Gargždų parko laukia permainos

Regionas

Jau netrukus bus pradėti Gargždų parko tvarkymo darbai. Šiemet bus įgyvendinamas pirmasis etapas. Ateityje laukia dar du. Įgyvendinus šį projektą, parkas taps dar viena patrauklia miesto laisvalaikio erdve.

Klaipėdos rajono savivaldybė praneša, kad pirmieji parko tvarkymo darbai bus pradėti jau šią žiemą.

Gargždų miesto parkas. Rajono savivaldybės nuotr.

Bus genimi ir šalinami blogos būklės pavieniai medžiai, retinami sulaukėję ir tamsūs masyvai. Šlaitai bus pravalyti nuo atžalų ir savaiminių sąžalynų bei nušienauti. Visa tai reikalinga tam, kad būtų paruoštos erdvės takams ir viešo lankymo aikštelėms įrengti per kitus parko tvarkymo etapus.

Gargždų parkas ir ateityje išlaikys istorinio parko atmintį, memorialinę erdvę, tačiau pasipildys daugeliu naujovių. Pietinėje parko dalyje netoli Minijos upės vingio bus įveistas naujas vyšnių sodas. Nuo pavasarinių potvynių nešmenų kaip barjeras jį saugos juodalksnių giraitės, kurios grupelėmis išsidėstys palei upės pakrantę iki pat žemutinės parko terasos.

Šioje terasoje bus įrengtas medinis pažintinis takas, vedantis į naujai suformuotą paplūdimį, kurį senieji Gargždų miesto gyventojai dar pamena kaip kadaise buvusį „karvių pliažą“. Jau ne vienus metus parku besirūpinanti Gargždų miesto bendruomenė čia atliko daug darbų: pastatyti treniruokliai, įrengta vaikų žaidimų aikštelė, jos prieigose ketverius metus sodinami narcizai. Įgyvendinus pirmąjį parko tvarkymo darbų etapą, narcizų pieva žemutinėje parko terasos dalyje pasipildys saulutėmis.

Parke sužydės ir neužmirštuolės. Šios miškinės gėlės bus sodinamos ties II pasaulinio karo Sovietų Sąjungos, ties galimomis laisvės kovų dalyvių laidojimo vietomis ir kitais paminklais.

INFORMACIJA

Gargždų parką XIX a. pirmoje pusėje ant Minijos upės šlaito įkūrė baronai Renės. Parkas grožiu ir pavyzdiniu suplanavimu seniau garsėjo visoje Žemaitijoje, lenkdamas Rietavo, Plungės, kitus išpuoselėtus dvarų parkus. Paskutinį kartą jis tvarkytas prieš daugiau kaip pusę amžiaus. Dabar jį sudaro senasis istorinis ir naujasis parkas, išsidriekęs daugiau nei 20 hektarų teritorijoje. Tiesa, parkas jau seniai nebe toks, kokį jį kūrė baronai. Takai ištrupėję, parkas sulaukėjęs, o kadaise atviros buvusios Minijos pakrantės užžėlė savaiminiais augalais, slepiančiais ne tik priėjimą, bet ir upės grožį.

Kokie pokyčiai laukia parko, galima pamatyti čia.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Sportas

„Neptūnas“ pralaimėjo autsaideriams

Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ komanda šeštadienio vakarą Klaipėdoje nutraukė net keturiolikos pralaimėjimų seriją Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“). Aurimo Jasilionio auklėtiniai rezultatu ...
2024-04-27
Skaityti daugiau

Svarbu, Unikali urbanistinė istorija

Klaipėdos statybos objektas Nr. 1: didžiulės taršos, aistrų ir neatsakytų klausimų istorija V 

„Atvira Klaipėda“ cikle „Urbanistiniai jubiliejai” baigia pasakoti apie Klaipėdos naftos terminalo raidą ir jo įtaką miestui. Paskutinėje tam skirto rašinių ...
2024-04-27
Skaityti daugiau

Kultūra

Sekmadienį - nemokamas muziejų lankymas

Balandžio 28-ąją, paskutinį šio mėnesio sekmadienį, tradiciškai bus galima nemokamai aplankyti Kultūros ministerijai pavaldžius muziejus. Klaipėdoje ministerijai priklauso trys įstaigos ...
2024-04-27
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Miestas, Svarbu

„Vaidila“ pradėjo kelionę nebūtin

Šiomis dienomis pradėtas griauti buvusio kino teatro „Vaidila“ pastatas – vietoje jo iškils naujas statinys, kuriame įsikurs technikos muziejus. Martyno ...
2024-04-27
Skaityti daugiau

ELTA

Remigijus Žemaitaitis neskundė jam nepalankaus Klaipėdos teismo sprendimo

Į Klaipėdos merus kandidatavęs, dabar prezidento posto siekiantis Seimo narys Remigijus Žemaitaitis neskundė jam nepalankios teismo nutarties dėl jo paskelbtos ...
2024-04-27
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This