Didesnės išmokos ir už arklius, ir už bites

Regionas

Žemės ūkio ministerija ruošiasi padidinti išmokas už nykstančių Lietuvos senųjų veislių gyvulių ir naminių paukščių išsaugojimą. Nauja tai, kad išmokos bus skiriamos ir už bites.

Planuojama, kad žemaitukų veislės arkliams išmoka sieks 302 eurus už sąlyginį gyvūną (SG). Stambiesiems žemaitukų veislės arkliams – 302 EUR/SG; Lietuvos sunkiesiems arkliams – 231 EUR/SG; Lietuvos šėmiesiems galvijams – 309 EUR/SG; Lietuvos baltnugariams galvijams – 378 EUR/SG; Lietuvos juodmargiams (senasis genotipas) – 291 EUR/SG; Lietuvos žaliesiems galvijams (senasis genotipas) – 410 EUR/SG. Anksčiau visi šie galvijai gaudavo vienodą išmoką – 200 EUR/SG.

Didesnes išmokas gaus ir kiaulių bei avių augintojai. Lietuvos baltosioms kiaulėms (senasis genotipas) skirta 444 EUR/SG (buvo 180 EUR/SG); Lietuvos vietinėms kiaulėms – 731 EUR/SG (buvo 180 EUR/SG); Lietuvos šiurkščiavilnėms avims – 649 EUR/SG (buvo 187 EUR/SG); Lietuvos juodgalvėms avims (senasis genotipas) – 455 EUR/SG (buvo 187 EUR/SG).

Gerokai didesnių išmokų sulauks vištinių žąsų augintojai – 1230 EUR/SG (buvo 162 EUR/SG).

Nuo 2023 metų paramą galės gauti ir laikantieji Lietuvos tamsiąsias bites – 177 EUR/šeimai.

Kompensacinės išmokos ūkininkams, deklaravusiems bent 0,01 ha žemės ūkio naudmenų ar kitos paskirties plotą, mokamos už paraiškoje įsipareigotą nykstančių Lietuvos senųjų veislių gyvulių ir naminių paukščių skaičių.

Pareiškėjas turi laikyti bent vieną arklį (arba) galviją, (arba) dvi kiaules, (arba) 5 avis, (arba) 10 naminių paukščių, (arba) tris bičių šeimas.

Intervencinės priemonės „Nykstančių Lietuvos senųjų veislių gyvulių ir naminių paukščių išsaugojimas“ įgyvendinimo taisyklės jau patalpintos Teisės aktų informacinėje sistemoje, kad su jomis susipažintų visuomenė.  Jas galima rasti čia.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Konsultacijos

Keisis mažiausios ir didžiausios „Sodros“ išmokos

Ligos, motinystės, tėvystės ir vaiko priežiūros išmokos yra skaičiuojamos individualiai, atsižvelgiant į gavėjų pajamas. Nepaisant to, nustatyti minimalūs ir maksimalūs ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

ELTA

Įtariama, kad per Lietuvą gali būti vežami grūdai iš okupuotų Ukrainos teritorijų

Žemės ūkio ministerija praneša, kad reaguodama į gautą informaciją apie galimai Rusijos per Baltijos jūros uostus realizuojamus iš okupuotų Ukrainos ...
2024-03-06
Skaityti daugiau

ELTA

Nesant įrodymų, kad visi rusiški grūdai išplukdomi, norima stiprinti krovinių kontrolę

Per Lietuvą toliau tranzitu vežant kad ir gana nedidelius rusiškų grūdų kiekius, norima stiprinti į šalį patenkančios šalies agresorės produkcijos ...
2024-02-22
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This