Pateikti Klaipėdos universiteto ligoninės rekonstrukcijos apmatai

Svarbu, Sveikata

Visuomenei susipažinti pateikti Klaipėdos universiteto ligoninės (anksčiau – Klaipėdos universitetinės ligoninės) pastato – korpuso Nr. 4 rekonstrukcijos projektiniai pasiūlymai. Numatoma padidinti esamą vieno aukšto skubios pagalbos pastato dalį, pristatant papildomus du aukštus bei iš esmės rekonstruoti visus kitus pastatus.

Artūro Šulco nuotr.

Klaipėdos universiteto ligoninės užsakymu projektinius pasiūlymus parengė UAB „Projektų ekspertai“. Pagal juos pirmame A korpuso aukšte perplanuojamas Priėmimo ir skubios pagalbos skyrius, projektuojamos priėmimo, rūšiavimo patalpos, laukiamasis, šešios izoliacinės palatos, reanimacinė salė, šeši konsultaciniai kabinetai, procedūrinis, postas, personalo persirengimo ir kitos pagalbinės patalpos. 

Antrame, trečiuose aukštuose planuojamas Reanimacijos skyrius kartu su hemodializės patalpomis, vaiko reanimacine sale ir kitomis skyriui reikalingomis patalpomis. Antrame ir trečiame aukšte planuojamos 8 palatos, numatomos 25 intensyvios terapijos lovos.

UAB „Projektų ekspertai“ vizualizacijos

Prie A korpuso projektuojamas naujas užstatymas, bus įrengiami nauji ligoninės liftai, laiptinė, holai, greitosios pagalbos automobilių rampa. Projektuojami uždaro tipo boksai šių automobilių privažiavimui-išvažiavimui vienu metu. Ties įvažiavimo/išvažiavimo rampomis projektuojamos stoginės. Rūsyje numatoma įrengti mirusių kūnų laikymo patalpą.

Pirmame B korpuso aukšte yra jau suremontuotos sterilizacinės patalpos. Numatoma perplanuoti korpuso antrą ir trečią aukštus. Antrame aukšte planuojamas diagnostikos skyrius su rentgeno, kompiuterinio tomografo diagnostikos kabinetais, echoskopijos, endoskopijos kabinetais, kaulų tyrimų laboratorija ir kitomis personalo bei pagalbinėmis patalpomis. Antrame aukšte numatomas operacinis blokas, projektuojamos dvi operacinės ir gimdykla ir kitos patalpos.

V korpuse projektuojamos infekcinio stacionaro patalpos. G korpuse taip pat projektuojamas infekcinių ligų stacionaras. Visuose aukštuose projektuojamos palatos, postai, procedūriniai, gydytojų kabinetai ir kt. Numatomas centralizuotas laboratorinių tyrimų pristatymas – vakuumo sistema. Pastato techniniame aukšte numatoma įrengti patalpas, skirtas inžinerinei įrangai.

Visų korpusų lauko sienos bus apšiltinamos, įrengiama nauja fasado apdaila, keičiami langai, durys, apšiltinami stogai.

A korpuso užstatymu esą siekiama papildyti ligoninės pastatų kompleksą, tvarkingai užbaigti pastatų užstatymo kompoziciją, siekiama vientiso užstatymo sprendimo, priestatą integruojant į esamą urbanistinę struktūrą. Ant stogo numatoma įrengti fotovoltinę saulės elektrinę.

Projektuotojai tvirtina, kad prie pastato bus užtikrinamas puikus patekimas tiek greitosios pagalbos automobiliams, tiek savarankiškai atvykusiems pacientams nuosavu ar visuomeniniu transportu.  Numatoma, kad automobiliai į sklypą pateks esamomis įvažomis iš Liepojos g. Projektuojamos automobilių aikštelės pacientams, lankytojams ir personalui. Parkavimo zonos nuo pastato bus atskirtos želdinių juostomis ir pėsčiųjų takais. Pagrindinis įėjimas ambulatoriniams pacientams numatomas vakarinėje pusėje, tarp B ir G korpusų. 

Sveikatos apsaugos ministerija rugpjūčio pabaigoje skelbė, kad 2025-aisiais duris atversiančiam šios ligoninės infekcinių ligų korpusui modernizuoti ir paslaugoms gerinti numatyta skirti kiek daugiau nei 20 mln. eurų.

INFORMACIJA

Susipažinti su projektiniais pasiūlymais bus galima Klaipėdos universiteto ligoninės patalpose, Liepojos g. 39, tel. Nr. +370 60122077, nuo spalio 9 iki 20 dienos, 9-16 val. ir klaipeda.lt

Pasiūlymus galima teikti info@projektuekspertai.lt arba registruotu laišku adresu Draugystės g.19-341 kab., LT-51230 Kaunas, UAB „Projektų ekspertai“ iki spalio 23 d. 16 val. ir viešo susirinkimo metu. Jis vyks spalio 23 d., 16 val., nuotoliniu būdu.

16 Comments

  1. Judas

    Vaitkau. Kada padaliau susiprasi pasijamti palapinas į savo kiemą ? Dabar tu grobi klaipėdiečių gerbūvį, grobi jų gerą savijautą, grobi miesto teritorją, grobi visų mųsų gyvenimų laiką, susijusiusį, kariaujant su TAVO palapinėmis. Pagaliau.. VAGI MŪSŲ PINIGUS, Galimai išleistus Vitės kvartale. TU VAGIS ? JEI NE.. KADA GRAŽINSI ? PALŪKANOS TARKIM JAU 6,5 %, aaaa …????

    Reply
  2. Į ateitį

    Pastatas pastatu, bet jeigu nebus kas profesionaliai dirba, tai tas pastatas nereikalingas. Trūksta personalo, o ne pastato.

    Reply
  3. Anonimas

    Vel milijonine,desimt milijonine „rekonstrukcija'”(kaip sakoma ir is su..o galima iskepti kotleta,ir spalva bus,ir forma,BET nevalgomas) .
    P.S
    Idomu kiek,”Projektu ekspertai”, yra suprojektave ligoniniu,t.y kokia „ju” „ekspertine” patirtis(darbo vaisiai) !?

    Reply
  4. Manau,

    kad vien rūsio ,naujajame priestate mirusiems laikyti,neužteks

    Reply
  5. Vincas

    Wow. Tai, ko Artūrai, Jūsų bičiulystės klubas, oj, liberalai, per 20-25 metų, esant valdžioje Klaipėdoje, kažkaip vangai tai darė? Iš dalies dzin buvo? Per tiek metų liberalų valdymo, ten jau tulikai galėjo buti auksiniai.

    Reply
  6. Nevykėliui liberaliam memelander ,

    Ir vėl nieko nežinai ? Fui…kaip nusibodote ….2023-07-04 iš VE ___Lietuvos aukštoji jūreivystės mokykla: ateitį turi nulemti ne politikai, o akademinė bendruomenė_____Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus: „Siūlau išlaikyti Lietuvos aukštąją jūreivystės mokyklą kaip unikaliausią ugdymo įstaigą Lietuvoje savarankišką.Jeigu sprendimas dėl reorganizavimo nepalieka pasirinkimo, pritariu ir palaikau Lietuvos Jūrinės bendruomenės ir Lietuvos aukštosios jūreivystės mokyklos vadovo pozicijas dėl reorganizavimo ir prijungimo prie Vilniaus Gedimino technikos universiteto .

    Reply
  7. Memelender

    Liberalo Vaitkaus garbintojau, skirk poliklinikas nuo ligoninių. Ligoninės dirba žymiai aukštesnės kvalifikacijos specialistai, kurių ir taip nėra daug. Beje niekas ir nekalba apie visų ligoninių sukėlimą po vienu stogu. Tik liberalas Vaitkus svaigsta apie poliklinikų sujungimą sukeliant jas po vienu stogu. Panašu, kad SAM vis dėlto ketina vykdyti pažadus ir ruošiasi KUL rekonstrukcijai. Ar liberalas Vaitkus žada vykdyti savo pažadus? Nežinau, nes jo rinkiminė programa buvo ištrinta. Jei kalbam apie išmušinėjimą iš vyriausybės, tai kur buvo Vaitkus kai vyko Jūreivystės mokykloa jungimas su VGTU? Kodėl nebandė išmušti jungimo sutarties sąlygų dėl studijų Klaipėdoje išsaugojimo ir naujų studijų krypčių Klaipėdoje atsiradimo? Tavo nekenčiamas Petrošius bent sugebėjo savo nuomonę pareikšti, kai liberalas Vaitkus tylėjo. Klaipėdos aukštojo mokslo likimas žymiai svarbiau nei fasado tvarkymo programa, ar žadamos parkavimo vietos (kurios pradėtos įrenginėti dae prieš rinkumus). Tačiau kaimietis liberalui Vaiktui svarbesnė prabangaus visureigio nuoma.

    Reply
    • Fui ...memelenderi ,

      Viską aš puikiai skiriu , tik tu viską liberaliai plaki į vieną . Jūreivystės MOKYKLA PATI sprendė su kuo nori jungtis ! Matyt geriau žino ? 🙂 O ligonines ” sujungė ” liberalus seimas su liberalia miesto taryba ! Ar kas klausė ko nori pačios ligoninės ? Skirtumo nesuvoki ? Kaip nesuvoki kokį klaipėdiečių turtą atidavėme ? Už kokį ” ačiū ” . Apie poliklinikas iš vis nieko nesupratai . Beviltiškas . o su tokiam jokie faktai ar argumentai neveikia …Pezi beleką ir tiek .

  8. O kas mane labiausiai stebino " sujungime "

    KODĖL klaipėdiečiai seimo nariai konservatorius Petrošius , o kito lyg Pocius pavardė , liberalai Gentvilai ir kiti liberalieji , kurie balsavo UŽ ” sujungimą ” ir jų balsais seimo daugumoje buvo priimtas sprendimas , NESIDERĖJO su SAM dėl klaipėdiečių atiduodamo turto į ….pvz . gauti eurų Senamiesčio ar Jūrininkų poliklinikoms ar Miesto poliklinikos rekonstrukcijai ? Prieš balsavo tik LVŽS Girskienė . Kodėl taip liberaliai politiškai niekšiškai buvo atiduotas klaipėdiečių biudžeto turtas ? 12 milijonų skirti galėjo Klaipėda , kokias kalbos apie lėšų švaistymą girdėjosi iš konservatoriaus Petrošiaus , o tada šast SAM atiduodame viską ? Ar kas nors skaičiavo kiek klaipėdiečiai atidavė ir ką gaus ? 33 ? Rimtai ? Liberalius už tokią patriotystę , niekinu . O dar save Klaipėdos patriotais vadina .

    Reply
  9. Ar čia buvo politikavimas ar tikrai pasiūlymas

    kurio klaipėdiečiai negalėjo anot „sveikatos ministro ” atsisakyti _____Ministras po susitikimų Vakarų Lietuvoje patikino, kad diskutuojant apie sveikatos apsaugos sistemos reformą „bandė pateikti pasiūlymą, kurio nebūtų galima atsisakyti“,

    Reply
  10. :))))

    KUL REKONSTRUOS ? 🙂 Negriaus ” sovietinio ” pastato , nestatys naujo , o rekonstruos ? Už kiek ? Lyg už 33 ” maišus eurų ” . Kaip SAM gali taip daryti su Klaipėdos patryyyyjotais ? Klaipėdos liberalai ir konservatoriai , ligoninių sujungimo iniciatoriai , užsiaimanuos 🙂 Ar taip petrošiniai ? Ar ne ? SAM taupyti ar ieškoti optimalaus varianto gali , nors turi milijardus eurų gauti , o Klaipėdos savivaldybė , kuri turi rūpintis visais klaipėdiečiais pacientais , o ne tik Jūrininkų poliklinikos , negali pastato rekonstruoti ? Gyventojai taip pat skatinami renovuoti savo būstus , o liberalieji sako : tai gėris , jų vertė išaugs .

    Reply
    • Nearvydas

      Politiniai šunys loja, karavanas juda ir tai džiugina.

    • Norim , kad miestas keistų savo veidą!

      Atsibodo politikavimas. Gerai , kad rekonstruos- vis mažiau sovietinių griuvenų. O dėl namų renovacijos- Klaipėdą lenkia rajonai. Ir ar gražiai atrodo nerenovuoti namai Taikos prospekte ir kitur, ar miestą puošia paveldosaugos objektai papuošti žaliais tinklais ir netvarkomi privatizuoti statiniai!

    • Apmatai

      Karavanas juda ryškiai ne ta kryptimi. O apmatai ką planavime reiškia? Planas? Pasiūlymas? Ar projektuotojai ne iš gatvės? Yra bent vieną ligoninę suprojektavę? Kokie bebūtų, bet vėl bandoma lipdyti prielipus.

    • Aš taip pat UŽ rekonstrukcijas

      tik kas tie 33 , jei klaipėdietis konservatorius , seimo narys , buvęs kandidatu į Klaipėdos merus A.Petrošius kalbėjo ______sveikatos apsaugos sistemos reformai ir šiam tikslui įgyvendinti numatytus beveik 800 mln. eurų per Ekonomikos gaivinimo ir atsparumo didinimo planą bei kitus Europos Sąjungos investicijų šaltinius. 

    • Tam norim , kad miestas keistų veidą ,

      tada kodėl rekonstruoti Miesto polikliniką yra blogai , o rekonstruoti KUL yra gerai ? Gerai ir daugiabučius renovuoti . Kodėl liberalieji ,senų pastatų rekonstrukcijoms, taiko dvigubus ” vertinimo ” standartus gerai – blogai ?

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Sveikata

Keisis Klaipėdos universiteto ligoninės struktūra

Klaipėdos universiteto ligoninės (KUL) dalininkai – Klaipėdos universitetas ir Sveikatos apsaugos ministerija – patvirtino naują šios gydymo įstaigos struktūrą ir ...
2024-05-02
Skaityti daugiau

Sveikata

Užkalkėjusias kraujagysles plės nauju metodu 

Klaipėdos universiteto ligoninėje (KUL) pradėtas taikyti naujas metodas užkalkėjusioms kraujagyslėms plėsti. Įstaiga įsigijo intravaskulinės litotripsijos aparatą, kuris bus pagalbininkas atkuriant ...
2024-04-29
Skaityti daugiau

Svarbu, Temos

Déjà vu: vėl kalbama apie mobingą ligoninėje (dar atnaujinta)

Valstybinė darbo inspekcija (VDI) pradėjo tyrimą dėl skundo, kad Klaipėdos universiteto ligoninėje (KUL) galimai vykdomas mobingas.  Šios įstaigos vadovas dr. ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This