10 000 naujų parkavimo vietų idėja nuknabo*

Spyglys

Spyglys
2023-12-15

Komentarų: 23

„Bus įrengta 7000 naujų parkavimo vietų”, – truputį tylesnius balsu nei įprastai mūsų miestelio Kultūros, švietimo ir sporto komitetui pranešė vyriausia strategė Indrė Butenienė, pristatydama Klaipėdos savivaldybės strateginio 2024-2026 metų veiklos plano projektą. Ir jau nebežadama, kad tos vietos bus įrengtos būtent pietinėje miesto dalyje.

Anksčiau atsakinėdama į klausimą, kaip bus įgyvendintas naujos valdžios prioritetas „Automobilių stovėjimo vietų plėtra daugiabučių gyvenamųjų namų kvartaluose”, Indrė teigė, kad tikslas įrengti 10 000 parkavimo vietų yra „ypatingai didelė ambicija”.

Tai va, sako Spyglys, nulinko neva didelė liepa šalia daugiabučių, nuknabo mero nosis, pražliugo, praskydo pažadai. Ir čia – tik pradžia.

Ir Spyglio moralas: pažadėjai – patiešijai, netesėjai – sugriešijai. Laikas išpažinčiai dėl to nuknabimo. Arba pas daktarą.

*Šios rubrikos nerekomenduojama skaityti susipykusiems su humoro jausmu ar stokojantiems fantazijos, nes nieko rimto čia tikrai nerasite, Spyglio humoras iš viso yra sunkiai suprantamas, lėkštas, juodas ir kandus. Rimtų dalykų ieškokite visose kitose „Atviros Klaipėdos” rubrikose.

23 Comments

  1. Anonimas

    KVMT kovo mėn. planuoja grįžti į savo renovuotą pastatą su pastatyta nauja sale po 4 metų ,, kampininkystės” įvairiose miesto įstaigų patalpose, net paskelbta Muzikinio Teatro atidarymo koncerto data!!!
    Ir per tuos 4 metus parkavimo klausimas praktiškai nepajudėjo iš mirties taško, nors logiškai mąstant, parkavimo aikštelės atidarymas turėtų įvykti kiek anksčiau, nei KVMT galą koncertas. Tai ką kai kas veikė tuos 4 metus? Mes , eiliniai mirtingieji tiesiog mokesčių mokėtojai už tokį darbą nebūtumę gavę algos nei už vieną mėnesį.

    Reply
    • Anonimas

      Teatre vien darbuotojų yra apie 230, dalis jų turi turėti parkavimosi vietas. O teatro žiūrovai?! Gal galvojate, kad jie visi autobusais į spektaklius važiuos?! ? Renginiuose lankosi ne tik miestelėnai, bet ir aplinkinių miestų ir gyvenviečių žmonės.
      Toks neatsakingas elgesys ir požiūris į miesto planavimą, tvarkymą yra nesuvokiamas, nusikalstamas ir piktybinis.
      Ir prie ko čia naujas meras su savo tik maždaug pusmečio kadencija?!
      Klaipėda yra tikrai tokio dydžio, kad ją būtų galima nesunkiai sutvarkyti ir padaryti patrauklią ir patogią ne tik miestelėnams , bet ir jos svečiams, bet tai ne… TINGINYSTĖ, AMBICIJOS, SAVI INTERESAI, NEKOMPETENCIJA IR T.T.

    • Gėda savivaldybės klerkams ir tarybos nariams.

      Pritariu. Per 5 metus sugebėta renovuoti ir pastatyti Muzikinį teatrą. Gėda savivaldybės klerkams ir Tarybos nariams, nesugebėjuisme įvykdyti pasirašytos sutarties su Muzikiniu teatru dėl skirtų vietų požeminėje aikštelėje. nežinia kaip bus, kai teatras bus atidarytas, kur lankytojai parkuos mašinas, turbūt Danės skvere ant vejos. O didesnės miesto gėdos kaip Atgimimo aikštė – nėra. Kokius savus interesus sprendžia ,,gerbiamieji” neaišku. Bet aiškštės klausimas per 5 metus nejuda iš vietos.

  2. Netinkamas sprendimasveja

    Atgimimo aikste zada uz 20 000 000 tvarkyti su 200 stovejimo pozemine stovejimo aikstele. Uz tokius pinigus Klaipedos kiemuose galima irengti apie 26 000 automobiliu stovejimo vietu . Ar yra skirtumas ?!

    Reply
  3. Vava

    Tegul pabaigia Vitės rajone tvarkyti kiemus,o tai pradėjo ir paliko nebaigtą, užmigo žiemos miegu.

    Reply
    • Anonimas

      Teisingai!

  4. Marijus

    Nu onkas naujo? Eilinis pliurpalas. Senai praėjo tie laikai, kai belenkokio „tautos vado” duotas žodis ką nors reiškė… O pietinė dalis miesto tai jau kaip ir getas patapo. Valdžios nieks ten negyvena… Užtat kokia žodinė tryda apie rūpestį miestiečių gerove… Mentai naktimis šarinasi – planą baudų damušinėja. Dienom jų nėr – nes tuščia mašinų (tik ukraincų savaitėm stovi) – visi darbuos – reik gi mylimą miesto valdžią mokesčiais išlaikyti…

    Reply
  5. Blin

    Būtų meras konservas viskas būtu gerai , o dabar ….

    Reply
    • Dzin

      Kaune buvo. Jau tuos bus dešimt metu kai po ju miestas atsakinėti reik.

    • to Blin

      tai buvo tris kadencijas puskonservis,ir ką gero nuveikė???Baseinu kiaurų pristatė,mokyklu nebaigtų,ir miesto infrastruktūra supartalino,nes čia geri otkatai ėjo.

  6. Pažadai dar gali pasikeisti

    Laukiam kada likusias gatves kaip prie Dangės paversit mokamomis ir būsi kaip garažą išsinuomojęs prie savo daugiabučio

    Reply
  7. Česlovas

    Mano nuomone ir gyventojai prisidėtų pinigais, jei kiekvienas turėtų savo pastovią parkavimo vietą su užraktu.

    Reply
    • Česlovai

      Manau,kad ir dabar prisidėje kokius 8 gabalus€ ,jūs galite isigyti kieme savo personaline stovėjimo vieta,kaip ir dabar pastatytu naujų namų Baltijos pr. Kitas klausimas,ar jūs pasiruošes tiek prisidėt.

  8. Tai kad gyventojų mažėja

    Tai ir vietu reikia mažiau

    Reply
  9. Kestas

    Aš nesuprantu, kokias nuoskaudas jaučia šito portalo redaktorius dabartinei valdžiai. Kas antras portalo straipsnis yra apie tai, kokia bloga Klaipėdos valdžia. Nemačiau nei vieno straipsnio, kuriame būtų aprašoma kažkas gero, o gero tikrai yra padaryta. Siūlau redaktoriui nuryti tą gumulą del pralaimėtų rinkimų, ir būti pozityvesniam, nes portalas po truputi tampa bėdų turgumi ir tampa visiškai nebeįdomus.

    Reply
    • Jonas

      Pritariu 100 procentų Jūsų išsakytai minčiai. pastebėjau, kad šis dienraštis rašo kažkokį brėdą, anksčiau maniau, kad pagaliau atsirado tie, kas rašys tiesą, bet kur tau. Išeitų, kad kas moka, tam šoka.

    • Anonimas

      O ka gero padare? Kiek maciau tai is vis nieko nedaro tik kalba ir zada

    • Martynas Vainorius

      Mielieji viską žinantys komentatoriai. Na niekaip nesuprantu, kam gi jūs gadinatės savo nervus ir sveikatą bei skaitote visą netiesą, kurią AK skleidžia apie nuostabiąją naująja valdžia. Gi yra mūsų miestelyje leidinių, kurie ir už pinigus, ir šiaip gal iš idėjos tapo ir skelbia rožinius paveikslus – eikite ir grožėkitės, saugokite savo sveikatą, juk ji pats brangiausias turtas.

      Taip pat manyčiau, kad vienam iš jūsų reikėtų regėjimą pasitikrinti – įdedame visus nuostabiosios miesto valdžios pranešimus spaudai, kuriuos siunčia, kai kuriuos ir patys susirandame. Taip va vakar nutiko su žaliosiomis rodyklėmis. Galėčiau vardinti ir vardinti, bet kur tau, nesimato gi…

      Kadangi rinkimuos nedalyvavau nei aš, nei artimieji, tai neįsivaizduoju kaip gi juos galėjau pralaimėti?

      Na ir pabaigai apie tradicinius moka-šoka. Suprantu, kad tikriausiai turite patirties, kaip galima nusipikrti kai kuriuos kolegas, tai manot, kad ir visi kiti tokie. Čia oficialius, VRK deklaruotas sąrašas, kas mus nusipirko: https://www.atviraklaipeda.lt/2023/04/26/kokie-politikai-nusipirko-atvira-klaipeda/ O jei tikrai žinot kas man vokeliu, degtinės dėžute ar į kišenę įdėjo, tai juk miestas mažas – ateikit kartu su ta persona, iškart abiems atiduosiu visas AK dalis, galėsit patys rašyt ką norit. Pavyzdžiui, labai gražiai apie naująją miesto valdžią.

    • Kęstas

      Martynai, apie kažkokius papirkimus jokio komentaro nebuvo. Kodėl Jūs teisinatės?

    • Martynas Vainorius

      Ponas Kęstai, atsakiau iškart į du komentarus, ne tik į jūsiškį. Aname buvo parašyta: „Išeitų, kad kas moka, tam šoka”. Ir nesiteisinu, tiesiog visada bandau atsakyti tiems, kurie turi vienokių ar kitokių pareiškimų, pastebėjimų asmeniškai man ar bendrai AK.

    • Kestui

      Tai kad meras per daug prisižadėjo. Dabar AK primena duotus pažadus. Nereik pykti.

    • Kas blogai?

      Kas blogai? Nenupirktas portalas, todėl ir rašo apie miesto skaudulius. Daug kam nepatinka. O užsakomaisiais straipsniais kaip gerai dirba gali pasigirti bet kas. Kiti portalai pilni tokių straipsnių ,,Kokie mes faini ir pūkuoti”.

  10. Zebras

    Na šiaip 7000 vietų yra laaaabaaaai daug. Seku savivaldybės planus, per praėjusią kadenciją per visą miestą, su didžiausiom ES investicijomis į Rumpiškės kvartalus buvo vos ne vos apie 2000 vietų išstenėtų ir dar tuoj pat apmokestintų parkavimo mokesčiais. Taigi, Spygly, nereikia taip ironizuot, jūsiškiai lūzeriais atrodo 🙂

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Savivaldybė engia moteris*

Nors Klaipėdos miesto savivaldybėje moterų dirba kelis kartus daugiau nei vyrų, jos yra engiamos: statistika skelbia, kad jos vidutiniškai uždirba ...
2024-04-30
Skaityti daugiau

Spyglys

Ar savivaldybė paseks teatro pavydžiu?*

Spyglys, jau aprašęs, kaip Klaipėdos muzikinis teatro pastatas anksčiau laiko buvo atidarytas tam, kad gražiai poniutės ir ponuliai galėtų demonstruotis, ...
2024-04-29
Skaityti daugiau

Spyglys

Pirtį reikėjo perduoti vaistininkams, o ne teismų vanojamam šoferiui*

„Gal galima būtų sujungti vaistines su pirtimi”, – šaipėsi Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos narys Artūras Razbadauskas ketvirtadienį vykusio Klaipėdos valdžios ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This