Kodėl nuskendo Dangės skvero fontanas?

Miestas, Svarbu

Atsakymas į šį klausimą klaipėdiečiams kainuos 12 tūkstančių eurų – savivaldybė už tokią sumą nusipirko eksperto paslaugas Dangės skvero fontano užliejimo priežasčiai nustatyti. Atsakymas bus svarbus ir dėl galimų ginčų, kas turės sumokėti fontano remonto išlaidas.

Artūro Šulco nuotr.

Pagal sutartį su Klaipėdos savivaldybe UAB Vakarų regiono statybų konsultacinis biuras fontano užliejimo priežastį turi nustatyti per du mėnesius. Tačiau neatmetama galimybė, kad ekspertams reikės darbuotis ilgiau, todėl sutartis galioja iki kitų metų spalio.

Pernai pavasarį savivaldybė sudarė sutartį su UAB „Ecoservice“ dėl šio fontano priežiūros. Šiemet, rugpjūčio 6-ąją, šios bendrovės atstovas po liūties atidaręs techninės patalpos dangtį pamatė užtvindytą techninę patalpą (siurblinę). Kadangi per liūtį buvo apsemtas beveik visas skveras, „keliama prielaida, kad lietaus vanduo pateko (subėgo) pro nesandarų patalpos dangtį į fontano techninę patalpą ir ją užtvindė”. Vanduo buvo išpumpuotas, tačiau fontanas nuo to laiko nebeveikė.

UAB „Optika ir technologija”, įrengusi fontaną Dangės skvere, rugsėjo 9 d. nustatė, kad po liūties sugadinti jo automatikos ir valdymo skydas su fontano šokio programomis, informacinis LCD ekranas, drėgmės surinkėjas, audio garso aparatūra, vandens dezinfekavimo automatikos stotelė, automatinė vandens filtro plovimo sklendė, vandens lygio fontane reguliatorius, šviestuvai ir kita įranga.

Dangės skvero rekonstrukcija, įskaitant ir fontaną, savivaldybei kainavo beveik 11 milijonų eurų.  Iš pradžių buvo numatyta Dangės upės krantinės ir skvero rekonstrukcijai skirti 5,8 mln. eurų, tačiau mažiausią kainą konkurse pasiūlęs rangovas – UAB „Plungės lagūna” – nurodė darbus galėsianti atlikti už beveik du kartus didesnę sumą: daugiau kaip 10,7 mln. eurų.

Darbus pabrangino ir sprendimas iš senosios vietos „patraukti“ fontaną bei įrengti jį arčiau krantinių – tai mokesčių mokėtojams atsiėjo dar apie 230 tūkst. eurų. 

31 Comments

  1. Eglute

    Tik rekonstravo ir sugedo, kuo toliau tuo baisiau?

    Reply
  2. Danė

    O mes Danės g. gyventojai įsitikinę, kad bėda čia dėl to, kad tuometinis administracijos direktorius G. Neniškis yra inžinierinis beraštis ir tik dėl jam vienam žinomų priežasčių, paslėpė Danės g. supuvusios lietaus kanalizacijos rekonstrukcijos projektą, neskelbė rangos konkurso, nors ir buvo gavęs miesto Tarybos pavedimą . Dėl to semiami ir mūsų namų rūsiai ir Danės skveras nenudrenuojamas ir fontanų valdymo spinta sudegė ir muzikinio teatro rūsiuose siurbliai dirba pilnu pajėgumu.
    Ir čia STT turėtų ką paveikti, bet naujas Meras kažko ” delsia ” ar nespėja aiškintis, kaip ir dėl daugelio buvusios valdžios darbelių.

    Reply
    • Politologija

      Neniškis politologas. Dūdoriui Grubliauskui tiko. Kas ten iš jų išmanė lietaus kanalizaciją. O projektui matyt užsakymo nebuvo, tai ir nukišo į gilų stalčių. Dabar galės gasti ir tvarkyti visą gatvę. Nes kitaip nieko nebus.

  3. Viltė

    Kuo toliau ,tuo visi darbai prastėja. Kuo blogas buvo senas fontanas prie aptriušusių namų.Gėda ponui Grubliauskui,viską prašvilpė vėjais,gėda.

    Reply
  4. Anonimas

    juokiasi Klaipėdos voverės kokį ekspertą savivaldybė pasisamdė už 12 000 EUR fontano užsikimšimo priežasčiai išsiaiškinti. Blogai suprojektuoto vandens nutekėjimo konstatavimui reikės net 12 mėnesių laiko !!!!

    Reply
  5. Kodėl sugedo fontanas?

    Todėl, kad statė atgrubnagiai.Kodėl samdė atgrubnagius ? Todėl, kad savi, seniai žino kaip veikia sistema savivaldybė – verslas finansavimas, verslas – savivaldybė otkatai. Seniai visi viską žino, ir prokurorai ir teisėjai, bet veikia kuo puikiausiai. Net negirgžda.Todėl, kad laiku ir vietoje patepta

    Reply
  6. Expertas

    Man tai keista, kodėl toks turtas neapdraudžiamas. Draudimas turėtų padengti atstatymo kaštus, o po to tegu aiškinasi kas kaltas, ar stichija ar rangovai.

    Reply
  7. Marijus

    Žulikai statė, žulikai apmokėjo, žulikai priėmė. Žulikai tikrins… Apsimoka KLAIPĖDIEČIAI…..

    Reply
    • Pritariu

      dar pridėčiau, kad žulikai ir atkatus pasiėmė

  8. Anonimas

    Jeigu galima prieiti prie pinigų maišo ir likti nenubaustam , kodėl nepasinaudoti , gyvenimas žmogui duotas vieną kartą .

    Reply
  9. North central

    Šia apgailėtinas užsakomasis žurnalistas kažkodėl nutylėjo, kad galimai su buvusiais valdančiaisiais rangovas 69 pozoj tenkinosi. Varnas varnui akies nekerta, bet tas 12k jums urodai skersai gerklės atsistos, kai priežastis bus nustatyta.

    Reply
  10. Anonimas

    Kaip suprantu, „Garazu specai” sugebejo paskandinti net parkeli su fantanu …,(„miestui” kainavusi 10 000 000,Euru,vargsas neisgyveno ir pusmecio) !?
    Bet,bet ,matyt „nujausdami sviesia ateiti(nebaudziamumas gi) …”,dabar-tuoj-tuoj-neuzilgo- imsis, „garazo” po „lenino dykviete”(suprantama,jau uz
    20 000 000,Euru,”geri specai kainuoja” …) !?

    Reply
  11. Anonimas

    Na man čia galai nesueina:
    1. Kodėl taip įvyko ? – prasta statinio kokybė, blogas projektas ar užsakymo sąlygos.
    2. Koks garantinis laikotarpis ? gal jo nėra
    Kadangi statinys naujas tai viskas operatyviai turi būti ištaisyta, arba tarnybos padės tai padaryti.

    Reply
    • Anonimas

      Aiskintojau,nebevalygyk „tu konservu” …

  12. Faktas

    Vanduo užpylė konservų sąžinę.

    Reply
    • R

      O prie ko čia konservai?

    • Paaiškinu

      Čia buvo Klaipėdos konservų lesykla. Ir ne tik. Obektas garantinis- kam dar studijos?

  13. ek

    o kam reikėjo griauti senąjį fontaną, bent vienas veiktų, kai prisigalvojama nesamonių… toks jausmas , kad archtektai iš Kosmoso

    Reply
    • Anonimas

      ne architektai, o buvę miesto valdantieji ufonautai. Budinas ir Zulcas į projektavimo užduotis surašė tokius reikalavimus.

    • Pajūrio žmogus

      Tūkstantmečio mokykla ne Tauralaukyje-ar nežino tas komentatorius neklaipedietis..Juk Kretingos gatveje..

    • I am

      Taip, toje pačioje vietoje turėjo būti fontanas su indu, ne ant šaligatvio.

    • Anonimas

      senasis fontanas buvo gėris, kurio vandens čiurlenime galėjai pailsėti nuo miesto triukšmo. Dabartinis veikė tokiais intervalais, kad per tuos kelis metus praeinant nei karto neteko užtikti trikštančio vandens, o dabar naujas stebuklas dar ir užlūžo.

  14. Anonimas

    Kai po pigiai daroma tai ir po metų viskas byra. Kažin ar Klaipėdoje kasnors kokybiškai daroma.

    Reply
    • Klaipėdietis

      Kokybiškai nieko nedaro,bet kainos ne po pigiai o kosminės.Dauguma darbų pabrangsta dvigubai ar net trigubai.

    • Anonimas

      Jeigu tamstai pigu tie keli vandens myžtukai už 10 000000 tai aš neįsivaizduoju kiek kainuotų normalus kelių kaskadų fontanas su šviesos muzika .

  15. Liberalus cinizmas ...

    Ir kas pašvaistė klaipėdiečių eurus ? Ar ne tie patys liberalai ? Kokybė jiems dzin ? Ką prie liberaliųjų pastatė be broko ? Ponas liberalas Šulcas 2011- 2019 vicemeras . Liberalas Budinas , liberalusis Neniškis – administracijos direktoriai . Liberalas , liberalusis – meras Grubliauskas . Tarybos daugumos liberalios , o buvusioji kartu su konservatoriais . Kiek klaipėdiečiams kainavo jų valdymas, o dabar brokų taisymai ? Ir dar drįsta „rėkti ” ant naujai išrinktųjų ? Kur ta ” labiau išsilavinusi ” liberaliųjų dalis ? Bjauru.

    Reply
    • ek

      Būtent… dar ta Stebuklingai Brangi tūkstanmečio Mokykla Tauralaukyje, už kurios sumą būtų buvę galima pastatyti kelias paprastesnes…

  16. Daug ką Dangės skvere reikia taisyti.

    Kada iš skvero nukels juodas urnas ir pastatys suolelius?
    Be to, reikia atstatyti senąjį puikųjį fontaną.
    Paspirtukininkai ir dviratininkai neturi važiuoti centriniu taku, nes tai skveras, o ne gatvės važiuojamoji dalis.

    Reply
    • Kaimynas

      Ar yra tvarka ar taisylės kur laikyti ir kaip bolto el.paspirtukus mieste. Miesto tvarkytojai susiduria su išmėtytais paspirtukais net žiemos laiku. Jie kelia daug problemų mieste. Pradedant nuo trukdymo iki saugaus eismo. PVZ Paryžius išvis uždraudė juos…

    • Julius

      Draudimas – pats prasčiausias sprendimas – skatina automobilių naudojimą ir nemokina piliečių gyventi tarpusavyje pagarbiai vieni kitiems.

  17. Ignas

    Šauniai pinigai švaistyti.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas

Ieškoma recepto chaotiškai Tauralaukio plėtrai suvaldyti

„Šių urbanizuojamų teritorijų plėtra vyksta chaotiškai, pagal individualių sklypų savininkų norus, neatsižvelgiant į ilgalaikius besiformuojančių kvartalų socialinius, inžinerinius ir kitus ...
2024-04-28
Skaityti daugiau

Transportas

Savivaldybė imasi viešojo transporto konkursų

Klaipėdos savivaldybė paskelbė perkanti „keleivių vežimo reguliariaisiais reisais pagal nustatytą maršrutą Nr. 46 paslaugas”, nors anksčiau tokius viešuosius prikimus organizuodavo ...
2024-04-27
Skaityti daugiau

Politika, Svarbu

Per opozicijos valandą - karšti klausimai  ir rusiškas keiksmas

Per jau antrąją šios kadencijos Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos opozicijos valandą ketvirtadienį svarstant, ar reikia daryti pietų pertrauką, iš posėdžių ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This