Davė tylos įžadus ar privertė užsičiaupti?*

Spyglys

Spyglys
2024-02-21

Komentarų: 15

Spyglys yra didžiai sunerimęs dėl didžiausio mūsų miestelio kultūros šviesulio – vicemerės, vienos iš daug žadančios „Nemuno aušros“ lyderių Linos Šukytės-Korsakės.

Po to, kai ši Klaipėdos kultūrinės politikos lyderė ištransliavo per LRT nerealų performansą, o vėliau dar pažėrė perlų apie užsidariusį eurų kraniuką, stojo nejauki tyla. Negana to, kad pati ištrynė ar buvo paraginta ištrinti tą monumentalų kūrinį apie kraniuką, vicemerė jau nė žodžio neištarė, kai Kultūros infrastruktūros centro atstovai pasikvietė į Karališkąjį paštą pasikalbėti apie šio objekto likimą. Viską už ją tada aiškino Algirdas Kamarauskas, lyg čia būtų koks viadukas, o ne kultūrinis objektas.

Spyglio nerimas pasiekė apogėjų, kai jis paskaitė, jog pirmajam Klaipėdos kultūros ir meno politikos formavimo darbo grupės, kurios pirmininkė yra gerbiama Lina, posėdžiui „dirigavo“ meras, o ji nei atsakinėjo į klausimus, nei išsakė kokią nors savo poziciją.

Tai štai kur klausimas dabar – ar vicemerė seka savo partinio sąrašo kolegės, žymiosios barmenės Monikos pėdomis ir davė tylėjimo įžadus, ar visgi ir ji gavo atitinkamą nurodymą patylėti bei kaip nemažai kitų perspektyvių veikėjų atsidūrė po žymiausio mūsų miestelio kultūros eksperto, Spyglio labai mylimo ir mėgstamo liaudies tarno Vidmanto Dambrausko padu?

*Šios rubrikos nerekomenduojama skaityti susipykusiems su humoro jausmu ar stokojantiems fantazijos, nes nieko rimto čia tikrai nerasite, Spyglio humoras iš viso yra sunkiai suprantamas, lėkštas, juodas ir kandus. Rimtų dalykų ieškokite visose kitose „Atviros Klaipėdos” rubrikose.

15 Comments

  1. Stasys

    Nieko sau „aušra”, naikinanti tradicišką lietuvišką unikalų paveldą ! … „korsakė” ? … , atsiprašau, tfu …

    Reply
  2. Hanaa

    Kažkoks pamflėtas vietinės politinės satyros stiliumi. Tai yra viskas ką supratau iš šio straipsnio. Ar jums girdėta savoka konstruktyvumas?

    Reply
  3. Klaipėda

    Sėkmės poniai Linai. Linkiu didelės sėkmės ir kantrybės. Pavyduoliai uoliai stengiasi jums pakenkti ,apšmeižti. Manau, kad už to kyšo partijos,, Kas meluoja, tas ir vagia „, vieno veikėjo ausys. Pirmyn, nesustokite. Pridarytų nesąmonių užteks visai kadencijai.

    Reply
    • na

      Tikrai, Linute, ponas Klaipėda teisus, jūsų pridarytų nesąmonių jau dabar užtenka visai kadencijai

    • Patyčios vėl įsibėgėja

      Nežinau, bet jau darosi nesmagu, kai tas Šulco „spygliukas” vis nukreipiamas ne tik vicemerių link, bet tampa ir jaunosios Tarybos narės Monikos persekiojimu, net patyčiomis… Taip, jauna, nepatyrusi mergina pateko su sąrašu į vietos politiką. Tai, ar reikia NUOLAT tyčiotis iš jos profesijos, nepatyrimo? Gal prisiminkime, kaip tyčiojosi Šulcas iš politikų moterų- Puteikienės, Girskienės, priversdamas ją pasitraukti? Tyčiojasi Taryboje būdmas nariu, dabar gal veikia per portalą? Redakcijai linkčiau pasidomėtų,kaip sekasi politikams atsiskaitinėti prieš rinkėjus, juk daugiau kaip 70 proc. vietos politikų ataskaitų nepateikė?

  4. Jooo...

    Ko jūs norit iš vietinių vadovų, kad Europos Sąjungos mastu niekas nežino ką veikti. Buvęs ambasadorius Ukrainoje Petras Vaitiekūnas sako, kad nei Europa, nei apskritai Vakarų civilizacija neturi tikslo.
    Skaitykite daugiau: https://www.delfi.lt/archive/latest.php

    Reply
  5. Nuomonė

    Ar ilgai dar Mero kantrybė temps? Gėdą daro Klaipėdos savivaldybei. Na ir ką ji gali pasakyti? Dar tiek turi proto, kad patylėti. O gal liepė tylėti Žemaitaitis?

    Reply
  6. Klaipėdietė

    Kada baigsis ant vicemerių bačkų ritinimas,labai jau negražiai gaunasi,išrinko ,tai leiskime dirbti

    Reply
    • klaipedskas

      Tikiuos niekada 🙂 Ir prie bet kurios valdžios

    • Suprasti

      Reikia pirmiausia suprasti, ką dirbti.

    • o

      jūsų žiniai vicemerių niekas nerinko, jas paskyrė, tai dabar tegu atpirkinėja, jei buvo tokios drąsios ir sutiko eiti šias pareigas. juk žinojo, kad nesugebės, o iš to mandrumo dar ir ant darbuotojų puldinėt pradėjo

  7. MA

    Reikia sukurti paslaugą Martynui- už vieną eurą Atvira Klaipėda be Šulco pezalų mėnesiui.

    Reply
  8. T

    Apgailėtina veikėją, juokdarė, visiškas nulis visame kame.

    Reply
    • MA

      Taip, bet šimtmečiais geresnė už bet kurį liberalą ar ožio mylėtoją.

    • Dalia

      Parašė žmogus, kuris apskritai nei matomas, nei girdimas viešojoje erdvėje. Permirkęs tulžyje dėl savo ribotumo…

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Kirs 16 geros būklės medžių

Nepaisydamas savivaldybės Tarybos sprendimo meras Arvydas Vaitkus Klaipėdos miesto želdynų ir želdinių apsaugos, priežiūros ir tvarkymo komisijos pirmininku paskyrė ne ...
2024-05-04
Skaityti daugiau

Spyglys

Neregėtas ponulio dosnumas liberaliam jaunimui*

Nuolat į šuns dienas dedanti anksčiau Klaipėdą valdžiusius liberalus dabartinė miesto valdžia nutarė ugdyti naująją liberalų kartą skatindama ją materialiai. ...
2024-05-03
Skaityti daugiau

Svarbu, Transportas

Savivaldybė slepia savo „herojų”

Per mėnesį – du radikaliai skirtingi atsakymai į tą patį klausimą. Tokią biurokratinę ekvilibristiką pademonstravo Klaipėdos savivaldybė, bandydama pasiaiškinti dėl ...
2024-05-03
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This