Valdančiojoje daugumoje – dar vienas į klausimus apie Krymą ir karą Ukrainoje neatsakinėjantis politikas

Politika, Svarbu

Ketvirtadienį prisiekęs ir jaunausiu Klaipėdos miesto tarybos nariu tapęs Aleksej Diukin stojo šalia savo partijos „Laisvė ir teisingumas” kolegos Sergej Mažūgos – jis neatskleidžia savo pozicijos dėl Krymo ir to, ar Ukrainoje vyksta karas, ar „specialioji karinė operacija”. 

Valdančiosios daugumo nariu tapusį Aleksej Diukin po duotos priesaikos sveikina meras Arvydas Vaitkus. Martyno Vainoriaus nuotr.

Balandžio viduryje pasirašant valdančiosios daugumo sutartį ir koalicinę programą „Atvira Klaipėda” paklausė S. Mažūgos, jau pagarsėjusio kontraversišku pareiškimu apie sovietinį memorialą Skulptūrų parke, kam, jo nuomone, priklauso Krymas. S. Mažūga tada pareiškė, kad neatsakinės į šį klausimą.

Ketvirtadienį Tarybos posėdžio pertraukos metu pakalbintas A. Diukin pirmiausia nesutiko, kad jis yra rusakalbis politikas – esą jis yra gimęs Klaipėdoje ir pats dar nežino, ar vietos bendruomenė laiko jį rusakalbių atstovu.

„Ne manęs klauskite, aš į šitą klausimą negaliu atsakyti. Kodėl turiu atsakyti? Kodėl šitie klausimai susiję su kažkokia politine veikla? Kodėl manęs klausiate? Nesuprantu. Aš į šitą klausimą negaliu atsakyti. Neturiu nuomonės”, – paklaustas, kam, jo nuomone, priklauso Krymas kalbėjo A. Diukin. 

Pasiteiravus, kas tada vyksta Ukrainoje – karas ar „speciali karinė operacija”, jis irgi teigė negalintis į „šituos klausimus atsakinėti”.

Nenorėjo jis išsakyti savo nuomonės ir apie garsiuosius „Laisvės ir teisingumo” kandidato į merus, sąrašo lyderio Remigijaus Žemaitaičio pareiškimus apie žydus. 

„Ne, į jūsų klausimus nesu pasiruošęs atsakinėti. Einu į pertraukėlę, ačiū”, – pokalbį baigė jis. 

19 Comments

  1. O aš galvoju kaip ponas Nezabitauskas

    ir seniai netikiu politikų žodžiais , man reikia matyti darbus . Na , paklausė koks ultrapatriotas , kitas – atsakė tai ką nori girdėti klausiantis ir ką ? Mano galva , jei Lietuvos pilietis moka valstybinę kalbą , nekenkia valstybei ir jai dirba ir nori būti politiku , gali juo būti jei jį rinkėjai išrinko . Taškas. Dergti nevalia. Pirmiausia reikia ugdyti žmogų, po to – patriotą, ko pasigendu ultrapatriotuose . Man patriotizmas be gilios intelektualinės motyvacijos yra daugių daugiausiai bukas tautinis davatkizmas, o perfrazuojant garsiąją Arvydo Šliogerio sentenciją, ir tiesiai šviesiai atviras idiotizmas (plg. anglų posakį “Patriotizmas – paskutinė niekšų priebėga”).

    Reply
    • Aha

      Žinoma, kad nekenkia valstybei, nes saviškiai gi dar neatėjo. Tikriausiai nėra toks durnas kaip draugas Paleckis, kad kenktų jau dabar.

    • Bukagalvis ?

      Žiūrint kaip valstybę, Lietuvos piliečius ” gerbia ir myli ” ultrapatryjotai , man ir svetimų priešų nereikia .

    • Bukagalvei

      Fu fu,vatnike.

  2. Antanas

    Labai geras politikas, sekmes!

    Reply
    • tu nejuokink

      Geras politika s turi nuomonę ir atsako į visus klausimus.Joks jis ne politikas,joks,niekas apie jį nieko nežino,dabar sužinojo,kad jis neturi nuomonės jokiais klausimais.Tai kaip jis dirbs savivaldybėje?

  3. Nezabitauskas

    Klausimas apie Krymą tarptautinės teisės normų prasme yra trivialus, taigi, to klausinėti tarybos narių – tai laikyti juos debilais arba pačiam debilu būti. Aišku, kad jie įsižeidžia ir neatsako. Apskritai, jei mes taip dusinsim Lietuvos rusus, jiems neliks nieko kito, kaip glaustis prie Putino. Kartojame savo strateginę klaidą, padarytą Lukašenkos atžvilgiu. Ar ką laimėjome, nustūmę jį Kremliaus pusėn? (Jei sakysit, kad Lukašenka visada buvo Kremliaus pusėje – meluosit, Krymo Rusijai jis niekada nepripažino).

    Reply
    • Nezabitauskui

      Pats tu trivialus. Klausimas labai paprastas ir aiškus – ar tu, Lietuvos rusas, politikas, pripažįsti tarptautinių sutarčių laužymą ir kitos valstybės okupaciją ar ne? Budapešto memorandumo pirmas punktas: Rusijos Federacija, Jungtinė Didžiosios Britanijos ir Šiaurės Airijos Karalystė bei Jungtinės Amerikos Valstijos patvirtina savo įsipareigojimą Ukrainai pagal ESBO Baigiamojo akto principus gerbti Ukrainos nepriklausomybę, suverenitetą ir esamas sienas. Antras punktas: Rusijos Federacija, Jungtinė Didžiosios Britanijos ir Šiaurės Airijos Karalystė bei Jungtinės Amerikos Valstijos patvirtina savo įsipareigojimą susilaikyti nuo grasinimų arba jėgos naudojimo prieš Ukrainos teritorinį vientisumą ar politinę nepriklausomybę ir kad joks jų ginklas niekada nebus panaudotas prieš Ukrainą, išskyrus savigynai ar kitaip pagal Jungtinių Tautų chartijos nuostatas.

    • Nezabitauskas

      Būtent! Pagal tarptautinės teisės normas ir visas sutartis Krymas priklauso Ukrainai, tai ir arkliui aišku. Kam to klausinėti tarybos narių? Nebent koks degradas norėtų žmogų pažeminti už jo tautybę.

  4. Žiemgalis Nord

    Ar tik ne laikas VSD užsiimti rimtais darbais?

    Reply
  5. Pilietis

    Politikas yra viešas asmuo ir turi gebėti atsakyti į visus klausimus ! Turi būti diplomatiškas ir gerai išmanyti savo šalies politikos kryptis! Jeigu to neturi, tai ko veržtis į politiką?

    Reply
  6. Bliaat

    Ir iš kur priviso tu naujuju okupantu 2023 metais??Dabar tai jau ne kokie tai 1990 metai…Terorizmas ir genocidas jiems yra geris.

    Reply
  7. manau,atsakytų

    Paklauskit jų,ar gerai,kad iškovojom laisvę 1990,arba ,kas sugriovė kolūkius Lietuvoje, ar palaiko žudiką teroristą putlerį?

    Reply
    • Diukin

      Aišku, kad palaiko. Sutiktų rusus praskėstom rankom.

  8. Joan

    Oi, šitas yra gerai žinomas aferiūga. Seniai žinomos ir jo prorusiškos pažiūros 🙂 Apskritai, žemaitaičio chebra taryboje apsiskaitymu, kultūra tiesiog šokiruoja.

    Reply
  9. Klaipėda

    Man labai gėda dėl klaipėdiėčių,kurie renka tokius žmones.Ir nesupranta, kas per tipas yra Žemaitaitis, ir jo komanda.

    Reply
    • O man gėda už tokį

      komentuotoją . Rūpinkis savimi
      ir nederk kitų . Moralės nerasta ? O kas čia klausia apie karą ir Krymą ? Ir kodėl reikia svarstyti Žemaitaičio pasisakymą ? Aš Žemaitaičio nerinkau , nes nepasitikiu , bet į klausimus taip pat neatsakinėčiau , jei būčiau išrinktas į tarybą .

    • o

      aš jau baigiu susitaikyt su vaitkaus atsivesta chebra, bet už išrinktus žemaitaičio draugus niekada klaipėdiečiams neatleisiu… tikrai gėda už jų neišsilavinimą ir nekultūrą, kaip ir paties žemaitaičio… o šitie du ruseliai demonstruoja, kad jie yra kitokie, kitokios gyventojų dalies atstovai

  10. V. Titov

    šiaip ne taip buvo išspirtas iš miesto tarybos. Tai dabar ateina jaunesnioji šio kacapo pasekėjų karta. Paklauskite šio serviziuko direktoriaus ką nors apie Lietuvos istoriją, mūsų didvyrius, ir jo atsakymas bus vienodas – negaliu komentuoti. Teigiamas aspektas yra tas, kad karo atveju iš karto turėsime sąrašus mūsų „draugų”.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Valdžios pradėta kova Labrenciškėje tęsis 

Beveik 9000 mokesčių mokėtojų eurų pirmoje instancijoje prakišusi Klaipėdos savivaldybė eina va bank ir toliau bando įrodyti savo tiesą ginče ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

Kultūra

„Nemigą" rodys Klaipėdoje ir Šilutėje

Balandžio 25 – gegužės 3 d. Lietuvoje bus parodytas Lietuvos ir Ukrainos kūrėjų garso ir judesio spektaklis „Nemiga“. Sukurtas per ...
2024-04-22
Skaityti daugiau

ELTA

Naują atmintiną dieną siūloma skirti Vilko vaikams

Į atmintinų dienų sąrašą siūloma įtraukti Vilko vaikų atminimui skirtą dieną. Jei Seimas pritartų, ji būtų minima rugsėjo 14-ąją. Siekiant ...
2024-04-21
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This