Išskirtinis „Atviros Klaipėdos” mėnuo

Svarbu

2020-ųjų lapkritis tikrai taps išskirtiniu „Atviros Klaipėdos” istorijoje. Ne tik dėl to, kad kilome į teisinį mūšį už Jūsų teisę žinoti, bet ir dėl to, kad sulaukėme įvertinimo europiniu mastu. 

Nebekartosiu visos istorijos, dėl kurios „Atvirai Klaipėdai” teko kreiptis į Vilniaus apygardos administracinį teismą, tik informuoju, kad skundą Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui teisininkai jau baigia ruošti ir pateiks jį artimiausiu metu.  Noriu padėkoti visiems, kurie išgirdo prašymą finansiškai prisidėti prie šios bylos, susijusius su Jūsų teise žinoti. Dėkoju ir kolegoms iš Vilniaus bei visų kitų Lietuvos vietų, kurie sureagavo ir išreiškė palaikymą mums šioje kovoje. 

Praėjusį mėnesį sulaukėme ir 5046,11 Eur paramos iš gyventojų pajamų mokesčio, kurią pagal mūsų skaitytojų valią pervedė Mokesčių inspekcija. Aišku, šiek tiek gaila, kad taip remiančiųjų „Atvirą Klaipėdą” ratas per metus padidėjo tik vienu žmogumi, tačiau kartu džiugu, kad mūsų rėmėjų pajamos gerokai išaugo, nes ir „Atvirai Klaipėdai” pervesta suma lyginant su pernai padidėjo beveik 600 eurų. 

Itin išskirtiniu įvykiu laikyčiau faktą, kad „Atvira Klaipėda” pateko tarp 68 Europos žiniasklaidos organizacijų, kurioms Europinis žurnalizmo COVID-19 pagalbos fondas (European Journalism COVID-19 Support Fund) skyrė finansinę paramą, kad jos galėtų tęsti savo misiją šiuo visiems sudėtingu laikotarpiu. 

Tad dar kartą ačiū kiekvienam iš Jūsų, kuris prisidedate prie to, kad mes kiekvieną dieną galėtume Jums pranešti klaipėdietiškas ir Vakarų Lietuvos žinias. 

Na, o dabar, kaip ir visada – skaičiai. 

Lapkritį internetinį dienraštį valdanti VšĮ „Klaipėda atvirai“ gavo 18 537,36 Eur pajamų, kurias sudaro 711,25 Eur fizinių asmenų parama, 1810 Eur pervedė juridiniai asmenys už paskelbtus „banerius“ ir nuorodas, 970 Eur gauta už Seimo rinkiminės kampanijos metu paskelbtą politinę reklamą, 10 000 Eur skyrė Europinis žurnalizmo COVID-19 pagalbos fondas, 5046,11 Eur paramos iš gyventojų pajamų mokesčio pervedė Mokesčių inspekcija.

Lapkričio išlaidos sudarė 6200,6 Eur: 

Atlyginimas žurnalistams, redaktoriui (įskaitant straipsnius kultūriniams projektams „Kelionės laiku Klaipėdos gatvėmis“, „30 nepriklausomybės metų: valstybingumo ženklai Klaipėdoje“, „Tarpukario Klaipėdos kaleidoskopas“ ) – 3829,97 Eur

Bankiniai mokesčiai – 11 Eur

Mobilusis ir interneto ryšys – 65,02 Eur

Mokesčiai finansų įstaigoms už paramos administravimą – 16,77 Eur

„Gmail” ir „One drive” saugyklų nuoma – 6,82 Eur

Mokestis už SMS paramos administravimą – 12 Eur

Kuras – 121,7 Eur

„Sodros” mokesčiai – 677,1 Eur

Gyventojų pajamų mokestis – 614,47 Eur

Atlyginimas redaktoriui – 649,75 Eur

Autobusų bilietai – 5,3 Eur

Straipsnių vertimas į rusų kalbą projektui „atviraklaipeda.lt in russian“ – 76 Eur

Darbo vietos nuoma 84,7 Eur

Buhalterijos paslaugos 30 Eur

1 Comment

  1. Moteris su spuogu ant kaktos

    Tai kodėl neparašei kiek pinigų gavai už teisus (kiek surinkai paramos)
    A nenius čia tau davė tų šaibų, kad nesakai ir nenurodai kiek asmenybių tau čia paskolino

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu

Prisidėkite prie „Atviros Klaipėdos" gyvavimo neišleisdami nė cento

Deklaruojant 2023-ųjų pajamas (tai reikia padaryti iki iki gegužės 2 d.) kaip paramą galima ir skirti dalį sumokėto Gyventojų pajamų ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Svarbu

„Atviros Klaipėdos“ rėmėjams - ypatingai gimusios dovanos

Kovo mėnesį, apie kurį ši tradicinė „Atviros Klaipėdos“ ataskaita, nutiko tai, ką aš vadinu stebuklu. Būtent jo dėka galėsime padaryti ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

Klaipėdos/Mažosios Lietuvos istorija, Svarbu

Dalis „Atviros Klaipėdos“ virto knyga

Vasaris, apie kurį šį tradicinė ataskaita skaitytojams, išsiskyrė tuo, kad dalis „Atviros Klaipėdos“ įgavo kitokį pavidalą. Vasario 15-ąją, Klaipėdos krašto ...
2024-03-15
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This