Atgimimo aikštė: pagaliau gautas statybos leidimas

Miestas, Svarbu

Prabėgus 33 metams nuo miesto valdžios pareiškimų, kad „projektuotojams duota užduotis” išspręsti Atgimimo aikštės „architektūrines problemas”, savivaldybė pagaliau gavo statybos leidimą savo suplanuotiems darbams.

Tačiau būsimasis meras dar visai neseniai teigė, jog neskubės įgyvendinto tokio projekto.

„Cloud architektų” vizualizacija

Aikštė vietoje II pasaulinio karo metu nukentėjusio buvusio Biržos gatvės užstatymo šioje vietoje buvo suformuota pirmaisiais pokario metais. 1955 m. ant betoninio postamento tuomet Tarybų aikšte vadintoje erdvėje buvo iškelta proletariato internacionalizmą simbolizavusi skulptūrinė kompozicija – susikibę juodaodis, azijietė ir baltaodis. 1975 m. buvo parengtas aikštės rekonstrukcijos projektas pritaikant ją Lenino skulptūros statybai – pastaroji buvo atidengta po metų, aikštė gavo proletariato vado vardą.

Lenino skulptūra buvo demontuota 1991 m. rugpjūčio 23-iąją, po nesėkmingo Maskvos pučo. Tuometinis Klaipėdos meras Povilas Vasiliauskas, kalbintas Lenino paminklo nukėlimo proga, dienraščiui „Klaipėdai” tvirtino, kad „jau prieš metus projektuotojams duota užduotis išspręsti šitos aikštės architektūrines problemas”. Tačiau judėti aikštės sutvarkymo link buvo pradėta tik 2014-aisiais, kai buvo patvirtintas Klaipėdos miesto viešo naudojimo erdvių miesto istorinėje dalyje detalusis planas, leidęs dalyje aikštės atkurti kai kuriuos buvusius ar statyti naujus pastatus. Vadovaujantis šio plano sprendiniais buvo suformuoti nauji komercinės paskirties sklypai.

Tais pačiais metais Savivaldybės administracijos užsakymu UAB „Eurointegracijos projektai” pradėjo rengti aikštės ir gretimybių raidos galimybių studiją. Jos metu buvo suformuluoti keturi galimi aikštės sutvarkymo variantai: iš dalies (palei Herkaus Manto ir Danės gatves) atkurti buvusį užstatymą pagal galiojantį detalųjį planą; išplėsti aikštę iki upės be jokio užstatymo; atkurti Biržos gatvę kartu su daliniu užstatymu; užstatyti šiaurinę aikštės dalį. Visais atvejais po aikšte siūlyta įrengti požeminę automobilių stovėjimo aikštelę.

Vėliau dėl šių pateiktų galimų raidos variantų buvo surengta klaipėdiečių apklausa. Jos metu savo nuomonę išreiškė 497 miestiečiai. 70 proc. respondentų pasisakė už antrąjį variantą – kad aikštė nebūtų užstatyta.

2016 m. birželį klausimui atkeliavus į miesto Tarybos kolegiją, pastaroji be didelių diskusijų irgi pasisakė už variantą, kai aikštė neužstatoma, o po ja įrengiama požeminė stovėjimo aikštelė.

Po šio sprendimo buvo paskelbtas Atgimimo aikštės sutvarkymo idėjų konkursas. Pirmąją vietą komisija skyrė UAB „Cloud architektai“ ir Panevėžio statybos trestui (PST), pasiūliusiems aikštėje atkurti 1990 metų kovo 11-ąją danguje matytas žvaigždes ir Mėnulį. Vėliau kilus ažiotažui dėl galimo plagijavimo, mėnulis buvo transformuotas į „dangaus veidrodį” su blyškiu XVIII a. Klaipėdos miesto žemėlapio atspaudu.

2018 m. gegužę Savivaldybės administracijos direktoriaus Sauliaus Budino įsakymu buvo patvirtintas aikštėje esančių sklypų formavimo ir pertvarkymo projektas, pagal kurį pakoreguoti Klaipėdos miesto viešojo naudojimo erdvių miesto istorinėje dalyje detaliojo plano sprendiniai – du iš trijų aikštėje suformuotų sklypų buvo sujungti į vieną.

Tais pačiais metais miesto Taryba pritarė sutarčiai su Klaipėdos valstybiniu muzikiniu teatru, pagal kurią įsipareigojo iki 2021 metų I ketvirčio po Atgimimo aikšte įrengti rekonstruojamam teatro pastatatui reikiamas 116 automobilių stovėjimo vietų. Tačiau projekto įgyvendinimas sustojo pirmiausiai dėl finansinių priežasčių – 2019 m. sausį paaiškėjo, kad dėl nestabilių gruntų požeminės aikštelės kaina prasidėtų ne nuo 1,8, o nuo 6,5 mln. eurų. Dėl to Savivaldybės administracija politikams ėmė siūlyti įrengti tris kartus didesnį požeminį parkingą už maždaug 11 mln. eurų.

Miesto Tarybai nusprendus nesitraukti nuo tokio sumanymo Savivaldybės administracija pradėjo ieškoti būdų, kaip visgi atpiginti tokį projektą. 2020-ųjų sausį ji už 12 098 eurus nusipirko Atgimimo aikštės sutvarkymo techninio projekto, kurį rengė PST, audito paslaugą.

Auditą atliko bendrovė „Hidrosfera“. Ji pateikė savo išvadas, kuriose teigiama, kad požeminę automobilių stovėjimo aikštelę galima įrengti pigiau, be to, joje gali būti daugiau vietų. „Hidrosfera“ pasiūlė požeminei aikštelei vietoj susikertančių gręžtinių gelžbetoninių polių naudoti laikančiąsias konstrukcijas iš plieninių įlaidų.

Po šio audito savivaldybė vienašališkai nutraukė projektavimo sutartį su PST. Savivaldybė įmonei nesumokėjo 25 proc. nuo sutartos sumos, kuri siekė 135,5 tūkst. eurų.

Pagal naująjį už beveik 164 tūks. eurų UAB „SRP Projektas” parengtą techninį projektą preliminari tokios aikštelės kaina padidėjo iki 20,3 mln. eurų, tačiau kartu suplanuota įrengti daugiau stovėjimo vietų – nebe 157, o 231. Vienos vietos automobiliui požeminiame garaže kaina sumažėjo nuo 67 635 iki 60 413 eurų.  

Antžeminį aikštės rekonstrukcijos projektą už 12 tūkst. eurų užbaigė bendrovė „Cloud architektai”.

„Cloud architektų” vizualizacija

Po visos šios epopėjos galiausiai praėjusį penktadienį buvo išduotas statybos leidimas. Visą šį projektą pastaraisiais metais kuravo Kastytis Macijauskas, Savivaldybės administracijos vyriausiasis patarėjas.

Tad Savivaldybės administracijai dabar beliks tik išsirinkti rangovą. Tačiau kaip elgsis naujoji valdžia – dar nežinia.

„Kalbant apie Atgimimo aikštės požeminę automobilių stovėjimo aikštelę, tai aš pirmiausia noriu matyti duomenis, kokia ten yra geologija. Ji mieste yra labai unikali ir įvairi. Jei ten tokia situacija, kaip po Dramos teatru, tai tokio parkingo kaina bus milžiniška. Nežinant tokių aplinkybių sprendimas būtų ir neteisingas, ir aklas, koks buvo dėl naujosios mokyklos”, – kovo pabaigoje „Atvirai Klaipėdai” sakė išrinktasis Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus, kuriam pagal naująjį Vietos savivaldos įstatymą pereis daug buvusio Savivaldybės administracijos direktoriaus funkcijų.

61 Comments

  1. Anonimas

    pirma .. vizualizacija neatitinka tikroves. ty naturoje butu (tikekimes kad nebus) labai suspausta..

    ps parkingas tik neelektromobiliams? kam jis, kam juokinti pasauli su miesto centreineje aikste pozeminiu garazu?

    Reply
  2. Vygintas

    Ar jau visai praradote protą? Koks ten mėnulis? Na, tarkime – pilnatis, bet juk tai bepročių, psichų ir visokio plauko išsidirbinėtojų laikas. Tai ką – Nevispročių aikštė? Tik to Klaipėdai ir tetrūko!

    Reply
    • Bravo bravisimo

      Niko sau, bet juk tikrai.

    • Atsilikusi Klaipeda

      Tik požeminė aikštelė. Klaipeda unikali kad neturi nei daugiaukščių ,nei požeminių aikštelių. Bet užtat surenka iš baudų daugiausiai pinigų. Liūdna.

  3. Tas blynas po konservu

    Bus ir tikra miesto tarša. Iškirs medžius

    Reply
    • Girinis

      Išprotėjot su savo medžiais. Eikit pasivaikščioti į mišką prie tuberkuliozinio dispancerio

    • Anonimas

      neis protejo tiesiog suvokia kur gyvena.. pajuryje.. viejuotame mieste, kur dulkes, tarsa beto . nera kur prisesti pavesyje. bunant mieste.
      ps. pateisinate medziu kirtinimą nes taip nereikia miesto valdyti/ priziureti?

    • Girinis

      Kažkaip užsiciklinot ant 2 žodžių kombinacijos: medžiai + tarša. Girdėjote, kad tai kažkaip susiję, bet nelabai suprantate, kaip tai veikia.

  4. Toks projektas

    Yra vizualinė miesto tarša

    Reply
    • Anonimas

      Kaip ir prie Vwteunges juoduliai…

  5. idėja fix

    Siūlau šiame plynlaukyje pastatyti paminklą automobiliui – neatsiejamam kiekvieno miestiečio „šeimos nariui”. Visas dėmesys mieste tik jam. Be jo neišgyvena nei vienas tūlas pilietis

    Reply
  6. Mėmelėnderis

    Jokiu būdu negalima kasti tuos požeminius – povandeninius garažus šitose vietose ! Kiek pinigo sukišo į Dramos teatro rekonstrukcijos metu – vis liejosi vandenys į Teatro požemius… Tas pats su Muzikinio teatro perstatymo darbus – ir čia Dangės vanduo nulinius darbus tvindė… Kiek perprojektavimų, o kiek kartų brangsta!
    Po ATGIMIMO aikšte tiesiog tyvuliuoja Dangės vanduo.

    Reply
    • Jonas

      Atkurkite Biržos gatvę ir pastatus ir pasibaigs ši klaiki postmodernizmo diskusija vedanti į aklavietę.

  7. Vytautas Čepas, sena mano idėja kurią visi ignoruoja

    Kodėl ten nesuformavus KLAIPĖDOS MENO MUZIEJAUS komplekso? Tokio nėra, o reikia. Būtų atskiri pastatai tapybai, skulptūrai, keramikai, šiuolaikiniams menams (medijoms) ir kt. Aišku ne architektūriniai monstrai, bet elegantiški, klaipėdietiški, jaukūs pastatai kurių kiemuose patogios poilsio erdvės, barai, kavinės, mažosios architektūros akcentai… Tai būtų gyva erdvė, apsaugota nuo vėjų ir kt. negandų kur miestiečiai rastų ne tik ramybę, bet ir galimybę pažinti savo krašto kultūrą. Nejau tai neįmanoma užduotis?

    Reply
    • Menininkė.

      Kur tu Vytautai buvai anksčiau, ko tylėjai? Idėja superinė, reikia kreiptis į Vaitkų, kad sustabdytų to blyno statybą.

    • Vindažas

      Ką sako Klaipėdos meno žmonės? Tyli! Kai blynas bus palietas pradės klykauti, kad vėl užmiršti, kad nekas mesto menininkų nepalaiko, kad jų kūriniai iškeliauja į kitų miestų galerijas ir čia nieko nelieka… Kaip visada!

  8. Juozas

    Nėra jokios prasmės iš šitos aikštės, kuri visą laiką buvo tuščia ir retai lankoma gyventojų. Daug daugiau naudos matyčiau atkuriant buvusį užstatymą, tegul kuriasi kavinės, restoranai, verslai, o ne betono laukas vidury miesto, kurio istoriškai niekad ten nebuvo iki karo.

    Reply
    • Jūs abu klystat

      Ši Klaipėdos centrinė aikštė privalo išlikti ir pavirsti į išskirtinę vietą kur visi norėtų būt. Tik kad visų arxitgenijų ir planuotojų smegenėlės neša tik iki bliūdo pavadinto mėnuliu o galingiau neišeina jiems.. :D)

    • Mindaugas

      Visiškai pritariu, atkurti buvusį užstatymą, tegul atsirandą gatvės tęsinys, kur paskui bus galima galvoti apie Biržos pastato atstatymą. Čia kam trūksta aikščių tai pamąstymas Jums ar nueinant į Ferdinando skverą ? Tiesiog tuščia erdvė kurioje niekas nevyksta, ar nueinat į Vydūno skverą? Kam reikia šito blyno ar aikštės tai puiki vieta tam tinkama būtų prie senojo turgaus

  9. Lauryna

    KUR MEDŽAI?
    Pasiskaitykite visus komentarus tiek po šiuo, tiek po kitais šios temos straipsniais – klaipėdiečiai nori žalumos, tai yra prioritetas.

    Reply
    • Jovita

      Apsidairyk aplinkui, vien skverai ir medžiai. Nori daugiau – važiuok į kaimą.

  10. Simona

    Iš komentatorių pasisakymų suprantu, kad geriau nieko nedaryti. Bus prisiminimas apie Lenino aikštę. Aikštė suformuota. Kalba eina apie naują jos kokybę. Su parkingu, be jo. Jeigu yra galimybė, parkingas tokiose vietose reikalingas. Jeigu nėra galimybės, reiškia sutvarkome miesto aikštę taip, kad reprezentuotų miestą. O A.Vaitkus turėtų kalbėti ne apie geologiją, o apie veikus ką jis darys su šiuo projektu. Marins ar imsis veiksmų?

    Reply
  11. GEOLOGAS A. VAITKUS TARĖ:

    „Aš pirmiausia noriu matyti duomenis, kokia ten yra geologija”. Kaip geologas A. Vaitkus pamatys, taip ir bus. Valio, draugai.

    Reply
  12. Nenene

    Labai blogai. Medziai aiksteje bus iskirsti. Ju nebus. Tokie dideli medziai, kastonai!.. Liks tik plynas laukas, dar vienas trinkelynas, paaugliu susiburimo vieta. Sedes ten visi sulinde i savo telefonus. Kaip jums atrodo mielieji, koks bus nuguletos ir issedetos zoles vaizdas ant tu kalneliu? Paciame miesto centre!

    Reply
  13. Anonimas

    Ar pastebėjote, tokią madą Klaipedoje. Vienoj vietoj išrausia, palieka. Paskui keliauja į kitą vietą kasa, smelio kauburius supila. Žodžiu, Klaipėda tampa, tokia statybų aikštele. Kažkaip nesugebam pabaigti pradėtų darbų…

    Reply
    • ezys

      Vieni sugeba, kiti nesugeba ir ne tik Klaipedoje, o visame pasaulyje.

  14. Vigantas

    Sveiki. Siūlau toje aikštėje pastatyti BAČKĄ, kaip Haid parke, Londone.

    Reply
  15. Pinigų šerykla

    Neatsirado vadovo sustabdyti tai nesamonei.

    Reply
  16. Nezabitauskas

    Ką bebūtų sakęs A. Vaitkus, kažin ar jis atsispirs savo komandos svarbių personų norui turėti miesto centre automobilių stovėjimo aikštelę. Jo vietoje padaryčiau ūkiškai – žaliąjį aikštės kampelį palikčiau, o kitą plotą atiduočiau automobiliams. Kam ten merkti į vandenis milijonus? Kurį laiką būtų ir vilkas sotus, ir avis sveika. Po kitų rinkimų gal situacija pasikeistų, grįžtume prie „darnaus judumo” ar panašių sveikos gyvensenos principų ir išvytume privačius automobilius iš miesto centro. Tada būtų galima baigti aikštės rekonstrukciją.

    Reply
  17. Xyz

    Kada mieste bus kas nors ne betoninio, ne japoniško ne mėnuliško ne sovietiško. Medžiai ir pavėsis turi būti prioritetas. Ir lietuviški, o ne vokiški, mėnuliški svetimtautiški akcentai. Memelizmas atgyveno. Laikas desovietizacijsi ir decementizacijai.

    Reply
    • ezys

      Siulote decementizuoti miesta?

    • to ezys

      Siuloma įrengti parką aikštę žmonėms, skirtuma jauciate nuo arviros erdves. Su Lietuviskais medziais.gal pamirsote kad Klaipėdoje gyvenate kur vejas ir lietus dazni. Bei Be parkingo. Ps. Į parkinga su elektromobiliu vaziuori nebus galima.

  18. Prokuratorius

    Tame rajone prie Danės yra net keli skverai: priešais meriją, priešais Muzikinį teatrą, kitoje Danės pusėje prieš Meridianą, Jono kalnelis, moteris su laivais ant pečių (Neringa), visai šalia piliavietės teritorija…. Tai dabar padarykime dar vieną aikštę kuri reikalinga kaip begemotui saksofonas. Kur, po galais, tas kūrybinis jaunimas kuris, anot jų pačių mąsto vakarietiškai , nejau nėra nė vienos idėjukštės bent kiek pagyvinsiančios miestą????? Taigi, vėl einame į praeitį! Ūra tovarišči!!!!!!

    Reply
  19. Anonimas

    Prognozuoja 60k už parkingą, o aš garantuoju 80k-100k. Už tokią kainą to sau neleistų Manhatane (NY) dangoraižio milijardierius.

    Reply
  20. labai

    prastai… visos vietos tampa vienodos… su pakeltais kalneliais kaip prie trinyčių parko, kaip su miesto žemėlapiais kaip prie Kristaus karaliaus bažnyčios, bus ir apželdinimas kaip Dangės parke… vakarų fronte nieko naujo… kiek metų dirba ponas Macijauskas vyr architektu? išsisėmė žmogus, nors niekada ir nebuvo labai kūrybingas ar originalus..

    Reply
    • ezys

      Miesto zemelapis dar ir Jono kalnelio saloje – daugiau nei keista, juo labiau, kad viskas prasidejo nuo menulio 🙂

  21. Judas

    Pastatykit ten klasco palapines

    Reply
    • Vaclovas

      Durnius

  22. Tomas

    Dar viena pinigų kišykla, į betoną ir granitą. Jono kalno laiptai jau byra gabalais, nė poros metų nepratempė, to ” stebuklingo “ šokančio fontano prie Danės taip ir nemačiau dar, kaip nueini taip neveikia ar taupo, bala žino. Kišami milijonai į nieką, kad ale miesto svečiams būtų malonu. O kada pradėsit daryt kažką miestiečiams, kokie šaligatviai apie daugiabučius, vaikai neturi aikštelių žaidimo, vietoje senų krepšinio aikštelių, dabar mašinų stovėjimo aikštelės, merai keičiasi, o problemos lieka.

    Reply
    • ezys

      tai neatsirado Klaipedoje per pastaruosius metus nauju zaidimu aiksteliu vaikams ir nauju krepsinio aiksteliu? Speju jus is inercijos bambate arba ne Klaipedoje gyvenat.

  23. Saulius

    Žodžiu gausis dar viena niekinė aikštė, kuri užsipildys vieną kartą metuose kokio nors mitingo metu. Klaipėdoje aikščių ir parkų ir taip pakanka, kad tik kas dar lankytų juos. Nuoširdžiai liūdna, kad nebuvo pasirinktas bent dalinis prieškarinis užstatymas. Būtų atsiradę vietos verslui ir naujakuriams gyventojams.

    Reply
    • Sauliui

      Visiškai jums pritariu.

    • Mindaugas

      Būtent, atsiranda dalinis užstatymas, atsiranda įmonės, kuriasi verslas, darbo vietos, atsiranda tų pačių gyventojų, senamiesčiui ir centriniai miesto daliai tik geriau nuo, bet kažkodėl reikia dar vienos tuščios aikštės? Pas mus kai šaltasis sezonas trunka ilgiau nei šiltasis reikia vietų kur būtų galima viduje pabūti, o ne lauke, pamatei vieną kart tą aikštę ir viskas.

  24. Msvp

    Vienas iš kandidatų į Klaipėdos merus nuosekliai šią aikštę vadino Lenino. Ir jis iš esmės teisus. Lenino tvaikas iš šios aikštės iki šiol neišsivėdino. Tą kaliningradiją kartu su Iljičiaus berželiais reikėjo prieš 30 metų išprašyti iš šios miesto vietos. Bet geriau vėliau, nei niekada. Tikiuosi, naujas meras nestokos ryžto įgyvendinti projektą ir politikai nekiš savo trigrašio į architektų darbą. Sveikinimai Kastyčiui 🙂

    Reply
    • Istorija

      Kaštonų aikštėje nepastebėjote? Jų daugiau negu beržų, bet kiekvienas mato tik tai, ką nori. Ir Klaipėdoje proletariato vadas stovėjo žemai, proletariato lygyje. Kaip niekur kitur, kas to meto idėjiniams nepatiko.

  25. Daina

    Visi tie parkingai ir daugybė blekinių geldų mieste mane pykina. Ar negalima automobilius parkuoti šiek tiek toliau, nedusinant mažo senamiesčio ir centro?

    Reply
  26. Klaipėdietė

    Dvi blogybės:
    pirma – kad vis karštėjant vasaroms beveik nenumatoma sodinti medžių, o daroma baisi betono plynė;
    antra – požeminė aikštelė, kurioje viena vieta kainuos apie 60 tūkst., ir kurios statyba, kaip jau pas mus įprasta, gali dar pabrangti, be to, apskriai neaišku, ar dėl lakaus grunto ją apskritai galima statyti, ar kasant požemį nenukentės gretimi pastatai.

    Reply
    • klaipėdietei

      na, gal gruntas nėra blogybė? Ypač Klaipėdoje. Jis yra toks koks yra tik, reikia priimti tinkamus konstrukcinius sprendimus ir jie kainuoja. O jums nekyla klausimas ar tokia kaina už automobilio vietą jos palaikymui muzikinio lankytojams 2-3 val., normali? Realiai ji išaugs min dar 50%. Ar miestui tai nėra beprotiška prabanga kai per 30 metų dar nepastatėm nei vieno senai suplanuotų parkingų aplink senamiestį, nei vienos naujos mokyklos ar nors darželio? O jums neįdomu kodėl demografiškai senstančiame mieste kuriama, reprezentacine vadinama, bet pritaikyta tik pankams aikštė kurie visi gulės ant šlaitukų ar sėdės ant grindinio draugiškai kojas sumerkę į bendrą vonią? O jūs galite paaiškinti kas bendro tarp „Atgimimo” mėnulio ir/ar dangaus? O jums neįdomu, kaip čia taip miesto valdininkija ir mūsų išsirinkti politikai priiminėja sprendimus, bet per 30 metų nesugebėjo suvokti kas yra ir kuo skiriasi miesto reprezentacinė, kulto aikštė ar skveras ir kaip komplikuosis istorinės Liepų gatvės sankryža su H.Manto gatve ją „papuošiant” naujais įvažiavimo tuneliais, išlipimo/ nusileidimo šachtomis iš/į parkingą.

    • Anonimas

      Dėl to, kad gyvai pamatysim, kaip reaguos senvagė ir smėlis išrausiant požeminę automobilių aikštelę mes neprisiimam atsakomybės. Kai senamiesčio namai ims griūti, būsim be kaltės kalti.

  27. plius minus

    Kažkada šviesios atminties architektas A. Vitonis yra pasakęs , kad Atgimimo a. II pasaulinį karo metu suformavo rusų bombonešio pilotas ir laikas išdrįsti ką nors su ja daryti…. Tai nepraėjo nei 33 metai ir va jums kortos į rankas.
    Nes vis tiek kažkam bus negražu, neskoninga, želdinių per daug , ar per mažai , kaip ir Eifelio bokštas kadaise Paryžiečius šiurpino…

    Reply
  28. Staska

    Tai gal čia dūdoriaus klikos pakišta kiaule,kad likus 3 d.iki karalystės perversmo išduoda leidimus,tai tegul rašo ,kad visos nelegalios statybos turi leidimus .absurdas,kad po rinkimu dar galima „kišti kiaules”

    Reply
    • ezys

      Jus matau nejauciate skirtumo tarp buvimo meru ir buvimo isrinktu meru 🙂

  29. plius minus

    PAGALIAU . Jau nebesvarbu kaip, bet PAGALIAU prasiveržėme . Visi darėme , visi taisėme, visi mokėme , visi patarinėjome, bet pagaliau rezultatas ant popieriaus. O įgyvendinimas bus, kaip Dievas ir nauja Miesto Taryba duos.
    Linkime Sėmės šviežiam Merui ir nieko daugiau nebebijoti. Eikite į priekį nesižvalgydamas ir nerevizuodamas kas ką padarė iki tol. Jei pavyks, padarysite geriau, jei ne , per rinkimus įvertinsime.

    Reply
    • Nezabitauskas

      Eiti į priekį nesižvalgant? Sakyčiau, nelabai protingas pasiūlymas.

  30. Vineta

    Kaip atrodo makete tai baisu! Gal tikrovėje bus kitaip, bet geriau nebūtų, nes nėra gyvumo, linksmumo. Nieko originalaus!

    Reply
  31. Vytautas

    Nors nekenčiu čepo, bet jis šį karta teisus nes tenai ne to reikia, o vietos kur gautumei kokių nors pramogų, atrakcionų, ką nors veikti galėtumei. pasivaikščioti galima ir skulptūrų parke ten ir oras geresnis ir vėjas neužpūčia.

    Reply
    • Vaclovas vienuolis

      Ką jis tau, Vytautai , paarė, kad nekenti, gal mergą nuviliojo?

  32. Vytautas Čepas

    Tai bus dar viena „negyva” aikštė. Ką ten žmonės darys? Pažiūrės į senąjį Memelio planą, skersai pereis, pasėdės porą minučių ant suolelio? Lyg ir keliauja mūsų architektai ir valdininkai po pasaulį, deja, gerosios patirties neatsiveža – ir pažiūros ir darbai kaip prieš pusę amžiaus. Kodėl tuose mūsų taip garbinamuose Vakaruose miestų aikštės gyvos, įdomios, judrios, o mes ir toliau ‘budavojame” sovietines plynes, tik vietoje Lenino centre – paliejame kokį blyną.

    Reply
    • Pritariu

      Negyva aikštė, neįdomi, vien betonas.
      Negalima realizuoti tokio projekto.
      Nėra želdinių, su projektu isai negerai

    • Vytautai

      pritariu paties vertinimui, bet miesto architektai daug kartų ir siūlė ir prašė ir bėdas vardino. Tik, valdžia ausyse tamponus susikišusi ir budiniškai sprendimus priiminėja pati. Genialiausi pasaulio architektai nepadės bukam užsakovui. Ir už „pigiausią” kainą 🙂 . Kada tai suprasite?

    • Idėjinis klaipėdietis

      Tiesa, viskas labai lėkšta, be idėjos ir tas blynas nė prie ko nors geriau nei koks balvonas. Reikia naujos idėjos ir atsakingo, nusimanančio užsakovo.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Transportas

Baigta Baltijos pr. žiedinės sankryžos rekonstrukcija

Klaipėdos savivaldybė praneša, jog baigti Baltijos pr., Šilutės pl. ir Vilniaus pl. žiedinės sankryžos rekonstrukcijos darbai. Šiuo metu rengiama techninė ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Miestas

Dabartiniai vicemerai uždirba ženkliai daugiau

Trijų Klaipėdos vicemerų mėnesiniai atlyginimai šių metų pirmą ketvirtį vidutiniškai buvo 5679 eurai neatskaičius mokesčių. O pernai metais šie pareigūnai ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Sveikata

Pradės projektuoti poliklinikos rekonstrukciją

Uostamiesčio savivaldybė skelbia, kad netrukus bus pradėtas rengti Klaipėdos miesto poliklinikos kapitalinio remonto techninis projektas. Miesto savivaldybė jau baigė konkursines ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This