Po pažintinio renginio įdarbinti keturi neįgalūs asmenys

Konsultacijos

Užimtumo tarnyba pusšimtį Klaipėdos darbdavių, nevyriausybines organizacijas ir miesto savivaldybės atstovus sukvietė į renginį „Kartu galim daug“.

„Žmonės su negalia yra jautresni, juos aptarnaujantiems atvejo vadybininkams reikia laiko sukurti pasitikėjimo erdvę. Kiekvieną, net ir menkiausią pokytį galime vertinti kaip didžiausią pasiekimą. Bet vieniems išpildyti šių klientų lūkesčius тe visada įmanoma“, – teigia Užimtumo tarnybos Klaipėdos miesto 1-ojo skyriaus vedėja Gitana Gricienė.

Nuo šių metų sausio nauji teisės aktai leidžia darbdaviams bei socialiniams partneriams, priėmusiems neįgaliuosius dirbti arba dalyvauti programose, pasinaudoti valstybės teikiama finansine parama. Kertinis šios reformos tikslas – valstybės parama ir paslaugos keliauja paskui kiekvieną žmogų su negalia, o jis gali rinktis, kokių paslaugų nori ar pas kokį darbdavį dirbtų.

Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos atstovė Idilija Valužytė, pristačiusi užimtumo didinimo programą, sakė, kad joje galės dalyvauti 250 žmonių: daugumai bus taikomas atvejo vadyba paremtas aptarnavimo modelis, o likusieji dirbs laikinus darbus.

VŠĮ „Sopa“ pateikė modernių žmonių su negalia įtraukimo į užimtumo sistemą alternatyvų – tai DUOday ir darbo šešėliavimo iniciatyvos. Jos padeda darbdaviams apsispręsti priimti žmones su negalia, taip sukuriant socialiai atsakingo darbdavio statusą ir formuojant kitokią įmonės darbo kultūrą.

Praėjus savaitei susitikime dalyvavę darbdaviai įdarbino 4 asmenis su negalia, pasinaudodami įdarbinimu subsidijuojant, vienos įmonės atstovas užpildė paraišką dėl asistento skyrimo negalią turinčiam asmeniui, dar kitas darbdavys domisi darbo vietos pritaikymu neįgaliajam. Dėl dalyvavimo DUOday prekybos įmonė užpildė paraišką, dar trys darbdaviai taip pat susidomėjo galimybe neįgaliuosius priimti savo įmonėje ir supažindinti su darbo vietomis.

Užimtumo tarnybos Klaipėdos klientų aptarnavimo departamento patarėja Andžela Jakienė ir Gargždų skyriaus vedėja Marta Seminavičienė gegužės 25 d. pakvies žmones su negalia į savo darbo vietas susipažinti su organizacija iš vidaus.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Konsultacijos

Daugiausiai senjorų dirba švietimo, sveikatos priežiūros, vandens tiekimo įmonėse, mažiausiai - IT sektoriuje

Demografinė situacija verčia keisti požiūrį į vyraujančią situaciją darbo rinkoje penkiasdešimtmečių ir šešiasdešimtmečių atžvilgiu. Užimtumo tarnyba pasidomėjo Lietuvos įmonėse ir ...
2024-04-22
Skaityti daugiau

Konsultacijos

Tarp Lietuvoje dirbančių užsieniečių daugiausia baltarusių

Šalies darbo rinkoje sparčiai daugėja atvykusiųjų iš užsienio. Per metus jų skaičius išaugo 56 tūkst. ir dabar sudaro beveik 142 ...
2024-03-06
Skaityti daugiau

Mums rašo

Negalią turinti mergina: ,,Palanga – mano svajonių kraštas"

Palanga – ne tik populiariausias Lietuvos kurortas, bet ir vienas draugiškiausių miestų socialiai pažeistiems žmonėms. ,,Kai priklausai socialiai pažeistai grupei, ...
2024-02-28
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This