Padidino Bendruomenės sveikatos tarybos narių skaičių

Politika

Nors prieš tvirtinant ketvirtadienį vykusio miesto tarybos posėdžio darbotvarkę opozicijos atstovas Ugnius Radvila siūlė atidėti visų klausimų, susijusių su visuomeninių tarybų ir komitetų naikinimu, jas pakeičiant merui patariančiomis darbo grupėmis, svarstymą, balsų dauguma jo siūlymui pritarta nebuvo.

Miesto valdančiosios koalicijos atstovai neišgirdo nei jo, nei Sauliaus Budino, nei Andriaus Dobranskio ir Edmundo Kvederio argumentų, jog klausimas iki galo nėra išdiskutuotas ir jį galima būtų atidėti svarstyti kitai tarybai.

Pasak iniciatyvos autoriaus miesto mero Arvydo Vaitkaus, tik viena Kultūros ir meno taryba yra nusistačiusi prieš jos statuso keitimą, o kitų anksčiau prie miesto tarybos veikusių visuomeninių darinių nariai esą sutinka su pasiūlyta nauja tvarka.

Pradėjus nagrinėti klausimą dėl vienintelės privalomos išsaugoti Bendruomenės sveikatos tarybos, liberalas Saulius Liekis siūlė padidinti šios tarybos narių skaičių iki 9-nių, mat nuo buvusių jos 15-os narių liko tik 6.

„Manome, kad toks drastiškas mažinimas yra neproporcingas, tai siekiant įtraukti daugiau bendruomenės narių siūlyčiau, kad jų būtų bent trys”, – sakė jis.

Pasak Sveikatos skyriaus vedėjos Rožės Perminienės, toks siūlymas gimė „iš patirties, iš praktikos”.

„Pagrindinė priežastis yra dėl kvorumo. Kadangi žmonės šitoj taryboj dirba visuomeniniais pagrindais, į ją išeina iš savo tiesioginių darbų ir tikrai ne visada galėdavo išeiti, tikrai būdavo sunku surinkti kvorumą, kad būtų galima priimti sprendimus”, – sakė ji.

Esą sprendimas mažinti iki 6-ių narių priimtas, „atsižvelgiant į efektyvios vadybos rekomendacijas”.

Toks argumentas neįtikino nei Vytauto Grubliausko, nei E. Kvederio, nei S. Budino, nei Artūro Razbadausko.

„Tas mažinimas sudaro tam tikras prielaidas, kad realiai trys asmenys mieste gali priimti svarbius sprendimus”, – sakė E. Kvederis.

„Nevaržykim bendruomenės didesnės įtraukties”, – jam antrino S. Budinas.

Tuo metu minėtai tarybai kurį laiką vadovavęs A. Razbadauskas tikino, jog kur kas dažniau už bendruomenės narius jos posėdžiuose nedalyvaudavo patys savivaldybės administracijos darbuotojai.

Po neilgų diskusijų 16 tarybos narių balsavus už, 10 prieš ir 4 susilaikius, pritarta padidinti minėtos tarybos narių skaičių iki 9.

„Ar tai yra kokybinio sprendimo pagrindas? Bendruomenės įtraukimas yra mūsų visų pagrindinis siekis turėti žmonių nuomonę (…). Koks tai bebūtų darinys, veikiantis mieste, esmė yra ta, kaip dirba to darinio vadovas, kaip dirba jo nariai, čia atsiranda kokybė, reikia orientuotis į kokybę”, – po balsavimo replikavo meras A. Vaitkus.

6 Comments

  1. Liberalus cinizmas ...

    Ponai konservatoriai ir liberalai, gal Jūs ir diskutuokite savų bendruomenėse apie privalomą klaipėdiečių biudžeto skaidrumą ir ekspertų viešumą ? Panašu tik Jūs ir likote nesupratę bei nepatenkinti . Likę , tame tarpe ir aš , norime skaidraus Klaipėdos biudžeto ir jo dalybų . O ” slaptais ekspertais ” seniai nepasitikiu kaip ir užslaptintais kgb nariais . Kam jie dirba ? Ar vadinantys save Klaipėdos patriotais bijo viešumo , bijo pokyčių kurie įneš viešumą ir skaidrumą į klaipėdiečių sunešto biudžeto dalybas ? Labai patriotiškai liberalu .

    Reply
    • Miesto tarybos konservatoriai

      galėtų savų bendruomenėje prisiminti dar 2016 m !!!!! pasakytus žodžius ____. G. Landsbergis. Viešumas geriausiai stabdo valdžios korupciją ir saugo demokratiją 

      Gabrielius Landsbergis, Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos pirmininkas, 2016 m. kovo 8 . Šaltinis Delfi .

    • O liberalūs patryyyjotai ir Miesto tarybos nariai

      saviems galėtų paaiškinti , kokios yra klasikinės politinės idėjos –  nepriklausomybė, demokratija, viešumas !

  2. Liberalus cinizmas ...

    Meras teisus – reikia orientuotis į kokybę , o ne į liberaliųjų blia blia blia Tai dabar , anot liberalo Kvederio , jei 5 vietoj 3 spręs bus „daugiau demokratijos ” 🙂 Beviltiški .

    Reply
    • Ačiū Palmira ,

      Aš rašiau apie kvorumo buvimą ., gal netiksliai parašiau . Iš 6 , kvorumas būtų 4 , o iš 9 kvorumas 5 . Dar kartą ačiū , paskaičiau Jūsų nuorodą .

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Fotoreportažai, Miestas, Svarbu

„Vaidila“ pradėjo kelionę nebūtin

Šiomis dienomis pradėtas griauti buvusio kino teatro „Vaidila“ pastatas – vietoje jo iškils naujas statinys, kuriame įsikurs technikos muziejus. Martyno ...
2024-04-27
Skaityti daugiau

Spyglys

Pirtį reikėjo perduoti vaistininkams, o ne teismų vanojamam šoferiui*

„Gal galima būtų sujungti vaistines su pirtimi”, – šaipėsi Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos narys Artūras Razbadauskas ketvirtadienį vykusio Klaipėdos valdžios ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Politika, Svarbu

Per opozicijos valandą - karšti klausimai  ir rusiškas keiksmas

Per jau antrąją šios kadencijos Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos opozicijos valandą ketvirtadienį svarstant, ar reikia daryti pietų pertrauką, iš posėdžių ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This