Klaipėdoje klausimai sprendžiami vadovaujantis batkos metodais

Mums rašo

Irena Šakalienė
2023-03-17

Komentarų: 14

Turbūt pamenate, kad prieš kurį laiką buvo labai populiarius anekdotus apie naująjį rusą, kuris viską gali nusipirkti. Pasirodo, kad tai nevisai anekdotai, kad tame labai daug tiesos. Pagaliau išlindo yla iš maišo.

Jau keletą metų esame įvelti į teisminius ginčus dėl statybų. Klaipėdos prokuratūra nenustatė viešojo intereso pažeidimo, bet kaip prisipažino buvęs Seimo narys Valerijus Simulik, teko paspausti Generalinę prokuratūrą, nes gavo „susirūpinusių klaipėdiečių” laišką. Tada pasitelkus nesąžiningą žiniasklaidą dar buvo paskleista tiesos neatitinkanti informacija. Ir čia atsiranda lemiamas Generalines prokuratūros Viešojo intereso gynimo prokurorės reikalavimas nugriauti statinį, kuriam išduotas statybos leidimas.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Statybos stabdomos. Užsakyta eilė įvairiausių patikrinimų, esame įtraukti į teismų maratoną. Visi bandymai įrodyti, kad tai akivaizdus nepatenkinto kaimyno Igorio Udovickio norų tenkinimas, kaip į sieną atsimuša. Nepavyko tiesos paviešinti niekur, išskyrus „Atviros Klaipėdos” portalą.

Šaipomės iš batkos režimo, bet kaip bebūtų gaila ir čia, Lietuvoje, galimai galioja pinigų galia. Turbūt eilė teisėsaugos pareigūnų badauja.

Pagaliau nepriklausomi tiriamosios žurnalistikos atstovai Birutė Davidonytė ir Dovydas Pancerovas knygoje „Pranešėjas ir prezidentas” paviešino galimą I. Udovickio įtaką politikams ir jo ryšius aukščiausiuose valdžios sluoksniuose.

Mums buvo žinoma apie jo aplinkoje esančius ekskomisarus, paramą politikams, Kriminalinei policijai (finansuota skulptūra „Seklys”). Dėl galimos I. Udovickio atstovo Nikitino įtakos žmonai Deimantei Nikitinienei, kuri yra Generalinės prokuratūros Viešojo intereso gynimo skyriaus vadovė, buvo kreiptasi į Seimo Antikorupcijos komisiją, tačiau Generalinė prokuratūra nenustatė jokio pažeidimo.

Minėtoje knygoje nepriklausomų žurnalistų surinkta ir paviešinta medžiaga, kad I. Udovickio atstovas Nikitinas (paaiškėjo, kad abu broliai Nikitinai atstovavo jam) , o vieno jų žmona D. Nikitinienė gina viešąjį interesą Generalinėje prokuratūroje. Ir niekas iki šiol nemato, kad sprendimas griauti pastatą yra akivaizdi I. Udovickio įtaka (šis kaimynas mums pasakė, kad jo žmona nori ten pievelės).

Taigi, tiesioginė grandinė I. Udovickis – broliai Nikitinai (buvusio generalinio prokuroro Nikitino sūnūs) ir vieno jų žmona D. Nikitinienė gina viešąjį interesą Generalinėje prokuratūroje. Čia viskas tvarkoje?

Manau, kad generalinė prokurorė Nida Grunskienė yra gudriai apeinama ir senoji prokuratūros gvardija puikiai tvarkosi savo reikalus.

Ar tikrai visi piliečiai yra lygūs prieš įstatymus? Ar tikrai teisėsaugos institucijos gerai atlieka savo darbą? Kiek dar tokių sukurptų bylų yra šalyje? Žinot, apima svetima gėda…

Ir tokios alkanos personos aleksejūnaitės, buvę ir esami politikai puikiai atidirbinėja savo dosniam rėmėjui, pamynę bet kokį padorumą. Bet tiesa jau sklando ore. Didžiulė pagarba šiems jauniems ir drąsiems knygos autoriams.

Lieka tikėtis, kad teisybė bus atstatyta, nes vis dar tikime, kad yra sąžiningų pareigūnų teisėsaugos struktūrose.

O klaipėdiečius raginu rinktis teisingai, nes lieka apgailestauti, kad žalieji taip gudriai buvo apvynioti ir prisidengiant medžių saugojimu keičiamas Skulptūrų parko sutvarkymo projektas panaikinant krepšinio, parkavimo aikšteles ir ne tik.

Šis tekstas – asmeninė autorės nuomonė.

14 Comments

  1. Irenai

    Ponia Irena verslas tai ne valdiška kėdė

    Reply
  2. Ponia

    kuomet tūnojo ar ne 20 metų geroje kėdėje ir per ją galėjo už 20 gabalu litu nupūst sau gerą sklypą prie senosios skalbyklos vietos Liepų g teritorijoje, tai buvo viskas labai o’key:D) Dabar kėdę teko palikt kitai tingiai korumpulei, pardon, naujai mesto ūkio tvarkytojai, teismai pasakė kad niu niu niu Irena, negražiai ir neteisėtai padarei ir esi nusikaltėlė, ale-bet-tačiau zlastis vistiek ima? Uidovickis kliūva…O baltarusiškų trašų ir jo nuprixvatizuoto Gargždų geležinkelio kodėl neprisiminei?:D)… Mums miestiečiams iš tokių,,ačų-revanšų” straipsniuose labai gerai – sužinom apie dalykėlius kurių šiaip iš šitos mafijos nesužinosi (sveikinimai giliai miegančioms Mėmelio FNTT, STT ir t.t:D) ..P.S. Irena, nu ir hrenovai tu dirbai visus tuos metus! Kiek daugiamečių suvarei medkirčiams? Kiek ūkio tvarkymo darbų sumetei daryt neatlygintinai patiems miestiečiams su administracija prakišdama tokias nesamones tvirtint tarybai? Ir amžinai buvai susiraukus kaip naginė:D) Neačiū visai tau

    Reply
  3. Petras

    Kažkam sudėtinga su teksto suvokimu. Įsigilinkite į esmę , panašu , kad galima sutvarkyti nepatinkančius kaimynus.
    Apsaugok dieve nuo tokios kaimynystės

    Reply
  4. Rimantas

    Rašytoja, ar ne tas, kur savivaldybėje apie 20 metų sėdi? Miesto gatvių šiukšlyną (ne)prižiūri žiemą vasarą? Kur dukrai lyg žemę ar namą parinko? Tapo rašytoja? Kėdė pradėjo klibėti?? Gal ne ta??

    Reply
  5. Seniai buvo viskas aišku

    Seniai buvo viskas aišku, kad vienam veikėjui, gyvenančiam šalia skulptūrų parko, nepatiko kaiminystė. Dideli pinigai gali viską, o dar jei turi įtakų teisėsaugos sluoksniuose…Man tik per nugarą bėga šiurpas, pagalvojus, kai šis asmuo dar lengviau galės tvarkytis Klaipėdoje , mero rinkimus laimėjus vienam iš jam dirbančių atstovų. Nebereiks nei medžiais prisidengti. Stiprybės. Kovokite visomis priemonėmis. Negalime grįžti į batkos laikus.

    Reply
    • Anonimas

      O man tai kaip tik labai patiko, kad nebuvo pabijota, buvo principingai pasižiūrėta, ar viskas gerai valstybės tarnautojos statybų reikaluose. Teismai pasakė savo nuomonę. Gerai, kad yra tvarka. Ir kad įstatymai visiems galioja vienodai.

    • Nereikėtų

      pletkinti dėl kaimynystės . Maža ko nori ar nenori kaimynas . Jei teismas pripažino ” pažeidimą , nereikėtų kaltinti kaimyno . Nepadoru . Mane šiurpas nukrečia , jei meru būtų išrintas tokių ” kaimynų ” rinkėjų .

  6. Kaip

    Kaip suprantu čia ne prokurorai teisė, o Lietuvos teisėti teismai, o tik ne visi prokurorai norėjo ginti viešą interesą, įdomu kodėl ?

    Reply
  7. Irutė

    Perskaitykite B.Davidonytes ir D.Pancerovo knygą “Pranešėjas ir prezidentas” bent nuo 145 psl. Skaitai ir tikrai juokas neima, kai pamatai kaip sprendžiami klausimai

    Reply
    • Na tik nereikia ...

      Vakar delfyje buvo istorija kaip ” reikalai ” tarp konservatorių sprendžiami iki šiol. Ministro Navicko ” valdose ” . O ta knyga , man panaši į pletkus , nes dokumentuotų faktų mažoka . Kažkas kažkam kažkur …oi Irute 🙂

  8. ivan vasiljevicius

    irka,a tu durna?Argi neaisku-pasake cariene,kad nori zaliojancios vejos,ontu draskaisi!Ne tau tampytis su udovickiu.

    Reply
  9. Nezabitauskas

    Nesupratau, kur ir kada broliai Nikitinai atstovavo Udovickiui. Autorė galėtų tai paaiškinti kad ir komentaruose. Kitaip Udovickio ir Nikitinų „grandinė” bus egzistuojanti tik autorės vaizduotėje.

    Reply
    • Deja

      Atrodo, tiesiog desperacija…

  10. Irenai

    Suprantu norą „pavaryt” ant nepatinkančio kandidato per rinkimus. Bet šiuo atveju – tikrai veikia atvirkščiai. Nepalankūs jums buvo teismų sprendimai, tikriausiai ir nuostoliai dideli, ką padarysi. Pyktis ir pagieža suprantami. Norėjote sumaniai padaryti nekilnojamo turto verslą, apsirūpintj, o jame, versle, pilna rizikų. Nėra čia ko dabar drabstytis. Aš pavyzdžiui, tikiu Lietuvos teismais. O sąmokslo teorijomis netikiu. Ir negaila jūsų visiškai.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Teismo sprendimo nevykdanti Irena Šakalienė panoro atgauti sumokėtą baudą 

Klaipėdos apylinkės teismo Klaipėdos miesto rūmai atsisakė atnaujinti vieną iš procesų dėl buvusios uostamiesčio savivaldybės administracijos Miesto tvarkymo skyriaus vedėjos ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

Klaipėdos/Mažosios Lietuvos istorija

J. L. Vynerio gimtadienio proga - ekskursijos

Juliaus Liudviko Vynerio fondas, švenčiantis 20 metų jubiliejų, kartu su Mažosios Lietuvos istorijos muziejumi šeštadienį, balandžio 6 d., kviečia klaipėdiečius ...
2024-04-03
Skaityti daugiau

Veidai

Naujuoju Klaipėdos apygardos vyriausiuoju prokuroru tapo Jevgenij Michailovskij

Pirmadienį generalinė prokurorė Nida Grunskienė pasirašė įsakymą, kuriuo Jevgenij Michailovskij paskyrė į Klaipėdos apygardos prokuratūros vyriausiojo prokuroro pareigas. Daugiau nei ...
2024-03-25
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This