konkretu”. Pažadas – it šešėlis mariose per audrą. Tikri kultūrtrėgeriai… Kai dar netoliese randi pažadą „imsimės iniciatyvos, kad pajudėtų viešosios bibliotekos statyba”, visai linksma snausti pasidaro.

„Inicijuosime naujo regioninio futbolo stadiono statybas”. Puiku. Nors jos inicijuotos jau prieš daugiau nei 10 metų. Bet kol kas – tik vėjai laukuos…   Inicijuokite, geriau futbolą žiūrėti miegant – ir pinigų, ir energijos visi sutaupysime. Futbolas Lietuvos ar taip, ar taip miega.

„Socialinio būsto fondui pagausinti pastatysime naują daugiabutį, pritaikytą gyventi žmonėms su negalia”. Gražu. Humaniška. Kur? Kada? Kiek butų? Nesusapnavote?..

„Ieškosime vietos tarptautiniam konferencijų centrui ir rengsime jo projektą”. Paieškos vyks, tikriausiai, su virgulių (toks labai konservatyvus būdas vandens šuliniui ieškoti) pagalba? Statybomis šis pažadas nepakvips bent 10 metų. 

Klaipėdos miesto konservatorių didžioji dalis, panašu, gyvena ne Klaipėdoje. Mat kai kurie jų pažadai yra skirti aplinkinių savivaldybių gyventojams – nuo viešojo transporto iki pasvaičiojimų, kad „šiuo metu dirvonuojantis Kalotės – Purmalių trikampis turi tapti aukštų technologijų slėniu”. 

Tiesą sakant, ta vietos konservatorių rinkimų programa nėra nei blogesnė, nei geresnė už kitų partijų šūkių rinkinius. Nors stebuklų ir nesitikėjau, bet prisipažinsiu, nuvylė. Tiesa, jaučiasi pastangos sisteminti padrikas idėjas, bet kai kuris nors pažadas užviršuojamas visiška abstrakcija, tipo, „didinsime socialinių darbuotojų atlygį”, norisi tą rinkiminį veikalą šveisti į šiukšlinę. Kaip ir visus kitus.

Na, konservatorių bent jau šūkiai – erotiški: „Kelkime savo gražuolę Klaipėdą ir pradėkime naują Klaipėdos amžių!” Tad po ketverių metų pažiūrėsime, koks bamblys iš tos sueigos išeis.

5 Comments

  1. Marta

    Kas lietuviskai parasys BRT ka reiskia??o kam jis praves visai aisku-nes daznai vaziuoju po miesta centrinem gatvem ir stebiu-vienetai nuo pradzios iki pabaigos..Visi islipineja pakeliui.Todel 8E sedi keli tik..

    Reply
  2. Rinkėjas

    Gerai parašyta! Jaunas konservatorių princas pabučiuos miegančią gražuolę Klaipėdą ir …o kas ką užmigdė ar ne pats su bendražygiais per 4 metus valdančioj daugumoj? Miestas merdi, projektai neįgyvendinami po 4 metus! Kuriamos utopijos BRT, savivaldybėj didinami etatai! Parkavimo mokesčiais tuoj bus apdėtas visas miestas! Net negalvoju balsuot už konservatorius…o dar prirenkami į šią partiją ale visokie tipažai: štai Seime pedofilijos skandalas, Klaipėdos rajone buvęs katalikų kunigas, kuris pasirodo turėjo moterį ir vaikus, į merus susiruošė…Kaip tikėti tokia partija?

    ,

    Reply
  3. Didieji statytojai

    Šitos statomos per 4 valdymo metus nesugebėjo pastatyti! Statytojai didieji! Į naują mokyklą priėmimo nėra, gal gali konservų šutvė paaiškinti, kur turi mokytis pirmokai, penktokai? Ko tyli kartu su savo Nėnium? Tik šūkauti sugeba, o konservų jauniklis tik tiek apskritai sugeba! Kiek įstatymų projektų pats parengė?

    Reply
    • Klaipiedietis

      Didysis statytojau,ką tu gyvenime pastatei,ar šūdą tik mali.

    • Tikrai taip

      Aš į valdžią nesiveržiu, o mokesčius moku visus. Petrošiaus, Neniškio atlyginimui taip pat. Todėl kaip jų darbdavys reikalauju darbo, o ne, kaip vaizdingai išsireiškėte, š. malimo.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Medžių kirtimas: sprendžia vykdomoji institucija - meras

Želdynų komisijos išvada nėra galutinis žodis, nes vykdančioji institucija gali priimti kitokį sprendimą – tai yra reglamentuota įstatymu. O Vietos ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

Spyglys

Ugnius Radvila - nebe opozicijos lyderis*

Mes „visi valdantieji norim”, – tokia fraze ketvirtadienį prieš Klaipėdos miesto tarybos posėdį savo pasisakymą iš tribūnos užviršavo opozicijos lyderis ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

„Mobingo problema“ savivaldybėje: užteko mokymų?

Sausio viduryje kilęs ažiotažas dėl naujosios Klaipėdos valdančiosios daugumos esą vykdomo mobingo Savivaldybės administracijoje bent jau instituciniame lygyje užsibaigė. Per ...
2024-03-27
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This