Kvies Verdenės Monikos Valkiūnaitės „Savanos“

Kultūra

Vasario 21 d., trečiadienį, 17.30 val. Klaipėdos apskrities Ievos Simonaitytės viešosios bibliotekos Baltojoje galerijoje atidaroma Vilniuje gyvenančios Verdenės Monikos Valkiūnaitės tapybos darbų paroda „Savanos“.

Ekspozicijoje – spalvingos, tamsą ryškiu spinduliu skrodžiančios drobės. Autorė į šį optimistišką pasaulį kviečia visus, kurie ilgisi saulės ir šilumos, vaikiškai nekalto ir gal kiek naivoko buvimo. Ekspozicijoje – 30 ciklo „Savanos“ kūrinių, sukurtų per pastaruosius dvejus metus. Šiuos savo kūrinius V. M. Valkiūnaitė jau pristatė Vilniuje ir Tartu (Estija). Klaipėdoje jos paroda veiks iki balandžio 20 d.

„Pirmoji savanų ciklo užuomazga pasirodė 2020 metais, antrojo karantino metu, gyvenant su draugais vienkiemyje. Užsnigti, įkalinti ir atskirti tarp nepravažiuojamų kelių ir vyriausybės judėjimo ribojimų, pradėjome vesti dailininko dienoraštį, kuriame vaizdavome gyvūnus, ilgainiui nubloškusius į tolių ir vaikystės ilgesį. Daug galvojau apie Afriką, apie tai, jog niekada ten nebuvau, jog ten viskas turėtų būti visiškai kitaip nei Lietuvoje, kurioje vien pusnys ir šaltis, kartais po langais prabėganti ta pati lapė”, – pasakojo parodos autorė.

Jos teigimu, ji ciklo paveiksluose vaizduojamos savanos bei gyvūnų nenorėjusi tiksliai atkartoti, o vienintelis noras buvęs atskleisti santykį su niekaip nesibaigiančia vaikyste, nuolat tūnančia pasąmonėje tiksliai neapibrėžtais pavidalais.

INFORMACIJA

Verdenė Monika Valkiūnaitė (g. 1994). 2017–2018 m. Vilniaus dailės akademijoje, Monumentaliosios tapybos ir scenografijos katedroje, studijavo scenografiją (bakalauro pakopos studijos). 2018 m. pagal mainų programą scenografiją studijavo akademijoje Vienoje („Die Angewandte“, Universität für angewandte Kunst). Grįžusi tęsė studijas Vilniaus dailės akademijos Monumentaliosios tapybos ir scenografijos katedroje ir 2021 m. įgijo scenografijos magistro diplomą. 2018 m. kūrė scenografijas Kretingos vaikų ir jaunimo teatro–studijos „Atžalynas“ spektakliams, 2019 ir 2021 m. – Klaipėdos lėlių teatro pastatymams. Nuo 2015 m. dalyvauja grupinėse parodose, surengė septynias personalines parodas. Gyvena ir dirba Vilniuje.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kultūra

Klaipėdos lėlių teatre - „popierinė" premjera

Birželio 15-ąją, šeštadienį, 12 val., Klaipėdos lėlių teatras lauks žiūrovų premjeriniame spektaklyje „Namai“ ir kvies kartu panagrinėti, koks reikalingas yra žmogui ...
2019-06-12
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This