Atidengė Sigitui Šileriui skirtą atminimo lentą

Švietimas

Roberta Reliugaitė, „Atviros Klaipėdos" praktikantė
2023-07-05

Komentarų: 0

„Jisai mokė ir atidavė savo patirtį jaunajai kartai, rašė knygas, buvo aktyvus dalyvis įvairių renginių. Todėl kuriant Liudviko Stulpino medalį aš asmeniškai tikrai galvojau apie Sigitą Šilerį“,– taip apie šviesaus atminimo jūrininką atsiliepė Klaipėdos miesto meras Arvydas Vaitkus.

Karaliaus Mindaugo karūnavimo dienos išvakarėse Lietuvos aukštojoje jūreivystės mokykloje (LAJM) buvo atidengta atminimo lenta jūrų kapitonui Sigitui Šileriui, žyminti jo vardu pavadintą salę.

Robertos Reliugaitės nuotr.

Vieta, kurioje nuo šiol bus ši lenta, pasirinkta neatsitiktinai. LAJM direktoriaus pavaduotoja Rima Mickienė papasakojo susirinkusiems, jog Sigitas Šileris buvo pirmasis LAJM tarybos pirmininkas, vėliau gavęs garbės tarybos pirmininko pravardę.

„Jis visada turėjo savo atsakymą, savo nuomonę, savo nuostatas, kurias su mumis dalinosi – dėl mūsų veiklos, dėl mūsų ateities, dėl mūsų visų pokyčių“,– šiltais prisiminimais apie S. Šilerį dalinosi R. Mickienė.

Ceremonijoje taip pat dalyvavo ir S. Šilerio artimieji.

Robertos Reliugaitės nuotr.

„Labai prasminga šita idėja ir labai dėkojame už šį mūsų tėčio įprasminimą, kuris savo gyvenimo pamatą gavo šitoje mokykloje, įgijo profesiją, kuria didžiavosi visą gyvenimą“, – teigė kapitono dukra Eglė.

Šeimos vardu LAJM įteiktas dar 2009 metais S. Šilerio gautas „Metų jūrininko“ apdovanojimas.

Sigitas Šileris gimė 1935 m. Skirsnemunėje. 1950 metais baigė Skirsnemunės septynmetę mokyklą, po jos mokslus tęsė Jurbarko vidurinėje mokykloje. 1959 m. baigė Klaipėdos jūreivystės mokyklą. Mokėsi Kaliningrado technikos institute, Jungtinėse Amerikos Valstijose.

Robertos Reliugiatės nuotr.

Ilgą laiką S. Šileris buvo tolimojo plaukiojimo kapitonas, dirbo administracinį darbą jūrinėse įmonėse, buvo žvejų kolūkio „Baltija“ pirmininku, kurį laiką ėjo Lietuvos konsulo pareigas Kaliningrade, dėstytojavo Lietuvos aukštojoje jūreivystės mokykloje.

2007 m. S. Šileris išleido marinistinių novelių rinkinį „Kodėl anksti pražyla kapitonai“.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Švietimas

Jūreivystės mokykloje - tarptautinė mokslinė-praktinė konferencija

Lietuvos aukštojoje jūreivystės mokykloje (LAJM) vyko tarptautinė mokslinė praktinė konferencija „MARITIME, OFFSHORE ENERGY and PORT LOGISTICS (MOEPL 2024)”. Joje savo ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

Uostas ir jūra

Pakrikštijo naują mokomąjį katerį

Trečiadienį pakrikštytas Lietuvos aukštosios jūreivystės mokyklos (LAJM) naujas mokomasis laivas „AKADEMIJA“. Jo krikštamote tapo direktoriaus pavaduotoja akademinei veiklai Rima Mickienė. ...
2024-04-10
Skaityti daugiau

Švietimas

Skyrė stipendijas LAJM studentams

Lietuvos laivybos kompanija UAB ,,Baltnautic Shipping Ltd“ skyrė skatinamąsias stipendijas trims Lietuvos aukštosios jūreivystės mokyklos studentams. Stipendijas Kiril Bachlin, Nikita ...
2024-02-20
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This