Prokuratūra prašo naikinti Remigijaus Žemaitaičio teisinę neliečiamybę

Kriminalai ir nelaimės

Lietuvos Respublikos generalinė prokurorė Nida Grunskienė antradienį kreipėsi į Seimą dėl Seimo nario Remigijaus Žemaitaičio, buvusio kandidato į Klaipėdos merus, teisinės neliečiamybės panaikinimo.

Remigijus Žemaitaitis. Martyno Vainoriaus nuotr.

Prokuratūros pranešime teigiama, jog šiuo metu turimi duomenys leidžia pagrįstai manyti, kad Remigijus Žemaitaitis galimai padarė Baudžiamojo kodekso 170 straipsnio 2 dalyje numatytą tęstinį nusikaltimą: 2023 m. gegužės ir birželio mėnesiais asmeninėje paskyroje socialiniame tinkle „Facebook“ skelbė antisemitinius tekstus, kuriuose viešai tyčiojosi, niekino ir skatino neapykantą žydų tautybės žmonių atžvilgiu.

Lietuvos Respublikos baudžiamojo proceso kodekse įtvirtinta, kad nusikalstamą veiką padariusiam asmeniui, kuris baudžiamojon atsakomybėn gali būti patrauktas tik kompetentingos institucijos leidimu, baudžiamasis procesas pradedamas, tačiau jam negali būti surašytas pranešimas apie įtarimą, jis negali būti apklausiamas kaip įtariamasis ar pripažįstamas įtariamuoju, negali būti suimamas ar kitaip suvaržoma jo laisvė.

Atsižvelgiant į tai, R. Žemaitaitis šio ikiteisminio tyrimo metu buvo apklaustas kaip liudytojas, kuris gali duoti parodymus apie savo paties galimai padarytą nusikalstamą veiką. Šiuo metu visi galimi ir nedraudžiami proceso veiksmai su R. Žemaitaičiu yra atlikti.

Tolesnis baudžiamasis procesas Seimo nario R. Žemaitaičio atžvilgiu nėra galimas, negavus Seimo sutikimo patraukti šį Seimo narį baudžiamojon atsakomybėn, jį suimti ar kitaip suvaržyti jo laisvę, pažymima prokuratūros pranešime. 

INFORMACIJA

Šiuo metu Klaipėdos miesto taryboje yra 7 buvusios R. Žemaitaičio partijos „Laisvė ir teisingumas“ nariai, kurie kartu su mero Arvydo Vaitkaus politinio komiteto „Ištikimi Klaipėdai”, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos bei Lietuvos socialdemokratų partijos nariais sudaro valdančiąją daugumą. Vėliau R. Žemaitaitis pasiskelbė įkūręs naują partiją „Nemuno aušra”.

1 Comment

  1. niekinga

    bandyti susikrauti politinį kapitalą rašinėjant tokiomis temomis…

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Unikali urbanistinė istorija

Klaipėdos statybos objektas Nr. 1: didžiulės taršos, aistrų ir neatsakytų klausimų istorija V 

„Atvira Klaipėda“ cikle „Urbanistiniai jubiliejai” baigia pasakoti apie Klaipėdos naftos terminalo raidą ir jo įtaką miestui. Paskutinėje tam skirto rašinių ...
2024-04-27
Skaityti daugiau

ELTA

Remigijus Žemaitaitis neskundė jam nepalankaus Klaipėdos teismo sprendimo

Į Klaipėdos merus kandidatavęs, dabar prezidento posto siekiantis Seimo narys Remigijus Žemaitaitis neskundė jam nepalankios teismo nutarties dėl jo paskelbtos ...
2024-04-27
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Remigijui Žemaitaičiui - ir baudžiamoji atsakomybė

Vilniaus apygardos prokuratūra praneša penktadienį baigusi ikiteisminį tyrimą, kuriame Seimo nariui Remigijui Žemaitaičiui pareikšti įtarimai dėl neapykantos skatinimo bei kurstymo ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This