Pranciškų Jurgutį ištiko jo įmonių likimas

Svarbu, Veidai

Klaipėdos apylinkės teismas nusprendė, kad yra pagrindas iškelti asmeninio bankroto bylą buvusiam „Klaipėdos hidrotechnikos” ir keleto kitų įmonių savininkui, Latvijos garbės konsulo Klaipėdoje pareigas ėjusiam Pranciškui Jurgučiui.

Pranciškus Jurgutis. Stopkadras iš Skirmanto Malinausko siužeto Youtube paskyroje

Kreipdamasis į šio teismo Klaipėdos miesto rūmus P. Jurgutis savo prašyme nurodė, jog pagrindinės jo nemokumą sukėlusios priežastys yra jo verslų, kurių metinė apyvarta viršijo 50 mln. Eur, bankrotai, įvykę dar 2010-aisiais. Atsiskaitymą su kreditoriais, kurių reikalavimai šiuo metu siekia 2,3 mln. eurų, esą buvo apsunkinęs ir net devynis metus trukęs baudžiamasis procesas dėl tariamai iššvaistytų 4,5 mln. litų Europos Sąjungos Sanglaudos fondo ir Lietuvos biudžeto lėšų, pasibaigęs P. Jurgučio išteisinimu

Didžiausias P. Jurgučio kreditorius (1,13 mln. eurų) šiuo metu yra viena bendrovė, Mokesčių inspekcijai jis skolingas 38 371,24 Eur.

P. Jugutis teismui nurodė, kad iš dabar gaunamos beveik 1500 eurų pensijos jam pragyvenimui reikėtų 1 090 eurų. Jokio kilnojamojo ir nekilnojamojo turto jis esą nebeturi, už 350 eurų per mėnesį nuomojasi 87 kv. m ploto butą. 

Tačiau vienu iš kreditorių esanti bendrovė tvirtino, kad P. Jurgutis esą negali būti laikomi sąžiningu Fizinių asmenų bankroto įstatymo prasme, nes po skyrybų pasidalinus santuokoje įgytą turtą jo sutuoktinė turėjo sumokėti 56 711 Eur kompensaciją, bet ta suma taip ir nebuvo pervesta į buvusio vyro sąskaitą. Antstoliui įpareigojus pateikti buvusią sutuoktinę informaciją apie tai, joks atsakymas nebuvo gautas. Vienas iš fizinių asmenų, taip pat esančiu P. Jurgučio kreditoriumi, pritarė šios bendrovės pozicijai.

Visgi bylą išnagrinėjusi teisėja Neringa Ruibytė-Karimžanova konstatavo, kad toks P. Jurgučio prašymas yra tenkintinas.

Vertindamas galimą P. Jurgučio nesąžiningumą teismas atsižvelgė į jo paaiškinimą, kad buvusi sutuoktinė jį rėmė materialiai kol buvo nagrinėjamos baudžiamosios bylos, duodavo pinigų kasdieninėms pragyvenimo išlaidoms, mokėdavo jo advokatams, tad jis laikė, kad moteris su juo yra atsiskaičiusi.

Tačiau teismas nusprendė, kad būtiniesiems P. Jurgučio poreikiams per mėnesį pakaks 800 Eur.

Teismas sutiko bankroto administratoriumi paskirti UAB „Gribžiniai“, kurią siūlė pats P. Jurgutis (kreditoriai kitų kandidatūrų nepateikė).

Kreditorių reikalavimų tenkinimo ir jo mokumo atkūrimo plano projektas turi būti parengtas ir pateiktas tvirtinti per keturis mėnesius.

Ši nutartis dar gali būti skundžiama Klaipėdos apygardos teismui.

2 Comments

  1. A

    Man atrodo, kad su tuo žmogumi buvo susidorota…

    Reply
    • O ,varge!

      Jūs klystate: greičiau jis dorojo kitus. Draugų neturėjo- tik” verslo ryklius”. Kas liko iš kažkada garsaus ir turtingo pono? Tas pats, kas ir iš Šustausko…

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Verslas

„Dancer“ šokis baigiasi?

Nuo 2015-ųjų elektrobusų rinką vis bandančiai užkariauti Klaipėdoje įsikūrusiai bendrovei „Vėjo projektai“ iškilo bankroto grėsmė – Klaipėdos apygardos teismas sulaukė ...
2024-03-29
Skaityti daugiau

Regionas, Svarbu

Bankrutavo praeityje žinomas verslininkas

Klaipėdos apylinkės teismo Klaipėdos rajono rūmai leido bankrutuoti anksčiau mėsos perdirbimo srities verslininku buvusiam Augenijui Gudžiūnui, prieš keletą metų užsidirbusiam ...
2024-03-05
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Teismas: R. Žemaitaitis apšmeižė A. Tapiną ir „Laisvės TV“

Trečiadienio popietę Klaipėdos apylinkės teismas paskelbė sprendimą civilinėje byloje dėl Seimo nario Remigijaus Žemaitaičio pareiškimų apie visuomenininką Andrių Tapiną ir ...
2023-12-13
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This