Policija: nuteistieji bus pristatyti į įkalinimo vietą (papildyta)

ELTA

Gytis Pankūnas (ELTA)
2023-11-24

Komentarų: 0

Nors Eligijus Masiulis teigė prašysiąs stabdyti Apeliacinio teismo vykdymą, policija praneša jau gavusi Apeliacinio teismo sprendimą vadinamojoje „MG Baltic“ politinės korupcijos byloje. Kaip teigė policijos atstovas Ramūnas Matonis, su nuteistaisiais laisvės atėmimo bausme Eligijumi Masiuliu, Raimondui Kurlianskiu ir Vytautu Gapšiu sutarta, kad jie atvyks į policijos įstaigas ir iš ten bus pristatyti į įkalinimo įstaigą.

„Su jais susisiekta ir sutarta, kad šiandien visi atvyks į policijos įstaigas pagal gyvenamąsias vietas, – Eltai patvirtino Policijos departamento atstovas spaudai R. Matonis. – Asmenims atvykus į policijos įstaigas, policijos pareigūnai juos pristatys į įkalinimo įstaigą“.

R. Kurlianskio advokatas Giedrius Danėlius Eltai teigė, kad jo ginamasis LAT prašys stabdyti laisvės atėmimo bausmės vykdymą iki kol kasacinis teismas priims galutinį sprendimą byloje. Tokį prašymą jau yra pateikęs laisvės atėmimo bausme nuteistas V. Gapšys.

Papildyta

Į policijos įstaigą Klaipėdoje dėl bausmės atlikimo atvykęs nuteistas buvęs Liberalų sąjūdžio lyderis E. Masiulis tvirtino tikintis, kad Lietuvos Aukščiausiasis Teismas (LAT) priims jam palankų sprendimą.

„Ar ji gali būti gera [nuotaika]. Aišku, kad ne. Žmogiškąja prasme yra sunku. Bet lengvas kelias yra ne mūsų kelias. Atlikinėdamas bausmę, lauksiu Aukščiausiojo Teismo sprendimo ir manau, kad čia nėra pabaiga, o Aukščiausiojo Teismo sprendimas bus palankus“, – žurnalistams Klaipėdoje penktadienį sakė E. Masiulis.

Jis teigė, kad kasacinis skundas LAT dar nėra pateiktas. Pasak E. Masiulio, atsižvelgiant į tai, kad byla yra didelės apimties, skundo paruošimui reikės daugiau laiko.

Į policiją atvykęs nuteistasis su savimi teigė pasiėmęs rūbus, kelias knygas.

„Aš pirmą kartą susiduriu su tokia situacija. Aš nežinau, aš nusiteikęs vykdyti viską taip, kaip pasakyta. Tiesa, norėjau pataupyti policijos kurą, sakiau, kad galiu ir pats prisistatyti ten, kur reikia, bet sako, kad tokia tvarka ir yra, – sakė jis. – Visa ši byla jau aštunti metai yra tokia su politikos prieskoniais“.

Kopijuoti, platinti, skelbti ELTA turinį be ELTA raštiško sutikimo draudžiama

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

ELTA

Eligijus Masiulis: ilgas teisminis procesas jau savaime žmogui yra bausmė

Lietuvos Aukščiausiasis Teismas (LAT) pirmadienį toliau nagrinėjo nuteistųjų vadinamojoje „MG Baltic“ politinės korupcijos byloje kasacinius skundus. Buvęs Liberalų sąjūdžio lyderis ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

ELTA

Aukščiausiasis Teismas atvertė „MG Baltic“ politinės korupcijos bylą

Lietuvos Aukščiausiasis Teismas (LAT) trečiadienį pradėjo nagrinėti kasacinius skundus vadinamojoje „MG Baltic“ politinės korupcijos byloje. LAT pradėjus posėdį, vienas iš ...
2024-04-10
Skaityti daugiau

ELTA

Eligijus Masiulis: „Teisėjai galėjo būti šališki"

Vadinamojoje „MG Baltic“ politinės korupcijos byloje nuteisti buvęs Liberalų sąjūdžio lyderis Eligijus Masiulis ir parlamentaras Vytautas Gapšys mano, kad buvo ...
2024-04-06
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This