Klaipėdiečiams siunčiami rinkliavos už atliekų tvarkymą mokestiniai pranešimai

Miestas

Klaipėdos miesto daugiabučių namų gyventojams ir verslo įmonėms nuo sausio 18 dienos pašto laiškais siunčiami ir savitarnos svetainėje https://mano.kratc.lt patalpinti mokestiniai pranešimai už atliekų tvarkymą 2024 m. Individualių valdų savininkai mokestinių pranešimų sulauks vėliau – vasario viduryje.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Klaipėdos miesto savivaldybės Tarybos sprendimu nuo 2024 m. sausio 1 d. mokestis už atliekų tvarkymą Klaipėdoje didėja. Rinkliavos dydžiai Klaipėdos mieste nebuvo keisti nuo 2015 m. Teigiama, kad  uostamiestyje šis mokestis ir po padidinimo išlieka vienas mažiausių šalyje.

Taip pat dėl pakeistų Klaipėdos miesto savivaldybės komunalinių atliekų tvarkymo taisyklių klaipėdiečių laukia šie pagrindiniai pokyčiai:

• šį pavasarį į konteinerius su rudu dangčiu pradėsime rūšiuoti maisto atliekas (nuo gegužės 1 d. iki rugsėjo 30 d. bus išvežama kas savaitę; nuo spalio 1 d. iki balandžio 30 d. – kas dvi savaites);

• daugiabučio namo administratoriaus prašymu didžiųjų atliekų surinkimo konteinerius nemokamai bus galima užsakyti 2 kartus per metus;

• iš individualių namų buitinės atliekos bus išvežamos rečiau (kas dvi savaites);

• 10 mėnesių per metus žaliosios atliekos bus surenkamos kiekvieną savaitę. Vasarį ir kovą – kartą per mėnesį;

• individualių namų savininkams atliekų tvarkymui privalomi 4 konteineriai: buitinių; maisto atliekų; stiklo; kartono – plastiko – metalo pakuotėms.

Kartu su pranešimais laiškuose klaipėdiečiams įdėtas lankstinukas – instrukcija, kaip reikės rūšiuoti maisto atliekas. Informaciją apie atliekų rūšiavimą galima rasti ir https://www.kratc.lt/atlieku-tvarkymo-vadovas/.

Besinaudojantys savitarnos svetaine https://mano.kratc.lt nuo šių metų susimokėti rinkliavą gali tiesiogiai iš savo paskyros. Daugiau informacijos https://www.kratc.lt/e-savitarna/.

Kilus klausimams dėl rinkliavos mokesčio galima kreipkitės el. paštu rinkliava@kratc.lt. Atliekų išvežimo klausimais reikia kreiptis el. paštu kokybe@kratc.lt. Informacija teikiama ir telefonu 8 800 13 344.

11 Comments

  1. Laukiu kada pasikeis. Kuri valdžia pajudins šį širšių lizdą?

    Mane pribloškė mokestinis kvitas su ženkliai padidėjusia suma ir eilute „pastovioji dalis”. Tad nepriklausomai kiek bus šiukšlių darbuotojų išlaikymo išlaidos garantuotos su padidinimo galimybe.
    Klaisima kada mokėsime už konkrečią suteiktą paslaugą o ne dykaduonių gausinimą? Suprantu ,kad ketvirtadalis sumos gali būti pastovi dalis, o likusi už suteiktą kokybišką paslaugą.

    Reply
  2. Dalbajobai

    kitaip nepavadinsi naujų tvarkų kūrėjus. Atvežė konteinerį maisto atliekoms su kažkokiu kibiriuku viduje…., baisu, todėl kaip mesiu viską į bendrą, durneliai………

    Reply
  3. Anonimas

    Buitines atliekas isveza,o ne tvarko.Tai,mes,ir turime moketi uz isvezima.Kam aktualu is atlieku gauti nauda ,naudos gavejas lai susimoka ???
    Pvz.iš individualių namų buitinės atliekos bus išvežamos rečiau (kas dvi savaites);O kodel ne kas menesi,ar buvo vykdoma apklausa?Jei vaziavimu skaicius sumazetu,turejo atpigti isvezimas,o jis,ISVEZIMAS, pabrango !?Cirkai,o gal afioros !!!???

    Reply
  4. Neabejingas

    Mokestiniai pranešimai siunčiami laiku. O kodėl tada su gyventojais visai nebuvo derinamos pusiau požeminių konteinerių įrengimo vietos tik Klaipėdos mieste, neskaičiuojamas jų tūris pagal gyventojų skaičių! Iki pat šiol neaišku, kaip KRATC užtikrina vidinių maišų dezinfekciją. Kas, kaip dažnai naikins graužikus, muses, kvapus atsiradusius būtent dėl šių naujų atliekų šalinimo aikštelių? Tikriausiai, savivaldybės gamtos aplinkosaugos skyrius. Kas atsakys už padarytą žalą gamtai? Europos sąjungos lėšos šiam projektui panaudotos prastai. Gal atsiras žmonių, galinčių pamatuoti šio projekto poveikį žmonių gyvenamajai aplinkai, gamtai. Kviečiame nuo pavasario mokslininkus ir studentus pradėti mokslinį tyrimą šia tema, o politikus pradėti naujų nebe supaprastintų gamtosaugos įstatymų kūrimą!

    Reply
  5. Vietinė

    Nepaliauju stebėtis- kas „kūrė” konteinerius? Popieriui sumesti anga ploniems laikraščiams. Konteinerių dangčiai vos pakeliami, tokie sunkūs. Vaiko nepasiųsi bent tokį šeimos darbelį atlikti. Ir nepasiekiami tiek vaikui, tiek neįgaliam ar silpnesniam. Įdomi situacija Viršutinės g /Smilties pylimo g porinių numerių gyventojamas- su šiukšlių maišais kirsk važiuojamas gatves- Smilties pylimo arba Sportininkų. Kurią pasirinktumėte? Nes numatytąją aikštelę užgrobė, apsitvėrė, įsirengė parkingą veltėdžių ir girtuoklių nakvynės namai

    Reply
  6. Blaivus

    Jei as isrusiuoju, tai uz gautas atskirtas medžiagas turiu gauti pajamas, kaip spaliukai pries n metu, kurie atitempdavo makalatura….

    Reply
  7. Marijus

    Šūdžiai daugiabučių kiemuose konteinerių pristatė, o juos ištuštinti mėnesiais „pamiršta”..

    Reply
  8. Močiutė

    Butai turi dar mažiau vietos. Kaip sulaikyti tuos kvapus, kai nauji butai neturi net sandėliuko. Jau keliamos nuotraukos internete, kaip kažkiek šiukšlių dėžių „paversti” interjero detale…. apgailėtina. Visas vargas žmogui, o pinigai, beje, smarkiai padidėję, verslui..

    Reply
    • Anonimas

      Taip! Bloga darosi nuo tų nuolatinių nesąmonių

  9. Kęstutis

    Konteinerių skaičius individualių namų gyventojams didėja iki neapibrėžiamo skaičiaus. Kada bus pabaiga nėra aišku. Investavus į konteinerių aptvarus dizaino tikslu gyventojas nėra garantuotas , kad po kiek tai laiko atsiras dar vienas , du ar daugiau konteinerių. Sklypai mieste nedideli. O ir plotas privatus. Savivaldybė nustatydama atliekų tvarkymo taisykles ne visada pagalvoja apie individualių namų, ypač kotedžų gyventojų situaciją. Pavyzdžiui kai kuriuose miestuose yra tvarka , kad į konteinerį dedamas maišas. Tada konteineriu kiekis būtų mažesnis. Buvo taip ir Klaipėdoje . Maišo neliko. Vienu konteineriu daugiau. Kodėl?

    Reply
    • Pritariu

      Šventa tiesa

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Aplinkosauga

Neteisingai rūšiuojantys atliekas gali sulaukti baudų 

Klaipėdos savivaldybės viešosios tvarkos skyriaus ir Klaipėdos regiono atliekų tvarkymo centro (KRATC) inspektoriai pradėjo aplinkosauginius reidus – tikrinama, ar klaipėdiečiai ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

Aplinkosauga, Svarbu

Klaipėda pagaliau pradeda rūšiuoti maisto atliekas

Vėluodama keturis mėnesius Klaipėda pradeda maisto atliekų rūšiavimą – antradienį surengta oficiali tam skirta šalia Dumpių sąvartyno pastatytos linijos atidarymo ...
2024-04-02
Skaityti daugiau

Konsultacijos

Pažymų dėl nenaudoto NT laukia iki kovo pabaigos

Klaipėdos regiono atliekų tvarkymo centras (KRATC) primena, kad uostamiesčio vietinės rinkliavos mokėtojas, praėjusiais metais nenaudojęs nekilnojamojo turto, gali nemokėti rinkliavos ...
2024-03-25
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This