Kas valdys Klaipėdą: naujosios Tarybos portretas

Svarbu, Temos

Šį pirmadienį suėjus terminui, kai naujos kadencijos Klaipėdos miesto tarybos mandatus iškovoję politikai galėjo persigalvoti ir paprašyti, kad Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) juos perleistų kitiems sąraše buvusiems kandidatams, tapo aiškus galutinis būsimos uostamiesčio valdžios sąstatas.

„Atvira Klaipėda” pristato kiekvieno būsimo miesto Tarybos nario „dosjė”.

Tik statistika

Naujoje miesto Taryboje aštuonis mandatus turės politinis komitetas „Ištikimi Klaipėdai”, po septynis „Laisvė ir teisingumas“ bei Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai, po tris Liberalų sąjūdis, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga ir Lietuvos socialdemokratų partija.

Būsimąją miesto valdžią sudarys 25 vyrai ir tik šešios moterys. 

Vidutinis išrinktų politikų amžius – 52 metai. Jauniausiems iš jų yra 29-eri, vyriausiasis jau yra sulaukęs 76 metų. 

Taryboje dirbs penki milijonieriai ir politikė, nurodanti, kad neturi jokio turto, nors yra vienos bendrovės savininkė bei dar dviejų bendrasavininkė. Dar du politikai nurodė turį vos po 1000 eurų vertės turtą, dar vienas – už 3020 eurų.  

Absoliuti dauguma rinkėjų pasitikėjimą pelniusių politikų turi aukštąjį arba aukštesnįjį išsilavinimą, du nusprendė neatskleisti tokių duomenų. Dar du turi tik vidurinį ir spec. vidurinį išsilavinimą. 

Vienas iš išrinktųjų savo biografijoje turi teistumo žymę. 

„Ištikimi Klaipėdai”

Pagal naująjį teisinį reglamentavimą meras nebebus Tarybos narys, tad politinio komiteto „Ištikimi Klaipėdai” Nr. 1 tapo verslininkas Arūnas Tuma. Jis deklaravo turįs 4,66 mln. eurų vertės turto ir suteikęs 7,183 mln. eurų paskolų.

Arūnas Tuma. Artūro Šulco nuotr.

Vidurinį išsilavinimą turinčiam 58-erių A. Tumai priklauso 26 proc. UAB Kamineros grupė akcijų. Pastarajai įmonei priklauso 17,6 proc. vėjų jėgainių parką valdančios bendrovės „Amberwind”, kurioje A. Tuma eina valdybos nario pareigas, akcijų. Grupė kartu su A. Tuma valdo Kamineros krovinių terminalą (čia pačiam A. Tumai priklauso 19,2 proc. akcijų). Jam dar priklauso kontroliniai viešbučius valdančių UAB Jungtinis turto centras ir „Verslo vertikalė”  akcijų paketai.

Per Kamineros grupę A. Tuma siejasi su ekspedicine firma „Kaminera”, laivų agentavimu užsiimančia UAB „Afalita”, logistikos centrą Kauno rajone valdančia UAB „Istanas”, Giruliuose, Šlaito gatvėje, nekilnojamąjį turtą valdančia UAB „Skautas”.

Politikas investuoja ir į sportą – yra įsigijęs ir vieną iš 94688 UAB „National Golf Resort” akcijų bei viena iš dvidešimt krepšinio klubą „Neptūnas” valdančios viešosios įstaigos dalių.

A. Tuma priklauso ir prestižinio Giruliuose esančio kvartalo „Gintaro krantas” bendrijos valdybai, kuri nuo 2006-ųjų pasitelkdama įvairias teisines priemones vis laiko užvertą dalį jūros link vedančios Skautų gatvės. Taip pat A. Tuma priklauso visuomeninei organizacijai „Klaipėdiečiams”.

Antrasis šio komiteto sąraše – taip pat verslininkas, buvęs ilgametis Klaipėdos meras Rimantas Taraškevičius. 73-iejų verslininkas yra deklaravęs turintis 331 tūkst. eurų vertės turto.

Rimantas Taraškevičius. Martyno Vainoriaus nuotr.

Inžinieriui-statybininkui priklauso 73,6 proc. statybų bendrovės „Klaipėdos monolitas” akcijų.

Politikas yra Klaipėdos pramonininkų asociacijos valdybos narys, priklauso ROTARY klubui „Klaipėda”.

Trečiasis šiame sąraše – iki šiol turtingiausiu šalies politiku buvęs 55-erių verslininkas, teisininko išsilavinimą turintis Vidmantas Dambrauskas. Jis deklaravo turįs 19 mln. eurų turto ir suteikęs 90 200 eurų dydžio paskolą.

Vidmantas Dambrauskas. Martyno Vainoriaus nuotr.

Politikui priklauso 10 proc. UAB „Granmax” akcijų, jis yra bendrovės „Ferticonta” savininkas. Pastarajai priklauso 20 proc. UAB „Fertimara” akcijų, o pats V. Dambrauskas čia valdo dar 30 proc. akcijų. Beje, dar 40 proc. „Fertimaros” akcijų valdo „Belorusskaia kaliinaia kompaniia”, versluose jo partneriu yra žinomas verslininkas Igoris Udovickis. V. Dambrauskui dar priklauso kontrolinis UAB „Papirus” akcijų paketas.

Investuoja V. Dambrauskas ir į žemės ūkį – jis yra Šilutės rajone registruotos Žemės ūkio bendrovės „Agromanija” savininkas.

Pirmoji asmenybė „Ištikimų Klaipėdoje” sąraše, neturinti jokių sąsajų su verslu – 50-metė Jolanta Skrabulienė, baigusi viešojo administravimo ir socialinio darbo aukštojo mokslo studijas.

Jolanta Skrabulienė. Nuotrauka iš „Facebook”

Klaipėdos specialiosios mokyklos-daugiafunkcio centro „Svetliačiok” direktoriaus pavaduotoja socialiniams reikalams dirbanti moteris deklaravo, kad turi 202 tūkst. eurų vertės turto.

Jos sutuoktinis yra mažosios bendrijos savininkas. Pastaroji, sprendžiant iš pavadinimo, ko gero, užsiima laiptų gamyba.

Toliau sąraše – pedagogikos studijas baigusi 44-erių Vaida Raugelė, deklaravusi turinti 135 tūkst. eurų vertės turto ir 99 tūkst. eurų dydžio paskolą. 

Vaida Raugelė. Martyno Vainoriaus nuotr.

Politikė yra vienintelė VšĮ „Infokursas” dalininkė. Ji kaip ir A. Tuma priklauso asociacijai „Klaipėdiečiams”. 

V. Raugelės sutuoktinis yra medikas, užimantis įvairias pareigas įvairiose sveikatos įstaigose, taip pat esantis Klaipėdos universiteto Sveikatos mokslų fakulteto dekanu. 

Pirmasis vyras šiame sąraše, neturintis sąsajų su verslu – Klaipėdos dramos teatro vadovas Tomas Juočys, įgijęs verslo vadybininko išsilavinimą.

Tomas Juočys. Algirdo Kubaičio nuotr.

45-erių vyras deklaravo turintis 113 tūkst. eurų vertės turto ir 41 tūkst. eurų dydžio paskolą. 

T. Juočys, kaip ir R. Taraškevičius, priklauso ROTARY klubui „Klaipėda”. Jo žmona dirba pedagoge Klaipėdos rajone. 

Su verslu nieko bendro neturi ir į miesto Tarybą perrinktas vyriausiu deputatu būsiantis 76-erių Romaldas Idzelevičius. 

Romaldas Idzelevičius. Martyno Vainoriaus nuotr.

Buvęs šokių treneris, turintis inžinieriaus išsilavinimą, deklaravo turįs 276 tūkst. eurų vertės turto. 

Jis yra vienas iš Klaipėdos miesto sportinių šokių klubo „Žuvėdra” narių, jo pirmininkas. 

Hermano Zudermano gimnazijos direktorei Jolitai Andrijauskienei dėl sveikatos priežasčių atsisakius rinkėjų suteikto mandato, vietoje jos miesto Taryboje darbuosis 46-erių verslininkas Audrius Statkevičius. 

Audrius Statkevičius. Nuotrauka iš „Facebook”

Jis deklaravo, jog turi 221 tūkst. eurų vertės turto. 

Į politiką žengęs vyras, baigęs vadybos ir verslo administravimo studijas, kartu su savo žmona lygiomis dalimis valdo bendrovę „Max Coffee”. Pastaroji valdo 40 proc. UAB „Valymo projektai Klaipėda” akcijų, o likusias lygiomis dalimis – A. Statkevičius su žmona. 

A. Statkevičiui priklauso ir MB „Solma”, bet Registrų centre skelbiama, jog yra inicijuotas jos likvidavimas. 

Pats A. Statkevičius dar yra nurodęs, jog dirba UAB „Bitė Lietuva” Vakarų regiono verslo pardavimo vadovu.

„Laisvė ir teisingumas”

Kandidatu į Klaipėdos merus ir partijos „Laisvė ir teisingumas” sąrašo lyderiu buvusiam Remigijui Žemaitaičiui atsisakius miesto Tarybos mandato, Nr. 1 čia tapo 52-iejų Lina Šukytė-Korsakė, pati praėjusių rinkimų metu bandžiusi tapti uostamiesčio mere.

Lina Šukytė-Korsakė. Martyno Vainoriaus nuotr.

Ji deklaravo turinti 257 tūkst. eurų vertės turto. Moteris nurodė dirbanti „Medikanos” diagnostikos ir gydymo centre vyr. slaugytoja ir administratore bei biomedicinos technologe Klaipėdos universiteto ligoninėje.  Ji yra  baigusi biomedicinos technologijos, visuomenės sveikatos studijas, turi slaugos bei inovatyvių technologijų verslo vadybos magistro laipsnius. Jos sutuoktinis dirba paramediku Klaipėdos greitosios medicininės pagalbos stotyje.

Antrasis šiame sąraše – 29-erių Kęstutis Bartininkas, nurodęs, kad turi 116 tūkst. eurų vertės turto ir 50 tūkst. eurų dydžio paskolą. 

Kęstutis Bartininkas. Nuotrauka iš „Facebook”

Vyras nurodo Lietuvos aukštojoje jūreivystės mokykloje baigęs jūrų transporto logistikos technologijos studijas ir esantis dviejų bendrovių – „Agrotreidas” ir „Fertistrans” vadovas. Pats jis šių bendrovių akcijų neturi. Jo žmona yra Mėmelio sveikatingumo klinikos savininkė. 

Trečiasis šios partijos sąraše – 60-metis verslininkas Steponas Venckus, būsiantis tarp turtingiausių politikų. 

Steponas Venckus. Nuotrauka iš „Facebook”

Savo išsilavinimą slepiantis vyras nurodė, kad turi 2,18 mln. eurų vertės turto. 

Jis yra bendrovių „Vilniaus skalbykla” ir „Jūros mūša” savininkas. Pastarojoje dirba jo sutuoktinė. 

Toliau partijos sąraše – dar vienas verslininkas, anksčiau miesto komunaliniame ūkyje besisukęs, Uosto direkcijoje dirbęs, o šiuo metu Birių krovinių terminalo, kuriam vadovavo V. Dambrauskas, vyr. dispečeriu esantis 62-iejų Vidas Karolis. 

Vidas Karolis. Martyno Vainoriaus nuotr.

Inžinieriaus – mechaniko specialybę turintis vyras nurodė, kad turi 560 tūkst. eurų vertės turto ir 7000 eurų dydžio paskolą. 

Šiuo metu jis yra bendrovės Klaipėdos taksi parkas savininkas. Jo žmona dirba vyr. buhaltere UAB Andrijausko architektų biuras.

Paskui V. Karolį rinkėjai į Tarybą nuo šios partijos delegavo 67-erių odontologą Henriką Galinauską. 

Henrikas Galinauskas. Nuotrauka iš „Facebook”

Medikas deklaravo, jog turi 93 tūkst. eurų vertės turto.

Jūrininkų sveikatos priežiūros centre Odontologijos skyriaus vedėju dirbantis vyras pats yra Švyturio odontologijos klinikos savininkas. Čia dirba ir jo žmona.

Antroji iš šios komandos moterų – bene daugiausiai dėmesio iš būsimų Tarybos naujokų jau sulaukusi 30-metė Monika Žvinklytė.

Smulkiojo verslo paslaugų teikėjo specialybę Klaipėdos verslo paslaugų mokykloje įgijusi klaipėdietė deklaravo turinti tik 1000 eurų vertės turto.

Būsimoji Tarybos narė savo interesų deklaracijoje mini tik sandorį su bendrove „Katrangas”. Paskutine savo darboviete ji yra nurodžiusi UAB „Alynas”, kur dirbo padavėja.

R. Žemaitaičiui atsisakius mandato į miesto Tarybą, vietoje jo čia „įšoks” 29-erių vadybininkas Sergej Mažūga. Jauniausiu miesto Tarybos nariu būsiantis vyras (šešiomis dienomis jaunesnis už kolegą K. Bartininką), kaip ir M. Žvinklytė, negali pasigirti turtais. Jis deklaravo turįs tik 3020 eurų vertės turto ir 1360 eurų dydžio paskolą.

Sergej Mažūga. Nuotrauka iš „Facebook”

Jis yra vienintelis viešųjų įstaigų „Naujoji Klaipėda” ir Jaunimo veiklos centras dalininkas. Pastaroji, anot Registrų centrų, jau yra likviduojama. 

Konservatoriai

Opozicija jau pasiskelbusių konservatorių sąraše pirmu numeriu ir po reitingavimo liko jo lyderis, 58-erių medikas, Klaipėdos universiteto rektorius prof. dr. Artūras Razbadauskas.

Artūras Razbadauskas

Rektorius nurodė turįs beveik 145 tūkst. eurų vertės turto ir 37 321 Eur paskolą.

A. Razbadauskas nurodė, kad dar dirba UAB „Lorna” echoskopuotoju, Klaipėdos universiteto ligoninėje chirurgu, yra kolegialaus valdymo organo narys Lietuvos jūriniame klasteryje, Klaipėdos universiteto ateities paramos fonde, Klaipėdos Ernesto Galvanausko profesinio mokymo centre, Lietuvos studentų krepšinio lygoje, VšĮ „Mažosios Lietuvos kultūra” ir Lietuvos chirurgų asociacijoje. Jo žmona dirba bendrovėje „Berlin Chemie Menarini Baltic”.

Antru numeriu rinkėjai į miesto Tarybą delegavo politikos naujokę – 38-erių Aušrą Pacevičiūtę.

Aušra Pacevičiūtė. Nuotrauka iš „Facebook”

Būsimos miesto Tarybos narės turto deklaracijoje – vieni nuliai, nors ji nurodo, jog 2021-aisiais buvo gavusi 19 262,99 Eur pajamų. Ji dirba Klaipėdos universitete asistente, mokytoja Klaipėdos Vytauto Didžiojo gimnazijoje.

Politikos mokslų bakalauro, verslo administravimo magistro studijas baigusi ir dar mados dizaino specialybę turinti A. Pacevičiūtė yra UAB „Pajūrio verslo partneriai” savininkė, jai priklauso pusė VšĮ „Metas veikti” ir MB „Netobulai tobuli” dalių. Moteris taip pat priklauso Klaipėdos verslininkų senamiesčio sąjungai.

Naujoje miesto Taryboje dirbs ir dabartinis Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Andrius Dobranskis, neteksiantis šių pareigų nuo to momento, kai įgaliojimus įgaus naujoji valdžia.

Andrius Dobranskis

Rekreacijos studijas baigęs vyras yra deklaravęs, jog turi 201 tūkst. eurų vertės turto ir 30 tūkst. eurų dydžio paskolą.

42-iejų A. Dobranskiui priklauso pusė UAB „Medpartneris” akcijų. Jo žmona dirba savivaldybės VšĮ „Klaipėdos keleivinis transportas” teisininke.

Į miesto Tarybą dar vienai kadencijai rinkėjai perrinko dar vieną 42 metų konservatorių – Andrių Petraitį, baigusį viešojo administravimo studijas.

Andrius Petraitis. Nuotrauka iš „Facebook”

Pastarasis yra deklaravęs beveik 142 tūkst. eurų vertės turto ir 91 800 eurų dydžio paskolą.

A. Petraitis yra mažasis UAB „Adresa” akcininkas. Kontrolinis akcijų paketas priklauso jo broliui Ramūnui. Pats A. Petraitis dirba UAB „National Express Carriers” logistikos vadovu, yra Klaipėdos senamiesčio gyventojų bendruomenės kolegialaus valdymo organo narys. Jo žmona dirba Klaipėdos mokslo ir technologijų parke informacijos vadybininke.

Dar vienas naujokas konservatorių gretose – 51-erių verslininkas Ugnius Radvila, irgi priklausysiantis politikos milijonierių „klubui”.

Ugnius Radvila. Asmeninio archyvo nuotr.

Tarptautinės komunikacijos studijas baigęs vyras yra deklaravęs 3 mln. eurų vertės turtą ir faktą, jog yra paskolinęs 486 000 eurų.

U. Radvilai priklauso pusė UAB „Tiltų namai” bei 9,48 proc. AB „Novaturas” akcijų. Jis yra pastarosios bendrovės valdybos narys.

Trečioji ir paskutinė konservatorių naujokė – 42-iejų Laura Šaltytė-Vaisiauskė.

Laura Šaltytė-Vaisiauskė. Nuotrauka iš „Facebook”

Fizinių mokslų daktarė taip pat bus tarp neturtingiausių naujosios kadencijos politikų, nes nurodė turinti tik 1000 eurų vertės turto, nors 2021-aisiais moters pajamos siekė per 54 tūkst. eurų.

Klaipėdos licėjuje mokytoja dirbanti moteris dar yra ir Klaipėdos universiteto Mokslo ir inovacijų tarnybos vedėja bei LCC tarptautinio universiteto dėstytoja, Lietuvos verslo kolegijos darbuotoja. Ji per pusę su sutuoktiniu valdo UAB „Astila”.

Paskutinis į Tarybą patekęs konservatorius yra dar vienai kadencijai perrinktas verslininkas Aidas Kaveckis, kaip ir S. Venckus nenurodęs savo išsilavinimo.

Aidas Kaveckis. Algirdo Kubaičio nuotr.

49-erių vyras irgi priklauso politikos milijonierių „klubui” – yra deklaravęs 5 mln. eurų vertės turtą, 49 tūkst. eurų paskolintą sumą ir 186 903 eurų paimtą paskolą.

Verslininkui priklauso kontrolinis UAB „Friedricho pasažas” akcijų paketas (likusias valdo UAB „Grūdoteka”, kurios vienintelis akcininkas yra pats A. Kaveckis). Taip pat politikas valdo UAB „2 AK”, kurioje vadybininke dirba jo žmona, taip pat dirbanti ir „Friedricho pasažo” plėtros vadove.

A. Kaveckis yra ir Klaipėdos prekybos, pramonės ir amatų rūmų tarybos narys.

Jis yra vienintelis būsimos miesto Tarybos narys, kuriam teko būti nuteistam baudžiamojoje byloje – A. Kaveckis dar 1997-aisiais Klaipėdos apylinkės teismo buvo pripažintas kaltu savavaldžiavus.

„Kretingos rajone nusipirkau buvusį tarybinį ūkį „Žarija“ su fermomis ir lentpjūve. Pjaudavome lietuvišką medieną ir ruošdavome ją eksportui į Vokietiją. Kadangi paklausa buvo didžiulė, netrukus Klaipėdos rajone, Doviluose, išsinuomojau dar vieną lentpjūvę. Vieną dieną atvykau pažiūrėti, kaip sekasi darbininkams, buvo likusi savaitė iki tol, kai turėjome paruoštą medieną krauti į laivą. Įėjęs pastebėjau, kad medienos trūksta. Darbininkai tuo metu sėdėjo sandėliuke ir girtavo. Paklausiau, kodėl nedirba ir kur dingo dalis medienos. Šie nė kiek nesutriko, buvo gerai įkaušę ir pareiškė, kad medieną, liaudiškai tariant, „prakalė“. Tą akimirką supratau, į kokią padėtį patekau: šį verslą pradėjau iš paskolos, kurią gavome užstatę bankui žmonos tėvų mums paliktą butą, kuriame ir gyvenome. Žmona tuo metu jau laukėsi. Taigi mane užvaldė emocijos, įsiutau ir pakviečiau darbininkus, kaip sakoma, vyriškai išsiaiškinti. Turėjau, žinoma, iškart kreiptis į policiją, bet buvau jaunas ir tą akimirką pasijutau išduotas, tad nesusivaldžiau. Kitą dieną po šio įvykio visgi nusprendžiau kreiptis į policiją ir pranešti apie vagystę. Papasakojau viską, kas įvyko. Bet, kaip paaiškėjo, pavėlavau. Darbininkai irgi kreipėsi į policiją, tad buvo iškeltos dvi bylos. Mane nuteisė už savavaldžiavimą. Buvau nuteistas lygtinai”, – apie šį savo biografijos faktą politinės reklamos tekste dar 2019-ųjų rinkimų kompanijos metu dėstė A. Kaveckis.

Liberalai

Pirmuoju po reitingavimo Liberalų sąraše liko kandidatu į merus buvęs 58-erių Saulius Budinas, vėl perrinktas į miesto Tarybą.

Saulius Budinas. Martyno Vainoriaus nuotr.

Jis yra deklaravęs 201 tūkst. eurų vertės turtą.

UAB „Šilutės automobilių keliai” direktoriumi šiuo metu dirbantis ir Klaipėdos padelio teniso federacijai vadovaujantis S. Budinas, turintis inžinieriaus-mechaniko specialybę, pats kartu su žmona valdo bendrovę „Pajūrio sabina”.

Į miesto Tarybą rinkėjai dar kartą delegavo ir 47-erių pedagogą Edmundą Kvederį.

Edmundas Kvederis. Martyno Vainoriaus nuotr.

Jis deklaravo turįs beveik 122 tūkst. eurų vertės turto ir 17 500 eurų paskolą.

E. Kvederis dirba Klaipėdos Litorinos mokykloje ir Klaipėdos licėjuje mokytoju bei Klaipėdos moksleivių saviraiškos centro direktoriaus pavaduotoju ugdymui, priklauso Respublikinei ekonomikos mokytojų asociacijai. Politiko sutuoktinė dirba UAB „Automalūnas” buhaltere.

Po pertraukos į miesto Tarybą sugrįžta 45-erių liberalas, socialinis darbuotojas Saulius Liekis.

Saulius Liekis

Jis yra deklaravęs 22 tūkst. eurų vertės turtą ir 34 tūkst. eurų dydžio turimą paskolą.

Vyras dirba Lietuvos socialinių darbuotojų asociacijoje projekto įgyvendintoju, Klaipėdos psichikos sveiktos centro socialiniu darbuotoju, vadovauja Klaipėdos krašto socialinių darbuotojų asociacijai, priklauso Klaipėdos žvejybos uosto bendruomenės bei Lietuvos socialinių darbuotojų asociacijos kolegialiems valdymo organams. Iki šiol jis ėjo ir Sulupės gatvės seniūnaičio pareigas. Jo žmona dirba Klaipėdos universiteto ligoninės slaugytoja.

Žalieji valstiečiai

Tris mandatus miesto Taryboje taip pat turės Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga. Jos sąrašo pirmuoju numeriu tapo 49-erių Jurandas Altuchovas, rinkėjų pakeltas iš antros vietos.

Jurandas Altuchovas. Nuotrauka iš „Facebook”

Jis deklaravo 334 tūkst. eurų vertės turtą ir 79 008 eurų dydžio paskolą.

Politikas, turintis slaugo, kineziterapeuto išsilavinimą bei baigęs sporto ir pedagogikos magistro studijas, valdo kontrolinį Jurando kineziterapijos centro, kuriame socialine darbuotoja dirba jo žmona, akcijų paketą. Pastaroji dar yra UAB „Vaikų giraitė” savininkė.

Nors iš pirmosios į antrąją sąrašo vietą rinkėjai ir nuleido, bet kartu vis tiek mandatą suteikė 56-erių Algimantui Šniepiui, kuris yra transporto inžinierius ekonomistas.

Algimantas Šniepis. Nuotrauka iš „Facebook”

UAB „Judrės medis” direktoriaus pavaduotoju dirbantis vyras deklaravo turįs beveik 98 tūkst. eurų turtą. Jo žmona dirba Klaipėdos universitete ir Klaipėdos valstybinėje kolegijoje.

Paskutinis iš mandatą gavusių valstiečių – 57-erių Raimondas Tamošauskas, baigęs radijo aparatūros konstravimo ir gamybos technologijos studijas.

Raimondas Tamošauskas. Nuotrauka iš „Facebook”

Beveik 130 tūkst. eurų vertės turtą deklaravęs vyras turi ir 15 800 eurų dydžio paskolą.

UAB „Neo Group” automatikos inžinieriumi dirbantis politikas dar vadovauja Lietuvos maistininkų profesinei sąjungai, yra Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro profesinės sąjungos pirmininkas.

R. Tamošauskui priklauso 8 iš 23,6 mln. UAB „Švyturys-Utenos alus” akcijų. Jis taip pat yra vienas iš septynių Krikščioniško kultūros labdaros fondo steigėjų. Pastarajam pernai pradėta likvidavimo procedūra.

Socdemai

Dar vienas miesto Tarybos trejetukas atstovaus Lietuvos socialdemokratų partijai.

Pirmuoju socdemu tapo prieš pat rinkimus persigalvojęs ir su nauja vėliava dar sykį mero postą bandęs šturmuoti, bet rinkėjų valia net antrojo rinkimų turo jau nebepasiekęs kadenciją baigiantis, miestui 12 metų vadovavęs 66-erių Vytautas Grubliauskas.

Vytautas Grubliauskas. Martyno Vainoriaus nuotr.

Estradinio orkestro vadovo išsilavinimą turintis meras nurodė turįs beveik 115 tūkst. eurų turto.

Kol kas jis dar yra Klaipėdos laisvosios ekonominės zonos valdymo bendrovės valdybos narys, priklauso Klaipėdos regiono plėtros tarybai, yra Klaipėdos universiteto tarybos pirmininkas. V. Grubliausko sutuoktinė – viena iš asociacijos „Klaipėdos džiazo festivalis” steigėjų ir prezidentė.

Iš trečiosios į antrą vietą šiame sąraše rinkėjų valia pakilo 66-erių Kretingos ligoninės vyriausiasis gydytojas Romaldas Sakalauskas, dar baigęs ir viešojo administravimo magistro studijas.

Romaldas Sakalauskas. Algirdo Kubaičio nuotr.

Medikas nurodė turįs beveik 243 tūkst. eurų vertės turto. Jo sutuoktinė dirba UAB „Gintarinė vaistinė” vaistininke.

Į Tarybą rinkėjai dar kartą delegavo ir seniausiu Klaipėdos liberalu buvusį, bet prieš šiuos rinkimus paskui savo viršininką nusekusį kadenciją baigiantį 66-erių vicemerą, istoriką Arvydą Cesiulį.

Arvydas Cesiulis. Martyno Vainoriaus nuotr.

Šis politikas, dar būdamas ir Klaipėdos universiteto lektoriumi, deklaravo turįs 119 tūkst. eurų vertės turtą. Jo žmona dirba Klaipėdos lopšelio-darželio „Versmė” neformalaus ugdymo mokytoja.

1 Comment

  1. neringa

    zudermano direktorė atsisakė „dėl sveikatos priežasčių”? 😀 o ne todėl, kad nenori palikti nesuderinamo su tarybos nario mandatu posto? Kam tada ėjo į rinkimus, klaidino žmones? Blogai atrodo, blogai… tokios žemos moralės žmonės moko vaikus.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Pirtį reikėjo perduoti vaistininkams, o ne teismų vanojamam šoferiui*

„Gal galima būtų sujungti vaistines su pirtimi”, – šaipėsi Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos narys Artūras Razbadauskas ketvirtadienį vykusio Klaipėdos valdžios ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Politika, Svarbu

Per opozicijos valandą - karšti klausimai  ir rusiškas keiksmas

Per jau antrąją šios kadencijos Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos opozicijos valandą ketvirtadienį svarstant, ar reikia daryti pietų pertrauką, iš posėdžių ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Svarbu, Verslas

Senąją pirtį valdys transportininkai

Klaipėdos miesto taryba ketvirtadienį pritarė mero siūlymui reorganizuoti  UAB „Vildmina“, valdančią pirtį Trilapiop gatvėje, prijungiant ją prie savivaldybės bendrovės „Klaipėdos ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This