Klaipėdos konteinerių terminalui – žaliosios energijos naudotojo sertifikatas

Uostas ir jūra
Avatar photoAtvira Klaipėda
2024-04-30

Klaipėdos konteinerių terminalas (KKT) tapo viena pirmųjų Klaipėdos uoste veikiančių įmonių, įsipareigojusių savo reikmėms naudoti elektros energiją tik iš atsinaujinančių energijos šaltinių. KKT pasirašė penkerių metų sutartį dėl žaliosios energijos įsigijimo su įmone „Enefit“.

„Mums ypatingai svarbus procesų tvarumas ir veiklos daromo poveikio aplinkai reguliavimas. Vienas iš strateginių prioritetų – CO2 emisijos mažinimas. Nuosekliai investuojame į aplinkai draugišką techniką, nuo pernai naudojame ant terminalo sandėlio stogo įrengtą nuosavą 500 kWh saulės elektrinę, ir nuo šiol terminalų veikloje naudosime 100 procentu tik žalią energiją iš atsinaujinančių šaltinių“, – pranešime cituojamas KKT generalinis direktorius Vaidotas Šileika.

Elektros sunaudojimas terminale siekia apie 4 032 MWh per metus, tad pasirinkus žalią energiją į atmosferą išmetamų dujų kiekis sumažės apie 1500 tonų.

„Tvarumo siekiai šiandien yra daugelio įmonių prioritetų sąrašo viršuje, o Klaipėdos konteinerių terminalas aktyviai žengia šiuo keliu ir rodo lyderystę tarp savo sektoriaus organizacijų. Per penkerius šis veiksmas įmonei leis į atmosferą išmetamų dujų kiekį sumažinti beveik 10 000 tonų“, – sako „Enefit“ verslo segmento vadovas Romas Urbonas.

Anot jo, KKT teikiama žalioji elektros energija yra su kilmės garantijomis, įrodančiomis, kad visa ji buvo pagaminta iš atsinaujinančių energijos išteklių ir patiekta į elektros tinklą. Kilmės garantijų sistema kontroliuojama elektros perdavimo operatoriaus „Litgrid“ ir administruojama bei prižiūrima per „GREXEL“ sistemą.

Žymos: | | | |

Komentarai:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti apie klaidą

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Fotoreportažai, Sveikata

KKT prisidėjo prie jaukesnės aplinkos sukūrimo Vaikų ligoninėje

„Šiais metais minėdami įmonės 30 metų veiklos jubiliejų nusprendėme savo dėmesį sutelkti ir į socialinius projektus, kurie džiugintų visuomenę ir ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Verslas

Klaipėdos pramoninkams vadovaus Rimantas Juška 

Klaipėdos pramonininkų asociacija (KPA) ketvirtadienį vykusiame visuotiniame susirinkime išsirinko savo naują vadovybę. Martyno Vainoriaus nuotr. Dvi kadencijas – ketverius metus ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

Uostas ir jūra

Pirmą kartą atlikta konteinerinio laivo bunkeravimo operacija

CMA CGM priklausantis konteinerinis laivas „Containerships Aurora“, prišvartuotas prie Klaipėdos konteinerių terminalo (KKT) krantinės balandžio 9 d. buvo sėkmingai pripildytas ...
2024-04-10
Skaityti daugiau



Pin It on Pinterest

Share This