Biudžeto projektui – pirmas patepimas

Miestas

Klaipėdos politikai pradėjo svarstyti šių metų miesto biudžeto projektą. Pirmadienį pirmasis jį svarstęs miesto Tarybos Miesto plėtros ir strateginio planavimo komitetas Savivaldybės administracijos siūlymui pritarė vienbalsiai.

Martyno Vainoriaus nuotr.

„Atvira Klaipėda” jau rašė, kad sprendimo projektu siūloma tvirtinti 166,9 mln. eurų biudžetą – 2,7 mln. Eur arba 1,7 % didesnį nei 2017 metais. Biudžetas būtų nedeficitinis – jo išlaidos lygios pajamoms.

Savivaldybės administracijos Biudžeto formavimo poskyrio vedėja Virginija Jurkšienė pirmadienį politikams aiškino, kad šalyje yra penkios savivaldybės gyventojų pajamų mokesčio (GPM) donorės, tarp kurių – ir Klaipėda. Iš jos šiemet numatoma paimti ir perskirstyti 11,934 mln. eurų GPM, tačiau keistoka tvarka numato, kad iš šios sumos grįš 6,34 mln. eurų.

Pasak tarnautojos, daugumos kitų surenkamų mokesčių planas yra tokio pat lygio kaip ir pernai.

„Turto pajamos ženkliai skiriasi – dividendų planuojama gauti milijonu eurų mažiau nei pernai. Nuo milijono iki 500 tūkstančių mažinama prognozuojama suma, kuri bus gauta už žemės pardavimą. Gal per dideles sumas aukcionams nustato Nacionalinė žemės tarnyba, kad nepavykta parduoti. Savivaldybė tik pasiūlo, ką parduoti, o viską organizuoja pati tarnyba”, – sakė V. Jurkšienė.

Pasak jos, mokinio krepšeliai rodo, kad moksleivių Klaipėdoje skirtingai nei ankstesniais metais, nebemažėja.

Minėtojo komiteto nariai turėjo tik keletą klausimų dėl biudžeto projekto. Pirmininkas Algirdas Grublys teiravosi , kodėl panašiame lygyje išlieka Klaipėdos sutrikusio vystymosi kūdikių namų finansavimas, kai vyksta vaikų namų sistemos pertvarka.

Savivaldybės administracijos Strateginio planavimo skyriaus vedėja Indrė Butenienė aiškino, kad ši įstaiga ieško savo naujo kelio, teikia vadinamąsias atokvėpio paslaugas , kai paimami kuriam laikui prižiūrėti neįgalūs vaikai.

„Visgi globėjų itin daug nėra, ypač norinčiųjų priimti neįgalius kūdikius. Šios įstaigos reikalingumas bent jau siauresne apimti vis tiek išlieka”, – teigė ji.

Valdemaras Anužis, sužinojęs, kad profesionaliam sportui finansuoti numatoma skirti 680 tūkst. teiravosi, kiek numatoma skirti šiuo metu Aurimo Didžbalio dopingo skandalo krečiamiems sunkiaatlečiams.

Virginija Jurkšienė aiškino, kad biudžete numatoma tik bendra suma, o Sporto taryba pagal patvirtintą tvarką vėliau jau skirto pinigus konkretiems klubams.

Pagal nustatytą tvarką visuose komitetų posėdžiuose, kai svarstomas biudžeto projektas turintis dalyvauti Finansų ir ekonomikos komiteto pirmininkas Rimantas Taraškevičius atkreipė dėmesį, kad „Savivaldybės organizacinės struktūros tobulinimui” numatoma skirti 90 000 eurų.

I. Butenienė aiškino, kad bus daromas įvertinimas ir vėliau bus pasiūlytos kelios alternatyvos Savivaldybės administracijos struktūros tobulinimui.

Ji taip pat akcentavo, kad „visi investiciniai planai biudžeto projekte yra padengti pinigais” ir dar lieka apie 3 mln. eurų siekiantis rezervas.

Teisės aktai numato, kad Savivaldybė turi sudaryti sąlygas gyventojams susipažinti su parengtu biudžeto projektu. Pasiūlymus ir pastabas galima teikti adresu info@klaipeda.lt iki vasario 9 d. Su biudžeto projektu galima susipažinti čia.

Biudžetas bus tvirtinamas vasario 21 d. rengiamame miesto Tarybos posėdyje.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Unikali urbanistinė istorija

Klaipėdos statybos objektas Nr. 1: didžiulės taršos, aistrų ir neatsakytų klausimų istorija V 

„Atvira Klaipėda“ cikle „Urbanistiniai jubiliejai” baigia pasakoti apie Klaipėdos naftos terminalo raidą ir jo įtaką miestui. Paskutinėje tam skirto rašinių ...
2024-04-27
Skaityti daugiau

Svarbu, Verslas

Senąją pirtį valdys transportininkai

Klaipėdos miesto taryba ketvirtadienį pritarė mero siūlymui reorganizuoti  UAB „Vildmina“, valdančią pirtį Trilapiop gatvėje, prijungiant ją prie savivaldybės bendrovės „Klaipėdos ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Idėja apie transporto eismą Mažvydo alėja - neužmiršta

„Arūnas Tuma kažkuriame posėdyje sakė, kad reikės ir Mažvydo alėją perkasti”, – Klaipėdos miesto tarybos Miesto plėtros ir strateginio planavimo ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This