Kovoje dėl „Klaipėdos energijos” vadovo kėdės – nauji personažai

Svarbu, Verslas

Uostamiesčio savivaldybės valdoma AB „Klaipėdos energija“ sudarė 7,3 tūkstančio eurų vertės sutartį dėl naujo įmonės generalinio direktoriaus atrankos. Ir pasisamdė advokatą teisminėje byloje dėl įmonės valdybos sprendimo nebepratęsti buvusio vadovo Antano Katino įgaliojimų dar vienai kadencijai. Advokatą dėl šios bylos pasisamdė ir Klaipėdos savivaldybės administracija.

Martyno Vainoriaus nuotr.

„Klaipėdos energijos” Stebėtojų tarybos pirmininkė, Savivaldybės administracijos Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Inga Kubilienė patvirtino, kad jau priimtas sprendimas dėl įmonės valdybos atnaujinimo. Vietoje valdybos pirmininku buvusio Savivaldybės administracijos Turto valdymo skyriaus vedėjo Edvardo Simokaičio ir įmonės finansų direktoriaus Kęstučio Jonkaus, dabar laikinai vadovaujančio „Klaipėdos energijai”, išrinkti Savivaldybės administracijos Urbanistikos ir architektūros skyriaus vyriausiasis specialistas Arūnas Smaguris ir Finansų skyriaus vedėja Kristina Petraitienė. A. Smaguris nuo 2005-ųjų, kai baigė ketverių metų karjerą Savivaldybės administracijoje, dirbo „Klaipėdos energijoje”. Paskutinės jo pareigos čia buvo Tinklų tarnybos vadovas.

Pasak I. Kubilienės, K. Petraitienė buvo paskirta vienbalsiai, o dėl A. Smagurio balsai pasiskirstė du prieš keturis.

„Klaipėdos energijos” Stebėtojų tarybą be I. Kubilienės dar sudaro 19,47% įmonės akcijų valdančios bendrovės „Gren Lietuva” atstovai Vitalijus Žuta ir Diana Grigalionienė bei nepriklausomi nariai Daiva Berankienė, Justas Jankauskas ir Rimas Rusinas.

Kol kas bendrovės interneto svetainė apie šiuos pokyčius valdyboje dar neskelbia, nėra atitinkamų dokumentų ir Registrų centre.

Įmonės akcijų valdytoju esantis Savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Neniškis prieš mėnesį „Atvirai Klaipėdai” aiškino, kad atnaujinti „Klaipėdos energijos” valdybą buvo nuspręsta dėl dviejų priežasčių. Pirmiausia esą norėta, kad naują vadovą skirtų naujos sudėties valdyba. Taip pat esą norėta pagaliau pašalinti „nelabai normalią” padėtį, likusią tik „Klaipėdos energijoje”, kai įmonės valdyboje buvo jos darbuotojas, pavaldus generaliniam direktoriui.

Naujo generalinio direktoriaus paieškos paslaugą energetikams teikia UAB „Delta Executive Search & Consulting”. Sutartis galioja iki šių metų birželio 1 dienos.

„Atvira Klaipėda” jau rašė, kad buvęs „Klaipėdos energija” generalinis direktorius A. Katinas už teisę į antrą kadenciją nusprendė kovoti teisme, tačiau dar neįvyko ir pirmasis teismo posėdis. Teismas taip pat nepritaikė jokių laikinųjų apsaugos priemonių.

Antanas Katinas. Martyno Vainoriaus nuotr.

Įmonės valdyba, kurioje buvo E. Simokaitis ir UAB „Gren Lietuva” logistikos vadovas Rimantas Tenenė bei K. Jonkus, balsų dauguma (du prieš vieną) nusprendė, jog A. Katino kadencija nebebus pratęsiama. Kaip pagrindinės priežastys buvo įvardintas aktyvesnių bendrovės veiksmų vykdant senosios katilinės Danės gatvėje konversijos projektą trūkumas, valdybos netenkino ir įmonės finansiniai rezultatai.

„Klaipėdos m. savivaldybėje (pas merą, pas administracijos direktorių) vyko pokalbiai su AB „Klaipėdos energija“ gen. direktoriumi A. Katinu dėl jo kadencijos pratęsimo. Savivaldybės pozicija nuo to laiko nepasikeitė – yra pateikti argumentai, kad vadovo kadencijos nepratęsinėti, o pasibaigus šiai kadencijai skelbti atranką naujo vadovo paieškai. Tokia žinia gauta iš savivaldybės administracijos direktoriaus, iš mero žinia apie kitokią poziciją nėra gauta”, – rašoma minėtojo valdybos posėdžio protokole.

Šį klausimą vėliau svarstė ir įmonės Stebėtojų taryba. Balsams pasiskirsčius po lygiai ir lemiama tapus pirmininkės I. Kubilienės pozicijai, buvo nuspręsta, kad valdybos pozicija yra pagrįsta ir argumentuota.

Gruodžio pabaigoje vykusio Klaipėdos miesto tarybos posėdžio metu iš Klaipėdiečių tribūnos šiuo klausimu pasisakė ir 110 iš maždaug 280 „Klaipėdos energijos” darbuotojų vienijančios profesinės sąjungos pirmininkas Robertas Paulauskas. Jis tikino, kad šiuo metu viešojoje erdvėje esą yra „daug nepagrįstos informacijos” apie A. Katiną ir įmonės veiklą. Ir dėl to kolektyvas esą yra sumišęs, jo nuotaikos niūrios, žmonės nesupranta, kuo remiantis norima nepratęsti vadovo kadencijos. Vėliau jis kartu su kolega situaciją bandė aiškintis ir priėmime pas G. Neniškį, kur dalyvavo ir I. Kubilienė su E. Simokaičiu.

Paklaustas, ar kandidatuos į generalinio direktoriaus postą dar kartą, A. Katinas atsako, kad lems konkurso sąlygos. Pašnekovas neatmetė galimybės, kad rašant tas sąlygas jam kelias gali būti užtvertas.

11 Comments

  1. leopardas

    ką tu čia Antanai rašinėji, vien už giminaičių priėmimą ne konkurso būdu ir to nedeklaravimą buvo galima reikšti nepasitikėjimą ir kadencijos pabaigos nesulaukus iš darbo atleisti, dabar gi du metus dirbai nuostolingai, laiku nepardavei įmones turto, žlugdei bendrus projektus su vandenimis, miesto incijuotą konversiją Danės g, koks savininkas tave laikytų

    Reply
    • auditas

      kaip del valdisko transporto pasiteisins antanas? zmonai valdiska masina, pats po medziokles su valdiska masina gastroliavo. po mobingo skondalo per karantina zadejo visas valdiskas masinas pazymeti, apgavo.toliau saviskiams po palangas, kretingas duotis leido.

    • Šarka.

      Cha, varnai sukilo, karkt pradėjo !

  2. Šarka.

    Ponios šarkos ir ponai varnai, TRAGIKOMEDIJA TĘSIASI TOLIAU.
    Pirma: A. Katinas įmonėje nebedirba ir advokatą samdosi pats.
    Antra: Neniškis visiems pučia miglą į akis ir bado susižerti „naudą“ sau. Neniškis tvirtina, kad neturi teisės daryti įtakos nei KLE valdybai, nei stebėtojų tarybai, o „Klaipėdos m. savivaldybėje (pas merą, pas administracijos direktorių) vyko pokalbiai su AB „Klaipėdos energija“ gen. direktoriumi A. Katinu dėl jo kadencijos pratęsimo. Savivaldybės pozicija nuo to laiko nepasikeitė – yra pateikti argumentai, kad vadovo kadencijos nepratęsinėti, o pasibaigus šiai kadencijai skelbti atranką naujo vadovo paieškai. Tokia žinia gauta iš savivaldybės administracijos direktoriaus, iš mero žinia apie kitokią poziciją nėra gauta”, – rašoma minėtojo valdybos posėdžio protokole. (tai kaip čia su ta įtaka???) Toliau dar gražiau, stebėtojų taryba, jos pirmininkės iniciatyva, nesilaikydami tvarkos, kad atskirus klausimus reikia spręsti po vieną, iš trečio karto stumdama smagurį į KLE valdybą, suplakė klausimus apie senos valdybos atstatydinimą ir naujos valdybos, tame tarpe smagurio, paskyrimą į vieną, nes paskirti smagurį ir 4 stebėtojų balsų pagal įstatymą buvo permažai, nes paveikus (tik iš trečio karto „rankas išsukus“) D. Berankienę, likusieji, garbingi ir nepaveikiami, tikri nepriklausomi stebėtojai, Justas Jankauskas ir Rimas Rusinas balsavo prieš smagurį. Šiuo veiksmu neniškis bando išsukti senąją valdybą, simokaitį ir KLE finansų direktorių jonkų nuo atsakomybės blogai planavus KLE finansinę veiklą, nes jie nustatinėjo šilumos kainas, ir visą kaltę suversti generaliniam direktoriui A. Katinui, nors A. Katinas neturėjo jokių priemonių prieš blogai skaičiavusį KLE finansų direktorių, nes tas buvo valdybos narys. Toliau, sklando gandas, kad smaguris ir neniškis yra pusbroliai, ar tai atros eilės pusbroliai, todėl neniškis prieš palikdamas savo postą sugalvojo savivaldybės klerkui smaguriui pridėti algos iš mokėtojų už šilumą pinigų, kartu „išspręsdamas“ kubilienės ir simokaičio interesų konfliktą dėl pas simokaitį dirbančios kubilienės sesers rulienės, bei užsitikrindamas naujos KLE valdybos kontrolę per smagurį, skiriant naują generalinį direktorių.
    Ponios šarkos ir ponai varnai, ar jums neatrodo, kad visą tai yra prekyba poveikiu, užtraukianti baudžiamąją atsakomybę.

    Reply
    • Starkai

      Škac!

  3. tenenio

    katinas advokata nusamde uz savus pinigus, o savivaldybe nusamde advokatus uz savo deleguotus valdybos narius energijoje

    Reply
    • Anonimas

      taigi su Katinu dviem frontais „kovos” KE ir savivaldybės advokatai

  4. UAB

    Gerą lesyklėlę katinas įsitaisė… Į vadovus savus susodino (kur informacija apie giminių skaičių?), profsąjungoje savi (nuo kada vadovybė ginama profsąjungos?!) , bendrovės lėšas savo reikmėms naudoja (fizinis asmuo, kurio kadencija baigėsi, iš įmonės lėšų gins save). D. Aleksandrovu baisimės, bet jo schemos primityvios lyginant su katinu.

    Reply
    • Šarka.

      Ponuli, išsiblaivyk !!!

  5. Kur tratinami mokesčių mokėtojų pinigai

    „Advokatą dėl šios bylos pasisamdė ir Klaipėdos savivaldybės administracija.” Advokatas atstovaus valdybos narius, kurie yra savivaldybės tarnautojai???

    Reply
    • Mokesčių mokėtojų pinigų tratintojui

      Iš straipsnio supratau, kad ne Kl. Energijos valdyba, bet pats A.Katinas kreipėsi į teismą, dėl Valdybos priimto sprendimo. Bet lėšas advokaitui naudoja iš Kl. Energijos kišenės.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Verslas

Gegužę - pigesnė šiluma

Klaipėdos ir rajono gyventojams centralizuotą šilumą teikianti AB „Klaipėdos energija“ praneša apie paskaičiuotas gegužės mėnesio šildymo kainas. Teigiama esą jos ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Naujam prekybos centrui – raudona šviesa 

Leidimas vietoje buvusių Prekybos uosto kultūros rūmų J. Janonio gatvėje statyti prekybos centrą negali būti išduotas kol nebus parengtas nepriklausomas ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Politika, Svarbu

Per opozicijos valandą - karšti klausimai  ir rusiškas keiksmas

Per jau antrąją šios kadencijos Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos opozicijos valandą ketvirtadienį svarstant, ar reikia daryti pietų pertrauką, iš posėdžių ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This