„Lonely planet“ kviečia pėsčiomis keliauti Baltijos pajūriu

Regionas

Rugsėjo 21-ąją paskelbtame išsamiame straipsnyje tarptautinis kelionių gidas „Lonely planet“ kviečia keliautojus iš viso pasaulio tapti pirmaisiais, įveiksiančiais vieną iš dviejų Baltijos takų – 2 tūkst. km. besidriekiantį Miško taką nuo Lazdijų iki Talino arba 1,4 tūkst. km. Jūrų taką, prasidedantį Nidoje. Ekspertai sutaria, kad žygių populiarumas Lietuvoje ir pasaulyje kasmet auga, tačiau šiam iššūkiui kol kas dar nesiryžo niekas.

Palmiros Mart nuotr.

Tiek žygis jūros pakrante, tiek mišku yra rimtas fizinis iššūkis, reikalaujantis atsakingo pasirengimo, teigiama „Lonely planet“ publikacijoje. Tačiau nacionalinių parkų grožis, unikali gamta ir trijų Baltijos valstybių kultūrinis paveldas – to verti, tikina kelionių gidas.

Skaičiuojama, kad tinkamai fiziškai pasirengęs žmogus ilgesnįjį Miško taką įveiktų per 100-110 dienų, Jūros taką – per maždaug 70. Nors oficialiomis žiniomis tokiam iššūkiui kol kas niekas nėra pasiryžęs, šimtai vietinių ir atvykstančių turistų Baltijos takais kasmet žygiuoja dalimis.

„Keliauk Lietuvoje” duomenys rodo, kad žygius kaip vieną iš kelionių po Lietuvą pramogų šį sezoną rinkosi kas trečias šalies gyventojas.

„Pastebime, kad žygius kaip pagrindinę veiklą, šalies gyventojai vis dar dažniau renkasi ne ilgų kasmetinių atostogų, bet savaitgalių ar ilgųjų savaitgalių metu“, – teigia „Keliauk Lietuvoje“ atstovė Dovilė Seliukė.

Per Baltijos šalis besidriekiantys Miško ir Jūrų takai – tai tarptautinių ilgų distancijų žygiavimo trasų E9 ir E11, sukurtų Europos žygeivių asociacijos, dalis. Lietuvos atkarpos atidarytos visai neseniai – 2021-aisiais, stebint spartų žygių populiarėjimą regione.

Pasaulinė „ėjimo atostogų“ tendencija, kai keliautojai renkasi ilgus atstumus įveikti pėsčiomis, su savimi nešdamiesi visus jiems reikalingus daiktus, neišvengiamai jaučiama ir Lietuvoje.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Pajūryje - spalvotas smėlis

„Lietuvos gyventojai smėlį dažniausiai įsivaizduoja gelsvą, bet ir mūsų šalyje jo yra kitokių spalvų. Pavyzdžiui, akinamai balto, violetinio ar net ...
2024-04-29
Skaityti daugiau

Regionas

Vykstantiems į „Žiobrines“ Neringoje - įvažiavimo lengvata

Šį savaitgalį Neringa organizuoja „Žiobrines“ ir kviečia leistis į kulinarinę kelionę po Kuršių neriją. Čia bus kepami ypatingai paruošti, ant ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Uostas ir jūra

Mieste, mariose ir jūroje vyks „Audros smūgis 2024“

Balandžio 22 d. – gegužės 10 d. Lietuvos kariuomenės Karinės jūrų pajėgos vykdys didžiausias 2024 metais organizuojamas pratybas „Audros smūgis ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This