Apie vaikus. Ir pinigus vaikams

Politikų tribūna

Audrus Petrošius, Seimo narys
2020-12-03

Komentarų: 0

Kaip juokavo Olegas, vaikai maži ir pinigų mažai jiems reikia. O kalbant rimtai, jau ima pabosti neadekvatus karksėjimas, kaip atėjusi nauja valdžia visus pinigus ims ir nukapos. NENUKAPOSIM.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Taip, labai sunku įsivaizduoti, kaip jau pavasarį nesurinktame biudžete atsirastų pinigų kiekvienam įnoriui: ir praeities planui, ir nemokamoms paslaugoms visiems, ir keliukams prie kiekvieno valdininko namų, tačiau pinigų vaikams mažinti neplanuojama.

Kandidatė į Socialinės apsaugos ir darbo ministres Monika Navickienė taip pat jau ne kartą aiškiai ir nedviprasmiškai atsakė į šį klausimą – NEKETINAMA.

Socialinių reikalų ir darbo komitete nebuvo svarstomas įstatymas dėl vaiko pinigų didinimo, nes šį įstatymą Seimas priėmė praėjusių metų gruodžio 17 d. Kolega Mindaugas Lingė nepatingėjo ir rado statistiką: už balsavo 111, prieš – 3 susilaikė – 6. Beje, kolegos iš TS-LKD už šį įstatymą balsavo 21, nė vieno prieš ir susilaikė tik 1.

Tai ką svarstė komitetas?

Nuo kitų metų keičiasi bazinis socialinės išmokos dydis nuo 39 iki 40 Eur. Ir nors tai atrodo nedidelis pasikeitimas, vaiko pinigų išmoka tiesiogiai priklausoma nuo šio pasikeitimo. Tam, kad vaiko pinigai išlaikytų pernai sutartą dydį, komitetas pritarė ir taip pat (balsais pasiskirsčius 9 už, 2 prieš) pritarė šio klausimo grąžinimui į Vyriausybę peržiūrėjimui. Tokie tie sisteminiai procesai.

Vis tik pakeitimų biudžete tikrai padaryti teks (apie svarbiausius tikrai galėsime padiskutuoti čia): senosios Vyriausybės nesuplanuoti būtini, esminiai įsipareigojimai, turės rasti pagrindimą ir „eilutę”, iš kurios bus finansuojami.

Tai čia paraginimas nesikliauti antraštėm ir nepanikuoti – klausti, išsiaiškinti, bet taip pat pasitikėti tais žmonėmis, kuriuos išrinkote šalies valdymui.

Džiaugiuosi, kad turėsime skaičiuoti mokančią ministrę pirmininkę, nežadančią kiekvienam pyrago gabalo, nes pyragas – valstybės biudžetas – turi aiškias ribas. Reiktų tai atsiminti ir tada, kai svarstysite, ar sąžiningai mokėti mokesčius, ir stebint, kaip būtina atsisakyti kai kurių populistinių projektų finansavimo.

Tačiau dar kartą kartoju – vaiko pinigai nebus panaikinti. Tai mūsų įsipareigojimas kiekvienam Lietuvos vaikui, kiekvienai Lietuvos šeimai, kuriems taikomos šio teisės akto nuostatos.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

„Mobingo problema“ savivaldybėje: užteko mokymų?

Sausio viduryje kilęs ažiotažas dėl naujosios Klaipėdos valdančiosios daugumos esą vykdomo mobingo Savivaldybės administracijoje bent jau instituciniame lygyje užsibaigė. Per ...
2024-03-27
Skaityti daugiau

Spyglys

Klaipėdos konservatorių spindesys ir skurdas*

Mūsų miestelio konservatorių spindesys, tiesą sakant, yra apgailėtinas, – sako garsus politologijos profesorius Spyglys. Nes dauguma neva opozicinės Tėvynės sąjungos ...
2024-02-23
Skaityti daugiau

Politika

TS-LKD Klaipėdos skyriaus pirmininku išrinktas Audrius Petrošius

Šeštadienį išrinktas naujas Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos (TS-LKD) Klaipėdos skyriaus pirmininkas. Iš 88 visuotiniame susirinkime dalyvavusių partiečių, vos vienam ...
2024-02-03
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This