15-mečiui suėmimas pratęstas dviem mėnesiams

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Prie Sendvario progimnazijos moksleivius su kitais nepilnamečių gaujos nariais terorizavęs bei kitaip skriaudęs 15-metis lieka už grotų: šią savaitę Klaipėdos apylinkės teismas patenkino prokurorės prašymą ir suėmimą įtariamajam pratęsė 2 mėnesiams.

Su 10 dienų suėmimu nepilnametis neišsisuko – už grotų jam teks praleisti 2 mėn. Palmiros Mart nuotr.

Pasak Klaipėdos apylinkės prokurorės Ritos Ušinskienės, tokia galimybė atsirado, prie paskutiniojo pasikėsinimo apiplėšti tyrimo prijungus anksčiau vaikino atžvilgiu pradėtą tyrimą dėl kelių atvirųjų vagysčių. Be to, įtarimai nepilnamečiui dar pasunkėjo, paaiškėjus, jog jis įvykdė dar vieną plėšimą.

„Pirmojo suėmimo metu teismui minėjau, jog tyrimai bus sujungti, bet tada skyrė 10 dienų suėmimo terminą, o tyrimus sujungus ir įtarimų padaugėjus, suėmimas pratęstas dviem mėnesiams”, – sakė prokurorė.

Nors, jos teigimu, vaikinas kalba apie kitus bendrininkus, galimai dalyvavusius moksleivių apiplėšinėjimuose, kol kas daugiau įtariamųjų byloje nėra, tačiau tyrimo eigoje jų esą gali atsirasti.

Apie prie Sendvario progimnazijos siaučiančią paauglių grupuotę moksleivių tėvai ir mokyklos vadovybė pareigūnams skundėsi jau nuo rugsėjo vidurio, tačiau ilgokai niekas į jų nusiskundimus rimtai nereagavo.

Pagaliau policijai sulaikius, kaip įtariama, nepilnamečių grupuotės 15-metį vadeivą, prieš pirmąjį teismo posėdį dėl jo suėmimo trylikamečio mama žurnalistams pasakojo, jog gauja užpuldinėjo ne tik vaikus, bet ir tėvus, grasino juos „užmušti, papjauti”. Vieno tėvo visi, apsiginklavę lazdomis, tykojo prie jo namų.

Tąsyk minėta mama ir berniuko, patekusio į ligoninę dėl jaunuolių siautėjimų, tėvas piktinosi per švelniomis bausmėmis, taikomomis mūsų šalyje nepilnamečiams nusikaltėliams.

Mokyklos vadovybė teigė, jog po 15-mečio suėmimo gaujos siautėjimai liovėsi.

Dėl šių įvykių susirūpinimą pavėluotai išsakė ir Klaipėdos miesto vadovai, o Švietimo, mokslo ir sporto ministerija surengė pasitarimą smurto ir patyčių mokyklose prevencijos tema.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Švietimas

Supažindino su prokuroro ir policininko profesijomis

Šią savaitę dviejų uostamiesčio mokyklų – Martyno Mažvydo progimnazijos bei Gedminų progimnazijos – mokiniai turėjo galimybę iš arčiau susipažinti su ...
2022-05-11
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Prokurorėms mažuosius tenka ginti nuo jų pačių šeimų

Prasidėjus kalendorinei vasarai Lietuvoje švenčiama ir Tarptautinė vaikų gynimo diena. Šia diena, kuri pirmą kartą paminėta 1950-aisiais metais, siekiama nuolat ...
2021-06-01
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Teismas leido suimti 15-metį dešimčiai dienų

Trečiadienį po pietų Klaipėdos apylinkės teismas sprendė, kokią kardomąją priemonę skirti 15-mečiui klaipėdiečiui, įtariamam kitų nepilnamečių užpuldinėjimu, vagystėmis bei plėšimais.
2019-10-02
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This