„Gatvių apšvietimo” epopėja: teismai tęsis

Miestas, Svarbu

Darbo ginčo byla, kurią inicijavo dėl nepasitikėjimo iš pareigų pernai sausį atleistas uostamiesčio savivaldybės valdomos UAB „Gatvių apšvietimas” vadovas Dangeras Aleksandrovas, tęsis toliau. Skundus dėl gruodžio viduryje priimto Klaipėdos apylinkės teismo Klaipėdos rūmų sprendimo padavė ir jis pats, ir Savivaldybės administracija, ir įmonė.

Dangeras Aleksandrovas. Martyno Vainoriaus nuotr.

D. Aleksandrovas buvo pateikęs skundą teismui, kuriuo prašė ne tik grąžinti jį į pareigas ir priteisti darbo užmokestį, bet ir panaikinti Savivaldybės administracijos direktoriaus Gintaro Neniškio įsakymą, kuriuo iš „Gatvių apšvietimo” valdybos narių buvo atšauktas jos pirmininkas Andrius Saveikis (vietoje jo po kelių dienų laikinai, kol bus paskirtas naujas nepriklausomas narys, į valdybą buvo išrinktas Savivaldybės administracijos Teisės skyriaus vedėjas Andrius Kačalinas).  

Tačiau bylą pirmos instancijos teisme išnagrinėjusi teisėja Kristina Serdiukienė konstatavo, kad nėra jokio teisinio pagrindo naikinti minėtąjį G. Neniškio įsakymą. Taip pat, teismo nuomone, valdybos sprendimas dėl D. Aleksandrovo yra teisėtas, nes jį priimant kvorumas buvo, o sprendimas priimtas esant balsų daugumai, kaip ir numato teisės aktai bei įmonės įstatai.

Apskųstame sprendime buvo akcentuojama, jog įmonės vadovo ir valdybos santykiai yra grindžiami pasitikėjimu ir jis gali būti atleistas bet kada, kai tik netenka tokio pasitikėjimo.

Atmetus D. Aleksandrovo skundą jam buvo priteista ir dalis atsakovais buvusių „Gatvių apšvietimo” ir Klaipėdos savivaldybės bylinėjimosi išlaidų. Įmonei priteista 2000 eurų, savivaldybei – 1400 eurų.

D. Aleksandrovas Klaipėdos apygardos teismui pateiktame skunde dėsto, jog pirmos instancijos teismo pateikti išaiškinimai esą yra neteisėti, nepagrįsti ir neatitinka nei teisės aktų, nei teismų praktikos.

Anot buvusio „Gatvių apšvietimo” vadovo, Savivaldybės administracijos direktorius neturėjo teisės skirti laikinojo valdybos nario, o tokiu sprendimu esą buvo pažeisti bendrovės įstatai, viešasis interesas, sąžiningumo ir protingumo principai. Tokiu atveju valdybos sudėtis esą buvo neteisėta ir posėdyje dalyvavo per mažai narių.

Taip pat, D. Aleksandrovo įsitikinimu, byloje neįrodytos „jokios pagrįstos ir realios priežastys, kurios lėmė jo netinkamumą eiti generalinio direktoriaus pareigas”.

Savivaldybės administracija ir „Gatvių apšvietimas” bendrame apeliaciniame skunde rašo, kad Klaipėdos apylinkės teismas neteisingai sprendė dėl senaties termino – esą D. Aleksandrovas pavėlavo teikti skundą ir jis iš viso neturėjo būti nagrinėjamas. Taip pat skunde prašoma pripažinti, kad A. Kačalino paskyrimas valdybos nariu buvo teisėtas, o valdybos posėdyje, kuriame buvo sprendžiama dėl D. Aleksandrovo atleidimo, buvo penki teisėti jos nariai ir trys iš keturių dalyvavusių balsavo už atleidimą, o vienas – prieš.

2 Comments

  1. Sazine

    Bet iš kur pas žmogu šitokios nepamatuotos ambicijos…

    Reply
    • O gal?

      O gal čia jau liga?

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Neringos merą ir savivaldybės įmonės direktorių siekęs papirkti verslininkas nuteistas pagrįstai

Penktadienį Klaipėdos apygardos teismas, apeliacine tvarka išnagrinėjęs baudžiamąją bylą, atmetė teisiamojo 49-erių verslininko Tomo Petro Radiko iš Panevėžio apeliacinį skundą ...
2024-04-12
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Skautų gatvė: laukiama lemiamo savivaldybės sprendimo 

Beveik metus su Nacionaline žemės tarnyba (NŽT) ir naująja Klaipėdos valdžia dėl užtvertosios Giruliuose esančios Skautų gatvės likimo Gyvenamųjų namų ...
2024-04-03
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Lietuvos Navalnas ar sąmokslo teorijas skleidžiantis kyšininkas?

Klaipėdos apygardos teismas apeliacine tvarka baigė nagrinėti baudžiamąją bylą, kurioje pirma instancija pernai spalį Panevėžio verslininką Tomą Petrą Radiką nuteisė ...
2024-02-28
Skaityti daugiau

NAUJAUSI STRAIPSNIAI

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This