Pedofilija kaltinamas Viktoras Usovas išgirdo kitą nuosprendį

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Klaipėdos apylinkės teisme, nuo 2020-ųjų sausio besigilinančiame į galimos pedofilijos bylą, kurioje kaltinimai yra pareikšti buvusiam pramogų ir sporto verslo atstovui Viktorui Usovui, kur kas greičiau baigėsi kitas jam iškeltas baudžiamasis procesas.

Viktoras Usovas. Martyno Vainoriaus nuotr.

„Atvira Klaipėda” jau rašė, jog V. Usovui buvo pareikšti kaltinimai dėl to, kad 2015-2017 m. jis apgaulingai tvarkė UAB „Oltima” apskaitą.

V. Usovas teisme savo kaltės nepripažino, tačiau bylą išnagrinėjusi teisėja Rima Gudienė konstatavo, jog dokumentai, susiję su įmonės veikla, liudytojų parodymai bei specialisto išvada leidžia daryti kitokią išvadą. Nustatyta, kad iš viso nebuvo užregistruota sąskaitų už daugiau kaip 72 tūkst eurų.

„Sąskaitų faktūrų išrašymą kaltinamasis V. Usovas nepagrįstai bando prilyginti tinkamam ūkinių operacijų užregistravimui įmonės buhalterinėje apskaitoje. <…> Tiek išrašytos sąskaitos faktūros dėl įmonės paslaugų pardavimo, tiek atsiskaitymą už šias paslaugas patvirtinantys kasos pajamų orderiai nebuvo užregistruoti įmonės buhalterinėje apskaitoje. Taip pat į įmonės buhalterinę apskaitą nebuvo įtraukti ir pinigų priėmimo
kvitai bei kasos pajamų orderiai”, – rašoma nuosprendyje, kartu pabrėžiant, jog už šių dokumentų tinkamą pateikimą ir jų apskaitą yra atsakingas įmonės vadovas, o ne buhalterė.

Skirdamas bausmę teismas atsižvelgė į tai, jog specialisto išvadoje konstatuojama, kad dėl padarytų pažeidimų galėjo būti nesumokėtas visas
mokėtinas pelno mokestis ir nusikalstamos veikos darymas tęsėsi pakankamai ilgą laiko tarpą. Kartu buvo atsižvelgta ir į faktus, jog V. Usovas yra daug kartų baustas administracine tvarka, tačiau ne visas baudas yra sumokėjęs. Įvertinus visas šias aplinkybes, anot teismo, galima daryti išvadą, kad bausmės tikslai bus pasiekti paskyrus bausmę, nesusijusią su laivės atėmimu ir nustatant mažesnį nei vidurkis baudą, artimą sankcijos minimumui.

V. Usovui teismas skyrė 7500 Eur dydžio baudą, kurią jis turi sumokėti per du mėnesius nuo nuosprendžio įsiteisėjimo dienos. Pastarasis dar gali būti skundžiamas Klaipėdos apygardos teismui.

Dėl bendrovės „Oltima” V. Usovas jau turėjo teisminių reikalų – 2021-ųjų balandį Klaipėdos apygardos teismas iš dalies patenkino bankroto administratoriaus ieškinį.

UAB „Oltima”, kuriai V. Usovas vadovavo nuo 2013 m. spalio, bankroto byla buvo iškelta 2019 m. vasarį. Jos bankroto administratoriumi buvo paskirta bendrovė „Reniva“. Kreditorių finansiniai reikalavimai įmonei sudarė 22 939 Eur. UAB „Oltima“ kreipėsi į Klaipėdos apygardos teismą su ieškiniu, kuriuo prašė iš V. Usovo priteisti 177 762 eurų žalos atlyginimą, 5 procentų dydžio metines palūkanas ir bylinėjimosi išlaidas. Ieškinys grįstas tuo, kad V. Usovas administratoriui neperdavė bendrovės turto ir jos dokumentų. Už tai jam Klaipėdos apygardos teismo nutartimi buvo skirta 200 eurų bauda.

Paskutinės UAB „Oltima“ Registrų centrui pateiktos finansinės atskaitomybės duomenimis, 2013 m. pabaigoje jos turtas sudarė 613 780 Lt (177 762,97 Eur). Kadangi V. Usovas nepateikė jokių dokumentų, kurie galėtų pagrįsti bendrovės turto sudėties ar jo vertės pokyčius, jam ir buvo pareikštas atitinkamo dydžio ieškinys, tačiau teismas priteisė tik 32 731,26 Eur, 5 proc. dydžio metinių palūkanų ir 716 eurų žyminio mokesčio.

Tuo metu byla, kurioje V. Usovas įtariamas 13 nepilnamečių tvirkinimu, Klaipėdos apylinkės teismo Klaipėdos rajono rūmuose vis dar nėra baigta nagrinėti. Pirmasis jos posėdis buvo surengtas dar 2020-ųjų sausį. Tada V. Usovas žurnalistams pareiškė, jog kaltinimų nepripažįsta ir byla esą yra sufabrikuota.

V. Usovas kaltinamas nuo 2013 iki 2018 metų įvairiose vietose užmiestyje, neretai – automobilyje, tenkinęs savo lytinę aistrą su nepilnamečiais asmenimis, juos girdęs alkoholiu. Jam iš viso buvo inkriminuota 18 nusikalstamos veikos epizodų. Klaipėdos apskrities policijos komisariato Sunkių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnai V. Usovą sulaikė 2018 m gegužės 18 d. Iš pradžių jis buvo suimtas mėnesiui, vėliau suėmimas pakeistas švelnesnėmis kardomosiomis priemonėmis.

V. Usovas Klaipėdoje buvo plačiai žinomas pramogų ir sporto pasaulyje kaip įvairių socialinių projektų, skirtų vaikams, rengėjas. 2009 metais jis buvo paskelbtas pilietiškiausiu jaunu žmogumi Klaipėdoje. Iki šios bylos žiniasklaidos dėmesio centre vyras buvo atsidūręs dėl bylinėjimosi su jį iš darbo atleidusiu Klaipėdos „Neptūno” krepšinio klubu, anksčiau – dėl skolos krepšininkui Jonui Valančiūnui.

4 Comments

  1. Šio "pedofilo" veidas

    gerai žinomas. Tegul meldžiasi kuilys, kad normalus tėvas kur nors jam parkelyje neapsuktų galvos į kitą pusę. Mirtis pedofilams!

    Reply
  2. Rasa

    Pedofilijos bylos tampomas, tęsiamos metų metais. Joks tokių nusikaltėlių Registras nekuriamas…Kas man užtikrins, kad šita amorali” būtybė”, įvertinta „gerumo žvigžde” , paliko nepilnamečius ramybėje? NIEKAS! Saugokite savo vaikus. Pojūči7 su vaikais ištroškusios iškrypusios Būtybės vaikšto laisvėje.

    Reply
  3. MArijus

    Jei nebūtų suimtas, gal net Koncervatoriumi būtų tapęs…

    Reply
    • Laima

      Bet dar ne vėlu įstoti į konservatorių gretas,manau ten vietos užtektų visiems?.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Buvusiam „Žemkasos” savininkui – teistumas ir solidi sąskaita

Klaipėdos apygardos teismas, penktadienį paskelbęs sprendimą nuo 2021-ųjų rudens nagrinėtoje baudžiamojoje byloje, nuteisė devynerius metus vieninteliu dabar jau likviduotos UAB ...
2024-03-22
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Mušeikos išsukimo istorija: pasekmių gali sulaukti ir teisėja

Istorija, kai Klaipėdos prokurorės ir teisėjos sprendimų dėka buvo šiurkščiai pažeistos teisės normos ir mušeika būtų išsisukęs nuo baudžiamosios atsakomybės, ...
2024-02-19
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Kretingos socdemas nuskausmintas rimčiau

Klaipėdos apygardos teismas penktadienį paskelbė nuosprendį net kelerius metus apeliacine tvarka nagrinėtoje baudžiamojoje byloje, kurioje vienu iš nuteistųjų pirmoje instancijoje ...
2024-02-02
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This