Igoris Udovickis teisme patyrė dar vieną pralaimėjimą

Verslas

Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas (LAVT) trečiadienį atmetė UAB „Ferteksos transportas“ bei verslininko Igorio Udovickio apeliacinį skundą, kuriuo jie ginčijo Nacionaliniam saugumui užtikrinti svarbių objektų apsaugos koordinavimo komisijos išvadą.

Anot teismo pranešimo, ginčas kilo dėl minėtos komisijos protokolu įformintos išvados, kurioje nurodoma, jog UAB „Ferteksos transportas“ pagrindinio akcininko ir galutinio naudos gavėjo I. Udovickio turimi ryšiai kelia riziką Lietuvos nacionaliniam saugumui.

LVAT kolegija, kurią sudarė teisėjai Audrius Bakaveckas, Jolanta Malijauskienė ir Milda Vainienė, nepritarė pareiškėjų teiginiams, kad komisija, priimdama sprendimą ir nustatydama rekomendacijas drausti pervežti arba ekspedijuoti OAO „Belaruskalij“ produkciją naudojantis Lietuvos geležinkelių infrastruktūra, pažeidė Civilinio kodekso nuostatas.

Palmiros Mart nuotr.

LVAT nurodė, kad komisija nesprendė dėl sudarytos sutarties tarp AB „LTG Cargo“ ir UAB „Ferteksos transportas“ galiojimo ir nutraukimo. Buvo atliktas tik šio sandorio vertinimas dėl atitikimo Lietuvos Respublikos nacionalinio saugumo interesams.

Anot teismo, komisija pagrįstai įvertino, kad OAO „Belaruskalij“ kroviniai būtų vežami geležinkelių linijomis, kurios pagal Lietuvos įstatymus laikomos nacionaliniam saugumui užtikrinti strateginę reikšmę turinčia infrastruktūra. Pagrįsta pripažinta ir išvada, kad prieigos prie viešosios geležinkelių infrastruktūros suteikimas ir (ar) ekonominių sąlygų papildomoms pajamoms gauti sudarymas Baltarusijos Respublikos autoritarinio režimo kontroliuojamai OAO „Belaruskalij“ kelia grėsmę Lietuvos Respublikos nacionaliniam saugumui.

Kolegija neįžvelgė ir pagrindo tenkinti apeliantų prašymo kreiptis į Konstitucinį bei Europos Sąjungos Teisingumo teismus.

Neskundžiamoje LVAT nutartyje taip pat pabrėžta, kad ši komisija turi Lietuvos Respublikos nacionaliniam saugumui užtikrinti svarbių objektų apsaugos įstatyme įtvirtintą kompetenciją ir diskrecijos teisę atlikti investuotojo atitikties nacionalinio saugumo interesams patikrą ir vertinimą, bei nustatyti rekomendacijas.

Pernai rugsėjį LVAT atmetė bendrovės „Gargždų geležinkelis” ir I. Udovickio prašymą panaikinti kitą Nacionaliniam saugumui užtikrinti svarbių objektų apsaugos koordinavimo komisijos sprendimą, irgi susijusį su „Belaruskalij” produkcijos vežimu.

1 Comment

  1. Asd

    Nemėgstu Udovickio. Taip jam ir reikia.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Mirtinas incidentas BKT: padėtas tik vienas taškas 

Prireikė beveik ketverių metų, kad galutinai būtų patvirtintos išvados, kas gi buvo kaltas dėl to, jog 2020-ųjų vasarą Birių krovinių ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Transportas

Transporto saugos administracija nepagrįstai nuskriaudė „Gargždų geležinkelį“

Lietuvos vyriausiojo administracinio teismo (LVAT) išplėstinė teisėjų kolegija išnagrinėjo bylą dėl Lietuvos transporto saugos administracijos (LTSA) sprendimo, kuriuo nuspręsta UAB ...
2024-03-20
Skaityti daugiau

Svarbu, Verslas

Baltarusiškų trąšų skandalo tęsinyje - geležinkeliams palankus verdiktas

Ketvirtadienį Vilniaus miesto apylinkės teismas atmetė Klaipėdoje įsikūrusios bendrovės „Uosto vartai“ ieškinį LTG grupės krovinių vežimo bendrovei „LTG Cargo“ dėl ...
2024-03-14
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This